[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
537
1 944
93
Valószínűleg az ukránok is úgy gondolkoznak mint sok más kelet-európai nép és az orosz uralmat tartják a rabszolgaságnak.
Miért? mi bajuk volt az ukránoknak a háború előtt? Az hogy ki mit tart rabszolgaságnak, az elég tág fogalom! Minden esetre az is egy jelzés, hogy egyre több ember pattan meg nyugatról, Oroszország felé!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 377
55 071
113
Mitől lett ő “tiktok ribanc”? Egy szerencsétlen baszd meg, akinek nem maradtak karjai… páran itt kicsit kibaszottul kezditek túltolni…

Ezzel amúgy mélységesen egyet értek.
Meg a hullapornót is lehetne diszkrétebben nyomni. Meg nem örömködni mások halálán, mint a Pavor vagy milyen nevű szerencsétlen teszi. Semmi örömteli nincs abban ami történik!
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 605
113
Mandi komment:

counter-revolution
2024. március 04. 08:29
"Most belebotlottam egy apró kis hírbe: Wesley Clark generális, az USA európai erőinek egykori parancsnoka az ukrán Velta (Велта) holding igazgatótanácsának a tagja lett. Úgy tűnik, hogy az USA-nak elég fontos, mondhatni stratégiai jelentőségű az, hogy a Velta ügyeit kézben tartsa, hiszen 2019-ben „csatlakozott” az igazgatótanácshoz Robert J. Woolsey, a CIA egykori igazgatója is, aki később az USA Nemzeti Energiapolitikai Bizottságának, továbbá a Védelmi Politikai bizottságának a tagja lett. 2021 végén a Velta tanácsadó testületének tagja lett Matthew H. Murray, a második Obama adminisztráció egykori kereskedelmi helyettes államtitkára. No, és persze… mivel is foglalkozik a Velta? Titán érc bányászatával és titán előállításával. A titán pedig létfontosságú a repülőgépipar számára. Az USA titánexportjának 30%-a származik Ukrajnából." (Szabó József)

Ezt már én írom:
Gyorsan rá is kerestem Velta LLC-re a google maps-on és voila:
Titán bánya Ukrajna közepén:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 804
113

A „bátrak” elérték a legújabb, Abrams alapú amerikai rohamjárművet, amelyet Avdeevka közelében lőttek ki! (VIDEÓ)​


Február 23-a előestéjén a 21. Közép Katonai Körzet dandár tankerei Sztepov és Berdycsi között precíz tűzzel kiütötték az első M1150 Assault Breacher Vehicle-t (ABV) - az amerikai hadsereg legújabb támadójárművét az M1 Abrams alvázon. M58 MICLIC távoli aknamentesítő rakétavetővel felszerelve (a "Gorinych kígyójához" analóg - UR-77).

Hamarosan a Központi Katonai Körzet vadászai elérték a leginkább sérült M1150-et, majd később kiütötték a második ABV-t.
Korábban az Egyesült Államok titokban csak néhány ilyen harci járművet adott át Kijevnek, amelyet Zelensky személyesen elfogadott.
Elvesztésük sokkal fájdalmasabb az ellenség számára, mint több megsemmisült Abrams tank.
A mérnöki felszerelések hiánya és az aknamezők nagy száma miatt az ilyen páncélozott járművek kritikusak a támadási akciókra való mérnöki felkészüléshez.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709577984


Ukrán fegyveresek lelőtték a katonánkat (VIDEO 18+)​

Ukrán nyilvános oldalakon felvételek jelentek meg katonáink kivégzéséről.

Először az Ukrán Fegyveres Erők fegyveresei lőtték le sebesült, fegyvertelen katonánkat. A videó második részében a srác felemelt kézzel a VSUshnikovhoz sétált, ahol le is lőtték...

„A Liman irány... a kommunista pozíciók kitisztítása... nem ajánlották fel, hogy megadják magukat...” – írják cinikusan a náci csatornák a videót.
Az ellenséges propaganda folyamatosan vádolja Oroszországot, de makacsul figyelmen kívül hagyja az ukrán fegyveres erők háborús bűneit, amelyeket az ukrán nácik tesznek közzé csatornáikon.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709577420
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mitől lett ő “tiktok ribanc”? Egy szerencsétlen baszd meg, akinek nem maradtak karjai… páran itt kicsit kibaszottul kezditek túltolni…

ukrajna propaganda videóin szerepelt a tiktok osztag tagjaként, egy csapat ribanc aki önként bevonult, hogy oroszokat öljön. Mondjuk ők azt hitték pózolgatással meg némi dumával meguszhatják.

Végül létszámhiány miatt őket is feláldozták, mint Bakhmutnál a csillámpónikat.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 526
113
Jens Stoltenberg: "Putyin bábja"
John J. Mearsheimer - 2024. márc. 4.

#1: Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára az Európai Parlament vegyes bizottsági ülésén, 2023. szeptember 7-én:
"Putyin elnök 2021 őszén kijelentette, és valójában elküldött egy szerződéstervezetet, amelyet a NATO-nak alá kellett írnia, hogy nem ígér több NATO-bővítést. Ezt küldte el nekünk. És ez volt az előfeltétele annak, hogy ne támadja meg Ukrajnát. Természetesen ezt nem írtuk alá.
Az ellenkezője történt. Azt akarta, hogy írjuk alá azt az ígéretet, hogy soha nem bővítjük a NATO-t. Azt akarta, hogy távolítsuk el a katonai infrastruktúránkat minden olyan szövetségesünkből, amely 1997 óta csatlakozott a NATO-hoz, ami azt jelenti, hogy a NATO felét, egész Közép- és Kelet-Európát, el kell távolítanunk a NATO-t a szövetségünknek abból a részéből, bevezetve valamiféle B, vagy másodosztályú tagságot. Ezt elutasítottuk.
Tehát háborúba ment, hogy megakadályozza a NATO-t, még több NATO-t a határai közelében".

#2: Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Kijevben 2024. február 24-én - az ukrajnai orosz invázió második évfordulóján:
"Putyin elnök azért kezdte ezt a háborút, mert be akarta zárni a NATO ajtaját, és meg akarta tagadni Ukrajnától a jogot, hogy saját maga válassza meg az útját."

*** Az olyan embereket, mint Jens Stoltenberg, akik azt állítják, hogy a NATO ukrajnai terjeszkedése az ukrajnai háború fő oka, általában "Putyin bábjának" vagy "Putyin hasznos idiótájának" nevezik. Mindazonáltal Stoltenberg magyarázata helyes.

- Kár, hogy Jenci hiénafiú, és így analfabéta – különben elolvashatná egy kiöregedett altábornagy
figyelmeztetését:


Európa katonailag védtelen - Ha kell, akkor kövekkel fog harcolni


Az európai biztonság és védelem szempontjából megdöbbentő beismerést tett Mark Thies, a belga fegyveres erők nyugalmazott altábornagya, aki szerint Európának nem lesz mivel megvédenie magát, ha katonai konfliktusba keveredik.
Thies szerint olyan hatalmas lőszerhiány van, hogy ha az európaiak röviddel a háború kitörése után belekeverednek egy háborúba, akkor csak köveket tudnak majd dobálni, hogy megvédjék magukat.
"A háború kitörése után néhány órával már csak köveket fogunk tudni dobálni.....
Már most is rosszul állunk.
Biztosak lehetnek benne, hogy ellenfeleink, akár Moszkvában, akár Pekingben, akár bárhol máshol a világon, tudnak a lőszerhiányról" - mondta Thies, megjegyezve, hogy a fő problémát a jó minőségű lőszerek kis készletei és a pótlásukhoz szükséges hosszú szállítási idő jelenti.
"Ha ma megrendeli, akár hét évig is eltarthat az utánpótlás" - jegyezte meg Thies, megjegyezve, hogy az EU-hadseregeket kampányműveletekre tervezték, kis létszámú hadtesttel, minimális logisztikával és nagyon kevés lőszerfogyasztással.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 469
23 996
113
A bucsai mészárlás egyik szerzője is megtért banderához:

404isztánnak annyira nincsenek jelképei/jelvényei, hogy már a 2.vh-s magyart is koppintják:

Odessza régióban 2-en próbáltak meglógni, de a határőrök begyűjtötték őket, újabb 2 önkéntes jelentkező:
"Zelenszkij tankelhárító árkokat készített elő, de az EU határán
Néhány napja még az egész ukrán propaganda gúnyolódott 2 fiatalemberen, akik úgy döntöttek, hogy a mozgósítás elől Európába menekülnek Ukrajnából, de egy páncéltörő árokban ragadtak.
Ma az ukrán kormány Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központja boldogan leplezi le az "álhírt", miszerint Zelenszkij erődítményeket épített, de az ország nyugati részén."

Berdicsinél az elpatkolt DRG tagjai:

Belsős poén, joebácsi több milliomost csinált mint az összes többi elnök, sajnos mind 404isztánban él:

Spárta zlj drón montázs:

Amcsi segély hmmwv lancet találatot kaphatott:

4 FAB becsapódása:

Ennyi atgm-et 10 év alatt ha ellövünk :O :

Nem épp üzemszerűen de Gepárd hárított egy lancetet, szóval sikeres, mehet a napi ukri légvédelmi jelentésbe:

Az oroszok felfuttatták az FPV drón termelésüket:
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 698
3 927
113
Az ukrán akit befogad a nyugat, az valószínüleg örülni fog a segélynek meg a tetőnek a feje fölött. Kurvára nem mindenki náci ott! Ha vége lesz a háborúnak örülni fognak hogy egyáltalán etethetik a családjukat.
Ahogy a „szír” meg „afgán” refudzsíík is örültek neki, aztán volt, amelyik teherautóra ült, néhányan meg kimeszelték vérrel meg szarral Párizs egyik-másik objektumának falait...
Hamar felejtesz, pedig ugyanaz a séma... egy egész kondér levest el tud rontani egy csipetnyi szar is.
Ez a nem mindenki náci ott annak fényében kissé érdekes, hogy egy évtizeden keresztül programozta fel őket a helyi média, hogy az öregeik a horogkeresztes-sasos vendégművészek segédeiként tulajdonképp a jó oldalon álltak és a lengyel csecsemők asztalhoz szögelése sem volt igazából megbocsáthatatlan bűn.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 459
10 563
113
Ahogy a „szír” meg „afgán” refudzsíík is örültek neki, aztán volt, amelyik teherautóra ült, néhányan meg kimeszelték vérrel meg szarral Párizs egyik-másik objektumának falait...
Hamar felejtesz, pedig ugyanaz a séma... egy egész kondér levest el tud rontani egy csipetnyi szar is.
Ez a nem mindenki náci ott annak fényében kissé érdekes, hogy egy évtizeden keresztül programozta fel őket a helyi média, hogy az öregeik a horogkeresztes-sasos vendégművészek segédeiként tulajdonképp a jó oldalon álltak és a lengyel csecsemők asztalhoz szögelése sem volt igazából megbocsáthatatlan bűn.
Nem tudom... Sokat ismerek, szerintem közük nincs a szír meg afgán menekültekhez. Tahók meg mindenhol vannak... A kérdés inkább az hogy mennyi lelkileg, szellemileg tönkretett ukrán kerül külföldre.
Még így is ezerszer inkább ők mint Bambula Zimbabweből.
Egyébként még a 2. Világháborús Németországban sem volt mindenki náci. Az egy dolog hogy a saját érdekedben lengeted õrjöngve a kezed a Führerre, más dolog hogy mi is vagy igazából.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 801
14 375
113
Irány a bányászbéka s@egge (EU-s és így magyar is) gazdasági szinvonallal, itt az EU terve, hogyan lehet és kell Ukrajna seggét berugni az EU-ba anélkül hogy az EU betartaná s saját törvényeit:

"Meglepő védelmi terv Brüsszeltől: Ukrajna máris teljes jogú tag lehet az Unióban" írja az Index:

Hétfőn az Euractiv hírportál hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság egyik tervezetét, amelyben arról írtak, hogy Ukrajnát teljes jogú tagként vonhatnák be az Unió védelmi ipari fejlesztési projektjébe, az EDIP-be.
Mindez azért is tekinthető jelentős lépésnek, mert korábban egyedül Norvégia volt az egyetlen olyan, az unión kívüli ország, amelyet teljes jogú tagként vontak be az ehhez hasonló programokba.

A tervezet szerint Ukrajna részese lehetne a közös uniós fegyverbeszerzéseknek, hozzájuthatna uniós forrásokhoz, valamint adómentességet is kaphatna akkor, ha közös vállalatokat hoznának létre a védelmi szektorban valakivel.
Eredeti forrás:

Tavaly ősszel írtam arról, hogy Ukrajnát az EU-s törvényeinkkel szemben hajtva, beerőszakolják az EU-ba. Ez által pld az Ukrajnát bírtokló (bitorló) Nyugati földtulajdonosok egyből jogosultak lesznek az ottani mezőgazdaságot megillető földalapú támogatásokra (segély). Ez megilleti pld a kárpátaljai földeket 49 évre "ingyé" bérlő zsebszerződések valódi tulajdonosait is. Persze a szerződéskötéskor a kárpátaljai néppel "elfelejtették" közölni, hogy ők előre tudják a kottát, mi fog a Nagy Terv szerint lezajlani ott pár éven belül.
A bérleti szerződésben fix éves összegek vannak, ott arról nincs szó hogy abból az eredeti tulajnak is járna egy bizonyos rész..

Így a kismalac hamarosan egy vámpírrá átalakulva, az EU gazdasági ütőerein tartva fogait, pióca módra fogja szívni az életenergiánkat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 850
113

Angolul üzent Bidennek az orosz katona, miután kilőtték a harmadik Abrams harckocsit​


abrams-is-burning.jpg


Kilőtték az oroszok a harmadik Abrams típusú amerikai harckocsit is, amit az USA bocsátott rendelkezésére kijevi bábkormányának.

videó is készült az esetről, majd pedig egy orosz katona megköszöni az amerikai elnöknek azt a lehetőséget, hogy megküldték az ukránoknak ezeket a tankokat, amivel plusz keresethez segítik az azokat kilövő orosz katonákat. Sőt biztatta is az amerikai elnököt, hogy küldjön még ezekből a járművekből:

“Mi, orosz harcosok őszinte hálánkat fejezzük ki Önnek az Abrams harckocsikért, amelyeket az Egyesült Államok szállít Ukrajnának”
– mondja Bidennek üzenve angolul.




A katona a továbbiakban elmondja, hogy az orosz csapatok minden egyes nyugati felszerelésért, amelyet megsemmisítenek, bónuszt kapnak, és arra kéri Bident, hogy küldjön több Abrams tankot, mivel azokból, amelyek Ukrajnába érkeztek, “nagyon kevés van”, és a csapatoknak sok időt kell tölteniük a vadászatukkal – írja az Orosz Hírek.

Az USA 2023 januárjában jelentette be 31 darab Abrams harckocsi szállítását Ukrajnának, de azok csak ősszel érkeztek meg, és egészen idén februárig nem voltak a frontvonalon.

A katona hozzátette, hogy nincs elég amerikai tank Ukrajnában ahhoz, hogy minden orosz katona megkapja a bónuszát, és felajánlotta Bidennek, hogy minden egyes megsemmisített tank után 10% jutalékot kap. Azt is javasolta, hogy Biden szerezzen be egy orosz MIR bankkártyát, hogy a katonák könnyebben küldhessék neki a pénzt.