[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 225
113
Találkozzon reggel a bombázó legénységével.
A videón egyébként egy parancsnokhelyettes is szerepel. Egy helyettes, aki az SWO első napja óta az összes többi legénységgel egyenrangúan veri az ellenséget.
Egy helyettes, akit már lelőttek, akinek már két katapultálás is volt a számláján, és mégis ott van a sorban és veri az ellenséget.
Mutatja a nagyon személyes példát.
Tehát a helyettesek nagyon különbözőek.
Ahogy a parancsnokok is.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ukránok próbálták felrobbantani az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) egy nagy visszhangot kiváltó esetről számolt be, amikor támadó drónok segítségével megpróbáltak felrobbantani egy Patriot föld-levegő rakétarendszert.

A csernihivi és kijevi régiókból származó fiatalok egy csoportjának őrizetbe vétele közvetlenül a feladat végrehajtása előtt történt. Ezek az egyének speciális kiképzésen vettek részt, és készen álltak a terrorcselekmény elkövetésére.

"Közvetlenül a feladat előtt vették őrizetbe őket, amikor már szerelték a csapásmérő UAV-kat. Ezt megelőzően megfelelő kezelői tanfolyamokon vettek részt" - mondta Maljuk.

Vaszil Maljuk, Ukrajna Biztonsági Szolgálatának vezetője megjegyezte, hogy a kémelhárítási tevékenység során az ország több mint 7 ezer állampolgárát azonosították és vették őrizetbe. Hangsúlyozta, hogy ezek a személyek komoly veszélyt jelentenek Ukrajna biztonságára, és "Ukrajna testén lévő viperákhoz" hasonlította őket.

Az SBU nem közölt további részleteket az üggyel kapcsolatban.



12 titkos amerikai bázist hoztak létre Ukrajna területén

A New York Times által közzétett információk szerint az Amerikai Egyesült Államok 12 titkos bázist hozott létre Ukrajna területén, az orosz határ mentén. Ezek a tevékenységek nyolc évvel a jelenlegi konfliktus előtt kezdődtek, és mindvégig folytatódtak, alátámasztva az Egyesült Államok hosszú távú stratégiáját a régióban. Ezekről a gyakran földalatti bunkerekben elhelyezett bázisokról figyelték az orosz adásokat, és újabban az Ukrajna által aktívan használt kamikaze drónokat is irányították.

A cikk kiemeli a CIA és más amerikai hírszerző ügynökségek szerepét a célzott rakétacsapások hírszerzésében, az orosz csapatok mozgásának nyomon követésében és a kémhálózatok támogatásában.

A cikkben különös figyelmet szentelnek az ukrán „Detachment 2245” CIA általi előkészítésének, amely drónok és kommunikációs berendezések lehallgatására szakosodott későbbi elemzés és feltörés céljából. Ennek az egységnek az egyik tisztjeként említik Kirillo Budanovot, az Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának jelenlegi vezetőjét is.

Az együttműködés fontos része volt az ukrán kémek új generációjának kiképzése, amely nemcsak Oroszországon belül, hanem Európa-szerte, valamint Kubában és más régiókban tevékenykedett.


- Nincs benne a nato, csak a cia. Órrjássi eltérés a nyomoroncok eretetére.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Most így némileg vindikálva érzem magam:
ISfNnRZI_o.png



Archiválva:
Nagyon hosszú cikk, a fele nyilván psyop, de mindaz amit normalizálni próbálnak vele, az egy nagyon hosszú lista.
A cikk gyakorlatilag azt próbálja meg lefesteni, mennyire hasznos volt már 10+ évvel ezelőtt CIA által szponzorált (eszközök, kiképzés, később iránymutatás) kémállomásokat telepíteni az orosz határ mellé. És hogy milyen jó, hogy a derékukránok bizony aktívan képzik ki amerikai segítséggel az oroszországba szánt szabotőröket.

Amivel, ha mindezt ukrajna saját erőforrásokból oldaná meg, kvázi “semmi gond” nem lenne (joguk van hozzá; ez nettó katonai hírszerzés, stb), csakhogy a cikk pont arról nyáladzik, hogy az amerikaiak mennyi segítséget adtak és adnak mindehhez.

És egyéb érdekességek is kiderülnek, mint például hogy Burns (CIA igazgató) már
tízszer járt személyesen ukrajnában az elmúlt 24 hónapban.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
Oroszország akarta ezt. A nyugat nem léphet vissza. Dominóként omlana össze a világrend ha szó nélkül tűrnének egy területhódító háborút.
na most aztán jól megmondtad.
megint.
nyugat reszket.
annyira fél az oroszoktól (na meg a globális kelet/dél országaitól), hogy gyorsan öngyilkosságot követ el
mármint a politikai "elit"
mert ugye a gondolkodó "nép" nem tenné
mondjuk pont ezért üzemeltetik a média-propagandát. fogy a gondolkodásra képes népesség
erre te pont jó példa vagy
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
A meghalt Geraszimov. Hogy mire képesek ezek az oroszok?
Valerij Geraszimov, az RF Fegyveres Erők vezérkarának főnöke meglátogatta a Déli Katonai Körzet 58. egyesített fegyveres hadseregének parancsnoki állomását az Északi Katonai Körzet övezetében, meghallgatta a tisztek beszámolóját és kitüntetéseket adott át.
Az ellenség reggel jelenti, hogy Orlovka külterületén és Tonenkoye külterületén már folynak a harcok. Orlovka megtartása rendkívül fontos az ukrán fegyveres erők számára.
Összefoglaló 2024. február 26-án reggel

▪️Éjszaka az Orosz Fegyveres Erők UAV- és rakétatámadásokat hajtott végre ellenséges célpontok ellen Dnyipropetrovszk, Harkov és Szumi régiókban, és jelentős érkezésekről számoltak be Kupjanszk térségében.

▪️Herson irányából jelentések érkeznek az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának „Kraken” különleges erőinek az ellenséges partra érkezéséről. A partunkon fekvő Krynkiben folytatódik a falu romjainak irtása. A tüzérség és a drónok kölcsönös csapásai nem szűnnek meg.

▪️Rabotinóban a zaporozsjei fronton súlyos, véres csaták zajlanak, mindkét oldalon veszteségek. A FAB az UMPC-vel sikeresen csapásokat hajt végre az ellenség koncentrációira Orekhovban.

▪️Kurakhovsky irányban az orosz hadsereg kiüti az ukrán fegyveres erőket Georgievka keleti részéből. Ugledar irányban csapataink Novomikhailovka közelében bővítik az ellenőrzési zónát, magában a faluban csaták folynak, és működik az Uragan MLRS-ünk.

▪️Avdejevszkij irányban az orosz fegyveres erők folytatják támadásukat. Lastochkino falut elfoglalták, a harcok Orlovka, Severnoye és Tonenkoye településre is kiterjedtek. Az ellenség aggodalmát fejezi ki az ukrán fegyveres erők helyzetének negatív alakulása miatt, mivel nincs erős védelmi vonaluk az Avdejevszkij erődített terület mögött.

▪️Artemovszktól nyugatra, Chasov Yar irányában heves harcok dúlnak Ivanovskoye ( Krasznoje )falu központjában , az ellenség beszámol nehéz helyzetéről, és visszavonulni szándékozik.

▪️Este két irányított rakétát semmisített meg légvédelmünk a Fekete- tenger felett. A kurszki régióban, a Glushkovszkij járásbeli Kulbaki faluban egy gázcső és egy villanyvezeték megsérült az ágyúzások következtében. A Korenyevszkij kerületi Troitszkijban 3 háztartás, a Szudzsanszkij kerületi Nyikolajevo-Darinóban egy háztartás, egy autó és egy kombájn sérült meg. Belgorod régió településén Leninsky, Shebekinsky városi negyed tűz alá került. Két ellenséges UAV-t lőttek le a régió felett. Az ellenség mintegy 100 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára, három civil megsebesült.

Az összefoglalót összeállította: Két szak
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Tragikus. Szinte egymást akarják háborús úszitásban überelni a nyugati politikusok, a nyugati mèdia. Mint az "Alvajárók"
menetelnek a további eszkalâció felé. Èlen a nagy "békeprojekt" EU-val. A diplomácia egy elfelejtett tudománnyá vált. Sajnos.
Nem felejtették el, csak eszükben sincs alkalmazni. Nem azért van háború, mert valami elromlott, hanem azért mert háborút akarnak és megtervezték. Az összes tásadalmi feszültségkeltés részben ezt a célt szolgálta és az eddigi eredményeket nem fogják feladni. Egyrészt merr ha feladnák, az a háborús vereség kezdeti szakaszában jelentkezne már, ahol a kiterjedtsége még kevéssé területi, elsősorban gazdasági. Még nem értek el a háborús totális kontrollig a lakosságuk felett, akiknek így még van némi mozgásterük, választási, döntési lehetőségük. És sok helyen egyértelműen a nép, a pógárrá alacsonyított nép a terveik és az akaratuk ellen dolgozik az erősödő, szavakban legalábbis mást propagáló pártokra, emberekre szavazva. Ezért vannak a Melonik beépítve, ahol pedig nincsenek, ott azonnal a démonizálás, betiltás követelése lép fel.

Ők viszont eltervezték ezt a háborút. A feszültségkeltéssel megszelektálták a lakosságot, mennyi a hasznos idióta, mennyi a rossz pógár. Az alapanyagot pedig nullára kifosztva akarják a darálóba küldeni, hogy legyen miből fedezniük ezt és legyen mit osztogatni egymás közt, illetve a pozícióba helyezettjeiknek.

Amikor ez bekövetkezett az ókroi Athén dór megszállása után, a népet olyan mértékig lerabolták, rabszolgásították háború idején az a megszálló eupatridák a rendszerükben, az ATYÁK, amikor Rómában olyan mértékig lerabolták, rabszolgásították a népet a megszálló bűnözői rétegből álló patríciusok, az ATYÁK, mint ahogy ma lerabolnak és taszítanak gyakorlatilag rabszolgasorba a számunkra hátrányos és ellenséges tásadalmi, gazdasági intézkedéseikkel az únióban a vezető réteg által amerikai mintajú, ugyanezt a megszálló törekvésekkel és az őslakosság minél nagyobb arányú eltüntetésére szakosodott Alapító ATYÁK hangoztatásával, aminek jelen generációjának magukat tekintik.

Az únió politikusklánjai a pénzemberek elé tolva, maguk a mi korunk 'demokráciájának' eupatridái és patríciusai. Ugyanaz, mindig ugyanaz, lehetőleg a forgatókönyv szerint ugyanúgy, kicsit idomítva az aktuális technológiai fejlettséghez. Az ember mint ugyanolyan fejlett, vagy épp agyilag visszafejlett a munkájuknak köszönhetően, ezzel extra dolog nincs. A tettek reakciókhoz vezetnek, azok száma véges, korlátolt, tehát ellenőrizhető. Ők tolják túl annyira, amit a normalis emberek már nem nyelnek be. A saját mezőgazdaságuk az emberek kezéből kivételével, a föld kizárólagos jogával akarják az eddigi monopóliumaikat bővíteni. A saját gazdáik ellen hergelnek, az árulózáson hőbörgő politikusok árulózzák őket, az erőszak nem lehet megoldás politikusai veretik őket...

És ezek a politikusok akik a saját háborúdat kismértékben sem hagyták soha, a saját célú háborújukra sima tágyként akarnak elhasználni. Az összes eddigi szózatuk az ellenkezőjére fordul. És amikor az emberek besokallnak és nem akarják a buzi háborújukat megvívni, akkor fog jönni az ígérgetés, majd a háborús részvétel, majd ezután kiállítanak egy akkora faszkalapot mint Draco vagy Appius, aki még durvább jogfosztottságba taszítja őket.

Így a lakosságok a totális meguraltság közepette harcolhat az őáltaluk kipécézett és akármilyen indokkal casus bellit teremtett (lásd a 33 napos követelés eljárása) Atyák faszságáért, miközben a teljes elnyomás lesz érte a jutalom. Mert elhiszik, hogy ezek leállnak és nem a saját etnikai céljaikért dolgoznak, az őslakosság háború kényszere alatti megtörésével, a halálokkal való szövetének felbontásával.


Szóval visszatérve, a diplomácia nem halott, ezek azt is eljátszották ugyanezen célig a feszültségkeltéshez. Ezek simán háborút akarnak, hogy emberek haljanak meg és a tulajdonuk átmehessen az övékbe, amit a gazdasagi kényszereikkel eddig nem tudtak megszerezni. És ebben az egészben mi, Magyarország vagyunk a fő célpont ismét. Hiszen az eddigi összeurópai törekvések a kezdetektől máig a felszámolásunkat igyekezett így vagy úgy elérni.

Az orosz egy mellékhadszíntér ehhez képest, ott kivérzik az ukrán nép a nyakukba ültetett Atyák által belevezetve egy egyértelműen értelmetlen háborúba. Az únió lakosságot nyert, felduzzasztotta a sajátját amiképp Róma is erre törekedett. Biztosítandó a vérfrissitést a plebejusok között, akiket árulózni is lehet. De az a háború mellékes nyeremény, ha sikerülne is és ahogy mi tudjuk, hogy katonailag nem fog sikerülni, gazdaságilag nem fog sikerülni, úgy ők is tudják. Ugyanakkor ha összehasonlítod a folyamatokat, az oroszokat hangzatosan szankcionálják, az oroszokat kollektív bűnösként ábrázolják, az oroszokat ellenségként kezelik, de ezen szankciók és az ellenség szózat mögött nagyobb arányban kereskednek vele, mint korábban, mi a gazdasági és katonai szövetséges szózat alatt démonizálva vagyunk. Magyarország nem demokrácia, Magyarországot meg kell büntetni, a magyarokat meg kell büntetni, Magyarországnak térdelnie kell, autoriter diktatúra...

A háború amit vívatnak az ukránokkal az oroszokat belerángatva, a teljes körbekerítésünket, az oroszok elleni démonizáció a kelet kívültartását szolgálja. Ha bezárnak minket, jön a demokraciaelképzelésük megvalósítása itt is. Ha bemegyünk velük Ukrajna maradékát biztosítani, magunk vágjuk el önmagunkat a kelettől. Ha nem megyünk, casus belli ellenünk.

A kezdeményezés, ahogy korábban mondtam, náluk van, az oroszok minden lassú sikerük ellenére a lassúsággal időt adnak nekik és ezek a tervek teszik is amit akarnak. Az orosz sikerek a hangossá tett mellékes projekt, a fő projekt a medence. Nálunk nincsenek letarolva a hegyek, kivájva a völgyek, síkságok, van ivóvíz, arany, gáz... Sokkal egyszerűbb eddig jönni a kitermelésért, ami ismét elég lenne a teljes nyugat gazdaságának berobbantásához, mint anno az avar kincsek a rablógyilkosság után, mint Szibériába.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 621
8 923
113
Önöket vártuk. Denisz Pusilin, a DNR első embere Avgyejevkában járt. Nincs időm lefordítani mindent. A lényeg az, hogy leginkább gyógyszer kell, és az ott lévők pedig maradni akarnak az igencsak rommálőtt településen. Ahogy az egyikük mondta: "Miután már 10 évet túléltem itt, ebben a földi pokolban. Most már nem félek a föld alatti pokoltól sem" Pusilin megígérte, hogy Avgyejevkát orosz állami támogatással újjáépítik, ahogy Mariupollal azt teszik jelenleg.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
537
1 944
93
Zelenszkij szerint a "Nagy Tavaszi (Nyári?) Támadás" zseniális terveit elárulták Putyinnak. Irja Die Welt.
Onnan a "Nagy Pofáraesés". Ebben az interjúban mondta a 31000 ukrán halottat is.
A műholdak korában, hogyan álcázzák a csapatösszevonásokat? Tudna írni erről valaki? Köszönöm!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
5-10 év a helyreállítas ha adnak rá pénzt nyugatról.


A fogságból szabadultakat is visszazavarjak a frontra.


London pakisztáni polgármester elkoboztatja az orosz magánemberek ingatlanát.

Igencsak elkezdtek rebesgetni a Transznyisztra témát. Kéne valami siker már a nyugatnak, és az ukránoknak. A román is dörzsöli a tenyeret, kikapartatna mással a gesztenyét aztán beleulne.
Szerintem egy jó kis darazsfeszekbe nyulnanak, Transznyisztra, Gaguzia, plusz a moldav lakosság 50%, Szandunak tényleg segítség kell, nem véletlen az USA bázis, és a Nato terjeszkedés az országban.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Egy évvel ezelőtt írtam arról, hogy olyan érzésem van, mintha a II Vh folytatásához, vagy a III Vh kezdetéhez (nem kívánt törlendő) folyna egy gyakorlatoztatás.. Ezt a sokkal kisebb léptékű, akkor ember életet nem, de hatalmas anyagi áldozatot követelő 10 éves felkészülési szakaszt egyszer már átéltem, akkor a VS szerződés ezt nem is élte túl..

"Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?"
Ez is még csak a kezdet lehet, mert a Medve szétkapásához ennél sokkal nagyobb tömegre lenne szükség ha egyáltalán eljutnak odáig. A különböző gyakorlatoztatások címén folyik most a nyugati haderő felvonulása összevonása a keleti hadszintér irányába..Alig várják már hogy a medve idegességében pár mini nukit eldurrantson, hiszen akkor az felérne már egy kis Nyugati erkölcsi győzelemmel, mehetne a háborús verkli..
2020-ban , a terv részeként az USA vezetőinek megbízásából kiadták néhány kutató intézetnek hogy készítsenek újra tanulmányokat a "nyerhető atomháború" ügyében. Az idáig az volt a hivatalos álláspont hogy ez nem létezik..
A tanulmány 3 részre oszlik,az első részt 2022 nyarán készült el.. Mi van most a hátralévő 2 másik résszel?

A tesztelések eredményeképp vagy lesz egy bizonytalan ideig tartó valamilyen béke szerűség -vagy a gyakorlat átfordul éles, valódi világháborús összecsapásokba. Ne felejtsük, a "fenntartható fejlődés" nevében benne foglaltatik az állandóan "fenntartandó" nyersanyagot, pénzt hozó konfliktus is..

Eddig kisebb nagyobb kiigazításokkal, az évtizedekkel előre elkészített terv szerint megy minden a maga útján. persze vannak kisebb nagyobb "anomáliák", hogy pld 2014 eleje óta nem az USA hadereje állomásozik a Krimen, az is csak egy p. hajszálon függött, pedig terv szerint ez lett volna a menetrend Majdan eredményeképp. Nem is értem hogy miként lettek az ukrán határokon belül élő emberek, nemzetiségek tömegei a frontra és így az öngyilkosságba hajtva, mit igérhettek Nekik, milyen ábrándos céllal foghattak fegyvert?

Az Uniós tömegeket meg a F.O.S média állandóan tereli, eteti, homályosítja, hogy ne is sejtsék merre tart a világunk, mint a bírkák menjenek a vágóhídra. Ennek értelmében azt mutogatják hogy itt bármely Európai politikus (mutatványos)-nak bármilyen beleszólása lehet bármiben.

Lássuk végre meg, hogy Európa sorsáról nem Európában történik döntés, ez már több mint 100 éve így van. A tengeren túliakat nem érdekli az itteni emberek sorsa, mi csak egy járulékos áldozatok lehetünk a nagy sakkjátszmában.

Egy másik kommenthez:
"Ukrajna még sokáig instabil marad"

Ez teljesen igaz, örök tűzfészek maradna ahol mindíg lehetne háborút kirobbantani, ürügy lenne ezernyi. Viszont ha nem lesz Ukrajna, úgy mint kicsit régebben - akkor nem marad tűzfészek sem. Ez viszont azzal jár hogy az összes környező országnak felelősséggel, nagyon rá kell figyelnie a visszakapott területeire..
"Nem is értem hogy miként lettek az ukrán határokon belül élő emberek, nemzetiségek tömegei a frontra és így az öngyilkosságba hajtva, mit igérhettek Nekik, milyen ábrándos céllal foghattak fegyvert?"

Van olyan, hogy megfélelmítés.

Kezdve az olyan "finom" célzásokkal, hogy az utcán az oszlophoz fóliázunk és ott maradsz. (Tényleg van infó arról, hogy azokkal mi is történt, akiket az oszlopokhoz kötöztek?)

Az, hogy Téged fenyegetnek meg, azt még akár ki is röhögheted, de ha folyamatos nyomás alá helyeznek, akkor simán összeomolsz. Nem kell hinni a történeteknek, hogy nem törsz meg.

Az nyomósabb érv tud lenni, ha a családtagjaiddal fenyegetnek meg. Fiadat, feleségedet megölik, megnyomorítják, lányodat eladják, szüleidet ellehetetlenítik.
Tehát sajnos van olyan, hogy inkább vállalom az 50-50% halált, minthogy 100%-ban valamelyik hozzátartozómmal történjen valami.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
NEM NÉPMESEI KAPORHELYZET (bár van aki még mindig nem akarja érteni)

Oroszország hadműveleti válságot fog okozni az ukrán hadseregben - A front összeomlik


Az orosz hadsereg továbbra is aktívan nyomja az ukrán fegyveres erők védelmét - mondta Oleg Sztarikov, az SBU nyugalmazott ezredese.
"Vegyük észre, hogy amint az orosz harcosok behatoltak a külterületre, elfoglalták az első házakat, megerősítették őket, egyik várost a másik után fogják bevenni."
Sztarikov szerint az orosz hadsereg offenzívája előbb-utóbb taktikai, majd hadműveleti válsághoz vezethet az ukrán fegyveres erők számára.
A végén Oroszország eléri a "front összeomlását".

Az elmúlt hetekben az ukrán fegyveres erők számos vereséget szenvedtek, és a kulcsfontosságú megerősített területeket feladták, hogy előnyösebb poziciót vegyenek fel, és a frontvonalat megrövidítsék.


Ukrajna több területet veszít


A frontvonalon nehéz a helyzet az ukrán fegyveres erők számára, Ukrajna még több területet veszíthet – mondta Zelenszkij ukrán elnök az „Ukrajna 2024” sajtótájékoztatón.
„Nagyon erős a nyomás a homlokon.
100 métert veszítünk, 50 métert.
Ez fontos számunkra, de stratégiailag sokkal fontosabb, hogy ne veszítsünk el embereket” – mondta Zelenszkij, aki több százezer ukránt küldött a sírba.

Február elején Sojgu kijelentette, hogy Kijev harcba dobja megmaradt tartalékait, és sietve kényszermozgósításokat hajt végre, hogy megakadályozza a védekezésük összeomlását.
Láthatjuk: az orosz egységek előrenyomulnak és vövelik ellenőrzési zónájukat.


"Nagy esélyünk van arra, hogy elveszítjük Harkovot" (videó)

2024.02.25. | 20:04

Alexandra Ustinova, ukrán parlamenti képviselő kijelentette, hogy "nagyon nagy esélyünk lesz arra, hogy elveszítjük Harkovot".
Úgy véli, hamarosan nem Kijev győzelméről lesz szó, hanem az ország fennmaradásáról-

Az orosz hadsereg kezében van a kezdeményezés a fronton


Az orosz hadsereg kezdeményezte a különleges műveleti övezetben – mondta Robert Gates volt CIA-főnök a Washington Postnak adott interjújában.
"Csak azt olvasom, hogy az oroszok a több száz kilométeres front különböző pontjain haladnak előre" - jegyezte meg.
Robert Gates úgy véli, hogy az orosz fegyveres erők kezdeményezték az Ukrajna elleni támadást, és a helyzetet "orosz támadásnak" minősítették.
Az orosz hadsereg sikerrel járt, és megnyerte Avdejevkát.
A város felszabadítása lehetővé tette a frontvonal kitolását Donyeckből.

A város felszabadítása lehetővé tette a frontvonal kitolását Donyeckből.
Szükségessé tette a kaprok elpucolását, hogy előnyösebb poziciót vegyenek fel, és a frontvonalat megrövidítsék.

AMERIKÁNUS NÉPMESE:


A CIA igazgatója titokban Ukrajnába utazott


William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, titokban Ukrajnába utazott, az orosz különleges katonai művelet kezdete óta a tizedik látogatása ott – írja a New York Times. amerikai tisztviselőkre hivatkozva.
A New York Times írja, hogy ukrán titkosszolgálati tisztviselők azt kérdezik amerikai kollégáiktól, hogy a CIA megszakíthatja-e az együttműködést az ukrán féllel.
"Az ukránok megnyugtatása érdekében William Burns, a CIA igazgatója titkos látogatást tett Ukrajnában

Egy névtelen CIA-forrás a The New York Timesnak azt mondta, hogy az Egyesült Államok hosszú évek óta "egyértelmű elkötelezettséget mutatott" Ukrajna iránt, és a látogatás "újabb jelzés volt", hogy az Egyesült Államok elkötelezettsége folytatódni fog.

Ez akkor történik, amikor a republikánusok az Egyesült Államok Képviselőházában befagyasztják az Ukrajnának nyújtott több milliárd dolláros segílyt. Burns még nem hallott erről? Szar lehet neki, örökösen bezárva Langley pincéjébe.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem tudom, mi készül az EU-NATO párizsi megbeszélésén, de Fico már drámázik. Összehívta a szlovákiai biztonsági tanácsot. Remélem, hogy nem jön be, amire számít.
https://ujszo.com/kozelet/fico-a-legrosszabbtol-tart-osszehivta-a-biztonsagi-tanacsot
"Az Elysée-palotában hétfőre sietve összehívott csúcstalálkozón 20 európai vezető, köztük Olaf Scholz német kancellár, Pedro Sánchez spanyol államfő és David Cameron brit külügyminiszter vesz részt, hogy megerősítse Ukrajna támogatását az orosz csapatok előrenyomulásával szemben. A vezetők célja, hogy segítsenek Ukrajnának megállítsák az elmúlt időszak orosz előretámadását, miközben választóik körében egyre nagyobb a szkepticizmus és az óvatosság."
„Egy dologban azonban biztos vagyok. Ha a kormányfői székembe kerül is, akkor is megakadályozom, hogy szlovák katonák vegyenek részt az ukrajnai háborúban” - Robert Fico
Remélem nekünk lesz annyi eszünk, hogy nem megyünk még egyszer a Don-kanyarba! Elég nagy gebasz lesz az is, ha Nyugat-Európa végigatombombáztatja magát!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Nos, ez egy érdekes fejlemény.
Kérdés, hogy mi a szándékuk vele?
ha igaz az hogy a szankciók miatt több-kevesebb olaj és gáz az oroszok nyakán maradt, akkor árammal és üzemanyaggal jól el vannak látva
ha meg áram és üzemanyag van akkor észszerű gondolatnak tűnik egy nagy halom vasat és tartalékost megvonatoztatni a krím körül, aztán ha az ukránok lecuccoltak khersonba és zaporozsjéba átvonatoztatni őket belgorodba, ha az ukránok felcuccoltak kharkovba akkor tovább belaruszba, stb, aztán vissza
nevezzük a dolgot logisztikai gyakorlatnak
mert ehhez orosz oldalról nem kell más mint energia, ha ingyen van csak had égjen, ha ezzel az ukránokét is lehet égetni
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
A HIMARSok hatótávolságán belül ez az egy helyre gyűjtött technika normális? Tuti, hogy ezek mostani felvételek?

ha mellette irányítatlan rakétákkal lőnek (csalinak), már akkor is kikapdossák őket.
Volt hír, hogy szoftveresen, frissítéssel kiszűrik a nem ball. pályán érkező eszközöket.
Wolfram golyók élőerő ellen jók, de még légvédelem is volt hogy megúszta (tubusok), de akár teherkocsi is hajtott tovább. Sőt, ha jól emlékszek a grad tubusait se biztos, hogy viszi.. mert volt abból is túlélő grad.. de az azért necces, mert párat elkaotak vele.
Páncélozottabb járművek esetén, mint ezek hk-k maximum a dukkózásban okoz kárt.