[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az Ukrán Fegyveres Erők 111. dandár 198. zászlóaljának harcosai önként megadták magukat
2024.03.04 | 22:56

Valójában az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett katonái arról számoltak be, hogy csoportjuk parancsnoka megszökött.
Megfordult és elment! Az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett katonái elmondták, hogy az osztag parancsnokuk a mészárlásba dobta őket, és ő maga megszökött.



Az orosz támadások megrongálták az ukrán erőműveket


Oroszország regionális erőműveket kívánt megcélozni.
A közelmúltbeli orosz csapások nagy valószínűséggel kárt tettek az ukrán erőművekben és elektromos alállomásokban – közölte a brit védelmi minisztérium legújabb frissítésében.

A minisztérium a múlt hónapban közölte, hogy Oroszország egyoldalú támadást indított az ukrán infrastruktúra ellen.
"Ezek a támadások Ukrajna-szerte történtek, és károkat okoztak a regionális villamosenergia-infrastruktúrában, többek között Donyeckben, Dnyiproban és nyugatra egészen Lvivig" - közölte a minisztérium.

Megjegyezte, hogy Oroszország regionális erőműveket próbált célba venni az ukrajnai ipari tevékenység lerontására.
"A támadások ellenére Ukrajna villamosenergia-hálózata stabilan működik" - tette hozzá.

- A támadások ellenére Ukrajna villamosenergia-hálózata stabilan működik, de akkó mé nem ég a lámpa?
- A támadások ellenére Ukrajna villamosenergia-hálózata stabilan működik, biztatta önmagát a brit, majd megveregette a saját vállát is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
Ternyi területén folyik a harc már.

Friss ukrán foglyok.

Szu-34 bombázza Limany térséget.

Ukran oldalon harcoló zsoldosok beszorultak egy bunkerbe, valószínűleg az utolsó perceik.
Az ilyeneket amúgy is kivegzik ha elve elkaptak.

Brit AS-90-t semmisitett meg helikopter.


A kilőtt Abrams mögött az a BTR - 80 van amit itt pár napja néztünk, amin hátul is volt dron elleni racs. Orosznak volt titulálva betevoje által, de így kérdéses az állampolgársága, egyébként az ajtaja nyitva vannak, mindenki kiszallt belőle.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93

Mitől lett ő “tiktok ribanc”? Egy szerencsétlen baszd meg, akinek nem maradtak karjai… páran itt kicsit kibaszottul kezditek túltolni…
Kb. ilyesmire gondolhatott a költő... Kissé túl tolta , de azért tényleg vannak visszás videók ukri katonanőkről is.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
833
4 229
93
Kb. ilyesmire gondolhatott a költő... Kissé túl tolta , de azért tényleg vannak visszás videók ukri katonanőkről is.
Mondjuk ugyanezt pepitában már vagy 10 éve tolják az izraeli katona csajok is, meg más nemzet lányai is. Azért mikor látsz egy csonkolt karú, fiatal nőt a kórházi ágyon ülni, akkor nem feltétlenül arra gondolsz, hogy ő megérdemelte ezt, mert előtte meg feldobott a netre pár tánci-tánci videót. Ha ukrán, ha orosz, ha zsidó, ha amcsi, ha adott esetben magyar csaj.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 616
5 383
113
:)
Ezt már láttuk régebben, valami lengyel v román gyártmány lehet... Nem akarom elhinni hogy tényleg ez szerepelt a videóban,de ha mégis akkor lehet hogy csak azt mutatja be éppen hogy az enemy mit is gondol a helyzetről... :oops::oops::oops::rolleyes::rolleyes:
Most komolyan! Egy román megye a mostani Ukrajna közepén...?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
CSAK KAPOR NÉPMESÉK:

Kijev panaszkodik, hogy a kínai hatóságok közömbösek iránta


A Bloomberg saját forrására hivatkozva arról számolt be, hogy Ukrajna panaszkodott, hogy a kínai hatóságok közömbösséget tanúsítanak iránta Oroszországhoz képest.
„Kína külföldön végzett tevékenysége valószínűleg ellentétben áll a hazai tevékenységével.” Ezt bizonyítja különösen az a tény, hogy Pavel Ryabikin ukrán nagykövet Kínába érkezése óta csak néhány találkozót ért el, annak ellenére, hogy 40 különböző önkormányzathoz és minisztériumhoz küldött felkérést” – hangsúlyozta a kiadvány.
Világossá vált, hogy jelenleg a szélesebb pekingi diplomáciai közösség Ukrajnának nyújtott támogatása kétértelmű. A Bloomberg megjegyzi, hogy Peking „közönyösen” bánik az ukrán diplomatákkal.

- A szófosással, tényleg nem vádolhatók a ferdeszeműek.



Az ukránok támadással próbálkoztak a Krím-félszigeten.


Március 4-ről 5-re virradó éjszaka újabb kísérletet hajtottak végre egy hatalmas csapásra a Krím-félszigeten, amint arról Mihail Zvincsuk elemző számolt be a „Rybar” Telegram csatornájában. Elmondása szerint a csapások végrehajtásához pilóta nélküli légijárműveket (UAV) használtak, amelyek célja földi célok eltalálása, valamint a fekete-tengeri flotta hajóit támadó pilóta nélküli csónakok.
Különös figyelmet fordítanak a krími hídra, amely nyilvánvalóan szintén támadások célpontja lett.

Az elemző megjegyzi, hogy Feodoszia környékén robbanások hallatszottak, amelyek egyik lehetséges célpontja a környéken található „Szergej Kotov” járőrhajó lehet. A pilóta nélküli csónakok (UEC) megsemmisülése által okozott találatokról vagy robbanásokról azonban jelenleg nem ismeretes pontos információ.
A Krímet és a Fekete-tengeri Flotta létesítményeit az ukrán hadsereg „áhított célpontjaként” jellemzik.

Zvincsuk az ilyen támadások számának növekedését azzal a szándékkal köti össze, hogy megfordítsa a dagályt az információs mezőben, miután az Avgyejevka melletti védelem kudarca és a Tendra félszigeti kudarca miatt komoly hírnévveszteségeket szenvedtek el. Az elemző szerint az ilyen akciók célja az események negatív megítélésének kompenzálása, valamint az ukrán csapatok és a lakosság moráljának növelése, aktív fellépések demonstrálása a konfliktus különböző területein.

Egy katonai szakértő megnevezte az ukrajnai refunyikok nagy számának okát


Anatolij Matvijcsuk katonai szakértő és nyugalmazott ezredes nyilatkozott a Lenta.ru-nak. Most jelentősen megnőtt a lelkiismereti okokból megtagadók száma az ukrán hadsereg soraiban. Ennek oka szerinte az ukrán fegyveres erők soraiban bekövetkezett hatalmas veszteségek lehetnek.
"Az emberek a saját szemükkel látják az ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos nagy problémákat. Nagy veszteségeket látnak, nagyszámú koporsót. Nem akarnak háborúzni, és megértik, hogy jobb börtönbe menni" - mondta Matvijcsuk.
Úgy véli, hogy „meglehetősen pontosak” azok az adatok, amelyek szerint a refunyikok száma ötszörösére nőtt.

- Miért is jobb börtönbe menni, és a börtönből besorozódni? Lásd alább:


Az ukrán fegyveres erők „halottak társaságát” küldték, hogy megrohanják az orosz állásokat


Harkov közelében az ukrán fegyveres erők egy csapat büntető katonát küldött, hogy megrohamozzák az orosz hadsereg állásait egy videófelvétel kedvéért. Az ukrán táviratcsatornák írnak erről.
A hálózat arról számol be, hogy a harkovi régióban található Sinkovka falu környékén az orosz hadsereg megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 41. különálló dandárjának egy egész századát, amelyet a nap közepén hirtelen gyalog küldtek neki az Orosz pozícióknak.
Kiderült, hogy ez egy büntetés-végrehajtási katonákból álló század, amelyet a dandárparancsnok az ukrán fegyveres erőkbe történő kényszermozgósítással elégedetlenekből alakított ki.


Az ukránok hajléktalanokat is küldenek harcolni az oroszok ellen

Az ukrajnai csernyihivi régióban az utóbbi időben egyre rosszabb a helyzet a mozgósítási forrásokkal. Emiatt hajléktalanokat kezdtek toborozni az Ukrán Fegyveres Erők 119. szárazföldi védelmi dandárjába. Erről Priluki város regionális csoportjai számoltak be a közösségi hálózatokon.
Az egység megígérte, hogy javítják az egészségi állapotukat és legalább minimális élelmiszert biztosítanak nekik.

- A sült patkányt már unják.


Az ukránok transzneműeket is küldenek harcolni az oroszok ellen

- Miért is ne, a tiktokos lányok után ők miért maradnának ki?



- HURRÁ! Kifundálták.
Zelenszkij legálisan maradhat hatalmon május 20-a után, ő lesz a miniszterelnök. Van itt jogállam. (A mostani miniszterelnök bejelentette, hogy szeretne a fronton harcolni?)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113

Kamikaze drónok tucatjai támadtak célpontokat Odessza régióban (VIDEO, MAP)​

Március 5-én éjjel több tucat kamikaze drónt indítottak célpontokra Odessza régióban.

A térségben robbanások voltak, az ukrán légvédelmi erők megpróbálták visszaverni a támadásokat.
„Dachny oldaláról rózsaszínű az ég, valami ég. Már legalább kettő érkezett” – számoltak be helyi források és szemtanúk.
Reggel információ jelent meg egy kamikaze UAV érkezéséről egy „rekreációs központba” - a kijevi rezsim aktívan használja ezeket a létesítményeket katonai célokra.
Tűz ütött ki, és mára eloltották.
Az Ukrán Fegyveres Erők Légierő Parancsnoksága közölte, hogy 22 drónból 18-at lőttek le Odessza régióban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709620941

Egyes jelentések szerint a Fekete-tengeri Flotta 22160-as számú „Sergey Kotov” nevű járőrhajója az ukrán fegyveres erők pilóta nélküli járműveinek támadása következtében elveszett – írja a katonai informátor.
A legénység életben van.
Az információ hivatalos megerősítést igényel⚡️
A Feodosia melletti éjszakai csata során elveszítettük a "Sergej Kotov" járőrhajót, amelyet haditengerészeti drónok nagy csoportja támadott meg.
A keletkezett károk után a legénység intézkedett a hajó túlélőképessége ellen, de ezek nem jártak eredménnyel.

Nyilvánvalóan nem elégséges az a rendszer, ahol a hajóknak csak géppuskákkal kell megküzdeniük a drónokkal közelharcban. Túl lassan halad a flotta igényeit kielégítő drón elleni intézkedések kidolgozása.


Csata Krasznogorovkáért : előrenyomulás a vasút felé
a helyzetről 2024. március 5. 8:00-ig

Donyeck irányában a harcok során az orosz csapatok Krasznogorovka déli peremén előrenyomultak és a Shkolnaya utcában megvetették a lábukat. Jelenleg a harcok a Március 8. utcában zajlanak.

▪️A várostól keletre az orosz fegyveres erők egységei elfoglaltak egy erdősávot, a vasút közelében, és elérték a Vatutina utcát. Ez azt jelzi, hogy a Butovskaya-2 bányaterületről néhány napja lezajlott harckocsitámadás végül sikeres volt.

Jelenleg az orosz egységek irányítják az utakat a Geologicheskaya utcától és a vasútvonaltól délre lévő mezőn át, ami lehetővé teszi, hogy erőket és lőszert szállítsanak előre. Ezenkívül az orosz fegyveres erőket az O0532-es autópálya mentén osztják szét .

▪️Georgievkában a helyzetet hosszú ideig a „háború ködébe” borította az ellenőrzés tárgyilagos bizonyítékának hiánya. Az azonban mára ismertté vált, hogy az orosz egységek rohamműveletek eredményeként elérték a falu központi részén található Molodezsnaja utcát.

Az orosz fegyveres erők előrenyomulásának hátterében fennáll annak a lehetősége, hogy az ukrán fegyveres erők elhagyják a település északi részét az Osikova folyó mentén , hogy kiegyenlítsék a frontvonalat. Azonban ezeknek a pozícióknak a betartása támadás esetén nem lesz könnyű - maga Georgievka egy alföldön található, és az ellenség továbbra is uralja a környező magasságokat.

Összefoglaló 2024. március 5-én reggel

▪️Éjfél után Kercs ( Krím ) lakói robbanásokról számoltak be a város és a szoros feletti égbolton. 00:30-tól mostanáig a krími híd forgalma le van tiltva. Ráadásul Feodosia környékén robbanások is hallatszottak, írnak az MBEC esetleges felhasználásáról.

▪️Az orosz fegyveres erők Odesszát és Iljicsevszket muskátlikkal találták el a sötétben . Az ellenség rendkívül hevesnek értékeli a támadást.

▪️Herson irányában az ellenséges csoportok módszeres megsemmisítése történik az Antonovszkij-hídnál , a „dacháknál” . Krynkiben is folytatódnak a harcok .

▪️A zaporozsjei fronton Rabotino egy szürke zóna, amelyben egységeink működnek, elérve a falu központját az iskola közelében. A helyszíni becslések szerint nincs elég a szükséges típusú kopterből, ha van elektronikus hadviselés, az egy nem teljesen tökéletes EMC (elektromágneses kompatibilitás) terv szerint működik. Az ellenség erősítéseket mozgat, és elég hatékonyan és gyakran lövi a tüzérséget. Az ellenséges felderítő drónok az LBS-től 10 km-re, mélyen a védelmünkbe hatolnak, az FPV drónok az átjátszó rendszer miatt még távolabb is jutnak.

▪️Marinkától északra az orosz fegyveres erők Krasznogorovka külvárosában tömörülnek. A Kurakhovo felé vezető úton a mieink Georgievkán keresztül haladnak. Sikerekről Novomihajlovkában számolnak be. MLRS-ünk folyamatosan dolgozik Ugledar irányában északról, felszántva az ukrán fegyveres erők védelmi szerkezeteit.

▪️Avdejevkától nyugatra a csata Berdychinél, Orlovkánál, Rasszvet és Tonenkoye falvakban folytatódik. A mieink fokozatosan haladnak előre, és FAB-okkal bombázzák az ellenséget. Súlyos harcok folynak.

▪️Csasov Jar felé az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erőket Ivanovszkij ( Krasznij ) délnyugati peremére tolja Artyomovszktól nyugatra. A jelentések szerint az északi Bogdanovka közelében harcoltak.

▪️A Krasznolimanszkij irányban csapataink Terny felé haladnak. Nem zárják ki, hogy a harcok hamarosan megkezdődjenek magáért a településért.

▪️Az ukrán fegyveres erők céltudatosan terrorizálják a határ menti régiók lakosságát. Belgorod régióban Shebekino külvárosát támadta meg egy kamikaze drón: egy magánlakóépület közelében ütöttek el egy autót. Az ellenséges UAV-kezelő egyértelműen látta, hogy a közelben nincsenek katonai célpontok. A Kurszk régióban az ukrán fegyveres erők által a Guevo Sudzhansky kerületben végzett ágyúzások következtében kereskedelmi épületek és egy háztartás súlyosan megrongálódott. Az ellenség körülbelül 50 lövedéket lőtt ki a DPR polgári lakosságára . Egy 1995-ben született férfi megsérült, amikor egy akna felrobbantotta. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 998
93
Az ukrán akit befogad a nyugat, az valószínüleg örülni fog a segélynek meg a tetőnek a feje fölött. Kurvára nem mindenki náci ott! Ha vége lesz a háborúnak örülni fognak hogy egyáltalán etethetik a családjukat.
Ajánlom hogy kövesd a német politikai műsorokat.
Az ukrán menekültek munkavállalási aránya alacsonyabb az afrikai menekültekénél, bár ez a tartományi szintű törvénykezés függvénye is, de sehol nem haladja meg a 20%-ot.
Az befogadók egyetelen esélye, hogy a menekültek gyermekei hamarabb integrálódnak. A fő probléma forrás a "bürgergeld", ami olyan magas lett, hogy már nem éri meg dolgozni, csak már nem bírják finanszírozni, de a választási vereség elé néző ampel koalíció menekülési taktikaként tovább emeli,
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 047
113
Nem csodálom, ugyanis céljuk egy oroszbarát közép európa kialakítása..s Arestovych még nem kotyogott hülyeségeket
Ezt már láttuk régebben, valami lengyel v román gyártmány lehet... Nem akarom elhinni hogy tényleg ez szerepelt a videóban,de ha mégis akkor lehet hogy csak azt mutatja be éppen hogy az enemy mit is gondol a helyzetről... :oops::oops::oops::rolleyes::rolleyes:
Most komolyan! Egy román megye a mostani Ukrajna közepén...?
Tökéletes arra, hogy az ukránokat idegbe rakják vele az oroszok, hogy a mostani két "szövetséges" is milyen jól járna azzal hogy ha elárulja.

Ez amúgy egy igen ügyes húzás az oroszoktól, eddig csak kárpátaljai elszakadástól fostak, most majd máshol is a hátuk mögé fognak nézni reflexből többször!

A lényeg, hogy nekünk nem szabad ezt még komolyan vennünk!
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Oroszok újra és újra benyelik ugyan azt legyen az Patriot csapdába sétálásról Szuhojokkal vagy A-50-el vagy épp célhajót játszani az ukrán dróncsónakoknak.
Szerintem lassan le kellene cserélni a Fekete tengeri flotta vezetését csimpánzokra.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
kulso "kolléga" ez reddit tier cringe volt

ksiMx9c.jpeg
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
763
7 674
93
Oroszok újra és újra benyelik ugyan azt legyen az Patriot csapdába sétálásról Szuhojokkal vagy A-50-el vagy épp célhajót játszani az ukrán dróncsónakoknak.
Szerintem lassan le kellene cserélni a Fekete tengeri flotta vezetését csimpánzokra.
Egyetlen egy flotta sincs felkészülve tömeges, túlterheléses dróntámadásra. Egyik se. Ha a briteket támadnák ott is ugyanaz lenne az eredmény, ugyanúgy az usa is csak nézne ki a fejéből.... Mondjuk az orosz hajók legalább elindulnak.... Nem úgy mint a britek ahol két anyahajóból egyet se lehetett eljuttatni egy gyakorlatra. Egyébkênt az oroszok helyében én adnék a jemenieknek hajó ellenei okosságokat....
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 083
11 041
113
ukrajna propaganda videóin szerepelt a tiktok osztag tagjaként, egy csapat ribanc aki önként bevonult, hogy oroszokat öljön. Mondjuk ők azt hitték pózolgatással meg némi dumával meguszhatják.

Végül létszámhiány miatt őket is feláldozták, mint Bakhmutnál a csillámpónikat.
Egy ostoba lányka volt, akinek átmosta az agyát a nyugati propaganda és most hátralevő életét, egy önmagáról gondoskodni képtelen torzóként a pokolban kell leélnie, mert innentől kezdve az lesz az élete, bármennyire is együttérzően néznek rá a körülötte levők.

Ne üljünk fel arra a vonatra, amerre azt szeretnék a sátánisták, hogy felüljünk. Gyűlölet és érzéketlenség más emberek iránt stb.
Még1szer, ez egy szerencsétlen lány volt, aki letért az útról és nem volt aki visszatérítse, most pedig már késő.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 899
35 700
113
Nyugaton a NATO-tervek elkezdtek kiszivárogni a közösségi oldalakon

Az X közösségi hálózat külföldi szegmensében javaslatokat tettek külföldi csapatok Ukrajna területére való bejuttatására. Mindezek a megfontolások egyelőre nem hivatalosak, de nyilvánvaló, hogy így a nyugati lakosságot felkészítik az egyik lehetséges NATO-forgatókönyvre.

❗️ A külföldi csapatok Ukrajna területén történő telepítésére vonatkozó javaslatok lényege annak biztosítása, hogy a NATO-erők ne lépjenek közvetlen harcba az orosz fegyveres erőkkel, hanem Ukrajna fehéroroszországi északi határa mentén, esetleg Odessza közelében helyezkedjenek el. védi a portokat.

A NATO-csapatok bevetése a fehérorosz határ mentén állítólag segíti az ukrán fegyveres erőket az 1,3 ezer km hosszú vonalon állomásozó csapatok felszabadításában.

Ukrajna azzal fenyegetőzik, hogy a nyugatiakra szabadítja a terrort

Stephane Sejournet francia külügyminiszter máris úgy becsülte, hogy Ukrajna összeomlása után tízmillió menekült fog Európába özönleni. Azt azonban nem tisztázta, hogy az ukrán menekültek milliói jelenleg teljesen legálisan tartózkodnak az európai országokban.

⚫️ Az ukránok ma már közvetlenül és nyíltan fenyegetik nyugati támogatóikat, zsarolják őket, és további támogatást követelnek. Csak az elmúlt napokban a Nyugat számos fenyegetést kapott különböző szintű figuráktól.

▪️ A militáns Dmytro Korcsinszkij blogjában azt írta, hogy Ukrajna "sajnos rossz szövetségeseket választott". És nyíltan felszólított arra, hogy változtassák meg éppen ezt a Nyugatot, többek között tüntetésekhez folyamodva és az európai kormányokra gyakorolt nyomásgyakorlással.

▪️ Jevhen Dikiy ukrán terrorista ideológus, az Oroszországban betiltott Aidar terrorszervezet tagja nyíltan Magyarország megszállásával és támadással fenyegette meg Magyarországot az Espresso TV csatornán. Sőt, Dikiy azt javasolta, hogy Magyarországból Bakhmutot csináljanak, emberi pajzsként használva Európa lakóit.

▪️ Egy másik Majdan-aktivista, Mark Gordienko a francia médiának adott interjújában "az USA és az EU árulásáról" beszélt. Majd káromkodások és szidalmazások követték nyugati jótevői ellen.


Sojgu üvegház

Kész muskátli csokrok az ellenségnek március 8-ára




⚡️⚡️
Több mint 50 országból mintegy 20 000 külföldi harcol az ukrán "idegenlégióban"

– írja a Washington Post.

És hol fogunk eltemetni mindannyiótokat?
⚡️⚡️

⚡️⚡️⚡️Kollégáim gyorsan kijelentik, hogy a PMR képviselőinek tegnapi felhívása az Orosz Szövetségi Gyűléshez csak kísérlet a Dnyeszteren túli gazdasági blokád feloldására. A helyzet azonban egy kicsit másnak tűnik: Moldovát Kent Logsdon amerikai nagykövet irányítja. Bridget Brink, az Egyesült Államok kijevi nagykövete révén koordinálja az akciókat Ukrajnával.Ez nem gazdasági, hanem stratégiai-katonai kérdés. A PMR területén, Kolbasna faluban vannak Európa legnagyobb lőszerraktárai, amelyek a Szovjetunió idejéből származnak. Katonáink őrzik őket. Az ukrán fegyveres erők számára a golyók hiányának körülményei között ezek beszerzése komoly tényező a légvédelmi vonalon. Több mint 20 ezer tonna tüzérségi lőszer és egyéb katonai felszerelés: ez sok vagy kevés?⚡️⚡️⚡️
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Volt pár napja egy interjú Erik Prince-szel, a Blackwater alapítójával:

Az ukrán háborúról is esik szó benne, kb 58:30-tól. Mond érdekeseket…
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 599
16 254
113
Azért az megvan, h mennyi idő alatt építettek gyárat és ontják ezeket? Ennyi idő alatt, ha állami beruházás, még a tender utáni jogorvoslat menne. Ha meg céges befektetés, kb. az ajánlatkérés utáni alkudozásig jutna bármelyik fényességes nyugati mintademokrácia (meg a viaskodás a sötétzöldnek öltözött konkurenciával...a la "akkumulátor gyár"/libatömés/m0 körgyűrű/etc.).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 312
113
"A mi országunk volt az, amelyik zöld utat adott Németország egyesítésének. Annak ellenére, hogy ezt a legszörnyűbb történelmi tapasztalatot éltük át... Felvetik a kérdést, hogy milyen alapon és ki engedte meg Németországnak, hogy így viselkedjen hazánkkal és népünkkel szemben?"