[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 697
113
Nyugodjál le. Macron igazából továbbra is csak tesztelget, nincs eldöntve semmi. De ha küld is francia katonákat: miben reménykedik? Hogy majd nem bombázzák szarrá őket? Meg egyébként is, mennyit tudna küldeni?

A ma esti, mindenki által várt büfizése:

Pár szemelvény:

French President Emmanuel Macron reiterated Thursday, March 14, his position that sending Western troops into Ukraine should not be ruled out – though he said today's situation doesn't require that. But calling the conflict in Ukraine "existential for our Europe and for France," Macron said anybody advocating "limits" on aid to Ukraine "chooses defeat."

(igazából ahhoz akar politikai legitimációt gereblyézni, hogy francia katonákat küldjenek, ha már más nem küld)

In an interview on French national television, Macron said a Russian victory in Ukraine "would reduce Europe's credibility to zero," and would mean that "we have no security."

(ld. fent... el akarja hitetni az emberekkel, hogy ukrajna "biztonsága" = az EU biztonsága)

He said that the continent's security was "at stake" in the conflict which he said "is existential for our Europe and for France." He added that "if the situation should deteriorate, we would be ready to make sure that Russia never wins that war."

(ez világos beszéd, de erre az oroszok biztosan választ fognak adni)

Macron's interview came after France's Assemblée Nationale debated his Ukraine strategy on Tuesday. French lawmakers approved the government's support for Ukraine, including a bilateral security agreement that was signed by Macron and his Ukrainian counterpart Volodymyr Zelensky last month.

(ez a bilaterális szarság ez ugyanaz, amit a debilek még tavaly, az őSi jObBolDaLi sZöVeTsÉgeSünKkeL, Melonival írtak alá - kb a wc-papír kategóriája)

With the symbolic vote, Macron forced political parties to take a public stance on the conflict as Russia's invasion of Ukraine stretches into its third year. The far-right Rassemblement National (RN), which polls say is ahead of Macron's coalition by a wide margin in the June European elections, abstained, while the radical-left La France Insoumise party voted against.

(ez kb a lényeg: Macronnak ez most elsősorban belpolitikai játszma. Kikényszerített egy szimbolikus, megszavazandó állásfoglalást a francia nemzetgyűléstől, amelyen LePen pártja - amely egyébként a közvéleménykutatásokon toronymagasan vezet makaróniék előtt - tartózkodott, a La France Insoumise meg konkrétan leszavazott. Nincs trakciója a kis buzinak, ilyen vergődésekkel próbál még politikai tőkét nyerni)

Levezetésképp olvasd el a Marianne magazin által megszólaltatott francia katonai vezetők véleményét erről az egész kuplerájról (translate remekül működik):

...Kurvára nem rajonganak az ötletért.

Személyes véleményem erről az egész kiabálósdiról: Macronnak osztották a lapot (vagy ő kérte!), hogy tesztelje az EU hozzáállását egy direktebb katonai intervencióval kapcsolatban. A szokásos csicskák (baltiak) nyilván már azelőtt hevesen bólogattak, hogy egyáltalán kinyitotta volna a száját, de a többiek azért elég óvatosan nyilatkoztak - ha egyáltalán.
Egy olyan szentimentalizmusra próbálnak rájátszani, ami nincs: nevezetesen valami össz-európai együttérzésre. Ilyen nem volt és nem is lesz soha. Teljesen retardált ötlet arra hivatkozni, hogy "Európát", mint valami fantasy entitást ér majd támadás, és hogy erre "Európaként" kéne tudni választ adni. Tetszettek volna európai haderőt csinálni, tetszettek volna az amerikaiakat 1992-ben hazaküldeni és saját haderőt építeni!

Egyedi európai országokat érhet támadás, de azokat is csak akkor, ha azok előbb megtámadják az oroszokat. Talán azon kéne dolgozni, hogy ez ne következzen be.
Ukrajna pedig az oroszok ügye - akkor lett azzá, amikor 2008-ban kimondták, hogy NATO-tagként számítanak rájuk.
Hozzáteszem, ezt se Európa akarta. Akkor ki is Európa ellensége?

Itt mindenféle befektetéseket akarnak még megmenteni, ez a nyílt katonai fellépés se szólna másról, kb élőpajzsként pakolnák oda a Coalition of the Willing katonáit, hátha nem lövi őket majd az orosz. Fun fact: minap vettem a Decathlonban 2023 novemberi, ukrajnai gyártású cipőt (ha előbb látom meg, akkor nem veszem meg). Kapiskáljátok már, miről van szó?


Egyébként faszoktól miért idézel, kedves csehszlovák brošint kolléga? Ez a Nauditt egy gyereknyelviskola-franchise vezetője.

Tőled meg a többi nafoidtól kérdezem: amennyiben az ukránok már tényleg két éve nyerésre állnak, az oroszok meg már tényleg mindenből kifogytak 2022 márciusára, vajon miért merül fel most a direkt katonai intervenció lehetősége?
Lehet, hogy mégsem állnak nyerésre?

Ehhez még egy kis adalék:
archív link

A derékukrán állam egy, havi $520-nak megfelelő különadót tervez kivetni a mozgósítható, ám "kritikusnak" minősített beosztásban dolgozó férfiakra (ez nem vicc!). Azaz aki eléri, hogy a beosztása alapján fizetheti ezt az adót, azt nem fogják mozgósítani.

Csakhogy van egy kis bökkenő: az ukrán havi átlagjövedelem 20000 UAH, azaz kb pont $520.

Mindenki eméssze ezt egy kicsit. Ez egy ún. demokratikus, haladó szellemű, "európai" állam. Ahol a havi fizetésedért (talán!) nem visznek majd el a frontra. Egyébként a cikkben nyilatkozó, magas rangú (nevesített) ukrán politikusok világosan elmondják azt is, miért csinálják ezt: mert kell a pénz. A tervezett félmilliós mozgósítás költségei is bőven dollármilliárdokban mérhetőek. Csakhogy pénz az nincs. Pedig nyernek, vagy miafasz.
PEREMOGA!
Mindenféle rosszindulat nélkül… kb te vagy az a páciens egy Zs kategóriás horror filmben, aki zseblámpával világítja a saját arcát miközben a tábortűz körül ülőket próbálja rémítgetni. Jaaah meg önmagát…

Szuper, legyen minden szavatok igaz. Boldogan lennék a lámpás rettegő sok év múlva, a legboldogabban viselném ezt a titulust.
A gondot csupán ott érzem, hogy ha makro szinten nézed a konfliktust, egy tankönyvi, controllált (vagyis tudatos) eszkalációs spirált láthatunk.
  • Ha azt mondom két éve, hogy NYEU országok akik akkor segélyt/sisakokat küldenek, de 2 év múlva a top attack CMjeiket adják át, akkor mekkora lámpás idiótának lette volna bélyegezve?
  • Ha két éve azt mondom ezek a nyugati CM és BM szalvók orosz hajókat és tengeralattjárókat robbantanak fel full nyugati IRS/P-8/AWACS controllal, orosz katonák ezreit ölik meg, akkor mekkora vészmadár lettem volna?
  • Ha két éve azt mondom amerikai Bradley harcjárművek cseh MLRS raksik támogatásával betörnek az orosz határon és ott civil létesitményeket támadnak, mekkora rettegő lettem volna?
  • És várom az adu ász, a nyugati légierők átadását. Pontosabban azt, ami ezekkel együtt jár, mert a lényeg itt nem a koszlott F-16 lesz. Hanem amit azok szoknyája alá rejtenek be. Az AD rendszer többi elemére gondolok.
A francia nyilatkozati balett pedig tökéletesen mutatja a népnek felépitendő kész helyzet lépéseit - először elejtett szavak ("makron kiböffent egy mondatot"), majd ráerősités máshonnan (NATO főtitkár rákontrázik) - de ők persze csak hülyeségeket beszélnek a köménypálinkától ugye... ez a beetetési, szoktatási szakasz a népnek.

Aztán hirtelen a tegnapi, a parlamenti jóbáhagyás. Kész helyzet, de előkészitve a "pálinkás nyilatkozatokkal", igy nem üt akkorát. Mellébeszélés? Hülye politikus? Tökéletesen felépitett step by step bevezetés.
Azt hiszi bárki ez a vége? Hogy innen nincs újabb lépés? Készitik elő a következőt a forgatókönyv szerint. Le van szimulálva a végkifejletig, csupán a beetetés ilyen három kismalac meséje jellegű engedd be az egyik lábam..

"Mire virágoznak a fák itthon leszünk"... "Csak siksakokat küldünk"
A népet nem lehet annyira könnyen a vágóhidra küldeni, azt szépen elő kell késziteni (ukrajnában erre volt idő, eredménye látszik, viszont nálunk kapkodva kellett). Az ideológiait láthattuk az elmúlt években (nem volt sikeres amúgy, az orosz emberek démonizálása, bár elképesztően intenziv volt, nem nagyon jött be, ahogy Ukrajna iránt nem ébredt a nagy szimpátia), most pedig a szép lassu belefolyást rendezik le, szépen kész helyzetbe tolva a nyugati lakosságokat.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 655
93

"French President Emmanuel Macron said on Thursday that the Europe's security was "at stake" in Ukraine, warning that a Russian victory against Kyiv "would reduce Europe's credibility to zero"
mondjuk ebben van valami...
Mondjuk mi magyarok tudunk mesélni a "civilizált" nyugat képmutatásáról, arroganciájáról, meg hiteltelenségéről, főleg amit velünk műveltek csak a múlt században... Szóval macaroni csak ront a helyzetünkön ezzel az inkompetens ámokfutásával...
Nagyon nem vagyok oroszpárti, fura is lenne. De az elmúlt 30 évben a ruszkik(is) elhelyezték a lovettájukat nyugaton, bízva a jogbiztonságban, most meg azt láthatják, hogy nyúlják le felsőbb "morális" indokoktól vezérelve.. Kommunista tempó.. Ezek után megnézem ki az a hülye, aki francia, stb bankokba helyezne nagyobb pénzeszközöket, vagy fektetne be úgy általában.. Ráadásul ezek a nyugati országok lassan, de biztosan multikulti tobzódásukban muszlim többségű, tehát iszlám államokká változnak.. Ugyanis az iszlám ilyen! Hódít, és nem tűr el semmilyen világi hatalmat, vagy más vallást.. De mindezt polgárháború fogja megelőzni, amit a benszülött fehér európaiak majd elveszítenek.. Mert mi, akarom mondani a nyugatiak önmaguk adják fel.. Viszont egy iszlám francia, vagy iszlám britannia nukleáris fegyverekkel nem egy szép kilátás, és direkt fenyegetés...
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
A Nemzeti ünnep alkalmából érdemes nézegetni a


Tapra Magyar! pályazatra készült munkákat!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 652
14 633
113
Somkuti Bálint exkluzív, élő Hetek-fórum: Ukrajna, a NATO-héják, kínai zsoldosok és Macron gárdistái


Ukrajna: nem sok híja volt egy orosz atomcsapásnak? - Péter Tamás

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 779
113

Délelőtt kiderült, mivel próbálta megtámadni az ellenség Belgorodot​

Az ukrán fegyveres erők a cseh vámpír MLRS segítségével reggeli támadást próbáltak indítani Belgorod ellen .

Ez áll az orosz védelmi minisztérium hivatalos közleményében.

„Moszkvai idő szerint 08:15 körül leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszer segítségével terrortámadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen. A szolgálati légvédelmi rendszerek hét rakétát semmisítettek meg a levegőben a belgorodi régió felett” – írja a katonai osztály.

Az Orosz Tavasz beszámolt arról , hogy ma este Donyeck Petrovszkij kerületében három gyermek – három, tíz és tizenhét éves – életét vesztette az ukrán fegyveres erők ágyúzásának következtében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710482814


Az elmúlt éjszaka Belgorod régiójában:

- a helyszíni ellenségeskedések intenzitása alábbhagyott;

- az ellenség sikertelenül kísérelt meg egy MLRS-csapást Belgorod városára;

- voltak kísérletek UAV erőkkel csapást mérni, de a légvédelmi legénységünk közeledéskor lelőtte őket;

- a Grayvoronsky kerület polgári lakosságát átmeneti szállásközpontokba telepítik át. Az ukrán fegyveres erők támadásait követően néhányuknak nem maradt lakásuk;

- annak ellenére, hogy az ellenség ismét visszavonult, a határon újabb ütközet veszélye áll fenn. Az ellenség a Goptovka-Nekhoteevka szektorban aktív, de nem vesz részt csatában. Kozinka-Velikaya Pisarevka térségében a fegyvereseket visszaszorították.

Srácaink fellépésének köszönhetően az Ukrán Fegyveres Erők DRG-jének nem sikerült megvetni a lábát az Orosz Föderáció területén.


Ukrajna Csernyigov régiójában orosz katonák pusztítják az ellenséget, egyedülálló felvétel a Prigranicsje Brjanszk
csatornáról .

A célpontokat március 14-én fedezték fel drónokról Kozilovka (37 km- re az államhatártól) település területén. A parancsnoki állomást és a nagy hatótávolságú radarérzékelő állomást egy közvetlen találat tönkretette.

Érkezéskor az állomást éppen a további üzemeltetéshez tankolták.

Az autóipari berendezések és üzemanyagszállító tartálykocsik nagy része is tűz alá került.

És természetesen használatba kerültek az olvasók által annyira kívánt orosz kazettás lőszerek.

Referenciaként :
A megsemmisült radarállomás - 36D6M - kategóriája legjobbjai közé tartozik, alacsonyan repülő célpontok észlelésére szolgál, észlelési hatótávolsága - akár 360 km. Az állomást 2008-ban helyezték üzembe az Egyesült Államokban.


Szuper, legyen minden szavatok igaz. Boldogan lennék a lámpás rettegő sok év múlva, a legboldogabban viselném ezt a titulust.
A gondot csupán ott érzem, hogy ha makro szinten nézed a konfliktust, egy tankönyvi, controllált (vagyis tudatos) eszkalációs spirált láthatunk.

Sajnos, én is így látom! Egzisztenciális kérdést csináltak Ukrajnából, és egyik fél sem hátrál!

A hatalmas USA általi nukleáris csapást kezdtek szimulálni Oroszország ellen.
Az Egyesült Államok és Oroszország közötti ellenségeskedés eszkalációjának szimulációja aktívan kering az interneten.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/vi...75079686618541/&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
A Nemzeti ünnep alkalmából érdemes nézegetni a


Tapra Magyar! pályazatra készült munkákat!
Mindeközben ...

Más.

Jaj miért?

Az oroszok újabb atomfegyvert szállítottak Belaruszba​


Na miért?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Szuper, legyen minden szavatok igaz. Boldogan lennék a lámpás rettegő sok év múlva, a legboldogabban viselném ezt a titulust.
A gondot csupán ott érzem, hogy ha makro szinten nézed a konfliktust, egy tankönyvi, controllált (vagyis tudatos) eszkalációs spirált láthatunk.
  • Ha azt mondom két éve, hogy NYEU országok akik akkor segélyt/sisakokat küldenek, de 2 év múlva a top attack CMjeiket adják át, akkor mekkora lámpás idiótának lette volna bélyegezve?
  • Ha két éve azt mondom ezek a nyugati CM és BM szalvók orosz hajókat és tengeralattjárókat robbantanak fel full nyugati IRS/P-8/AWACS controllal, orosz katonák ezreit ölik meg, akkor mekkora vészmadár lettem volna?
  • Ha két éve azt mondom amerikai Bradley harcjárművek cseh MLRS raksik támogatásával betörnek az orosz határon és ott civil létesitményeket támadnak, mekkora rettegő lettem volna?
  • És várom az adu ász, a nyugati légierők átadását. Pontosabban azt, ami ezekkel együtt jár, mert a lényeg itt nem a koszlott F-16 lesz. Hanem amit azok szoknyája alá rejtenek be. Az AD rendszer többi elemére gondolok.
A francia nyilatkozati balett pedig tökéletesen mutatja a népnek felépitendő kész helyzet lépéseit - először elejtett szavak ("makron kiböffent egy mondatot"), majd ráerősités máshonnan (NATO főtitkár rákontrázik) - de ők persze csak hülyeségeket beszélnek a köménypálinkától ugye... ez a beetetési, szoktatási szakasz a népnek.

Aztán hirtelen a tegnapi, a parlamenti jóbáhagyás. Kész helyzet, de előkészitve a "pálinkás nyilatkozatokkal", igy nem üt akkorát. Mellébeszélés? Hülye politikus? Tökéletesen felépitett step by step bevezetés.
Azt hiszi bárki ez a vége? Hogy innen nincs újabb lépés? Készitik elő a következőt a forgatókönyv szerint. Le van szimulálva a végkifejletig, csupán a beetetés ilyen három kismalac meséje jellegű engedd be az egyik lábam..

"Mire virágoznak a fák itthon leszünk"... "Csak siksakokat küldünk"
A népet nem lehet annyira könnyen a vágóhidra küldeni, azt szépen elő kell késziteni (ukrajnában erre volt idő, eredménye látszik, viszont nálunk kapkodva kellett). Az ideológiait láthattuk az elmúlt években (nem volt sikeres amúgy, az orosz emberek démonizálása, bár elképesztően intenziv volt, nem nagyon jött be, ahogy Ukrajna iránt nem ébredt a nagy szimpátia), most pedig a szép lassu belefolyást rendezik le, szépen kész helyzetbe tolva a nyugati lakosságokat.
Én nem mondtam, hogy idióta lennél.
Az eszkaláció valós. Csakhogy a nyugati főfaszok (meg itteni szoponcaik) narratívája az első naptól az, hogy ukrajna nyerésre áll, az oroszok meg holnap elveszítik a háborút, holnapután összeomlanak. A nyugati fegyverszállítás pedig azért kell, hogy minél hamarabb nyerjenek az ukránok.
Mindeközben eltelt két év, az ukránok fel lettek fegyverezve (amennyire saját erejükből SOHA nem lettek volna képesek), és látványosan veszítenek a pozíciójukból, és a harci potenciáljukból. Az oroszok is rengeteg embert vesztettek, de ők meg látványosan szedik össze magukat - hadiiparban, doktrinálisan, mindenhogy.

A nyugati vezetők dilemmája az, hogy az eddigi narratívájukkal egyre gyakrabban, egyre látványosabban jön szembe a valóság.
Már nincs mögöttük az a társadalmi támogatottság, amely 2022-ben még ott volt. Az emberek érzik, hogy ennek minél hamarabb kène vèget vetni, és tudják, hogy ez további eszkalációval kivitelezhetetlen.
Az EU parlamenti választások előtt még vergődik egy sort ez a banda, de szerintem utána változások lesznek. No nem hatalmasak, de ez a folyamatos nyáladzás az ukrán téma körül abbamaradhat.
Senkinek nem hiányzik egy háború az oroszokkal, ezt szerintem a társadalom többsége pontosan tudja.

Az ilyen csehszlovák nafosok a baltiakkal együtt mehetnek ahova csak akarnak. Jut mindegyiknek két és fél négyzetméter az oroszoknál.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Ember, értsd már meg, ha az önként bevonuló NATO országokat szét lövik az oroszok, nem él az 5. cikkely. Esteleg ha a NATO repterekről üzemelő F-16-okat lövik szét, talán akkor. De ott is fennáll, hogy kiprovokált helyzetről van szó, amire megint nem ér az 5. cikkely. Sokan, pl. törökök és mi is így fogjuk értelmezni. Ha pedig eröltetik, akkor szét fog esni a NATO nagyon hamar és helyette marad az önkéntesek koalája. Szóval nekünk nem kell menni. Ha fenyegetnek, hát rajta. Akkor sem megyünk. Szálljanak meg. Na akkor meg fog mutatkozni a NATO tényleges jelleme szelleme és akkor jön a nagy szétesés. S ha mégsem, akkor is mint megszállt országot, nem tudnak másra használni, mint felvonulási terület. Amennyiben nem az USA fog megszállni, hogy azért ne legyen olyan nagy az arcvesztés és a románokat küldik be, na akkor annyi lesz Romániának kb. 5 éven belül. Mert ti. meg fog jelenni a medve a területén és szét fogja rendesen csapni őket, aztán közben pedig mi is teljesen jogosan olyan revansot veszünk tőlük, hogy a határok kb. a déli Kárpátok oláhországi lejtői alján lesznek, ahogy azt 1916-ban előírta az OMM. Üzenném nekik, hogy csak ésszel!
Röviden, minket magyarokat semmi sem kötelez arra, hogy az önkéntesek koalájába belépjünk (egyébként a Bukaresti 9-ek szövetsége is erre lett kitalálva, aztán nem is működik - halkan jegyzem meg, hogy miattunk és most már a szlovákok miatt is! Nem véletlen, hogy kínjukban a nyugat EU-s országok kénytelenek menni. ). Még arra sem, hogy átengedjük a területünkön őket. Arra ott van vannak a nyugat által 1920-ban, részben a mi kárunkra is kreált államok, mint Lengyelország és Románia.
Persze ezzel nem vitatom, hogy a nyugatiak tényleg háborút akarnbak, mert nincs más választásuk, ugyanis létkérdés megnyerni ezt az ukrán háborút (nem fogják!) különben végük. Azonban mi ebbe nem kell beleálljunk, inkább szálljanak meg.
Meg egyébként, még ha nyugat seggnyaló DK vezetne is nincs amivel harcolnunk, hála a minket gyűlölő magyar állampolgár politikusoknak, akik az ellenzékben gyűlnek (kivéve MI Hazánk).
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Mondjuk mi magyarok tudunk mesélni a "civilizált" nyugat képmutatásáról, arroganciájáról, meg hiteltelenségéről, főleg amit velünk műveltek csak a múlt században... Szóval macaroni csak ront a helyzetünkön ezzel az inkompetens ámokfutásával...
Nagyon nem vagyok oroszpárti, fura is lenne. De az elmúlt 30 évben a ruszkik(is) elhelyezték a lovettájukat nyugaton, bízva a jogbiztonságban, most meg azt láthatják, hogy nyúlják le felsőbb "morális" indokoktól vezérelve.. Kommunista tempó.. Ezek után megnézem ki az a hülye, aki francia, stb bankokba helyezne nagyobb pénzeszközöket, vagy fektetne be úgy általában.. Ráadásul ezek a nyugati országok lassan, de biztosan multikulti tobzódásukban muszlim többségű, tehát iszlám államokká változnak.. Ugyanis az iszlám ilyen! Hódít, és nem tűr el semmilyen világi hatalmat, vagy más vallást.. De mindezt polgárháború fogja megelőzni, amit a benszülött fehér európaiak majd elveszítenek.. Mert mi, akarom mondani a nyugatiak önmaguk adják fel.. Viszont egy iszlám francia, vagy iszlám britannia nukleáris fegyverekkel nem egy szép kilátás, és direkt fenyegetés...
"De az elmúlt 30 évben a ruszkik(is) elhelyezték a lovettájukat nyugaton, bízva a jogbiztonságban, most meg azt láthatják, hogy nyúlják le felsőbb "morális" indokoktól vezérelve.. Kommunista tempó.. Ezek után megnézem ki az a hülye, aki francia, stb bankokba helyezne nagyobb pénzeszközöket, vagy fektetne be úgy általában.. "

Mondjuk Kadhafi esete után tanulhatott volna mindenki. Állítólag a fő ok, hogy Kadhafi az ölelgetett és sztároltatott államfőből diktátor és likvidálandó személy lett onnan indult, hogy kérte vissza a líbiai aranyat a franciáktól. Gondolom Irakból, Afganisztánból és Ukrajnából is az elsők között volt az arany "biztonságba" helyezése. Valahogy az angolok sem iparkodnak az összerablott kincseket visszaadni az eredeti tulajdonosoknak. Pedig van nép, amelyiknek valamiért sokszoros jóvátételt fizettek és még igazából bizonyítani sem kellett mekkora összegekről is volt szó.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 093
113
Ebből semmi nem lesz!
Micron örülhet, ha kihúzza a következő választásokig.
Most majd figyeljétek, hogy milyen ribillió lesz Franciaországban.
Itt a pont!

Az ukrajnába küldendő francia kontingenssel ugyanis nem az lenne a baj, hogy egy esetleges veszteség esetén számszerűleg hiányozna ember a francia utcákról, amikor jön az újabb aktuális migráns lázadás, vagy szakszervezeti(nek álcázott) ribillió.
Nem. Ugyanis egyrészt ez alapvetően karhatalmi ügy, másrészt a francia haderő viszonylag elég népes.
Ukrajnával a gond az, hogy ez nem egy ex-gyarmat, afrikai "shithole country", hanem maga a nagyszínpad. Itt kell megtenni az igazi téteket. Dupla, vagy semmi.
Tehát, mivel a francia társadalomban van épp elég gyújtópont, egy esetleges sikeres ukrajnai kalanddal jóidőre be lehetne betonozni a párizsi establishment hatalmát, de egy látványos felsülés esetén az emberekben megváltozna a hatalom, az elit és velük az erőszakmonopóliummal szembeni fegyelem.
Akkor majd beindulnak az utcai zavargások, migránsbalhék, lázongások.
Dominó-effektus.
És ne higyjük, hogy az oroszknak nincsenek kapcsolataik az arabokon keresztül ebből a fenti háromból legalább egyhez, hogy még rá is segítsenek.
Hiába a NATO keleti terjeszkedése, az ukrán front ahhoz túl messze van a franciáktól, hogy magyarázni lehessen kudarc esetén a bizonyítványt.
Az orosz érintettség miatt Odessza messzebb van az Elysée Palotától, mint Mali.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Szerintem Macron már Ukrajna feldarabolásara készül, egy francia ( nyugati) ellenőrzésü enklávé kialakitása. Esetleg még Zelenszkij zökkenőmentes eltávolítása, egy kis katonai erővel is ha kell.
Egy politikus-oligarcha szinpadi bohóc eltávolítása semmilyen nehézségbe nem ütközik, főleg ha az egy proxiOrszág névleges vezetője, akit a kotta készítő több éves , mutatványos média iskolában készít fel egy mű Elnöki szerepre.
Csak leszól a kottagyártó, és repül a süllyesztőbe..
Nézzétek meg Bojó pillanatokon belüli eltünését, pedig ő azért egy sokkal fontosabb szinpadi szerepben adta elő magát, csak túljátszotta azt az "azonnali atomcsapást kell végezni" kijelentésével. Ezt ráadásul nyomatékosította akkor az Anglia autópályáin való atom robbanófejeket szállító kamionok mozgatásával is. Hülyeség ellen nincs orvosság..
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Nem tudom mennyi a valóságtartalma, de tény Dimitro Potter lefogyott nagyon...
A halálosan beteg Dmitrij Kuleba átmenetileg cselekvőképtelen

Forrásaink még tavaly októberben arról számoltak be, hogy Kuleba ukrán külügyminiszter daganatos betegségben szenved, ezért hamarosan kénytelen lesz elhagyni miniszteri posztját.

És úgy tűnik, eljött az idő. Így mostanában helyette az Elnöki Hivatal vezetője, Andrej Jermak felel a nemzetközi találkozókért - nemrégiben ő tárgyalt Szijjártó magyar külügyminiszterrel is. Ráadásul anélkül, hogy megmagyaráznák, miért teszi ezt.

Ráadásul Ukrajnában aktívan terjed a pletyka, miszerint a külpolitikai osztály vezetőjét „hamarosan elmozdítják hivatalából”.

Valójában kritikus állapotban van, és intenzív kemoterápiás kezelés alatt áll.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 517
113
Szerintem Macron már Ukrajna feldarabolásara készül, egy francia ( nyugati) ellenőrzésü enklávé kialakitása. Esetleg még Zelenszkij zökkenőmentes eltávolítása, egy kis katonai erővel is ha kell.

Hát a lengyelek biztosan arra készülnek: Persze, menjenek csak a határról az ukránok a keleti frontra, majd mi őrizzük a lengyel-ukrán határt, meg más hátországi helyeket. Minél több ukrán halljon meg a fronton és minél könnyebben tudjanak a lengyel katonai alakulatok később bevonulni. Ez elég jó kis ötlet, csodálom, hogy nem a románoknak jutott az eszébe.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
Ember, értsd már meg, ha az önként bevonuló NATO országokat szét lövik az oroszok, nem él az 5. cikkely. Esteleg ha a NATO repterekről üzemelő F-16-okat lövik szét, talán akkor. De ott is fennáll, hogy kiprovokált helyzetről van szó, amire megint nem ér az 5. cikkely. Sokan, pl. törökök és mi is így fogjuk értelmezni. Ha pedig eröltetik, akkor szét fog esni a NATO nagyon hamar és helyette marad az önkéntesek koalája. Szóval nekünk nem kell menni. Ha fenyegetnek, hát rajta. Akkor sem megyünk. Szálljanak meg. Na akkor meg fog mutatkozni a NATO tényleges jelleme szelleme és akkor jön a nagy szétesés. S ha mégsem, akkor is mint megszállt országot, nem tudnak másra használni, mint felvonulási terület. Amennyiben nem az USA fog megszállni, hogy azért ne legyen olyan nagy az arcvesztés és a románokat küldik be, na akkor annyi lesz Romániának kb. 5 éven belül. Mert ti. meg fog jelenni a medve a területén és szét fogja rendesen csapni őket, aztán közben pedig mi is teljesen jogosan olyan revansot veszünk tőlük, hogy a határok kb. a déli Kárpátok oláhországi lejtői alján lesznek, ahogy azt 1916-ban előírta az OMM. Üzenném nekik, hogy csak ésszel!
Röviden, minket magyarokat semmi sem kötelez arra, hogy az önkéntesek koalájába belépjünk (egyébként a Bukaresti 9-ek szövetsége is erre lett kitalálva, aztán nem is működik - halkan jegyzem meg, hogy miattunk és most már a szlovákok miatt is! Nem véletlen, hogy kínjukban a nyugat EU-s országok kénytelenek menni. ). Még arra sem, hogy átengedjük a területünkön őket. Arra ott van vannak a nyugat által 1920-ban, részben a mi kárunkra is kreált államok, mint Lengyelország és Románia.
Persze ezzel nem vitatom, hogy a nyugatiak tényleg háborút akarnbak, mert nincs más választásuk, ugyanis létkérdés megnyerni ezt az ukrán háborút (nem fogják!) különben végük. Azonban mi ebbe nem kell beleálljunk, inkább szálljanak meg.
Meg egyébként, még ha nyugat seggnyaló DK vezetne is nincs amivel harcolnunk, hála a minket gyűlölő magyar állampolgár politikusoknak, akik az ellenzékben gyűlnek (kivéve MI Hazánk).
Mások is máshogy értik:

Más.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 370
113
Nem tudom mennyi a valóságtartalma, de tény Dimitro Potter lefogyott nagyon...
A halálosan beteg Dmitrij Kuleba átmenetileg cselekvőképtelen

Forrásaink még tavaly októberben arról számoltak be, hogy Kuleba ukrán külügyminiszter daganatos betegségben szenved, ezért hamarosan kénytelen lesz elhagyni miniszteri posztját.

És úgy tűnik, eljött az idő. Így mostanában helyette az Elnöki Hivatal vezetője, Andrej Jermak felel a nemzetközi találkozókért - nemrégiben ő tárgyalt Szijjártó magyar külügyminiszterrel is. Ráadásul anélkül, hogy megmagyaráznák, miért teszi ezt.

Ráadásul Ukrajnában aktívan terjed a pletyka, miszerint a külpolitikai osztály vezetőjét „hamarosan elmozdítják hivatalából”.

Valójában kritikus állapotban van, és intenzív kemoterápiás kezelés alatt áll.

Jobbulást neki, példának ott van előtte Putyin csodálatos felépülése.