[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
A nem résztvevő országok jogosan orrolnak majd meg, hogy a kalandorok az ő bőrüket is vásárra viszik. Kihátrálnak majd a résztvevő országok mögül. Számomra ez a szövetség végét jelenti.
Ahogy írtam, volt már ilyen, nem ettől lesz vége. Egyébként meg esélyes, hogy csinálnak egy másik “klubot” az ilyen balti nyomiknak és társaiknak, a NATOtól függetlenül.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ahogy írtam, volt már ilyen, nem ettől lesz vége. Egyébként meg esélyes, hogy csinálnak egy másik “klubot” az ilyen balti nyomiknak és társaiknak, a NATOtól függetlenül.

Szakma csak Butthurt belt-nek nevezi, eredetileg ez lett volna nekizavarva az oroszoknak ebben a fázisban, csak jött a patásördög és haverja, mire a lengyelt megpuccsolták kiesett Felvidék... Ráadásul ha a magyar nem megy akkor a román se, így széthullott az egész. Főleg, hogy olyat is olvastam románoktól, hogy a nagylelkűen ukrajnának adott F-16-osok azok amiket ők kifizettek és a háború után "visszakapják őket"...

Próbálkoztak helyette a francia-német-lengyel "szövetséggel", de erre meg a németeknek nem fűlik a foga, ezzel átment az egész roncsderbibe.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 425
113
Nem fognak ilyet csinálni, mert akkor már lehet alapja az 5. cikkely lobogtatásának. De a franciák sem fognak Ukrajnába menni, szóval akadémikus az egész.
Erre mondom, hogy ez ilyen kint is vagyok, bent is vagyok dedós játék. Ha becsukom a szememet, akkor nem látsz bújócskázáskor.
A Tesco gazdaságos Napóleon kitalálja, h bemennek a francia katonák, orosz (nemzetközi jog szerint is orosz) területet lőnek, mert logisztika, stb, de ők nemnato.
Aztán elkenik a szájukat és egyből

NYU-deniability-468x550.jpg


5ös cikkely, segííííícs!!!
Mint az óvodás, ha vesztésre áll társasban, feldönti a bábukat.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán fegyveres erők támadást indítottak Tyotkino falu közelében, Kurszk régióban

Kora reggel megkezdődött az első csata Tyotkino falu közelében, Kurszk régióban. Az ellenség megkísérelte áttörni az oroszországi határt, három irányból támadva 8 óra körül. Az orosz védők határozottan elhárították az agresszort, így visszavonulásra kényszerítették, de helyenként folytatódtak a katonai összecsapások és a tűzkontaktus. A jelentések szerint a lövöldözés miatt civilek sérültek meg. Ezeket az adatokat a WarGonzo projekt szolgáltatja.

A légi felderítés szerint az ellenség nehéz felszereléseket kezdett vonzani a határtól kevesebb mint 10 kilométerre található Vorozsba, új offenzíva-hullámra készülve. Az orosz tüzérség aktívan dolgozik az ellenséges erők és páncéloscsoportok ellen, és olyan helyekre csap le, ahol koncentrálódnak.

- Ezek mind elmebetegek? Nem lehet vitatni, hogy fejétől bűzlik a hal.


A terület nyugati részén tüzelőanyag- és kenőanyag-raktárak, valamint nemzeti zászlóaljakkal felszerelt erődítmények égnek.


“A robbanás figyelemre méltó volt”
Az ukrán média annyira belemerült az Orosz Föderáció belgorodi és kurszki régiói elleni „virtuális támadásba”, hogy ténylegesen „elnyomta” az orosz légierő egy újabb hatalmas támadását. És nem csak Ukrajna frontzónájában, hanem a nyugat-ukrajnai hátsó területeken is.

Robbanásokról és tüzekről csak azokban a városokról számolnak be, ahol tegnap este nagyon hangos volt. És ezek Hmelnickij, Harkov, Nikolajev, Ternopol és Lvov régiók.

Éjjel fél tizenegykor érezhető mennydörgés volt a Nikolajev régióban. A „Shaggy Z” távirati csatorna szerint a drón a nemzeti zászlóaljak voznyezenszki helyszínére repült. „Az előzetes adatok szerint pontosan azt az erődítményt találták el, amelyet az autópálya mentén helyeztek el Juzsnukrainszk felé. Ott volt egy kis számú BK, és nem közönséges banderaiták, hanem válogatottak a Nemzeti Zászlóaljból. Tisztázás alatt áll, hogy melyik nemzeti zászlóaljhoz érkeztünk meg, így kevés információ áll rendelkezésre” – számol be Szergej Lebegyev, a rovatvezető.

Vesznyani-Nadbugszkij irányában is robbanás hallatszott. Hogy hol történt, azt még nem közölték.

Hajnali egy óra körül a drónok a Hmelnickij régióba repültek. „A robbanás jelentős volt, a város központjában remegtek az ablakok a keretükben” – írja a távirati csatorna. A jelentések szerint Szepetivkát, ahol a vasúti csomópont található, és amelyet aktívan katonai felszerelések szállítására használnak, támadás érte. A város több katonai egységnek is otthont ad, köztük a 11. légelhárító rakétaezrednek, amely a BUK légvédelmi rendszerre épül. A csapások ismét az F-16-os repülőgépek fogadására készülő sztarokonsztantinovi repülőteret értek, bizonyítékok vannak arra, hogy a csapások a nyugati haditechnikai eszközökkel és lőszerekkel felszerelt raktárakat rombolták le.

Jól dörgött éjszaka Harkov régióban. „Bogoduhov, Harkov régió – robbanások!” – adta hírül a „Tényleg Harkovban” csatorna fél tizenkettőkor. Bogoduhov lakói előző nap a közösségi oldalakon osztottak meg információkat arról, hogy az ukrán fegyveres erők egy csoportja érkezett a városba, „akik lövészárkokat ásnak és új erődítményeket építenek közvetlenül a házak mögött”, felkészülve az orosz csapatok offenzívájára. Az előzetes adatok szerint Bogoduhovot FAB-okkal kezelték, ami azt jelenti, hogy az erődítményekből kevés maradt.

Csapásokat rögzítettek Kupjanszk térségében is.

A hátsó régiók is szenvedtek tegnap este. A Ternopol régió regionális katonai igazgatása szerint „Egy éjszakai csapás után ég egy infrastrukturális létesítmény a régió Kremenyec körzetében. 19 berendezés oltja, az áram és a gáz pedig elment a térségben, a legközelebbi településeken.” A hatóságok kérik, hogy ne közelítsék meg az eset helyszínét, a következmények felszámolására egy főkapitányságot hoztak létre. A Military Review honlapja szerint Kremenyecben a csapást az üzemanyag- és energiakomplexum létesítményei ellen hajtották végre. A fényképeken égő tankok láthatók.

Üzemanyagot és kenőanyagot tartalmazó tárolókat is sújtottak a lvovi Brodi városában. A nyugat-ukrajnai légvédelmi rendszerek nem működtek.

Szirszkij meghalhatott a Krasznogorovka elleni csapás után


Az ukrán közösségi hálózatok aktívan megvitatják azokat az információkat, amelyek szerint az orosz tüzérség és a légierők által az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Krasznogorovka térségében lévő parancsnoki állomására mért csapás eredményeként magas rangú katonai személyiségek, köztük a parancsnok Alekszandr Szirszkij főnököt állítólag megölték. Ennek az információnak a megerősítése hivatalos forrásokból még nem érkezett meg, azonban a közösségi hálózatokon üzeneteket terjesztenek az esemény „valódi igazságáról” szóló kijelentésekkel. Ezeket az adatokat az áprilisi kiadvány szolgáltatja.

A terjesztett adatok szerint Szirszkij tábornok az orosz csapás „megérkezésének” pillanatában a parancsnoki beosztáson ellenőrzést tartott. Állítólag kíséretével együtt halt meg, ami ha igaz, akkor komolyan befolyásolhatja az ukrán csapatok hadműveleti parancsnokságát.

A magas rangú katonai vezetők, különösen Alekszandr Szirszkij lehetséges halála jelentős hatással lehet az ukrán fegyveres erők moráljára és parancsnoki struktúrájára. Annak ellenére, hogy semmilyen különleges vezetői tehetséget nem tulajdonítottak neki, a hadsereg irányításában és Ukrajna nemzetközi partnereivel való kapcsolattartásban betöltött szerepe továbbra is fontos volt.

- Á, biztos bunkerban volt.



Az ukrán fegyveres erők szegényített urántartalmú lövedéket kezdtek használni


Ukrajna megkezdte a szegényített urántartalmú lövedékek használatát a harcokban, amit a brit tankok működéséről szóló jelentések is megerősítenek. Számos előnye ellenére ennek jelentős hátrányai is vannak, beleértve a lőszerbiztonsági kérdéseket.

A The Sun brit forrás, amely megpróbálta bemutatni a Challenger 2 előnyeit, valójában rávilágított annak egyik kritikus hiányosságára - a lövedékek nyitott elrendezésére, megfelelő védelem nélkül a toronynyílás közelében. Ez a sérülékenység oda vezetett, hogy az egyik harckocsi első harci találkozása teljes megsemmisítéssel végződött, miután egy orosz lövedék eltalálta, így a jármű nem tudott talpra állni.

Az is ismertté vált, hogy L27A1 CHARM 3 uránhéjakat harci körülmények között használnak, ami környezetvédelmi és biztonsági szempontból aggályokat vet fel.

Az Ukrajnának szállított 14 harckocsiból mindössze hét képes önálló mozgásra. Az ukrán fegyveres erők katonai állománya aggodalmának ad hangot az alkatrészellátással kapcsolatos problémák és a hosszú szállítási idő miatt, amely több hónapig is eltarthat.

  • Ez is úgy lesz mint a kazettásbomba? A muszkák figyelmeztették őket (meg a gazdát is), hogy ők is fogják használni, ha a kaprok megpróbálják.
  • Mostantól a ruszkik a natosokat meg a zsoldosokat kicsit meguránozzák, hogy az otthoni egészségügyük is szórakozzon egy kicsit az ellátásukkal. Meg hogy a lőszer veszélytelenségében tapasztalatokat szerezzenek.

 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 902
22 369
113
Orosz onkéntes formációk betortek kurszki és belgorodi régiók teruletére kicsit felpaprikázni a kozelendo elnoki vállasztásokat:



Hm,...legyen. De ilyen home videókat összedobok neked a hétvégén a birtok szélén..., még geolokálom is neked Oroszországra. :) Valami konkrétabbat hozz erről a kalandról pls. mert amúgy érdekel.
Katonai lázadásra gondolsz mint ami az oroszoknál volt?
Volt lázadás?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 202
113
Nyevelskoje felszabadításának jelentősége rendkívül nagy - írja a Donbass Decides csatorna

◾A Nyevelszkoje az egyik leghíresebb pont az Ukrán Fegyveres Erők Donyeck és a szomszédos Pervomaszkoje ágyúzására.

◾Nyevelszkoje elfoglalása lehetővé teszi az orosz fegyveres erők számára, hogy kiegyenesítsék az előrenyomuló hadsereg arcvonalát.

◾Ez megkönnyíti a Krasznogorovkán előrenyomuló csapataink életét.

◾ És arra is kényszerítheti az ukrán fegyveres erőket, hogy visszavonuljanak Tonyenkojéből és Orlovkából, ahol továbbra is kitartanak.

◾És végül közelebb hozza annak lehetőségét, hogy az orosz csapatok elérjék a Karlovszkoje és Kurakhovskoye víztározókat, ami elősegíti Donyeck vízellátásának javítását, és megfosztja az ukrán fegyveres erőket a DPR fővárosának közvetlen tüzérségi lövedékeinek lehetőségétől.

IIDPevduk3g.jpg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Úgy tűnik azért a Nato-ban is rendszerben gondolkodnak egyesek, nem magányos csodafegyverekben mint a lelkes amatőrök.
Az A-50-esek elleni igyekezet valószínű a 16-osoknak próbál esélyt adni - azok se voltak még sose bevetve fullos háttér nélkül.
A közvélemény puhítása az Ukrajnában vendégeskedő nyugati hivatásosok elfogadására is mutathat erre. Kellhet ez az opció az ukrajnai üzemeltetésre, ha valamiért nem jönne be hogy a szomszédos nato országokban alszanak majd a gépek. Na meg plusz légvédelemre is szükség lehet. Úgy néz ki ezekre már nem lesz elég az épp leszerelt, titokban visszabérelt munkaerő, és veszteségekkel is számolnak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 358
77 040
113
Vagyis ha neked a jövő héten parancsba adják, hogy csomagolási és indulási, akkor mész. Ezzel írtad ha jól értem.
Mert mégis mit gondoltál hogy működik a Honvédség, vagy barmelyik más haderő a világon? Kívánságműsornak gondoltad, ahol a katona azt csinálja amihez kedve van, vagy szimpatikus neki?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Vagyis ha neked a jövő héten parancsba adják, hogy csomagolási és indulási, akkor mész. Ezzel írtad ha jól értem.

A bolsevikok "kipróbálták" (nálunk és az oroszoknál is), h a politikai tiszt felülbírálhatja a parancsnokot, katonák végrehajtják a kapott parancsokat ha kedvúk van hozzá, hát nem volt egy sikertörténet.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Néhányan bemennek, baltiak, esetleg finnek, csehek és lengyelek, hollandok és az atomhatalom franciák.
Na meg a románok is! Ha nem mennek önként, be lesznek kergetve.
Természetesen le lesznek verve, a franciák atommal is mivel van nekik, sőt még sanszosan a lengyelek is mivel náluk van pár tucat vagy száz ideiglenesen ott tárolt USA nuki robbanofej.
És a román AEGIS rendszerek is ki lesznek iktatva atommal, úgy a lengyeleknél, mint a románoknál. S ha már úgy is be lett vetve amit eddig csak az USA vetett be, hát nem fognak spórolni a nagyvárosok kapcsán sem.
Csak azokat a szép erdélyi városokat sajnálom.
Na innentől lesz feladva a lecke a NATO-nak.
Szerintem szét fog esni az első pukkancs becsapódása után nyomban. Főleg ha az USA nem tesz ellenlépést. S ha tesz akkor is, mert nem hiányzik a portugáloknak, spanyoloknak, olaszoknak, törököknek és görögöknek (csak, hogy a távoliakat említsem) hogy elhamvadjanak.
Nem fogja ölbe tett kézzel várni Putyin hogy mikor gondolja úgy Macron hogy akkor most kedd van 5 óra és akkor 100-at eleged belőle.
Ha nem indít Makron atomot, akkor ők nem fognak kapni, ahogy az angolok sem, ha nyugton maradnak. Amennyiben megtámadja Oroszországot, akkor Franciaországot múltidőbe teszik.
Az, hogy indul-e még töltet a többi uszítóra, az annak függvénye lesz, hogy azok mit lépnek.

Aztán ahogy megkapjak ezek az elvakult vérszomjas országok az első pofont a saját országunkban, azonnal a Nato elleni tamadasrol lesz szó. Főleg kapora jönne a Nato burokrataknak hogy így első körben Oroszország kitaraz a franciakra, lengyelekre, csehekre, stb.
Nem lesz szó NATO elleni támadásról, mert a NATO a támadás után egy órával szét fog esni. Maradnak a NATO bürokraták, egy darabig, aztán feladat híján szépen hazamennek. Ami marad azok az egyes volt NATO tagországok lesznek, akik ha akarnak mennek az orosz ellen, ha nem behúzzák fülüket farkukat vagy mint a csapást elszenvedők, nyalogatják a sebeiket.
Egyébként Oroszországnak annyi töltete van, hogy ha egész Európát lerombolja, akkor sem táraz ki. Úgy, hogy az említett országok, plusz Románia és a Baltik, meg sem kottyan a jelen oroszoknak.
Szóval nem lesz aminek örömködjenek az akkor már nem létező NATO, nemlétező állásain, nem tevékenykedő bürokratái.
Aztán úgy már menni fog a mi kis udvhadseregunk is a tábori pottartalekosaival kerékpáron gazallarcban valahova keletre.
Nem fogunk menni mi sehová, főleg ha eldurvul a helyzet. Akkor már Ukrajna egy emlék lesz. Rádióaktív területre pedig nem fog egy baka sem menni. Hamarabb lövik agyon a komiszárokat és parancsnokokat, mint hogy oda bemenjenek.
Meglatjuk mi lesz, én egy baltiert, finn, vagy cseh, francia, lengyelert se fogok könnyet hullatni, ezt választották maguknak.
A társadalmak többsége így gondolja!
Nem is tudom miben reménykednek a háborúzni akarók.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 429
113
"Az oroszok addig futnak, amíg a villám a sarkukra nem kerül." A Kreml-ellenes félkatonai csapatok jelentették az első elfoglalt területet


Meg lesznek b@szva 2 nap alatt de a sok hulye hisz ezekben a nepmesekben es igy 2 napig fo hir lehet. :D
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
342
2 284
93
Románia is csak az Omv miatt lett vétózva Ausztria által.például.Kissé gyanús,hogy Macron csupán csak azért rágja a gittet ,mert a genya orosz elárasztotta ingyengabonával a franciák hagyományos észak afrikai piacait..
Egyébként ugyan élje már bele valaki magát hogy megnyomja az atomgombot...Kurvára senki se akarja ezt vállalni!Nagyon más a helyzet mint a 2Vh idején.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 478
113
Mert mégis mit gondoltál hogy működik a Honvédség, vagy barmelyik más haderő a világon? Kívánságműsornak gondoltad, ahol a katona azt csinálja amihez kedve van, vagy szimpatikus neki?

A francia emberek 76 %-a elutasítja az Ukrajnába tervezett katonai szerepvállalást.

A kormány / köztársasági elnök márpedig erősködik.


ThDS9Uw.jpeg


Ilyenkor kinek van igaza ?

Eddig a gazdák tüntettek egy őket érintő szűk kérdéskör miatt.

És a háborús mozgósítás kormány széles néptömegek fognak ?

Te akkor is a kútba ugranál, ha azt mondja valami idióta politikus ? A végsőkig követnéd a parancsaikat ?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 014
93
Mert mégis mit gondoltál hogy működik a Honvédség, vagy barmelyik más haderő a világon? Kívánságműsornak gondoltad, ahol a katona azt csinálja amihez kedve van, vagy szimpatikus neki?
ez bizony így lenne. egy ideális világban.
körülöttem van azért pár szolgálatos. nem nagyon lelkesednek azért az ötletért, hogy seggüket kilógatva menjenek katonáskodni. szóval várható egy kisebb leszerelési hullám.
és nem a kezdők fognak kiugrani
na, ez meg a valóság
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 764
113
Szlobozsanszkij irány: az Ukrán Fegyveres Erők új PR-betörése a határrégióban.
Helyzet 15:00 2024. március 12.

Kora reggel az ukrán alakulatok támadást indítottak a határ több szakaszán Belgorod és Kurszk térségében. összesen legfeljebb három zászlóalj és több tucat felszerelési egység.

▪️Az ellenség koncentrálta erőit és támadásokat indított Bolsaja Pisarevkából, Odnorobovkából és Popovkából. A pozíciójukban lévő orosz egységek beszálltak a csatába, és a hadsereg repülőhelikopterei támogatják őket.

▪️Azokat a területeket, ahol az ukrán fegyveres erők egységei koncentrálódnak, tüzérség és bombázók támadják. A Lancet-kezelők is aktívak: az előzetes információk szerint a délelőtt folyamán több egységnyi ellenséges felszerelést sikerült elégetniük. Ugyanakkor a harci zónában nagy sűrűségű elektronikus hadviselés interferenciát rögzítenek.

▪️Az ukrán alakulatok tüzérséggel és MLRS-sel lőnek a határ menti településekre, az egyik UAV pedig Belgorod központjában találta el a közigazgatási épületet, több ablakot kitörve. Az orosz légvédelmi rendszerek aktívan dolgoznak, reggel több Tochka-U rakétát és drónt lőttek le.

Jelenleg még folynak az összecsapások a belgorodi régió határ menti területein. Az ellenség a Kurszk régióban lévő Tetkino irányába is támadást indított, de visszaverték - az ukrán fegyveres erők állítólagos faluba való behatolásáról szóló jelentések hamisak.

❗️A közel egy évvel ezelőtti akcióhoz hasonlóan a bevetés pusztán demonstratív jellegű - az ellenséges parancsnokság még azután sem hagyott fel a PR-hadjárattal, hogy tegnapelőtt az orosz fegyveres erők felfedezték az ellenség tevékenységét, és célpontokon dolgoztak, veszteségeket okozva munkaerőben és felszerelésben.


Katonai Il-76 lezuhant Ivanovo régióban (FOTÓ, VIDEÓ)​

Az Il-76-os katonai repülőgép néhány perccel a felszállás után lezuhant Ivanovo régióban.

A Honvédelmi Minisztérium jelentése szerint 15 ember volt a fedélzeten.
„Március 12-én, moszkvai idő szerint 13:00 körül menetrend szerinti járatra felszállás közben lezuhant egy Il-76 típusú katonai szállító repülőgép Ivanovo régióban.
A fedélzeten nyolc személyzeti tag és hét utas tartózkodott.
A helyszíni jelentés szerint a katasztrófát az egyik hajtóműben keletkezett tűz okozta a gép felszállása közben” – közölte a minisztérium.
A katasztrófavédelem a helyszínre érkezett, és oltják a tüzet.
Az orosz légierők főparancsnokságának bizottsága az ivanovói repülőtérre repült, hogy megállapítsa az Il-76 lezuhanásának okait.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710240817