[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Én ezt nem értem. Kik ezek az elmebetegek? Mit akarnak elérni 10-50 fős csoportokkal?
Nem tudják fölfogni, hogy csupán esélytelen öngyilkos alakulatok?
Dehogynem. Csak ezek az utolsó kétségbeesett próbálkozások az ukránok részéről az időhúzásra.
Erre kell Krinky is. Azzal, hogy folyamatosan foglalkoztatják az oroszokat a frontszakaszoktól különböző helyeken, azt akarják elérni, hogy elinduljon egy kisebb-nagyobb átcsoportosítás. Szerintem orosz részről most a következő mozdulatnál arra várnak, hogy kicsit száradjon a talaj.
A kérdés az, hogy a határt védő erőkkel milyen sikereket érnek el az oroszok. Ha 4-5 alkalom után is felszámolnak minden betörő erőt, akkor szerintem az ukránok nem nagyon fogják tovább forszírozni. Orosz részről az a legfontosabb, hogy a légierő és a drónos alakulatok támogatásával helyileg tudják kezelni a helyzetet,
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 986
87 566
113
Új ukrán invázió Belgorod és Kurszk felé! – Heves csaták orosz területen!
2024.03.14. | 11:25

Az ukránok újabb behatolást hajtottak végre Oroszország területére, és jelenleg heves összecsapások zajlanak a kurszki Szpondarjusino településen kívül!
Az ukrán haderő, amelyet Kijev az orosz „Szabadság Légiójaként” jellemez, állítólag orosz „önkéntesekből” áll, akik az ukrán média szerint „Ukrajnáért harcolnak”.
Ezt az állítást nem lehet megerősíteni, mivel faji szempontból nincs nagy különbség az oroszok és az ukránok között, és ismert, hogy az ukránok az oroszok mellett beszélik az orosz nyelvet.

Ez az ukrán haderő gyalogsággal, tüzérséggel és különleges erőkkel támadta meg a határellenőrző pontot és a határőrséget a környéken.
Egy ukrán tank semmisült meg Popovkában, egy orosz településen, amely közvetlenül Harkov megyével szemben található.

Úgy tűnik, az összecsapások ma egész nap folytatódnak, és nyilvánvaló, hogy ezek a támadások a péntektől vasárnapig tartó orosz elnökválasztást érintik.
A harcok intenzitása nagyon magas, és egyelőre a Popovka-Szpodarjusino térségben zajlanak.

Nemrég az ukránok, pontosabban az orosz önkéntesek felszólították Kurszk és Belgorod orosz lakosait, hogy hagyják el otthonaikat és induljanak el az orosz belterületre, mert "háborús tevékenységre" kényszerítik őket!"!

Az orosz katonai parancsnokság Ka-52-es támadóhelikoptereket küldött ki, amelyek csapást mérnek az ukrán haderőre.

Wargonzo: "A helyszínről beszámoltak arról, hogy a kurszki Tetkino falu TERÜLETÉN éjszaka leállították az ukrán terroristák első támadását." A belgorodi régióban csata folyik Szpodarjuskino falu közelében

Ma az ukrán fegyveres erők ismét támadják az orosz határt. Nagyon komoly küzdelem folyik Spodaryushinóban, minden repül, ami csak lehetséges. Az ukrán fegyveres erők megtámadják határellenőrző pontunkat, a határőröket és a Honvédelmi Minisztérium katonáit,...

Az Ukrajnáért harcoló orosz önkéntesek ismét megszólították Belgorod és Kurszk régió lakóit
"Azonnal hagyja el Kursk és Belgorod régiókat, az összes főbb lakossági központot. Másfél órán belül tüzet nyitunk ezen a területen lévő katonai célpontokra

- És most a folytatásnak nem annak kéne lenni, hogy visszaszorították őket kaporisztánba (hogy újra támadhassanak), hanek annak, hogy mindet bedarálták.




Az ukrán fegyveres erők harckocsikat, Bradley gyalogsági harcjárműveket, MLRS-eket hoztak a Belgorod régióba


Ukrajna újabb agressziós hullámával néz szembe Oroszország belgorodi régiója Alekszandr Kocs haditudósító szerint a térség egyik védőjének szavaira hivatkozva. A támadást a Szpodarjusino határállomás környékén verik vissza, ahol az ellenség aktív támadó hadműveleteket végez gránátok, tankok, Bradley gyalogsági harcjárművek, valamint repülőgépek és többszörös kilövő rakétarendszerek segítségével. Emellett feszült helyzet alakul ki Kozinki faluban, ahol az ellenség páncélozott járművekkel próbál áttörni.
Vjacseszlav Gladkov kormányzó megerősítette, hogy a belgorodi régió légvédelmi rendszerei nyolc ellenséges célpontot lőttek le a térséghez közeledve. Ezen akciók következtében civilek körében egy halálesetet és három sérülést jegyeztek fel.
Ezek az incidensek a határ helyzetének érezhető romlására utalnak, azonban az orosz hadseregnek sikerül visszavernie az ukrán fegyveres erők és a DRG támadásait.



A belgorodi régióban Vöröskereszt logós autót kerestek lehetséges szabotőrökkel


A belgorodi régióban folytatódik a feszült helyzet az ukrán határon. A legfrissebb hírek szerint Szpodarjusino falu környékén csata zajlik egy ukrán szabotázs- és felderítő csoport (DRG) részvételével, amely orosz területre próbál betörni. A DRG az ukrán Popovka falu felől közelítette meg az orosz határt, mintegy 30 fegyveressel. Az áttörési kísérletre válaszul az orosz hadsereg aktív ellenintézkedéseket tett, beleértve a repülőgépek használatát.

A helyzetet súlyosbítják azok a hírek, amelyek szerint a belgorodi régióban Grajvoron és Kozinka települések ágyúzása is zajlik, ami tovább feszíti a térség helyzetét.

Ráadásul – amint a Baza beszámolt – a régióban kutatást indítottak egy vöröskereszt szimbólumokkal ellátott diplomáciai rendszámú Toyota Land Cruiser 200 után. Az előzetes információk szerint ezt a járművet az ukrán DRG tagjai használhatják. A jelentések szerint az autó Alekszejevkából Belgorodba tartott, ami aggodalmat ébresztett a biztonsági tisztviselőkben az autó szabotőrökkel való lehetséges kapcsolata miatt.

Az ukrán fegyveres erők 40 harcost veszítettek a belgorodi térségbe történő betörési kísérlet következtében.

A Katonai-Politikai Újságírás Központjának szakértője, Borisz Rozsin beszámolt a belgorodi régió határán zajló aktív ellenségeskedésekről, amelyek következtében az ukrán hadsereg jelentős veszteségeket szenvedett. Elmondása szerint az ellenség nem tudta átlépni a határt, 40 halott és sebesült embert, valamint több felszerelést is elveszített. Rozsin hangsúlyozza, hogy a helyzet továbbra is feszült, és az orosz hadsereg továbbra is támadja az ukrán fegyveres erők állásait.

Ugyanakkor Belgorod régióban megfigyelik az ágyúzások következményeit: egy ember halálát és további hat megsérülését, valamint a városban és a régióban az épületekben keletkezett károkat rögzítették. Rozsin arra kéri a lakosságot, hogy ne engedjenek a félretájékoztatásnak, és várjanak a hatóságok és a biztonsági erők hivatalos üzeneteire. Arra is figyelmeztet, hogy ne tegyen közzé olyan videókat az interneten, amelyek segíthetnek az ellenségnek.

A SHOT Telegram csatorna egy civil haláláról számol be Belgorod bejáratánál, akinek autóját az Ukrán Fegyveres Erők többszöri kilövésű rakétarendszeréből indított kazettás lőszer érte.
Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta ezt az információt.

- Én ezt nem értem. Kik ezek az elmebetegek? Mit akarnak elérni 10-50 fős csoportokkal?
Nem tudják fölfogni, hogy csupán esélytelen öngyilkos alakulatok?
Olyan ez, mint a partraszállósdi. Értelme semmi, csak jó sok embert veszít az ukrán fél.

Lesz vmi orosz részről is a hétvégén vagy hétfőn. Vsz megvárják az elnökválasztást, de utána el fog szabadulni a pokol.

Rámentek a nyugati ukrán légvédelemre. Tippre, Fehéroroszországból fognak akciózni. Csak ott tudnak úgy összevonni vmi komolyat anélkül, hogy megüthetnék. Meg onnan közel Kijev is.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 607
44 914
113
Államhatár, Belgorodi terület szakasza, Popovka falu melletti terület, Szumi terület.
Friss felvétel a műveleti térről (https://t.me/operational_space) egy legyőzött ellenséges csoporttal. A megsemmisített gyalogságot és felszerelést kedvesen megvilágítják az orosz drón algoritmusai.

Két őrnagy (https://t.me/dva_majors)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Dehogynem. Csak ezek az utolsó kétségbeesett próbálkozások az ukránok részéről az időhúzásra.
Erre kell Krinky is. Azzal, hogy folyamatosan foglalkoztatják az oroszokat a frontszakaszoktól különböző helyeken, azt akarják elérni, hogy elinduljon egy kisebb-nagyobb átcsoportosítás. Szerintem orosz részről most a következő mozdulatnál arra várnak, hogy kicsit száradjon a talaj.
A kérdés az, hogy a határt védő erőkkel milyen sikereket érnek el az oroszok. Ha 4-5 alkalom után is felszámolnak minden betörő erőt, akkor szerintem az ukránok nem nagyon fogják tovább forszírozni. Orosz részről az a legfontosabb, hogy a légierő és a drónos alakulatok támogatásával helyileg tudják kezelni a helyzetet,

Csak ez "valódi" orosz belterület védheti sorállomány is, nem kell az SMO-ból elvonni erőket.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Öö Ó! A francia parlament jóváhagyta a kétoldalú biztonsági megállapodást Ukrajnával

Uh Oh! France Parliament APPROVES Bi-Lateral Security Agreement with Ukraine
World Hal Turner 13 március 2024

Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint csütörtök este 20 óra körül sürgős beszédet intéz a nemzethez, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet. Erről a tegnap esti Hal Turner rádióműsorban számoltam be. A helyzet egyre rosszabb lesz...

A francia parlament jóváhagyta a francia elnök Ukrajnával kapcsolatos stratégiáját, és támogatta a Macron és Zelenszkij által aláírt kétoldalú biztonsági megállapodást.

A kétoldalú biztonsági megállapodás értelmében egy olyan ország, mint Franciaország, beleegyezhet abba, hogy aktív szolgálatban lévő katonai csapatait Ukrajnába küldje, ami elkülönülne és megkülönböztethető lenne egy "NATO" akciótól.

A baj az, hogy Oroszország már világossá tette, hogy ha külföldi csapatok lépnek be Ukrajnába, akkor azok legitim katonai célpontok lesznek. Ez szükségszerűen azt jelentené, hogy Oroszország megöli a francia csapatokat.

FELTÉTELEZVE, hogy Franciaország csapatokat fog küldeni, mivel Franciaország az ukrán kormány engedélyével lépett be Ukrajnába, amikor Oroszország lecsap ezekre a csapatokra, Franciaország megfordulhat-e, és azt állíthatja, hogy "Franciaországot megtámadta Oroszország"? Megpróbálhat-e Franciaország ezután hivatkozni a NATO-szerződés 5. cikkére, a "Kollektív önvédelemre"?

Oroszország már az Ukrajnán belüli különleges katonai művelet kezdetétől fogva világossá tette, hogy ha a NATO az 5. cikkely szerinti kollektív önvédelmet hirdeti meg Oroszországgal szemben, "olyan háború lesz, amelyet senki sem nyerhet meg", ami nukleáris háborút jelent.

Az, hogy a francia parlament jóváhagyta Macron kétoldalú biztonsági megállapodását, szörnyű fejlemény. Ez az orosz-ukrán konfliktus kontrollálatlan eszkalálódásának előhírnöke, amely a világot a 3. világháborúba katapultálhatja. Holnap. Amikor Macron felfedi terveit...

Hírszerzési források most azt mondják nekem, hogy a francia aktív szolgálatban lévő csapatok Ukrajnába történő telepítése mellett, LENGYELORSZÁG is szándékozik csapatokat küldeni, egy hasonló "kétoldalú biztonsági megállapodás" keretében Ukrajnával. Hírszerzési források azt mondják nekem, hogy LENGYELORSZÁG az ukrán és a fehérorosz határ védelmére fogja küldeni csapatait, felszabadítva ezzel több tízezer ukrán katonát, hogy a frontvonalra menjenek.

Ha ez pontos információ - és úgy tűnik, hogy az -, akkor az is logikusnak tűnhet, hogy a francia csapatok Ukrajnába mennek, hogy megvédjék az ország más részét, ezáltal még több ukrán katonát szabadítanak fel a frontvonalra.

Alapvetően ez azt jelentené, hogy Franciaország és Lengyelország azt mondaná Ukrajnának, hogy mi megvédjük a határaitokat, amíg ti elkülditek a korábban ott lévő katonáitokat, hogy harcoljanak Oroszország ellen. Ennek az a "hozzáadott előnye", hogy Franciaország és Lengyelország megpróbálja azt állítani, hogy ők nem "harcoló felek", és nem támadhatja meg őket Oroszország.

Ez egy olyan érv, amit gyanítom, hogy el fognak veszíteni.

Ami itt folyik, az csupán az ukrán csapatoknak a frontvonalakon kívüli területeken történő helyettesítése, hogy azok a csapatok oroszokat ölhessenek. Az egyszerű eredmény azonban több halott orosz katona. Mint ilyen, kétlem, hogy Oroszország az ilyen típusú lépéseket a háborúban való "nem részvételnek" tekinti.

 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 722
113
Öö Ó! A francia parlament jóváhagyta a kétoldalú biztonsági megállapodást Ukrajnával

Uh Oh! France Parliament APPROVES Bi-Lateral Security Agreement with Ukraine
World Hal Turner 13 március 2024

Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint csütörtök este 20 óra körül sürgős beszédet intéz a nemzethez, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet. Erről a tegnap esti Hal Turner rádióműsorban számoltam be. A helyzet egyre rosszabb lesz...

A francia parlament jóváhagyta a francia elnök Ukrajnával kapcsolatos stratégiáját, és támogatta a Macron és Zelenszkij által aláírt kétoldalú biztonsági megállapodást.

A kétoldalú biztonsági megállapodás értelmében egy olyan ország, mint Franciaország, beleegyezhet abba, hogy aktív szolgálatban lévő katonai csapatait Ukrajnába küldje, ami elkülönülne és megkülönböztethető lenne egy "NATO" akciótól.

A baj az, hogy Oroszország már világossá tette, hogy ha külföldi csapatok lépnek be Ukrajnába, akkor azok legitim katonai célpontok lesznek. Ez szükségszerűen azt jelentené, hogy Oroszország megöli a francia csapatokat.

FELTÉTELEZVE, hogy Franciaország csapatokat fog küldeni, mivel Franciaország az ukrán kormány engedélyével lépett be Ukrajnába, amikor Oroszország lecsap ezekre a csapatokra, Franciaország megfordulhat-e, és azt állíthatja, hogy "Franciaországot megtámadta Oroszország"? Megpróbálhat-e Franciaország ezután hivatkozni a NATO-szerződés 5. cikkére, a "Kollektív önvédelemre"?

Oroszország már az Ukrajnán belüli különleges katonai művelet kezdetétől fogva világossá tette, hogy ha a NATO az 5. cikkely szerinti kollektív önvédelmet hirdeti meg Oroszországgal szemben, "olyan háború lesz, amelyet senki sem nyerhet meg", ami nukleáris háborút jelent.

Az, hogy a francia parlament jóváhagyta Macron kétoldalú biztonsági megállapodását, szörnyű fejlemény. Ez az orosz-ukrán konfliktus kontrollálatlan eszkalálódásának előhírnöke, amely a világot a 3. világháborúba katapultálhatja. Holnap. Amikor Macron felfedi terveit...

Hírszerzési források most azt mondják nekem, hogy a francia aktív szolgálatban lévő csapatok Ukrajnába történő telepítése mellett, LENGYELORSZÁG is szándékozik csapatokat küldeni, egy hasonló "kétoldalú biztonsági megállapodás" keretében Ukrajnával. Hírszerzési források azt mondják nekem, hogy LENGYELORSZÁG az ukrán és a fehérorosz határ védelmére fogja küldeni csapatait, felszabadítva ezzel több tízezer ukrán katonát, hogy a frontvonalra menjenek.

Ha ez pontos információ - és úgy tűnik, hogy az -, akkor az is logikusnak tűnhet, hogy a francia csapatok Ukrajnába mennek, hogy megvédjék az ország más részét, ezáltal még több ukrán katonát szabadítanak fel a frontvonalra.

Alapvetően ez azt jelentené, hogy Franciaország és Lengyelország azt mondaná Ukrajnának, hogy mi megvédjük a határaitokat, amíg ti elkülditek a korábban ott lévő katonáitokat, hogy harcoljanak Oroszország ellen. Ennek az a "hozzáadott előnye", hogy Franciaország és Lengyelország megpróbálja azt állítani, hogy ők nem "harcoló felek", és nem támadhatja meg őket Oroszország.

Ez egy olyan érv, amit gyanítom, hogy el fognak veszíteni.

Ami itt folyik, az csupán az ukrán csapatoknak a frontvonalakon kívüli területeken történő helyettesítése, hogy azok a csapatok oroszokat ölhessenek. Az egyszerű eredmény azonban több halott orosz katona. Mint ilyen, kétlem, hogy Oroszország az ilyen típusú lépéseket a háborúban való "nem részvételnek" tekinti.

Valaki szóljon már az óvó néninek, hogy a kis szaros már megint a gyufával játszik.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 098
24 731
113
Öö Ó! A francia parlament jóváhagyta a kétoldalú biztonsági megállapodást Ukrajnával

Uh Oh! France Parliament APPROVES Bi-Lateral Security Agreement with Ukraine
World Hal Turner 13 március 2024

Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint csütörtök este 20 óra körül sürgős beszédet intéz a nemzethez, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet. Erről a tegnap esti Hal Turner rádióműsorban számoltam be. A helyzet egyre rosszabb lesz...

A francia parlament jóváhagyta a francia elnök Ukrajnával kapcsolatos stratégiáját, és támogatta a Macron és Zelenszkij által aláírt kétoldalú biztonsági megállapodást.

A kétoldalú biztonsági megállapodás értelmében egy olyan ország, mint Franciaország, beleegyezhet abba, hogy aktív szolgálatban lévő katonai csapatait Ukrajnába küldje, ami elkülönülne és megkülönböztethető lenne egy "NATO" akciótól.

A baj az, hogy Oroszország már világossá tette, hogy ha külföldi csapatok lépnek be Ukrajnába, akkor azok legitim katonai célpontok lesznek. Ez szükségszerűen azt jelentené, hogy Oroszország megöli a francia csapatokat.

FELTÉTELEZVE, hogy Franciaország csapatokat fog küldeni, mivel Franciaország az ukrán kormány engedélyével lépett be Ukrajnába, amikor Oroszország lecsap ezekre a csapatokra, Franciaország megfordulhat-e, és azt állíthatja, hogy "Franciaországot megtámadta Oroszország"? Megpróbálhat-e Franciaország ezután hivatkozni a NATO-szerződés 5. cikkére, a "Kollektív önvédelemre"?

Oroszország már az Ukrajnán belüli különleges katonai művelet kezdetétől fogva világossá tette, hogy ha a NATO az 5. cikkely szerinti kollektív önvédelmet hirdeti meg Oroszországgal szemben, "olyan háború lesz, amelyet senki sem nyerhet meg", ami nukleáris háborút jelent.

Az, hogy a francia parlament jóváhagyta Macron kétoldalú biztonsági megállapodását, szörnyű fejlemény. Ez az orosz-ukrán konfliktus kontrollálatlan eszkalálódásának előhírnöke, amely a világot a 3. világháborúba katapultálhatja. Holnap. Amikor Macron felfedi terveit...

Hírszerzési források most azt mondják nekem, hogy a francia aktív szolgálatban lévő csapatok Ukrajnába történő telepítése mellett, LENGYELORSZÁG is szándékozik csapatokat küldeni, egy hasonló "kétoldalú biztonsági megállapodás" keretében Ukrajnával. Hírszerzési források azt mondják nekem, hogy LENGYELORSZÁG az ukrán és a fehérorosz határ védelmére fogja küldeni csapatait, felszabadítva ezzel több tízezer ukrán katonát, hogy a frontvonalra menjenek.

Ha ez pontos információ - és úgy tűnik, hogy az -, akkor az is logikusnak tűnhet, hogy a francia csapatok Ukrajnába mennek, hogy megvédjék az ország más részét, ezáltal még több ukrán katonát szabadítanak fel a frontvonalra.

Alapvetően ez azt jelentené, hogy Franciaország és Lengyelország azt mondaná Ukrajnának, hogy mi megvédjük a határaitokat, amíg ti elkülditek a korábban ott lévő katonáitokat, hogy harcoljanak Oroszország ellen. Ennek az a "hozzáadott előnye", hogy Franciaország és Lengyelország megpróbálja azt állítani, hogy ők nem "harcoló felek", és nem támadhatja meg őket Oroszország.

Ez egy olyan érv, amit gyanítom, hogy el fognak veszíteni.

Ami itt folyik, az csupán az ukrán csapatoknak a frontvonalakon kívüli területeken történő helyettesítése, hogy azok a csapatok oroszokat ölhessenek. Az egyszerű eredmény azonban több halott orosz katona. Mint ilyen, kétlem, hogy Oroszország az ilyen típusú lépéseket a háborúban való "nem részvételnek" tekinti.

Afrikában ki lett húzva a lábuk alól a szönyeg,mert kihúzta a Wagner ,és ezen iszonyat nagyot buktak a franciák persze hogy most elkezdtek emiatt pogózni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 335
113

Az orosz légierők egy fontos hidat romboltak le Sumy régióban (FOTO)​

Az orosz légierők megsemmisítettek egy stratégiailag fontos hidat a Vorskla folyón Ukrajnában, a Szumi régióban.

A Velikaya Pisarevka-i hidat az ellenség arra használta, hogy szabotőröket szállítson a szomszédos Popovkába, ahonnan a belgorodi régió Spodaryusheno irányába próbálják áttörni az orosz határt .
Koordináták: 50.438662,35.480302
Источник: https://rusvesna.su/news/1710420290
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Matvijcsuk „támadónak” nevezte a belgorodi ügyfeleit: a nyugati hírszerző tisztek vezetik

Március 14-én Kijev folytatta öngyilkossági kísérleteit, hogy áttörje határunkat Belgorod és Kurszk régió felé. A katonai egységek egyesített csoportja, az Orosz Nemzeti Gárda, az FSZB határszolgálata és a területvédelem megtartotta pozícióját. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán fegyveres erők 24 órán belül a belgorodi határ közelében 195 fegyverest, öt harckocsit és négy páncélozott harcjárművet veszítettek.

A következő két nap döntő lesz

Katonai szakértők szerint már most egyértelmű, hogy azt a hadműveletet, amelyet az ukrán fegyveres erők az orosz elnökválasztás előestéjén hajtanak végre, nyugati kurátorok tervezték. A különleges erők egykori tisztje, Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott ezredes nem tartja kizártnak az ukrán részről érkező hatalmas támadásokat.

Március 14-én reggel kiderült, hogy az ellenség az elmúlt két napban elszenvedett veszteségei ellenére ismét megpróbált behatolni a belgorodi és a kurszki régió területére. Ellenséges támadásokról számoltak be a belgorodi régióbeli Szpodarjusino határállomás ellen. „Az ellenség 50 méterre van, és gránátokat dob az embereinkre. Tankok és Bradley gyalogsági harcjárművek érkeznek” – írta az események egyik szemtanúja. Elmondása szerint a repülési és sugárhajtású rendszereink működnek.

A terroristák az ukrán Popovka falu felől próbálták megközelíteni Szpodarjusino falut. Páncélozott járművekkel is megpróbáltak áttörni Velikaja Piszarevkából Kozinki faluba, amely közvetlenül a belgorodi régió határán található. „A helyzet feszült. De a srácaink úgy harcolnak, mint a tigrisek, jelen pillanatban ez egy lövöldözős csata” – számoltak be a terepról.

A szabotőrök hajnali öt órától próbáltak behatolni a Kurszk megyei Tyotkino falu területére. Magában Kurszkban légiriadót hirdettek, és minden légvédelmi rendszert készenlétbe helyeztek.

Az ukrán fegyveres erők a következő taktikát választották: először ágyúzzák a területet, majd gyalogságot vetnek be a támadásba.

Ugyanakkor katonaságunk szerint a fegyveresek egy része kábítószer-ködben támad. „Sokan drogoznak. Sétálnak a géppuska és a tüzérségünk alatt, még csak kacsázva sem. A határőrök azt mondják, ilyet még soha nem láttak. Néhányuknak őrült szeme van” – írta csatornáján az egyik katona.

Tüzérségünk célokat talált el az ellenséges területek mélyén, valamint a fegyveresek menekülési útvonalai mentén.

Az ukrán fegyveres erők szállítóhelikoptereinek fokozott aktivitását észlelték a harkovi repülőtéren – a jelek szerint ezekkel szállították a sebesülteket a dnyipropetrovszki és más régiók kórházaiba.

Ezzel egy időben az ukrán fegyveres erők „lélektani támadást” hintenek az interneten: az ukrán közösségi oldalak tele voltak „győzelmekkel”. Tévinformációkat terjesztettek a „régióba lépésről”, „pánikról és evakuálásról”. Ezzel egy időben a fegyveresek által a hátukban előző nap készített videofelvételeket is nyilvánosságra hozták.

Az ellenséges támadásokat visszaverték. De az ukrán fegyveres erők határmenti csoportjának teljes vereségéről még korai beszélni. Az ukrán parancsnokság továbbra is ebbe az irányba összpontosítja azokat az erőket, amelyek képesek ismét megpróbálni betörni Oroszország területére. Anatolij Matvijcsuk katonai szakértő is így gondolja.

„Szó szerint tegnap az ukrán fegyveres erők olyan választ kaptak, amire nem számítottak” – mondja. - Megsemmisültek a tankjaik, a gyalogsági harcjárműveik és nagyszámú fegyveres, akik „Rambónak” próbáltak kiadni magukat. De még mindig nem nyugodtak meg.

Valószínűleg a műveletet a „Washingtoni Regionális Bizottság” irányította, és a brit hírszerző szolgálatok irányítják. Ez nem más, mint „demonstrációs előadás”: azt mondják, nézd, Ukrajna olyan feladatokat hajthat végre, amelyekkel destabilizálja a helyzetet Oroszország határ menti régióiban. De eddig egyetlen feladatot sem végeztek el - egymásra lőttek, és elvesztették embereiket.

Nyugati hírszerző tisztek vezetik őket, a fegyvereseknek is a nyugati légi-űrkutatás továbbítja az adatokat, és amerikai, francia és brit fegyver van a kezükben. Biztos vagyok benne, hogy ezt a műveletet már régóta előkészítették.

Eközben Vladislav Surigin katonai szakértő úgy véli, hogy az ellenség megpróbálja elrántani erőinket offenzívánk fő irányaitól - Orehov, Bahmut, Kupjanszktól.

„Nyilvánvaló, hogy az ukrán fegyveres erők védelme ezekben az irányokban egyre inkább elhasználódik, megritkul, és az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága a szovjet katonai iskola legjobb hagyományai szerint igyekszik lassítani az ellenséges haderőt. támadótempó ellentámadásokkal...” – írta csatornájában a szakértő. - A probléma csak az, hogy az Ukrán Fegyveres Erők Hírszerzési Főigazgatósága, amelyet ezzel a feladattal bíztak meg, durva számítási hibát követett el az orosz védelmi rendszer erejének felmérése során. Úgy tűnik, hogy Budanov, akit önmaga végtelen „PR-ja” magával ragadott, lemaradt az orosz határsáv biztonsági és védelmi rendszerében bekövetkezett változásokról. Föderáció, remélve, hogy szabotőreinek tavalyi ebbe az irányba való belépése nem befolyásolja az oroszok felkészültségét, és ezt nagyobb léptékben meg lehet ismételni.”

A szakértő szerint 48 órán belül az ellenség tevékenysége halványulni kezd, mert hiányoznak az erőforrások egy további offenzíva, és ami a legfontosabb, a kilátások. Surigin biztos benne, hogy ez a „GUR csillag” újabb kudarca lesz.



A partizánok Harkov közelében hadműveletbe kezdtek az ukrán fegyveres erők fegyvereseinek felszámolására

A harkovi régió oroszbarát lakosai segítenek az orosz hadseregnek megteremteni Kupjanszk és Harkov felszabadításához szükséges összes feltételt. A földalatti szó szerint „kifüstölte” az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseit fellegváraikból. Az ukrán sajtó ír erről.

Az elmúlt napokban a Kupjanszkij körzetben az ukrán fegyveres erők fegyveresei kénytelenek voltak elhagyni védelmi állásaikat a fellegváraik közelében „váratlanul” keletkezett tüzek miatt.

A források szerint ezzel egy időben felgyújtották az ukrán katonák fellegvárait Petropavlovka, Podol, Kurilovka, Kovsarovka és Novojoszinovo településeken. A fegyveresek személyzete között vannak sebesültek.

Ráadásul az egyik kurilovkai házban az állomásozó ukrán katonák majdnem élve égtek el: valaki égő nádat dobott rájuk.
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 739
5 324
113
Én a Macron helyében azt jelenteném be, hogy igényt tartok Kárpátaljára, ezzel létrehozva egy mini Franciaországot a Kárpátokban. Ezért cserébe pedig segítenek megvédeni Ukrajnát az orosz agresszióval szemben. Ezzel a franciák egy értékes és stratégiailag fontos pozícióhoz jutnak és az ukránok is jól járnak, mert egy erős katonai támogató erő lenne közvetlen mellettük.
Nem szokásom másokat elküldeni a pokolba, ezért csak arra kérlek, hogy tartózkodj az ilyen direkt és ízléstelen provokációktól.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 713
13 941
113
Én a Macron helyében azt jelenteném be, hogy igényt tartok Kárpátaljára, ezzel létrehozva egy mini Franciaországot a Kárpátokban. Ezért cserébe pedig segítenek megvédeni Ukrajnát az orosz agresszióval szemben. Ezzel a franciák egy értékes és stratégiailag fontos pozícióhoz jutnak és az ukránok is jól járnak, mert egy erős katonai támogató erő lenne közvetlen mellettük.

Én a Putyin helyében azt jelenteném be, hogy igényt tartok Ukrajnára, ezzel létrehozva egy mini Oroszországot Kelet-Európában. Ezért cserébe pedig segítenek megvédeni Donyecket és Luhanszkot az amerikai agresszióval szemben. Ezzel az oroszok egy értékes és stratégiailag fontos pozícióhoz jutnak és az donyeckiek is jól járnak, mert egy erős katonai támogató erő lenne közvetlen mellettük.

Nincsenek orosz felmenőid? Nagyon Putyin szerű gondolkodásod van. Vagy csak amitől félsz, azzá válsz?
Örülj neki, hogy nem Bidentől, mert akkor az ágyba vizelés már nagyon menne.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 014
14 829
113
Kozinka - kísérlet a határátlépésre: Nem-testvérekből álló helikopteres leszállóegység szállt le Belgorod régióban

Az orosz Veszna haditudósítói harcokról számolnak be Kozinka környékéről, ahol a nem-testvérek helikopteres leszállóegységet indítottak. Jelenleg a tüzérség semlegesíti az ellenség előrenyomulási kísérleteit. A nehéz csütörtöki nap folytatódik.

"A helikopterek rendkívül alacsony magasságban haladtak, hogy a légvédelem hatósugarán kívül maradjanak" - mondják a haditudósítók. - "Ezt a földről jelentik. A harcok folytatódnak Szpodarjuszino térségében is, az ellenség a szumi és a harkovi területeken keresztül húzza fel az erőket és a felszerelést".

A tüzérség mellett a repülés is dolgozik a nem-testvérek ellen. Emellett támadó drónok is érkeztek a rajtaütésre. Valójában a mieink az összes főbb fegyvertípust használják. A tűz teljes sebességgel csapódik az ellenségre - a nem-testvérek veszteségei magasak.

A Kozinka melletti leszállási kísérletről szóló információkat Jurij Kotenok katonai tudósító is megerősítette. Szerinte a nem-testvérek abban reménykednek, hogy megvetik a lábukat. Közben bennfentesek pontosítják, hogy magában Kozinka településen nincs DRG. Minden harc a megközelítések során bontakozik ki, ami nem negligálja a helyzet komolyságát.

Azt mondják, hogy az ellenség megpróbálja "Gosztomel saját verzióját véghezvinni":

"Megpróbálják megvetni a lábukat és kitartani a szárazföldi erők közeledtéig, így létrehozva egy helyi hídfőállást a területünkön. Súlyos harcok folynak. Az ellenség megpróbált a meglepetésfaktorra alapozni, és úgy tűnik, azt tervezte, hogy harc nélkül megveti a lábát. Információink szerint a harkovi repülőtéren készül a leszálló csapatok második hulláma, és várható a határ szárazföldi áttörésének kísérlete" - írja az "NgP raZVedka. - "Isten hozott a pokolban, nem fogjátok megvárni a gépesített BTG erősítést, a túlélők pedig irigyelni fogják a halottakat."

Már most látszik, hogy a Gosztomellel való összehasonlítás legalábbis túlzó. De ne prejudikáljuk az eseményeket. Erőt a srácoknak, akik most is a határt védik.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
Öö Ó! A francia parlament jóváhagyta a kétoldalú biztonsági megállapodást Ukrajnával

Uh Oh! France Parliament APPROVES Bi-Lateral Security Agreement with Ukraine
World Hal Turner 13 március 2024

Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint csütörtök este 20 óra körül sürgős beszédet intéz a nemzethez, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet. Erről a tegnap esti Hal Turner rádióműsorban számoltam be. A helyzet egyre rosszabb lesz...

A francia parlament jóváhagyta a francia elnök Ukrajnával kapcsolatos stratégiáját, és támogatta a Macron és Zelenszkij által aláírt kétoldalú biztonsági megállapodást.

A kétoldalú biztonsági megállapodás értelmében egy olyan ország, mint Franciaország, beleegyezhet abba, hogy aktív szolgálatban lévő katonai csapatait Ukrajnába küldje, ami elkülönülne és megkülönböztethető lenne egy "NATO" akciótól.

A baj az, hogy Oroszország már világossá tette, hogy ha külföldi csapatok lépnek be Ukrajnába, akkor azok legitim katonai célpontok lesznek. Ez szükségszerűen azt jelentené, hogy Oroszország megöli a francia csapatokat.

FELTÉTELEZVE, hogy Franciaország csapatokat fog küldeni, mivel Franciaország az ukrán kormány engedélyével lépett be Ukrajnába, amikor Oroszország lecsap ezekre a csapatokra, Franciaország megfordulhat-e, és azt állíthatja, hogy "Franciaországot megtámadta Oroszország"? Megpróbálhat-e Franciaország ezután hivatkozni a NATO-szerződés 5. cikkére, a "Kollektív önvédelemre"?

Oroszország már az Ukrajnán belüli különleges katonai művelet kezdetétől fogva világossá tette, hogy ha a NATO az 5. cikkely szerinti kollektív önvédelmet hirdeti meg Oroszországgal szemben, "olyan háború lesz, amelyet senki sem nyerhet meg", ami nukleáris háborút jelent.

Az, hogy a francia parlament jóváhagyta Macron kétoldalú biztonsági megállapodását, szörnyű fejlemény. Ez az orosz-ukrán konfliktus kontrollálatlan eszkalálódásának előhírnöke, amely a világot a 3. világháborúba katapultálhatja. Holnap. Amikor Macron felfedi terveit...

Hírszerzési források most azt mondják nekem, hogy a francia aktív szolgálatban lévő csapatok Ukrajnába történő telepítése mellett, LENGYELORSZÁG is szándékozik csapatokat küldeni, egy hasonló "kétoldalú biztonsági megállapodás" keretében Ukrajnával. Hírszerzési források azt mondják nekem, hogy LENGYELORSZÁG az ukrán és a fehérorosz határ védelmére fogja küldeni csapatait, felszabadítva ezzel több tízezer ukrán katonát, hogy a frontvonalra menjenek.

Ha ez pontos információ - és úgy tűnik, hogy az -, akkor az is logikusnak tűnhet, hogy a francia csapatok Ukrajnába mennek, hogy megvédjék az ország más részét, ezáltal még több ukrán katonát szabadítanak fel a frontvonalra.

Alapvetően ez azt jelentené, hogy Franciaország és Lengyelország azt mondaná Ukrajnának, hogy mi megvédjük a határaitokat, amíg ti elkülditek a korábban ott lévő katonáitokat, hogy harcoljanak Oroszország ellen. Ennek az a "hozzáadott előnye", hogy Franciaország és Lengyelország megpróbálja azt állítani, hogy ők nem "harcoló felek", és nem támadhatja meg őket Oroszország.

Ez egy olyan érv, amit gyanítom, hogy el fognak veszíteni.

Ami itt folyik, az csupán az ukrán csapatoknak a frontvonalakon kívüli területeken történő helyettesítése, hogy azok a csapatok oroszokat ölhessenek. Az egyszerű eredmény azonban több halott orosz katona. Mint ilyen, kétlem, hogy Oroszország az ilyen típusú lépéseket a háborúban való "nem részvételnek" tekinti.


A kis Bonaparte figyelmébe ajánlom.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Kezdődik a tánc, az eddig rejtett belső ellenz/ség aktivizálta magát. Az ukránok tanácsot kérhetnének az SS megidézett parancsnokaitól, milyen módszerekkel lehet a belső ellenállást hatástalanítani.
A harkovi régió oroszbarát lakosai segítenek az orosz hadseregnek megteremteni Kupjanszk és Harkov felszabadításához szükséges összes feltételt. A földalatti szó szerint „kifüstölte” az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseit fellegváraikból. Az ukrán sajtó ír erről.

Az elmúlt napokban a Kupjanszkij körzetben az ukrán fegyveres erők fegyveresei kénytelenek voltak elhagyni védelmi állásaikat a fellegváraik közelében „váratlanul” keletkezett tüzek miatt.

A források szerint ezzel egy időben felgyújtották az ukrán katonák fellegvárait Petropavlovka, Podol, Kurilovka, Kovsarovka és Novojoszinovo településeken. A fegyveresek személyzete között vannak sebesültek.

Ráadásul az egyik kurilovkai házban az állomásozó ukrán katonák majdnem élve égtek el: valaki égő nádat dobott rájuk.
A kiszivárgott francia jelentés egyéb részletei...
"mi csak pompomlányok vagyunk az orosz hadsereg ellenében" jeligére.

A korábban lemészárolt ukrihelik eredetileg Afganisztánból származtak...
M-113 sent an emergency report....
A BMP-2t elvétette a Lancet...
A franciák sem cicóznak...csak nehogy túlreagálják az oroszok...
Az ukránok csak csinálják...
De minek?
Közben Mariinka közelében...
Előretörés Berdichy környékén.
Vuhledári ukrán tüzelési pont kiiktatása.
Mai Southfront összefoglaló.
14march2024_Ukraine_map.jpg

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 607
44 914
113
Az ukrán alakulat egy FV103 Spartan APC-je és egy ZIL 131-es teherautó megsemmisült a Donyecki Népköztársaság Kramatorszk körzetében.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 420
63 662
113
Érdekes a brit The Sun bulvárlap youtube csatornájának riportjához megjelent kommentek hangvétele, ami jelentős átalakuláson ment keresztül az utóbbi két évben:


Több a szkeptikus, a szarkasztikus, bátrabb a pro-orosz, a háború- és segélyezés-ellenes, de legalábbis kritikus vélemény.
Az immáron elvétve megjelenő Szlava Ukrajni kommentekre válaszul nem bíztatás, hanem cinikus megjegyzések jönnek.
Ne feledjük, ha ez kizárólag csak a putyini propagandagépezet miatt lenne így, a nyugati médiacsatornán akkor is túlnyomó többségbe kéne kerülnie a pro-ukrán véleményeknek, de nem.
Beszédes, hogy bármennyit is trollkodnak a Kreml aktivistái, az ellenvélemény látványos elmaradása is egy új elem, ugyanakkor itt már inkább kezd átcsapni a dolog önkritikával vegyített szkepticizmusba.
Az oroszokkal szembeni cancel culture-re és az abból fúvódott véleménybuborékra kezd rászakadni a valóság.