[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Megnéztem a videót, 45 millió orosz áldozattal számol a szimuláció. Mi a bánatból gondolják ezek a nagytudásúak, hogy ahogy ez megindul,az oroszok nem táraznának ki rájuk azonnal?! Ezek tényleg olyan hülyék, hogy azt hiszik, hogy megnyerhetnek egy atomháborút Oroszország ellen? ! Vagy a "Ne nézz fel" című filmben látott forgatókönyvre készülnek? Mert ha igen, akkor remélem úgy is járnak, mint azok, akik ott szerencsésebbnek hitték magukat.
És az orosz nem lő vissza?
Mert e szerint a videó szerint nem.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 773
93
Pont ezért írtam, amit írtam, mert a videó szerint az oroszok nem lőnek vissza.
Ha végig nézzük ezt a szemetet kiderül, hogy az USA az állítólagos szövetségeseit is szépen leatomozná! A kínaiak sem maradnának ki. Ugyan is a szennyezés nem áll meg a határon, max csak az USA átlag pongárának a fejében!
A másik észrevételem, hogy a videóban használt rakéták egy jelentős része az USA Minuteman III-asait is számításba veszi. Ezeknek a rakétáknak az műszaki állapota elég kérdéses! Az oroszok több generáciával megelőzik őket!
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 684
113
Oroszországot meg kell semmisíteni – Lettország elnöke
Edgars Rinkevics lett elnök azt írta az X közösségi oldalon, hogy Oroszországot „meg kell semmisíteni”.

„Teljes mértékben támogatom (a francia elnököt) Macront: nem magunknak, hanem Oroszországnak kell vörös vonalakat húznunk, és nem szabad félnünk meghúzni azokat. <…> Oroszországot meg kell semmisíteni” – állítja.

A bejegyzés alatti kommentekben a felhasználók bírálták kijelentését, és megjegyezték, hogy Lettország elnökének le kell mondania, az európai vezetők nem akarnak békét, és folyamatosan provokálni próbálják Moszkvát.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1710495884
Mindig azoknak van a legnagyobb pofája, akik mikropénisszel rohangálnak a világban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az ukrán fegyveres erők már 550 katonát, 16 harckocsit és 19 gyalogsági harcjárművet veszítettek az áttörési kísérletek során.

Zaporozsje irányában az orosz hadsereg csapást mért egy ukrán katonakonvojra, amelynek eredményeit a „Zaporozhye Front” Telegram csatorna mutatta be. A videófelvételek a támadás utóhatásait mutatják be, amelyek során ellenséges páncélozott járműveket találtak el, köztük kerekes páncélozott járműveket és egy lángba borított páncélozott járművet.

- Nyilvánvalóan egy forgatási kísérlet során történt az eset.



Ez az a fajta hamisítvány, amelyet az ukrán csatornák most az interneten terjesztenek.

Egy Oroszország feliratú öngyújtót használnak, hogy "eredetiséget" adjanak a videónak.
Nos, a videó terjesztésének első forrása az ellenzéki csatornák voltak.


Szentpétervári helyzet

- Hamis leírással, szerintem ez a lány is a választást akarta megzavarni. De nem értem a fapofákat.



A franciák a maguk módján reagáltak Macron javaslatára, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába


Az Egyesült Államok aggódik az orosz cirkon hiperszonikus rakéták miatt


Az Egyesült Államok Északi Parancsnokságának vezetője, Gregory Guillot aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Oroszország Szeverodvinszk osztályú nukleáris tengeralattjárókat kíván létrehozni, különös tekintettel a Zircon hiperszonikus rakétákkal felfegyverzettekre. Hangsúlyozta, hogy az ilyen tengeralattjárók veszélyt jelenthetnek Észak-Amerika kritikus infrastruktúrájára. Az orosz haditengerészetnek már négy ilyen hajója van: a Szeverodvinszk, Kazany, Novoszibirszk és Krasznojarszk atomtengeralattjárók, amelyek Onyx és Kalibr rakétákkal vannak felfegyverkezve, és a tervek szerint a jövőben cirkon hiperszonikus rakétákkal szerelik fel őket.
Oroszország tervei között szerepel 12 ilyen típusú tengeralattjáró beszerzése az Atlanti- és a Csendes-óceánon, amelyek Guillot szerint tartós fenyegetést jelentenek Észak-Amerika nagy részén. Rámutatott, hogy az ilyen, hiperszonikus fegyverekkel felszerelt tengeralattjárók jelenléte a közeljövőben még sürgetőbbé teheti a fenyegetést.
Guillot azt is megjegyezte, hogy Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb stratégiai és nem stratégiai nukleáris fegyvereinek arzenáljával, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy az Egyesült Államok figyelme erre a kérdésre irányuljon.

De hát a Jenci a hegyről tegnap azt mondá, hogy sikerült több hiperszonikus orosz rakétát lelőniük.
A know-how-t nem adá tovább? Vagy megint fillentett csak?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 129
113
„Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak. Én vagyok Franciaország elnöke, és én döntök” (Macron)
A qrva anyád de büdös csigazabáló! A saját kis játékaidat játszod, de a mi életünk és halálunk a tét! Remélem még látni fogod a Notre Dam rombadőlését mielőtt végleg elhamvadsz...
Bocs, de ez nagyon kikívánkozott belőlem. Ez a nagyorrú buzi egész Európa jövőjével hazardírozik és nincs aki megmondja neki, hogy húzzon már bőrt a fogára, mert előbb-utóbb valaki levadássza! Aztán hamuként lehet ő "Franciaország elnöke", az már senkit nem fog érdekelni. Mivel utolsó ciklusa, így könnyedén emeli a tétet, neki ez már nem kerül semmibe... Rohadék!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 230
113
Aszem meleg lesz az éjjel maradék ukrajnában.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 537
5 035
113
Az külön hab a tortán hogy irán is módosította a koramsar rakéták hogy plazmafelhő veszi körül mikor belép a légkörbe , tehát a radar nem látja. Megsemmitíteni csak belépés előtt lehet, ez csak pedig hagyományos ballisztikus rakéta. Gondolom a hülye ruszkik is tudják ezt a trükköt. Ée akkor még nem beszéltünk a hiperszonikus rakétákról ami ellen a hagyományos abm elleni rakéták semmit sem érnek.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
Csak nehogy úgy járjanak a szimulációval, mint az ukrán ellentámadás alkalmával, mert annak nagyon kellemetlen következményei lennének rájuk nézve is. Az USA/nyugat nem tanul, ez nem igazán jó jel a jövő szempontjából. Hiába pofázzuk itt többen, hogy az arrogancia tév útra visz, láthatóan nagy pofára eséseket okoz.
Mi magyarok sohasem voltunk a nyugat része, most se és a jövőben sem leszünk, hiába bízik benne a hazaáruló politikai elitünk. Megint térdre fogunk rogyni és mindent kezdhetünk előröl, mert ez lessz a vége.
Az ukránok nagy része tudja, látja, hogy csak feláldozható parasztok a sakktáblán. Pont ma beszélgettem egy ukrajnából származó magyarral, aki a szomszédba költözött. Magyarország olyan szinten zsarolható a nyugat által, hogy előbb, vagy utóbb mennünk kell a frontra, akármit is csinálunk. A sorsunk, a jövőnk nem a mi kezünkben van és már megint a rossz oldalon állunk. Ez igazán szomorú és tragikus. Scholc, meg a koalíciója. Német, lengyel ellentéteket félre tudják tenni a nagy cél érdekében, hogy utána egymásnak essenek? Francia/német/lengyel nagy hatótávolságú tüzérség? Csak nehogy a végén egy orosz/kínai/észak-koreai/iráni pofonba szaladjanak bele, mert akkor az USA sem fogja tudni kihúzni őket a szarból.
Ukrán "nyuszibusz" BMP
fc81321f2089b789f2bfcfa93929a9c3.jpg

Donyecki harckocsizók
wr-960.webp

Orosz Uragan MLRS
1931930664_6:0:2737:2048_1920x0_80_0_0_d7e15f71341a60a33a347f05e4949118.jpg

2Sz7 Malka
vol5%2Fmedia%2Foriginal%2F0000%2F0830%2F84%2F000008308436_0%3A0%3A0%3A0_1400x1000_80_9_1_0JLQuNC60YLQvtGAINCQ0L3RgtC%2B0L3RjtC6ICM4MzA4NDM2_75%3A89_ria-8308436-preview_ead17541ad3ae9f0015cd6efc6039280.jpg

D-20
ykr33-140324-1200.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 051
113
Az külön hab a tortán hogy irán is módosította a koramsar rakéták hogy plazmafelhő veszi körül mikor belép a légkörbe , tehát a radar nem látja. Megsemmitíteni csak belépés előtt lehet, ez csak pedig hagyományos ballisztikus rakéta. Gondolom a hülye ruszkik is tudják ezt a trükköt. Ée akkor még nem beszéltünk a hiperszonikus rakétákról ami ellen a hagyományos abm elleni rakéták semmit sem érnek.
Annak azért hátránya is van. A plazma nem csak felderítő és tűzvezető radarok jeleit kukazza le, de minden létező kapcsolatot is ellhetetlenít a rakétával. Magyarul nincs műholdas navigáció, nincs távvezérlés, nincs saját radaros navigáció, nincs optikai navigáció, nincs semmi. Szóval amíg a plazma tart, addig süketen és vakon közlekedik a rakéta mintha egy sorozatvetőből indított buta rakéta lenne.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
„Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak. Én vagyok Franciaország elnöke, és én döntök” (Macron)
A qrva anyád de büdös csigazabáló! A saját kis játékaidat játszod, de a mi életünk és halálunk a tét! Remélem még látni fogod a Notre Dam rombadőlését mielőtt végleg elhamvadsz...
Bocs, de ez nagyon kikívánkozott belőlem. Ez a nagyorrú buzi egész Európa jövőjével hazardírozik és nincs aki megmondja neki, hogy húzzon már bőrt a fogára, mert előbb-utóbb valaki levadássza! Aztán hamuként lehet ő "Franciaország elnöke", az már senkit nem fog érdekelni. Mivel utolsó ciklusa, így könnyedén emeli a tétet, neki ez már nem kerül semmibe... Rohadék!
Ne felejtsd el, hogy ő is egy a sok hátulról kesztyűzött bohóc-oligarcha politikus a Nagy Nemzetközi F.O.S média porondon, és csak azt játszhatja amit elébe tolnak. Ilyenből 12 egy tucat, ha valamelyik megy a süllyesztőbe, lesz majd helyette másik aki ott folytatja ahol elődje abbahagyta.
Már Hofi is megmondta ezekről, hogy a ház nélküli csiga egy gerincoszlop ezekhez képest.
Ha nem így lenne nem is mehetne a többi szerepjátszó bohóc közé, mutatványkodni..

Egyszer látnám már, hogy a kottagyártónak olvas be már valaki, először de utoljára..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 893
113
Ne felejtsd el, hogy ő is egy a sok hátulról kesztyűzött bohóc-oligarcha politikus a Nagy Nemzetközi F.O.S média porondon, és csak azt játszhatja amit elébe tolnak. Ilyenből 12 egy tucat, ha valamelyik megy a süllyesztőbe, lesz majd helyette másik aki ott folytatja ahol elődje abbahagyta.
Már Hofi is megmondta ezekről, hogy a ház nélküli csiga egy gerincoszlop...
Ha nem így lenne nem is mehetne a többi szerepjátszó bohóc közé, mutatványkodni..

Egyszer látnám már, hogy a kottagyártónak olvas be már valaki, először de utoljára..
Rengeteg ilyen van. Sőt, haladó országokban csak ilyen van.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Az külön hab a tortán hogy irán is módosította a koramsar rakéták hogy plazmafelhő veszi körül mikor belép a légkörbe , tehát a radar nem látja. Megsemmitíteni csak belépés előtt lehet, ez csak pedig hagyományos ballisztikus rakéta. Gondolom a hülye ruszkik is tudják ezt a trükköt. Ée akkor még nem beszéltünk a hiperszonikus rakétákról ami ellen a hagyományos abm elleni rakéták semmit sem érnek.
Minden nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakéta robbanófeje hiperszónikus sebességgel tér vissza a légkörbe és minden plazma veszi körül. Mi az újdonság?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 062
113
Annak azért hátránya is van. A plazma nem csak felderítő és tűzvezető radarok jeleit kukazza le, de minden létező kapcsolatot is ellhetetlenít a rakétával. Magyarul nincs műholdas navigáció, nincs távvezérlés, nincs saját radaros navigáció, nincs optikai navigáció, nincs semmi. Szóval amíg a plazma tart, addig süketen és vakon közlekedik a rakéta mintha egy sorozatvetőből indított buta rakéta lenne.

Innerciális navigációról (INS) hallottál-e már? :D
Olyan hülyeségeket tudsz írni, hogy az elképesztő...
Szerinted a GPS előtti világban, hogy lőttek el 10,000 km-re 0.3-0.5 km-es pontossággal? :rolleyes:
Meg egy terület célt támadó fegyvert miért is zavarna ha süket és vak? o_O
A kitérő manővereket és a csali szórást előre programozzák...
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Annak azért hátránya is van. A plazma nem csak felderítő és tűzvezető radarok jeleit kukazza le, de minden létező kapcsolatot is ellhetetlenít a rakétával. Magyarul nincs műholdas navigáció, nincs távvezérlés, nincs saját radaros navigáció, nincs optikai navigáció, nincs semmi. Szóval amíg a plazma tart, addig süketen és vakon közlekedik a rakéta mintha egy sorozatvetőből indított buta rakéta lenne.
Elvileg a plazma főleg az orrkúp körűl jön létre. A rakéta "feneke" elméletben látja a GPS jeleket egy kicsi zónából. Viszont oldalról, előről nincs radarvisszaverődés. Aztán, hogy ebből mi következik, azt a Jóistenen kívűl nem sokan tudják. Meg azt sem, hogy ez így van - e.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Annak azért hátránya is van. A plazma nem csak felderítő és tűzvezető radarok jeleit kukazza le, de minden létező kapcsolatot is ellhetetlenít a rakétával. Magyarul nincs műholdas navigáció, nincs távvezérlés, nincs saját radaros navigáció, nincs optikai navigáció, nincs semmi. Szóval amíg a plazma tart, addig süketen és vakon közlekedik a rakéta mintha egy sorozatvetőből indított buta rakéta lenne.

ICBM fej 20 Mach sebességű visszatéréskor eleve plazmafelhőbe burkolózik, ahogy más nagy sebességű cucc is a sűrűbb légrétegekben, nem? Mondjuk nem is irányított már abban a szakaszban. Mégis 150 m körüli CEP-et adnak meg a maiaknak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Megnéztem a videót, 45 millió orosz áldozattal számol a szimuláció. Mi a bánatból gondolják ezek a nagytudásúak, hogy ahogy ez megindul,az oroszok nem táraznának ki rájuk azonnal?! Ezek tényleg olyan hülyék, hogy azt hiszik, hogy megnyerhetnek egy atomháborút Oroszország ellen? ! Vagy a "Ne nézz fel" című filmben látott forgatókönyvre készülnek? Mert ha igen, akkor remélem úgy is járnak, mint azok, akik ott szerencsésebbnek hitték magukat.
Az USA orosz tengeralattjáró után kutat - DelMarVa Peninsula

Az Egyesült Államok a Delaware, Maryland, Virginia (DelMarVa) félszigetnél és a Chesapeake-öbölben egy feltehetően orosz atom-tengeralattjáró után kutat.
A Sub-Hunter repülőgépeket a fenti FlightRadar képen látható módon vetik be.

- Az orosz tengeralattjárók ott járnak a partoknál. Orosz stratégiai bombázók is ott járnak.
Az USA az Északi saroknál / alatt hadgyakorlatot tartott, mert föltételezték, hogy a jég alatt (ahol láthatatlanok) többb atommeghajtású jégtörő is várakozik. És nukleáris fejek vannak a rakétáikon.

Gyárthatnak amerikánus meséket, de a muszkák figyelnek, visszalőnek, lehet, hogy meg is előzik őket.




Odessza: Dupla orosz rakétacsapás Iskanderrel – Ukrán vezetők meghaltak

2024.03.15. | 17:43

Legkevesebb 16-an meghaltak és 73-an megsérültek egy orosz rakétacsapásban a dél-ukrajnai kikötővárosban, Odesszában – derült ki Oleh Kiper régió kormányzója által bejelentett legutóbbi áldozatok számáról.
"Egy orosz rakétatámadás 14 ember életét követelte, köztük lakosok, egy mentőszemélyzet és egy mentő" - mondta a Telegramon, hozzátéve, hogy további 46 ember megsérült, köztük hét mentőszolgálat dolgozója.

Véres péntek Odesszában. Az orosz Iszkander ballisztikus rakéták által megtámadt város
Ukrán média szerint ma Odesszában az orosz fegyveres erők csapása következtében a következők vesztették életüket:
Dmitrij Abramenko, az Ukrán Nemzeti Rendőrség Főigazgatóságának helyettes vezetője, a Megelőző Tevékenységek Osztályának vezetője a
Alekszandr Gostiscsev a "cunami" zászlóalj parancsnoka, volt rendőrfőkapitány-helyettes és a város korábbi alpolgármestere.
Szergej Tetyuhin volt alpolgármester, aki 2023 novemberében távozott a polgármesteri hivatalból és mozgósított.