[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Én úgy emlékszem, hogy már kaptak más(ok)tól M114-est és elégedettek voltak vele, bírta a strapát.
A strapát nyilván jól bírja, ez nem M777. Csakhogy a rövidke cső kb 15 km-es hatótávot ad, az meg mostanság, amikor az oroszok a frontvonaltól 50km-re is vidáman garázdálkodnak (felderítő UAV + Szmercs vagy épp Tornado-Sz kombóval), szóval az kevés lesz.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 445
113
⚡️⚡️
Azt jelentették, hogy tegnap egy odesszai szanatórium elleni támadást követően körülbelül 100 francia ember halt meg.

Az információt több független forrás⚡️ is megerősítette
⚡️
Ez lesz a sorsuk az odavezényelt nyugati katonáknak.

⚡️⚡️
A BMPT "Terminator" elpusztítja az ellenséges erődöt az Avdeevkától nyugatra fekvő Tonenky területen

➖Éjszaka a Terminator legénysége gyorsan tüzel 30 mm-es 2A42 automata ágyúkkal és egy 7,62 mm-es PKTM géppuskával.

➖A figyelemelterelő manőver során a jármű személyzete elnyomta az ellenséges tüzet, lehetővé téve a támadó csoportok számára, hogy mélyebbre haladjanak a faluba, és új pozíciókat vegyenek fel
⚡️
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Vsz. Macron nem véletlenül említette Ogyesszát, amikor a bevonulásról fantáziált. Úgy tűnik Ukrajna összeomlása nyugaton is reális forgatókönyvvé vált. Ha megtörténik, és így az orosz kisebb áldozatok árán képessé válik elfoglalni az ukrán tengerpartot, eljut Transznyisztriáig. Ez egy olyan stratégiai vereség az USA-nak a térségben amivel a háború előtt valószínű nem számolt. A történelemben először nem a Nato kúszik keletre, hanem az orosz nyugatra. Be is vannak fosva - bár megjegyzem az önteltségükön kívül másban nem esne így sem kár, de a nyugati arroganciába ez se fér bele. Ezért ment a parancs Macronnak (szétnézve az eu-ban egyébként logikus választás a személye), hogy készítse fel a közvéleményt arra hogy Ogyesszát megszállják a nyugati csapatok, ami nyílván féket jelentene az oroszoknak. Lévén az orosz az egyetlen aki realista ebben a játékban, így némileg kiszámítható. Akár sikerülhet is ez a terv, de ugyanakkor az, hogy eljutottak ide, rámutat komoly szellemi gyengeségekre ami az utóbbi években elharapódzott nyugaton - szakértők helyett hibbant törtető karrieristák vannak mindenhol. Mi meg ilyenektől függünk.
- A Krímben (bár elismerni a függetlenségét nem fogják) nem lesz nato haditengerészet, hát akkor „legyen Odesszában!”, találták ki a realitásoktól elrugaszkodott kvázi tábornokok.

Ehhez a muszkák is hozzá fognak szólni, és megint zsákolnak francosokat.



Az oroszok felszámoltak egy parancsnoki központot 550 zsoldossal Odesszában!

Az ukránokat ért ütés döntő volt

Tegnap az ukránok egy odesszai szálloda elleni "vak" csapásról beszéltek, 20 halottal és több mint 160 sebesülttel, de ha igazak az oroszok állításai, ez megsemmisítő csapás volt.

Az oroszok elárulják, mi volt az igazi célpont a tegnapi kettős Iskander rakétatámadásban, ahol a különleges rendőri erők és nyugati zsoldosok ukrán központja teljesen megsemmisült, és a veszteségek elérhetik az 550 főt!
A kettős orosz rakétatámadásban meghalt a „Cunami” ukrán különleges egység parancsnoka, Aleksz Goszticsev is.
Ez az egység kulcsszerepet játszik Odessza védelmében mind a "belső" problémáktól, mind pedig abban az esetben, ha az oroszok partraszállási műveletet hajtanak végre a városban.

Ami jó benyomást keltett, az az ütés pontossága, ami azt mutatja, hogy a földről érkezett információ.
A város oroszul beszélő polgárai adták a céladatokat.
Az oroszok lelapítottak egy szállodát egy rakás külföldi zsoldossal Odesszában. Az UkroNazis közzéteszi ezt a képet. Kevés helyi olvas angolul, de az ukroid „ügyészek” felirattal látják el Zelenszkij PR-fotóit amerikai mesterei számára – senkit nem érdekel, ha az ukránok el tudják olvasni

Vajon Odessza, a fekete-tengeri flotta elleni támadások epicentruma, egy oroszbarát partizánok és a GRU titkos akcióit vegyítő belső front színterévé válik? A katonai célpontok ellen végrehajtott csapások többsége célfelderítést igényel. Vajon ez a város lesz a konfliktus fő kérdése?

Kijev és a Nyugat úgy véli, hogy most az oroszul beszélő csoportba szerveződött szabotőrök problémájával kell megküzdeniük, akik már napok óta bejelentették, hogy addig kezdik meg akcióikat az ukrán erők és a nyugati katonai tanácsadók ellen, amíg Odessza nem kerül az Orosz Föderációhoz.

A közelmúltban végrehajtott orosz csapások radarok és a tengeri drónok gyártósorai ellen azt jelzik, hogy a közeljövőben az oroszok a város elfoglalását tervezik.


Az Európai Parlament bepereli az Európai Bizottságot a magyar források feloldása miatt + videó


Megszületett a döntés: az Európai parlament bepereli az Európai Bizottságot, amiért a brüsszeli végrehajtó testület decemberben felszabadított 10 milliárd eurót a hazánknak jog szerint járó, de jogállamisági ürügyekkel befagyasztott uniós forrásokból.
Roberta Metsola parlamenti elnök a baloldali EP-frakciók nyomására döntött úgy, az Európai Bíróság előtt pert indít a bizottság ellen. A részletekről Zöldhegyi Katalin tudósító számolt be Brüsszelből a Híradóban.
Az európai baloldal december óta támadta az Európai Bizottságot, azt állítva, hogy a bizottság azért adta oda a pénzeket, hogy Magyarország álljon el bizonyos Ukrajnával kapcsolatos vétóktól, illetve szerintük hazánk nem teljesítette az igazságügyi reformot.

- Egymás haját is tépni fogják? Erre a csörtére én is befizetnék. Elképzelem Ursulát (a nincs már lejjebbet) megtépve. ☺
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
2021 december 8.

Republikánus szenátor. Ők mindig harciasabbak voltak.
Gondolj bele mi lenne, ha nem csak fenyegetnének, hanem a szomszédságba telepítenének is. Usa mintára, mondjuk megpuccsolnák kanadát, majd katonai bázisokat hoznánal létre nukleáris arzenállal, demokrácia módjára.
Semmilyen fenyegetést nem jelentett Oroszországra Ukrajna. Sőt még most is azért tökölnek bizonyos fegyverek átadásával nyugaton, mert az esetleg szegény oroszokat felhergelheti.
Ezen nem kell csodálkozni. Az USA 2020-ban újra elrendelte a nyerhető atomháborús esélyekkel kapcsolatos, új , tudományos kutatóintézeti elemzéseket, a Nagy Terv végrehajtása keretében.

Ezek a kutatások 3 fázisból állnak, az első fázis valamikor tavaly előtt nyáron készült el, utána írtam meg ezt akkor a itt a fórumon. Utoljára ilyen szintű elemzés a III. Vh ra (atomháború) való felkészülés jegyében, a 80-as években készült utoljára.

Azóta nem tudom, hogy az elemzések következő 2 fázisán túl vagyunk-e, azóta nem kutattam rá a kérdésre.
Mindenki készül ilyen lehetőségre. Egyszerű a logika, ha te nem készülsz akkor készül más.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Mindenki készül ilyen lehetőségre. Egyszerű a logika, ha te nem készülsz akkor készül más.
Ezért egyszerűen a készülődést kiváltó okokat kellene nemzetközi szinten megszüntetni:
- Összes idegen katona, támaszpont, fegyver húzzon haza (haditengerészet is az országa felségvizeire, ott gyakorlatozzanak).
-Minden katonai tömb felosztása, mert az csak kizárólag a létrehozó 1 db irányító, főnöki ország érdekeit tartja szem előtt.
- Összes, országokat elfoglaló, kisajátító, gyarmatosító tőke szintén húzzon haza (ez együtt jár a proxi hadviselés megszüntével)

Vannak még ötleteim, inkább nem mondom..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 895
113
Ampernek:
Oroszország azért hagyta ezt az orosz, ukrán, zsidó és még ki tudja milyen várost a legvégére, hogy megkímélje. Ha odamennek a franciák, ebből se marad majd semmi. De sebaj, majd ismét újjáépítik, csináltak már ilyet. Innentől viszont az oroszoknak se lesz okuk a jövőben, hogy kíméljenek bármit is: vasútat, hidakat, stb. Nem tudják ezek a bohócok megérteni, hogy ha Moszkvát vagy Szentpétervárt, esetleg egyéb orosz nagyvárost ér komolyabb csapás, akkor semmi oka nem lesz a muszkának, hogy bárkit és bármit megkíméljen. Pl. a franciák biztosan el is felejthetik majd az olimpiát, főleg, hogy az oroszokat se akarják egyelőre odaengedni ... Viszont szólok, hogy ezt a beszivárgást simán tudja a másik fél is csinálni. Van elég ukrajnai orosz, ill. egyéb orosz, csecsen Európában, köszönhetően a hülye uniós vezetésnek, akik simán vissza tudnának csapni, és még azt is leszarnák, ha meghalnak. Főleg a csecsenek!

Úgyhogy - bár várható volt -, asztalhoz akarják ültetni az oroszokat, és ehhez mindent felhasználnak. Egyre durvább akciók, fegyverek, csak hogy Oroszország ne érje el a végcélját, amit ugye nem tudunk hogy mi. Most még semmi, de idővel? Egy biztos: az orosz készül(t). Jelenleg is gyárt, és bár nem állt át hadigazdaságra, többet tesz azért, hogy ne lehessen legyőzni, mint bármelyik nyugati ország. Igazából a helyzet az, hogy ennek a nyugati civilizációnak csak egy nagy rugás kell, hogy a budiajtó betörjön. Ha ezt az hozza el, hogy Oroszország visszavág a nyugati bohócok akciói kapcsán, akkor tudjátok mit, történjen meg.

Atomot senki se fog bevetni. Vsz nagy veszteségek lesznek, hónapokig fogják egymást szopatni, tehát simán elképzelhető, hogy lesz háború. Hogy aztán annak mi lesz a vége, na az jó kérdés. Amikor a hutik olyan rakétákkal rendelkeznek, amilyenekkel, akkor itt a nyugatnak már nem osztottak lapot. Nem tudom mikor fog erre rájönni, de alap: a forradalmakhoz nem csak a megfelelő pillanat szükséges, hanem olyan az olyan mértékű elégedetlenség, ami jelenleg a magas árak, az infláció és az Ukrajnával kapcsolatos nyugati elit felfogás miatt valóban fennáll, ellenben Oroszországban ennek alig van nyoma, vagy inkább nyoma sincs. Ha lenne, nem lenne havi 30k önkéntese az orosz hadseregnek ...

A Nyugat lemarad a demokráciája miatt a gazdasági versenyben a Kelettel. Oroszország és Kína sose volt olyan, ahol bármilyen langyos rendszer bármit is előre vitt volna. Oroszországban és Kínában is megpróbálták. Totális kudarc lett a vége. A Nyugat próbálja szemét módon átalakítani a rendszereit: megfigyelés, szankcionálás, propaganda, média ellenőrzése, stb., de ezt a Kelet - a ruszkiknál és Kínában - már évszázadok óta csinálja, elképesztő előnyben vannak, és a társadalmuk inkább elfogadja ezt, mint a nyugati. Ezeket ebben megverni egyet fog jelenteni azzal, hogy senki sem lesz vevő a nyugati típusú demokráciának hazudott kettős mércés diktatúrákra. És ettől fél a Nyugat. Ezért próbálja kézzel-lábbal megakadályozni az oroszok ukrán nyugati határig való eljutását, mert onnantól, ha ez megtörtént, elég lesz egy szikra, hogy az egész nyugatot lángra gyújtsa (vannak jelek: korábban sárgamellényesek és országot megbénító sztrájkok, most gazdatüntetések, stb.). És ezzel eljutottunk oda, hogy ez igenis menne, igenis esély lenne leváltani a nyugati elitet úgy, hogy elsöpörje őket a népharag a legdurvább módon. Ezért vannak Macrontól kezdődően Bidenig beszarva.

Ezért próbál meg mindent a Nyugat, pedig ha tudomásul vette volna a status quot 1991 után, akkor el se jutunk idáig: Európa a világ legjobb és legmodernebb helye lenne, ahogy az Egyesült Államok és Kanada/Ausztrália is. Erre belebonyolódott egy ukrán, egy szíriai, líbiai, iraki, jemeni és arab-izraeli konfliktusba úgy, hogy minden fajta visszalépés ezekből vereséget érne számukra, ahogy ezt az afganisztáni "kivonulás" (kimenekülés) megmutatta: ha nincs támogatottsága a nyugati elitnek, akkor három hét alatt elsöprik a mű követőiket, mint a szart. A woke erre pedig több lapáttal tett rá. Az elégedetlenség a felszínen, de még egyelőre semmi (ha Biden nyer, tuti borul a bili). A nyugat eljutott oda, hogy világszerte nincs támogatottsága, főleg ott, ahol eddig volt, most pedig szüksége lenne rá, max. ennek az illúziója van meg, főleg a máig igen aktív propagandája és médiája révén, pontosabban a vezető elitnek van egy tudata, hogy mégis van neki támogatottsága, de ez nem egyenlő semmivel. Ahogy a propaganda, a cenzura súlya még inkább elértéktelenedik, köszönhetően annak, hogy a média saját magát értékelte le a kamu és folyamatosan tolt nem valós hírekkel, hogy a népek már nem a mélyFOSból tájékozódnak, így egyre inkább tarthatatlanná válik a történet. Máig nem értik a népek, hogy minek is kellenek a migránsok, minek támogatják Ukrajnát, de mégis bólogatnak. Viszont, hogy egy civilizációs elit, egy igazi jóléti tártsadalom összeomoljon, ahhoz ott nagyon szarul kell elkezdeni élnie a népnek. És el is jutottunk oda, hogy lassan ez megvalósul. Idénre gci nagy gazdasági válságot jósolnak! A 2009eshez képest is nagyobbat!

A nyugdíjasokat, akik megtapasztalták milyen a háború, akik átéltek ezt és azt, akik különbséget tudtak volna tenni jó és rossz kormányzás között, akik szavazataikkal meg tudták volna változtatni tapasztalatuk okán a nyugati trendet, azokat kikapták a coviddal a történetből. Akik megmaradtak, azok pedig nem elégségesek vagy már csak a covid túlélése okán is elegük van az egész világmegváltásból. Ez tehát a nyugati elit számára működött. De egy dolgot nem tudnak megváltoztatni: ha te felnőttél a világ legjobb jóléti tártsadalmában, a svédben, a németben, stb. akkor észre fogod venni, ha ez már nincs meg, és ha észre veszed, nem az elitre fogsz szavazni. Ezt ideig óráig lehet migráns és halott szavazatokkal pótolni, de már az AfDre is olyanok szavaznak, akiket ettől mindig is óvtak ... Az elit így mást nem tehetett, mint a nép fiai közül keresett olyanokat, akik bár a nép fiainak adják ki magukat, az elit emberei: Kurz, Meloni. Itt nincs ugribugri. Ha csak egy kicsit is hezitálsz, lekapnak a sakktábláról, mint Kurzot pl. Meloni - aki Salvini kiiktatására jött létre - felkészül. Ezért is fontos számukra Ukrajna. Mert ha bukik a tákolmány, akkor az ki fog hatni a nyugati társadalomra és főleg annak elitjére.

Nem attól félnek, hogy Oroszország támadni fog (egyébként, ha elég erősnek érzi magát, akkor akár támadhat is, de nem fog, mert nem kell ahhoz támadnia, elég ha odaért a határra, hogy tönkre tegye a mai nyugati vezetést és elitet), és mellette Oroszország nagyon jól tudja, hogy mennyibe kerül egy nyugatiabbra történő megszállás, hisz majd 45 éven át működtette a VSZ kommunista tagállamait (bele is döglött) ..., hanem attól, hogy a határukra jut el. Állandóan hallom, hogy Ukrajna minket véd, hogy Oroszországgal nem lehet tárgyalni, Oroszország mindent akar, amit elfoglalt abból semmit se hagy. Nos, Ukrajna kapcsán SE akart mindent 2022 áprilisában! Van egy olyan duma is, hogy ha Oroszország megszáll egy államot, akkor annak megszűnik a szuverenitása. Most menjünk el amellett a tény mellett, hogy Ukrajna Oroszország nélkül se szuverén - minimum - 2014 óta ... De vegyük az utolsó orosz háborúkat: Csecsenföld autonómiája ultrabrutál. Két háború kellett hozzá, de elképesztő a változás 1991 óta. Hogy a csecsenek védik az orosz határt és látszólag Putyin legőszintébb hívei (az Order 66ig :D)? Na igen, idáig jutottunk.

És akkor ott van az utolsó igazi háborúja Grúzia ellen: 5 nap alatt vége volt, és bár volt szenvedés, a NATO kiképzett grúzokat jól megcsapták (akit nem, azt megcsapják vagy megcsapták most Ukrajnában az ilyen-olyan légiókban), de Grúzia állami léte nem került veszélybe, területeket nem vesztett, és máig a oroszellenes dumát tol, viszont az a nagy különbség Ukrajnával szemben, hogy megtanulta a leckét. Ő az az állam, aki pl. egy hülye politikusért soha többé nem áldozná fel magát a nemzetköziség oltárán. Ízlelgessük: "megtanulta a leckét". Pont ezért hatástalan Grúziában, hogy ennek ellenére a mai napig hergelik, próbálják bele keverni az orosz-ukrán konfliktusba, eddig sikertelenül. A baltiakon és polákokon látszik, hogy milyen egy ország, ha egérkeként dübörögni próbál úgy, hogy vélt vagy valós sérelmeiért akar revansot venni, pedig az, hogy mára állam és megmaradt, nem pedig valami náci fos diktatúra, azt a Szovjetuniónak köszönhetik, vagy így, vagy úgy.

Ezt a 10k karaktert nem tudnátok átrakni 12kra? Rémálom ...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Vsz. Macron nem véletlenül említette Ogyesszát, amikor a bevonulásról fantáziált. Úgy tűnik Ukrajna összeomlása nyugaton is reális forgatókönyvvé vált. Ha megtörténik, és így az orosz kisebb áldozatok árán képessé válik elfoglalni az ukrán tengerpartot, eljut Transznyisztriáig. Ez egy olyan stratégiai vereség az USA-nak a térségben amivel a háború előtt valószínű nem számolt. A történelemben először nem a Nato kúszik keletre, hanem az orosz nyugatra. Be is vannak fosva - bár megjegyzem az önteltségükön kívül másban nem esne így sem kár, de a nyugati arroganciába ez se fér bele. Ezért ment a parancs Macronnak (szétnézve az eu-ban egyébként logikus választás a személye), hogy készítse fel a közvéleményt arra hogy Ogyesszát megszállják a nyugati csapatok, ami nyílván féket jelentene az oroszoknak. Lévén az orosz az egyetlen aki realista ebben a játékban, így némileg kiszámítható. Akár sikerülhet is ez a terv, de ugyanakkor az, hogy eljutottak ide, rámutat komoly szellemi gyengeségekre ami az utóbbi években elharapódzott nyugaton - szakértők helyett hibbant törtető karrieristák vannak mindenhol. Mi meg ilyenektől függünk.

Odesszába külföldiként bemenni egyenlő a halálos ítélettel, a túltolt erőszakos sorozás hatására már a magát ukránnak valló lakosság is egyre ellenségesebb a bábkormánnyal és bribékjeivel szemben, egy külföldi megszállás elleni küzdelemre kiélezett propaganda közepette kissé visszás egy külföldi megszállás előkészítése.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 101
27 387
113
Oroszorszag bukasa Ukrajnaban elkerulhetetlen. Macron tudja. Remelem Orbannak megjon az esze, es csatlakozunk a NATO kulonleges katonai muveletehez.

1710587431140-png.6891994
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 591
113
Semmilyen fenyegetést nem jelentett Oroszországra Ukrajna. Sőt még most is azért tökölnek bizonyos fegyverek átadásával nyugaton, mert az esetleg szegény oroszokat felhergelheti.
Egyrészt, te gondolhatod, hogy nem jelentett fenyegetést egy nyugat által vezérelt Ukrajna az oroszokra, de erről az oroszokat kellett volna tudni meggyőzni. Ez látványosan nem sikerült.
Másrészt azért tökölnek bizonyos fegyverek átadásáról nyugaton, mert egyrészt akkor az oroszok kezére jutnak belőle példányok (ahogy eddig is mindből jutott, amit oda küldtek), másrészt már megbizonyosodtak róla, hogy az oroszok adott esetben valóban hajlandóak komolyabb választ is adni. Emellett persze az is probléma, hogy bizonyos fegyverekből azért a nyugati erők sincsenek annyira eleresztve, hogy csak úgy odaadják őket az ukránoknak.

Én a magam részéről már azt kívánom, hogy a franciák, baltiak, lengyelek, meg aki még akarja, küldje oda gyorsan a csapatait Ukrajnába (nem NATO csapatokat, hanem a vállalkozó országok saját hatáskörben), aztán essünk túl rajta gyorsan, az amerikaiak nélkül semmire sem fognak menni. Ha elég halott katona megy haza ezekbe az országokba, remélhetőleg átgondolják majd a dolgokat...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Háború Ukrajnában – Ferenc pápa: a háború vereség + videó

Vukics Ferenc katonai szakértő, Szomráky Béla Olaszország-szakértő és Almássy Ferenc újságíró voltak a vendégeink. Adásunkban szó volt többek között arról, hogy az ukrán vezetés túltolta, Zelenszkij és Kuleba is nekiment Ferenc pápának.


Medvegyev Zelenszkij "csapatának": "Jönnek az akasztások"

„Az fog történni, ami 1943-ban Harkovban történt”

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke a Telegramon posztolt.
A volt orosz elnök feltöltött egy fényképet a második világháborús akasztófákról, utalva a "kijevi náci csoportra, akiket Harkovban fognak felakasztani".

A különböző náci szemétládáknak, akik halált kívánnak Oroszországnak - mint rinkēvičs, a nem létező Lettország elnöke - emlékezniük kell a fasiszták sorsára, beleértve az 1943-as harkovi pert is. A megtorlás elkerülhetetlen. Memento mori!

„Bemutatom nyugati barátaimnak a kijevi náci csoport békeképletének alternatív fényképes változatát (az 1943-as harkovi folyamat alapján).
És ott akasztják fel azokat a szemétládákat, akik civileket bombáznak városainkban, valamint egy megbukott Rinkevicset, aki a nem létező Lettország elnökének adja ki magát, és Oroszország halálát kívánta. Memento Mori! - írta Medvegyev.

A Harkovi per a náci háborús bűnösök és bűntársaik pere volt, amelyet 1943 decemberében a szovjet katonai bíróság előtt tartottak a Szovjetunióbeli Harkovban.
A vádlottak között volt egy szovjet vesztegető, valamint az 1941-45-ös német-szovjet háború alatt a megszállási politika végrehajtásáért felelős német katonai, rendőrségi és SS-személyzet.
A per volt az első alkalom, hogy a szövetségesek a második világháborúban háborús bűnök miatt német személyeket állítottak bíróság elé.



Medvegyev Emmanuel Macron francia elnökhöz és az Ukrajnában tartózkodó francia csapatok meggondolatlanságával való fenyegetéseihez szólva így fogalmazott:

„Macron Kijevbe készül? De ő egy gyáva ember. Mindenesetre, ha megpróbálja, vigyen magával több változást"
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
616
2 109
93
A strapát nyilván jól bírja, ez nem M777. Csakhogy a rövidke cső kb 15 km-es hatótávot ad, az meg mostanság, amikor az oroszok a frontvonaltól 50km-re is vidáman garázdálkodnak (felderítő UAV + Szmercs vagy épp Tornado-Sz kombóval), szóval az kevés lesz.
Persze, csak nincs lassan más. Védvonalakhoz, amiket állítólag építgetnek mostanság, beásva, erősen álcázva, azért lesz némi hasznuk.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
Ampernek:
Oroszország azért hagyta ezt az orosz, ukrán, zsidó és még ki tudja milyen várost a legvégére, hogy megkímélje. Ha odamennek a franciák, ebből se marad majd semmi. De sebaj, majd ismét újjáépítik, csináltak már ilyet. Innentől viszont az oroszoknak se lesz okuk a jövőben, hogy kíméljenek bármit is: vasútat, hidakat, stb. Nem tudják ezek a bohócok megérteni, hogy ha Moszkvát vagy Szentpétervárt, esetleg egyéb orosz nagyvárost ér komolyabb csapás, akkor semmi oka nem lesz a muszkának, hogy bárkit és bármit megkíméljen. Pl. a franciák biztosan el is felejthetik majd az olimpiát, főleg, hogy az oroszokat se akarják egyelőre odaengedni ... Viszont szólok, hogy ezt a beszivárgást simán tudja a másik fél is csinálni. Van elég ukrajnai orosz, ill. egyéb orosz, csecsen Európában, köszönhetően a hülye uniós vezetésnek, akik simán vissza tudnának csapni, és még azt is leszarnák, ha meghalnak. Főleg a csecsenek!

Úgyhogy - bár várható volt -, asztalhoz akarják ültetni az oroszokat, és ehhez mindent felhasználnak. Egyre durvább akciók, fegyverek, csak hogy Oroszország ne érje el a végcélját, amit ugye nem tudunk hogy mi. Most még semmi, de idővel? Egy biztos: az orosz készül(t). Jelenleg is gyárt, és bár nem állt át hadigazdaságra, többet tesz azért, hogy ne lehessen legyőzni, mint bármelyik nyugati ország. Igazából a helyzet az, hogy ennek a nyugati civilizációnak csak egy nagy rugás kell, hogy a budiajtó betörjön. Ha ezt az hozza el, hogy Oroszország visszavág a nyugati bohócok akciói kapcsán, akkor tudjátok mit, történjen meg.

Atomot senki se fog bevetni. Vsz nagy veszteségek lesznek, hónapokig fogják egymást szopatni, tehát simán elképzelhető, hogy lesz háború. Hogy aztán annak mi lesz a vége, na az jó kérdés. Amikor a hutik olyan rakétákkal rendelkeznek, amilyenekkel, akkor itt a nyugatnak már nem osztottak lapot. Nem tudom mikor fog erre rájönni, de alap: a forradalmakhoz nem csak a megfelelő pillanat szükséges, hanem olyan az olyan mértékű elégedetlenség, ami jelenleg a magas árak, az infláció és az Ukrajnával kapcsolatos nyugati elit felfogás miatt valóban fennáll, ellenben Oroszországban ennek alig van nyoma, vagy inkább nyoma sincs. Ha lenne, nem lenne havi 30k önkéntese az orosz hadseregnek ...

A Nyugat lemarad a demokráciája miatt a gazdasági versenyben a Kelettel. Oroszország és Kína sose volt olyan, ahol bármilyen langyos rendszer bármit is előre vitt volna. Oroszországban és Kínában is megpróbálták. Totális kudarc lett a vége. A Nyugat próbálja szemét módon átalakítani a rendszereit: megfigyelés, szankcionálás, propaganda, média ellenőrzése, stb., de ezt a Kelet - a ruszkiknál és Kínában - már évszázadok óta csinálja, elképesztő előnyben vannak, és a társadalmuk inkább elfogadja ezt, mint a nyugati. Ezeket ebben megverni egyet fog jelenteni azzal, hogy senki sem lesz vevő a nyugati típusú demokráciának hazudott kettős mércés diktatúrákra. És ettől fél a Nyugat. Ezért próbálja kézzel-lábbal megakadályozni az oroszok ukrán nyugati határig való eljutását, mert onnantól, ha ez megtörtént, elég lesz egy szikra, hogy az egész nyugatot lángra gyújtsa (vannak jelek: korábban sárgamellényesek és országot megbénító sztrájkok, most gazdatüntetések, stb.). És ezzel eljutottunk oda, hogy ez igenis menne, igenis esély lenne leváltani a nyugati elitet úgy, hogy elsöpörje őket a népharag a legdurvább módon. Ezért vannak Macrontól kezdődően Bidenig beszarva.

Ezért próbál meg mindent a Nyugat, pedig ha tudomásul vette volna a status quot 1991 után, akkor el se jutunk idáig: Európa a világ legjobb és legmodernebb helye lenne, ahogy az Egyesült Államok és Kanada/Ausztrália is. Erre belebonyolódott egy ukrán, egy szíriai, líbiai, iraki, jemeni és arab-izraeli konfliktusba úgy, hogy minden fajta visszalépés ezekből vereséget érne számukra, ahogy ezt az afganisztáni "kivonulás" (kimenekülés) megmutatta: ha nincs támogatottsága a nyugati elitnek, akkor három hét alatt elsöprik a mű követőiket, mint a szart. A woke erre pedig több lapáttal tett rá. Az elégedetlenség a felszínen, de még egyelőre semmi (ha Biden nyer, tuti borul a bili). A nyugat eljutott oda, hogy világszerte nincs támogatottsága, főleg ott, ahol eddig volt, most pedig szüksége lenne rá, max. ennek az illúziója van meg, főleg a máig igen aktív propagandája és médiája révén, pontosabban a vezető elitnek van egy tudata, hogy mégis van neki támogatottsága, de ez nem egyenlő semmivel. Ahogy a propaganda, a cenzura súlya még inkább elértéktelenedik, köszönhetően annak, hogy a média saját magát értékelte le a kamu és folyamatosan tolt nem valós hírekkel, hogy a népek már nem a mélyFOSból tájékozódnak, így egyre inkább tarthatatlanná válik a történet. Máig nem értik a népek, hogy minek is kellenek a migránsok, minek támogatják Ukrajnát, de mégis bólogatnak. Viszont, hogy egy civilizációs elit, egy igazi jóléti tártsadalom összeomoljon, ahhoz ott nagyon szarul kell elkezdeni élnie a népnek. És el is jutottunk oda, hogy lassan ez megvalósul. Idénre gci nagy gazdasági válságot jósolnak! A 2009eshez képest is nagyobbat!

A nyugdíjasokat, akik megtapasztalták milyen a háború, akik átéltek ezt és azt, akik különbséget tudtak volna tenni jó és rossz kormányzás között, akik szavazataikkal meg tudták volna változtatni tapasztalatuk okán a nyugati trendet, azokat kikapták a coviddal a történetből. Akik megmaradtak, azok pedig nem elégségesek vagy már csak a covid túlélése okán is elegük van az egész világmegváltásból. Ez tehát a nyugati elit számára működött. De egy dolgot nem tudnak megváltoztatni: ha te felnőttél a világ legjobb jóléti tártsadalmában, a svédben, a németben, stb. akkor észre fogod venni, ha ez már nincs meg, és ha észre veszed, nem az elitre fogsz szavazni. Ezt ideig óráig lehet migráns és halott szavazatokkal pótolni, de már az AfDre is olyanok szavaznak, akiket ettől mindig is óvtak ... Az elit így mást nem tehetett, mint a nép fiai közül keresett olyanokat, akik bár a nép fiainak adják ki magukat, az elit emberei: Kurz, Meloni. Itt nincs ugribugri. Ha csak egy kicsit is hezitálsz, lekapnak a sakktábláról, mint Kurzot pl. Meloni - aki Salvini kiiktatására jött létre - felkészül. Ezért is fontos számukra Ukrajna. Mert ha bukik a tákolmány, akkor az ki fog hatni a nyugati társadalomra és főleg annak elitjére.

Nem attól félnek, hogy Oroszország támadni fog (egyébként, ha elég erősnek érzi magát, akkor akár támadhat is, de nem fog, mert nem kell ahhoz támadnia, elég ha odaért a határra, hogy tönkre tegye a mai nyugati vezetést és elitet), és mellette Oroszország nagyon jól tudja, hogy mennyibe kerül egy nyugatiabbra történő megszállás, hisz majd 45 éven át működtette a VSZ kommunista tagállamait (bele is döglött) ...
Két dolgot nem mondanék ezekből biztosra:

Egyrészt én el tudom képzelni hogy egy nyugati kontingens Ogyesszában igenis fékezné az oroszokat. Nem azért mert nem tudják katonailag megoldani. Katonailag nagyon sok mindenre képesek lennének, az RC-k, E-3-ak lelövésétől Rzeszow kiiktatásáig. Mind katonailag indokolt lenne, de nem teszik. Az eszkalációt ők fékezik. Az hogy hogyan fogadnák a bevonulást az ukránok, az valóban érdekes kérdés!

Másrészt szerintem nyugaton nincs a forradalom küszöbén a lakosság, és még egy ideig nem is lesz, hiába fog bezuhanni a gazdaság. Mert: van bűnbak, az orosz, akit a politikusok maguk előtt tolnak majd. Ehhez minden segítséget megad a médiahenger. Másrészt előbb döglesztik éhen K-Európát és egyéb gyarmataikat mintsem hogy otthon szavazatot veszítsenek. És igen, az ottani ellenzék ugyanannak az elitnek a része, csak egy kis színház az egész, a demokrácia illúziója, egy látványos cserével 1-2 évet rögtön nyernek. Azt se felejtsük el, hogy a hitelrendszerrel, a gazdaság szerkezetével, az egész társadalmi berendezkedéssel a magát szabadnak gondoló átlagpolgár rohadt nagy függésben van. Ezért egész jól zsarolható, ha hepciáskodik akkor még jobban kicsesznek vele, másnap se lakóhelye se kajája, addig fog tüntetni amíg otthon tud még kaját adni a gyereknek, utána már más lesz a prioritás.
Valahol valóban erre halad a dolog, de még túl sok idő kell hogy ebben a konfliktusban tényező legyen.
Amúgy a többivel egyetértek.

Odesszába külföldiként bemenni egyenlő a halálos ítélettel, a túltolt erőszakos sorozás hatására már a magát ukránnak valló lakosság is egyre ellenségesebb a bábkormánnyal és bribékjeivel szemben, egy külföldi megszállás elleni küzdelemre kiélezett propaganda közepette kissé visszás egy külföldi megszállás előkészítése.
Igen lehet, de úgy tűnik ezzel most nem számoltak sem Washingtonban sem Párizsban. Ogyessza lehetséges bukásával se nagyon számoltak idáig, nem lenne ez példa nélküli.
Ha meglépik és belebuknak - hát legyen úgy, nem ejtenék könnyeket :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 895
113
Másrészt szerintem nyugaton nincs a forradalom küszöbén a lakosság, és még egy ideig nem is lesz, hiába fog bezuhanni a gazdaság. Mert: van bűnbak, az orosz, akit a politikusok maguk előtt tolnak majd. Ehhez minden segítséget megad a médiahenger. Másrészt előbb döglesztik éhen K-Európát és egyéb gyarmataikat mintsem hogy otthon szavazatot veszítsenek. És igen, az ottani ellenzék ugyanannak az elitnek a része, csak egy kis színház az egész, a demokrácia illúziója, egy látványos cserével 1-2 évet rögtön nyernek. Azt se felejtsük el, hogy a hitelrendszerrel, a gazdaság szerkezetével, az egész társadalmi berendezkedéssel a magát szabadnak gondoló átlagpolgár rohadt nagy függésben van. Ezért egész jól zsarolható, ha hepciáskodik akkor még jobban kicsesznek vele, másnap se lakóhelye se kajája, addig fog tüntetni amíg otthon tud még kaját adni a gyereknek, utána már más lesz a prioritás.
Valahol valóban erre halad a dolog, de még túl sok idő kell hogy ebben a konfliktusban tényező legyen.
Amúgy a többivel egyetértek.
Háborús áldozatok után térjünk erre vissza! Egyelőre aki meghalt, vagy kamuznak velük kapcsán, mint civilek, civil szervezet, akit nem tudnak tagadni, az zsoldos, de az elvesztett ki tudja milyen személyzetet simán letagadják, holott Gostomelt is lengyel és brit speckók akarták visszavenni, de a VDV túl erős volt.

Ha a veszteségek híre ebben a gazd helyzetben eljut majd haza, felborul majd minden. Gondolj bele, már most tele van gazdákkal az összes nagyváros. Ha megjön a híre az első elesett ezer franciának, Macron rendszere vajon túléli azt?
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Háború Ukrajnában: A lakosokat evakuálják Szumi határvidékén
2024.03.16 - 11:11

Terjed a front és a civilek drámája a háború sújtotta Ukrajnában.
Az ukrán hatóságok megkezdték a lakosság tömeges evakuálását az észak-szumi régióban, az orosz határ közelében, intenzív tüzérségi lövöldözés miatt - közölték tisztviselők pénteken.
A szumi katonai adminisztráció a Telegramon számolt be arról, hogy az elmúlt három napban több mint 180 lakost evakuáltak a határ melletti településen, a Velikopiszarka településen.
A szumi hatóságok már régóta napi rendszerességgel jelentek meg orosz tüzérségi lövedékekről, de ezek jelentősen megnőttek.
A regionális katonai parancsnokság tegnapi jelentése szerint az elmúlt öt napban 3 halottat és 13 sebesültet számláltak.
Ugyanezen forrás szerint összesen 4500 lakost távolítottak el 22 faluból a Szumi régióban. A menetrend azonban nem egyértelmű.
Velikopiszarka közössége mindössze néhány kilométerre található Kazinka falutól, a határ túloldalán, ahol a hatóságok szerint jelentős károk keletkeztek a félkatonai csoportok betörése miatt. Ezek a félkatonai szervezetek azt állítják magukról, hogy oroszok, akik szembehelyezkednek a Kreml-lel, és az ukrán erőkkel együtt harcolnak.


Az orosz hadsereg megtámadta az Aviakon repülőgépgyárat Szumi régióban


Az elmúlt napokban az orosz csapatok fokozták akcióikat Ukrajna területén, és nagyszabású támadást hajtottak végre a Szumi régió ellen. A fő célpontok között volt egy kritikus jelentőségű objektum - a Szumi közelében található Aviakon katonai üzem. Az üzem megsemmisítéséről szóló üzenet a „Donbass Partisan” Telegram csatorna megfigyelőitől érkezett.
A sorozatos rakétatámadások következtében megsemmisültek az üzem termelő létesítményei, valamint a lőszerrel és repülőgép-felszereléssel ellátott raktárak. Az Aviakon az ukrán repülési ipar egyik kulcsfontosságú vállalkozása volt, amely alkatrészeket gyártott az ukrán légierő számára.
Ez a támadás egy újabb jelentős csapást követett Odessza régióban, ahol az ukrán katonai és biztonsági erők bázisát érte találat. Források szerint az ukrán fegyveres erők mintegy 300 magas rangú tisztje halt meg a rakétatámadás következtében.


Az orosz erők felszámolják az ukrán katonai létesítményeket – csapások Odesszában, Kijevben és más városokban

Az orosz légierők ismét precíziós csapásokat mértek katonai létesítményekre Ukrajna különböző régióiban.
Orosz drónok és rakéták vették célba a döntéshozó központot, az S-300-as indító- és irányítóállomást, az Ukrán Légierő repülőszemélyzeti gyakorlóterét, a radarérzékelő állomás irányítóközpontját és az ukrán hadsereg katonáinak elhelyezkedését.
Az éjszaka folyamán több területen, köztük az ukrán fővárosban, Kijevben is orosz razziákat jelentettek.
Robbanások történtek több ukrán katonai létesítményben Kijevben.
A legfrissebb információk szerint az egyik csapás következtében egy légvédelmi rakétarendszer radarja megsemmisült.
Dróncsapások hulláma érte célpontokat Szumi régióban.

Az egyik csapás a Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) haderőinek bevetési pontját érte Konotop városában, amely fontos logisztikai csomópont az erőknek és felszereléseknek az orosz határhoz, Kurszk régió közelében történő szállításához.
Ugyanebben az időben egy csapatcsoportot külföldi harcosokkal támadtak meg a Herszon régióban.


A földalatti ellenállás segített megsemmisíteni az ukrán fegyveres erők állásait a Dnyeper jobb partján

A Herszon régióban, a Dnyeper jobb partján támadásokat intéztek az ukrán csapatok állásai ellen. A régió kormányzója, Vladimir Szaldo ezt a Telegram csatornáján jelentette be. A csapások Ivanovka és Antonovka településeken drónvezérlő csoportok, Tokarevkában egy mozgó aknavető és Vetrovoje faluban egy radarállomás ellen irányultak. Szaldo azt állítja, hogy ezeket a célpontokat a Dnyeper bal partján lévő polgári és szociális létesítmények, köztük szavazóhelyiségek megtámadására használták.
Az ukrán fegyveres erők pozícióinak koordinátáit az "orosz Herszon" helyi földalatti mozgalom erőfeszítéseinek köszönhetően szerezték meg, amely magában foglalja a régió lakosait. Szaldo szerint a földalatti tevékenysége a civilek életének megőrzését célozza a térség Ukrajnából történő folyamatos ágyúzásával összefüggésben.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 129
113
"A fronton senki nem tudhassa, mikor szakad rá egy ház" :DPalkó, én nem írok angolul, mert csak égbekiáltó helyesírással tudnék. Láthatóan neked sem megy a magyar... :D Mi lenne, ha ezentúl szlovákul írnál egy szlovák fórumon??? :D
Más:
Macron be akar menni Odesszába, és van ebben némi logika, amint ezt már korábban más kifejtette. Ha nem megy be az orosz közvetlenül kapcsolódhat Transznyisztriához, és az végképp nyilvánvaló bukás lesz a NATO-nak. Ha viszont bemegy, akkor szembe kell néznie azzal, hogy Odessza orosz város. A német megszállás alatt az itteni katakombák végtelen lehetőséget biztosítottak a partizánmozgalomnak és ez most sem lesz másként. Az oroszok egyébként is Napoleont látják a francokban a mai napig, és zsigeri ellenkezés van bennük a macronitákkal szemben. Kívánom nekik, hogy menjenek be, és a saját bőrükön fogják tapasztalni, hogy milyen az orosz partizánmozgalom. :D Arra azért kíváncsi leszek, hogy a kivonulási parancsot is Makaróni fogja-e kiadni, vagy addigra már a guillotine alatt lesz? :D
Odesszában győzni a francoknak még sokkal lehetetlenebb, mint a németeknek anno, főleg, hogy az akkori erő töredékét tudják csak felhasználni. Szóval hajrá, menj csak franci, véres fejjel fogsz hazafutni megint... :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
Ha viszont bemegy, akkor szembe kell néznie azzal, hogy Odessza orosz város. A német megszállás alatt az itteni katakombák végtelen lehetőséget biztosítottak a partizánmozgalomnak és ez most sem lesz másként. Az oroszok egyébként is Napoleont látják a francokban a mai napig, és zsigeri ellenkezés van bennük a macronitákkal szemben. Kívánom nekik, hogy menjenek be, és a saját bőrükön fogják tapasztalni, hogy milyen az orosz partizánmozgalom.
Ezek a partizánok egész eddig rejtőzködtek?