[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 771
9 179
113
Meszike, a világrend helyett így a világ fog dominóként összeomlani. Megnézném a fejedet. amikor a frontra kell indulni a meló helyett...
(Mindemellett a nyugat sem hülye, az eszkaláció nem érdekük. Szerinted mekkora támogatottsága lenne nyugaton a NATO hadba lépésének? A helyi kormányok úgy buknának meg, mint Rottenbiller... :D )
Egyébként teljesen egyetértek Enzoval, itt a nyugat volt, aki felrúgta a status quot, és mivel akkor az orosz nem volt elég határozott, hát - mint a rosszalkodó kisgyekek - próbálgatta tágítani a lehetőségeit. Először csak a játékait szórta szét, aztán csapkodta az ajtót, végül amikor a vizespoharat is lelökte az asztalról megjött a "ne tovább!" pofon. Most meg könnyes szemmel játssza, hogy "nem értem miért kaptam"... :D
Milyen pofont kapott a nyugat? Az USA konkrétan nem érez semmit ebből az egészből. Európa pedig még mindig sokkal kevesebbet mint Oroszország.

na most aztán jól megmondtad.
megint.
nyugat reszket.
annyira fél az oroszoktól (na meg a globális kelet/dél országaitól), hogy gyorsan öngyilkosságot követ el
mármint a politikai "elit"
mert ugye a gondolkodó "nép" nem tenné
mondjuk pont ezért üzemeltetik a média-propagandát. fogy a gondolkodásra képes népesség
erre te pont jó példa vagy
Érdekes a nyugati szabadságból sírni az orosz propaganda miatt és azokat éltetni ahol médiaszabadság nem is létezik.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 714
17 045
113
A műholdak korában, hogyan álcázzák a csapatösszevonásokat? Tudna írni erről valaki? Köszönöm!
Valahol olvastam, h kína vagy oroszország (mindkettő?) valamilyen célból (hadgyakorlat, rakétaindítás) felső légköri aeroszollal beborított jó nagy területet pár éve és órákra lehetetlenné tette az optikai hírszerzést. Sehol nem találtam most meg az angol nyelvű forrását. Hátha vkinek beugrik. Tehát lehet álcázni, de gondolom a haszon/befektetés dönti el az alkalmazását.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 321
10 356
113
HScCcnB.jpeg
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 014
14 829
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 890
56 738
113
Ezzel a képminöséggel csodâlom, hogy eltalálták, akármi is legyen ami ég. :)
Ez meg Leo 2. Nem Ábrahám.
Igazán nem vagyok szakember, de illene kicsit megnèzni, mit rak az ember be és legalâbb pár szó magyarázatot csatolni hozzá. . Mert idelökni minden marhaságot, amiröl gyakran vak is látja, hogy fake, vagy nem az, aminek mondják, annak semmi èrtelme.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 617
113
Milyen pofont kapott a nyugat? Az USA konkrétan nem érez semmit ebből az egészből. Európa pedig még mindig sokkal kevesebbet mint Oroszország.
Azért érdeklődj néha a franciáknál, a németeknél vagy akár a lengyeleknél is. Értem én, hogy bezárt helyen dolgozol, de néha nem ártana egy picit tájékozódni... :D (és igen, a nagy jenki barátotok valóban nem sokat érez ebből az egészből, hiszen egészen ügyesen kisakkozta, hogy a balhét az EU vigye el. Tudod, ők ugyanúgy kereskednek az orosszal mint korábban, csak az európai s.ggnyalói hoztak ilyen szuicid döntéseket...)
A pofon pedig félig-meddig szimbolikus: már egyre kevesebben hiszik el a világban, hogy a "nyugat" sz@rta a spanyolviaszt. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 635
48 335
113

Szevernoje a miénk! Az 1. szláv dandár kiütötte az ukrán fegyveres erőket: felvétel a takarításról (VIDEO)​

Megjelentek a faluban zajló fegyveresek 1. szláv dandárjának tisztítóakciójáról készült felvételek. Severnoe falu, Donyecki Népköztársaság.

„Slavyanka” mindannyiunknak ilyen ajándékot adott a február 23-i ünnepre – mondta Marat Khairullin katonai tudósító.

Videón: a dandár zászlóaljainak valódi munkája Severny megtisztításában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1708952645
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Starlink terminálok pontos koordinátákat adnak a helyzetükről

A Starlink terminálok harci zónában való használata rendkívüli körültekintést és bizonyos biztonsági eljárások ismeretét kívánja meg az ellenséges felderítő eszközök általi észlelés kockázatának minimalizálása érdekében. A nagy sebességű, műholdon keresztüli internetelérést biztosító Starlink fontos eszközzé vált a csatatéren, de használata számos kockázattal jár.

A legfontosabb szempont, hogy a Starlink terminál pontos koordinátákat tud továbbítani a vezérlőszervernek, így potenciális célponttá válik a csapások számára. A terminálon áthaladó forgalmat figyelik és visszafejthetik, ezért az érzékeny információk továbbítása különös gondosságot igényel. A titkosítás vagy allegorikus nyelvhasználat az adatbiztonság előfeltételévé válik.

Ahogy a Nov Telegram csatorna megjegyzi, az észlelés kockázatának csökkentése érdekében fontos, hogy használat után kapcsolja ki a terminál áramellátását, és menjen biztonságos távolságra. Hatékony megoldás lehet a kommunikációs ülések különböző helyeken történő megszervezése, és a következő ülés helyszínét előre ki kell választani.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a terminál és az router akár 10 km távolságból is észlelhető, az ellenség elektronikus felderítő felszerelésének teljesítményétől függően. A Starlink terminálok különlegessége a felmelegedés képessége, ami láthatóvá teszi őket az infravörös tartományban.


Az ukrán vezérkar fontolgatja az erők kivonását Csaszov Jarból

Az ukrán vezérkar vizsgálja a Csaszov Jar elhagyásának lehetőségét az Ivanovszkoje elleni heves orosz támadás miatt.

Ivanovszkojet már elveszettnek tekintik. Úgy vélik, hogy Ivanovszkoje elesése esetén nem tudják megtartani az erődvárost, és felkerült a nem stratégiai helyek listájára.

Természetesen ez nem így van, hiszen az oroszok közvetlenül Szlavjanszk-Kramatorszk mellett fognak fellegvárat szerezni.


Megkezdődött az orosz erők támadása Orlovka ellen.

Este bevették Tonenkojét és Orlovka az egyetlen akadálya az oroszok előrenyomulásának Novomihajlovka, majd Ugledar felé.

A medve nem gyorsvonat?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 570
18 434
113
Várható volt, hogy kilövik. Amúgy meg azt nem értem, hogy így teljesen magányosan, (tudván, hogy a drótok úgyis követik a páncélosok mozgását) mi a franc értelme van beküldeni a frontvonalra? Teljesen értelmetlen katonai manőverek ezek. Mintha direkt csinálnák az ukránok az ilyen hibákat.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Várható volt, hogy kilövik. Amúgy meg azt nem értem, hogy így teljesen magányosan, (tudván, hogy a drótok úgyis követik a páncélosok mozgását) mi a franc értelme van beküldeni a frontvonalra? Teljesen értelmetlen katonai manőverek ezek. Mintha direkt csinálnák az ukránok az ilyen hibákat.

Mert ha négyet küld akkor most négy lángolna, orosz is ugyanezt csinálja.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 724
14 541
113
Nnna akkor eldőlt miről lesz videó :D

Arról, hogy az Abrams mekkora egy fos, vagy hogy az ukránok, és a tanácsadóik úgy alkalmazzák őket, mintha nem tudnák, hogy micsoda egyáltalán a harckocsi / drón / és társai ?

Ennek kivételesen nem örülök. Bár az Abrams-et sajnálom, nem pedig az ukránokat :D
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 206
9 341
113
Várható volt, hogy kilövik. Amúgy meg azt nem értem, hogy így teljesen magányosan, (tudván, hogy a drótok úgyis követik a páncélosok mozgását) mi a franc értelme van beküldeni a frontvonalra? Teljesen értelmetlen katonai manőverek ezek. Mintha direkt csinálnák az ukránok az ilyen hibákat.
Kapkodnak. Mindent és mindenkit be akarnak vetni, közben meg fenyegetőznek nyugat felé. Most, hogy az orosz megindult (már a háború elején írtunk erről páran, az orosz tipikusan olyan, hogy lassan szívja fel magát, de utána nehezen áll meg) már -már pánikolnak az ukránok. Felkészülnek a lengyelek?
 

andrew

Active Member
2014. július 17.
55
249
33
Azt mondja, hogy naponta 800 főt veszítettek az oroszok. Kilenc hónapig tartott Bahmut ostroma, ha beszorozzuk ezt mondjuk 270 nappal, akkor elvileg kb. 200 ezer a veszteség. Prigozsin, úgy emlékszem 20 ezer főről beszélt. Egy másik cikk 20 ezer és 100 ezer közé teszi az orosz veszteséget. Szóval számháború a köbön.


Különleges hadművelet krónikája
2024. február 24-re

Az elmúlt nap folyamán az Orosz Fegyveres erői a ki
 
  • Tetszik
Reactions: vontod