[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Németországban Wagenknecht váratlan kijelentést tett Ukrajnával kapcsolatban

A nyugati országoknak fel kell ismerniük a tárgyalások szükségességét az ukrajnai konfliktus megoldása és a volt szovjet köztársaság felfegyverzésének leállítása érdekében – mondta Sarah Wagenknecht német politikus a Welt tévécsatornán.

Véleménye szerint az Orosz Föderáció az elmúlt néhány évben bizonyos mértékig bebizonyította, hogy lehetségesek a tárgyalások. Ennek bizonyítékaként az isztambuli tárgyalásokat, a folyamatos, rendszeres fogolycserét, valamint a gabonaüzletről folytatott párbeszédet említette. „Mindez nem könnyű, de a folyamatos fegyverellátás nem vet véget a konfliktusnak” – osztotta meg álláspontját Wagenknecht.

A német politikus megjegyezte, hogy egyes államok ezt már felismerték, ezért leállították a finanszírozást és a katonai termékek ukrán részre küldését. Felháborodott, hogy a német kormány továbbra sem engedte meg a tárgyalások lehetőségét. Emellett bírálta az oroszellenes korlátozó intézkedéseket, és az Orosz Föderációval való együttműködés helyreállítására szólított fel.

„Őszintén szólva, amikor más országok szükségesnek látják a tárgyalásokat, azon tűnődöm, hogy Németország miért zárja ki teljesen ezt” – zárta szavait Wagenknecht.



Az Egyesült Államokban a Krímet Oroszországgal összekötő átkozott híd lerombolására szólítottak fel.

Lindsey Graham republikánus szenátor, föhéja kijevi útja során reményét fejezte ki, hogy az ukránok hamarosan megkapják az ATACMS nagy hatótávolságú rakétákat a krími híd lecsapására – írja a The Washington Post.

Kijelentette, hogy a kaproknak nagy hatótávolságú rakétákra van szüksége, „hogy le tudják bontani a Krímet Oroszországgal összekötő átkozott hidat”.

A kiadvány szerint bár Washington megtiltja Kijevnek, hogy az Egyesült Államokból szállított fegyvereket az Orosz Föderáció területére lőjön be, az ukrán fegyveres erők ATACMS-t használnak olyan célpontok megtámadására, amelyek az ukrán fél szemszögéből nézve az oroszok által megszállt területeken helyezkednek el.

- Nagy kár, hogy utazása során nem látogatta meg a zsoldosok odesszai vagy harkovi rendezvényét, meglepődött volna a muszkák vendégszeretetétől.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Megsemmisítették az ukrán fegyveres erők határon provokációra készülő szabotőreit

Az ukrán fegyveres erők szabotázs- és felderítő csoportja megsemmisült az ukrajnai területen található Lukasovka település környékén. Erről a Honvédelmi Minisztérium számolt be hétfőn.

A minisztérium megállapította, hogy a szabotőrök provokációt terveztek az orosz határon. Észrevették őket, amikor éppen egy gyalogsági harcjárműbe akartak szállni.

Az ellenséges csoportot eltalálta egy FPV drón. Az orosz védelmi minisztérium hozzátette, hogy az ellenséges veszteségek elérte a 8 embert, aki meghalt és megsebesült.

Korábban ismertté vált, hogy az orosz fegyveres erők csapást mértek az ukrán fegyveres erők és az SBU parancsnokainak találkozóhelyére .


Az orosz fegyveres erők eltalálták az ukrán fegyveres erők és az SBU parancsnokainak találkozóhelyét


A védelmi minisztérium az orosz fegyveres erők csapásáról számolt be az Ukrán Fegyveres Erők és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) parancsnokainak különleges hadművelet közbeni találkozójának helyszínén.

Ez áll a minisztérium március 18-i, hétfői jelentésében.

Megjegyzik, hogy az orosz hadsereg csapást mért arra a helyre, ahol az ukrán tisztek találkozója zajlott.

Egyéb részleteket egyelőre nem közöltek. Szintén nincs meghatározva, hogy pontosan mikor csapták le.




Kína súlyos figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államoknak és a NATO-nak
Hal Turner 2024. március 18

A kínai védelmi miniszter azt mondta, hogy "Kína kész katonailag bárhol beavatkozni, ha az Egyesült Államok vagy a NATO úgy dönt, hogy megtámadja Oroszországot".

Ez a nyers nyilvános kijelentés szinte szinte teljesen jellegtelen a kínai nemzet számára. Kína egész történelme során mindig olyan szavakkal beszélt, mint "béke, tárgyalás, diplomácia, együttműködés". Kína SOHA nem beszélt háborúról ilyen nyersen – vagy nem jelentette ki szándékát, hogy ténylegesen háborút akar vívni - soha.

Hal Turner Snap-elemzés

Az a tény, hogy a kínai védelmi miniszter ezt a fajta nyelvezetet használta, számomra személyesen és sok más ember számára is jelzi, hogy Kína érzékeli (vagy tudja), hogy valami küszöbön áll az Egyesült Államok/NATO Oroszország elleni támadásával kapcsolatban.

Sok régi megfigyelőnek úgy tűnik, hogy Kína soha nem mondott volna ilyen szavakat, hacsak nem hiszik, hogy egy ilyen helyzet küszöbön áll. Teljes mértékben egyetértek egy ilyen értékeléssel.

Miközben ezt olvasta, ma reggel olyan hírek jelentek meg, hogy egész Európa 61 milliárd dollárt szenved a fegyverek és segítség miatt, amelyet Ukrajnának adott az oroszországi konfliktus során.

Az is kiderült, hogy az Ukrajnán belüli orosz különleges katonai művelet kezdete óta az oroszok a korábbihoz képest tizenötszörösére (15-szörösére) tudták növelni a katonai termelést. Oroszország nemzeti katonai termelésének ez a megdöbbentő növekedése az egyetlen ország termelését HÉTSZERRE teszi Európa és az Egyesült Államok termelésének együttvéve.

A bolygón mindenhol (végre) feltámadnak a hangok, és beismerik, hogy Ukrajna nem tud nyerni Oroszországgal szemben, és azoknak, akik másként gondolják, „elment az eszük”.

Íme egy ilyen hang a német Bundestagtól (Parlamenttől):

Kína mégis kénytelen volt kijelenteni, hogy katonailag – bárhol – beavatkozik, ha az USA és a NATO megtámadja Oroszországot.

Úgy tűnik, a világ egy gigantikus, öngyilkos, 3. Világháború felé tart, és Kína világossá tette, kivel fog kiállni. Mi, többiek jól tennénk, ha tudomásul vennénk, amíg még élünk, és tehetünk valamit, hogy megállítsuk ezt az őrületet.

- Kína beszólása óta nagy kuss van, csak Macskajancsi pattog még egx kicsit.

- Érdekes, hogy az olimpia miatt tűzszünetet szeretne az oroszoktól. És a kaprok is megtartják?
Kért-e tűzszünetet a Közel-Keleti harcoló felektől is? Vagy az nem olimpiát befolyásoló háború?
"- Kína beszólása óta nagy kuss van, csak Macskajancsi pattog még egx kicsit.

- Érdekes, hogy az olimpia miatt tűzszünetet szeretne az oroszoktól. És a kaprok is megtartják?"


Érdekes a moderátor működése. Ugyanezt a két gondolatot fejtettem ki és törölve lett a hozzászólásom.

Mondjuk én úgy írtam, hogy ha igaz a kínai nyilatkozat, akkor most nagyon sok embernek nagyon fáj a feje.

Az olimpiával kapcsolatban meg felhoztam a minszki egyezményeket, hogy kik is nem tartották be és miért is kell az oroszok részéről sokadszor elhinni, hogy megint nem verik át őket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Közzé tették a 2022.március 18.Nyikolajevben található laktanya elleni rakétacsapás áldozatainak képét-79. ODSBr.
5VhIJA7lOAQ.jpg



RBK-500 UMPK-k a cél felé
u-xJuNY7Rws.jpg

n0YAz87Dtvw.jpg

Ne1GhqpyS50.jpg




Oroszország 3500 irányított bombát dobott le az Ukrán Fegyveres Erők állásaira 2024-ben mindössze 3 hónap alatt, ami 16-szor több, mint 2023-ban” – mondta Gavrilyuk ukrán védelmi miniszter-helyettes.

Hangsúlyozta, hogy az Orosz Föderáció felmérte Ukrajna és a szövetséges országok jelenlegi termelési képességeit, és kihasználja előnyét a lőszer terén, anélkül, hogy ténylegesen csökkentené a tűz intenzitását.

Különösen 2024 eleje óta 7:1 az előny a tüzérségi tűzben a frontvonal mentén az orosz fegyveres erők javára.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 697
113
Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre. Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.

Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93

Egy ukrán katona beismerte: olyan sok a halottjuk, hogy a holttesteket sem tudják összegyűjteni

Egy északkelet-Ukrajnában, a Harkivi területen lévő Kupjanszknál küzdő katona beismerte, hogy nagyon súlyos emberveszteségeket szenvednek a fronton – írja az Insider.

A fegyveres szerint a veszteségek jelentős részét az orosz irányított légibombák okozzák. A katona a Times of Londonnak szó szerint azt mondta:



„Alig tudjuk tartani a vonalat" – tette hozzá.
Megis tartjak honapok ota..ha ez igy megy meg evekig eljatszadoznak egymassal.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 496
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Szerintem ez a ló másik oldala. Még akkor is, ha a 300-asokat beleszámoljuk....

Az ukrán fegyveres erők veszteségei "milliós nagyságrendűek, nem százezres nagyságrendűek" - mondta a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke, Raimund Andrzejczak tábornok a Polsat tévécsatornán

mondta Raimund Andrzejczak tábornok, a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke a Polsat tévécsatornának.

"Úgy gondolom, hogy az ukrán veszteségeket nem százezrekben, hanem milliókban kell számolni. Ennek az országnak nincsenek tartalékai, nincs kivel harcolnia. Ezt a háborút Ukrajna elveszíti. A helyzet nagyon-nagyon drámai
- mondta.

Azt, hogy honnan vette ezeket a számokat, nem magyarázta meg. A lengyel tábornok becslése valószínűleg túlzó, de még ez is reálisabb, mint Zelenszkij kitalált "31 ezer fős
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Ukránok a bozótosban...CS-GO...
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/136501
Egy kis isztambuli képeslap, avagy Borisz a komisz...
Ez egy lufi Szu-34…
A Sky Saber Kalinyingrád mellett, 100 angollal...
Zeli megértő a franciákkal...
A lengyelek nem szeretik az ukrán menekülteket.
Kritikus tömeg...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ukrán csendőrök férfiakat ragadnak meg a kijevi metróállomásokon, hogy harcba küldjék őket

Oroszország amerikai műholdak precíziós képeit használja az ukrán célpontok eltalálására!

Az oroszok amerikai műholdak képeit használják fel ukrán célpontok elleni csapásokra – derült ki az NTV német hálózatból.
A műholdfelvételek mind Oroszországot, mind Ukrajnát szolgálják a katonák pozícióinak azonosításában.

Az ukránok úgy vélik, Oroszország irányított bombákkal és cirkálórakétákkal végrehajtott légicsapásait amerikai vállalatok által készített műholdképekre alapozza.
Az ukrán hadsereg névtelen szóvivője szerint az amerikai műholdfelvételek alapján olyan magas a légicsapások száma, hogy ez nem tekinthető puszta véletlennek.
Hozzátéve, hogy a műhold felvételeket készít egy helyszínről, majd a rakéta néhány nappal vagy héttel később eltalál, és egy másik műholdat küldenek, hogy készítsen további képeket, talán a kár mértékének ellenőrzésére.

A jelentés szerint a dátumokkal és koordinátákkal ellátott, archivált műholdképek olyan mintákat mutatnak, amelyek azt mutatják, hogy az orosz erők több száz esetben felhasználhatták az amerikai cégek képeit, és esetenként akár néhány ezer euróért is megvásárolhatják a cégek felvételeit.

Kateryna Csernorenko ukrán védelmi miniszter-helyettes a maga részéről elmondta, hogy az amerikai műholdas cégek támogatják Ukrajnát.
A minisztérium szakértői azonban azt gyanítják, hogy Oroszország a nyugati műholdas képalkotó cégekkel együttműködő offshore cégeken keresztül szerez műholdfelvételeket, és ezeket a képeket Ukrajna ellen használják fel.

A The Atlantic magazin beszámolója szerint a műholdfelvételeken két legnagyobb amerikai cég képei is szerepelnek:
A Planet és a Maxar bejelentette, hogy 2022 márciusának elején beszüntetik az Oroszországban értékesítő orosz szervezetekkel vagy harmadik felekkel folytatott összes ügyletet.
A Planet közölte, hogy a képek rendelkezésre bocsátását "felelős szereplőkre, például kormányokra, segélyszervezetekre és a médiára korlátozta", ügyelve az esetleges visszaélések elkerülésére.

A német kiadvány úgy véli, hogy az orosz hatóságok harmadik feleken keresztül továbbra is hozzájuthatnak ilyen pontos képekhez.

Az Egyesült Államokban sokan azzal vádolják Elon Muskot, hogy ő a műholdképek fő "átadója" az oroszoknak, mivel azt állítják, hogy engedélyezi számukra a Starlink használatát.
Miért választott Musk oldalt az ukrajnai háborúban? Oroszország Starlink műholdakat használ az ukrán városok és frontkatonák bombázására.

- A biznic az biznic, van ahol ez a legfőbb érték, a pénz.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre. Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.

Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.
"A kockázat ugyanaz, mint egy színdarabban az elején egy pisztolyt a darabban szerepeltetni. A darab végére biztosan elsül. Így akármennyire is óvatosak, a történet végére a fronton találják magukat az európai csapatok. És ott már nagyon várják őket. Ez ismét egy olyan pont, amit bár sokadjára mondok el, de nem hisznek nekem. Igen, ez már régen benne van az orosz tervekben. Amikor Geraszimovnak (és csapatának természetesen) kiadták a feladatott (gondolom), hogy tervezze át a hadjáratot úgy, hogy a végére megmutathassák a világnak (főként pedig Kínának), hogy Oroszország visszatért a nagyhatalmak közé és egyúttal a Nyugat gazdasági, társadalmi és katonai erejét is roppantsák meg, minden bizonnyal ez a tétel szerepel az utolsó előtti szakaszban. Megütközni a NATO erőkkel ellenőrzött körülmények között és legyőzni őket látványosan."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 981
82 878
113
Szoktak sok hülyeséget írni, de ez talán igaz:
"Putyin felszólította az FSZB-t, hogy ne feledkezzen meg a DRG-ben részt vevő árulókról, keresse meg őket név szerint, és vény nélkül büntesse meg őket."

"siker":

"sikertelenség":

Mariupol miatt:

Kiütés:

Belga adomány Ukrajnának.

Értelmes franciák:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Oroszország átirányította a szénhidrogén-szállításokat és 56 milliárd dollárral növelte bevételeit.

A szankciók előtt az uniós országok évente átlagosan 102,5 milliárd dollár értékben vásároltak szénhidrogéneket Oroszországtól, de ez az érték 2023-ra 31,6 milliárd dollárra csökkent.

Mindazonáltal a baráti országoknak történő szállítások révén Oroszország növelni tudta bevételeit, és 186,7 milliárd dollárt keresett.

Vagyis a Törökországba, Kínába, Indiába, Brazíliába, Indonéziába és Malajziába irányuló exportból származó többletbevétel 126,8 milliárd dollár volt, ami 56 milliárd dollárral több, mint az Európai Unióba irányuló szállításokból származó bevétel.


Ma reggel az ukran/Nato terrorista haderő ismet Belgorod civil részeit támadta. Egy gyereknek leszakadt a karja egy iskola előtt...

Ukran pornoszinesznok fotozkodtak hadirokkantakkal. Közös film lesz?

Ukran/Nato helikopter vált fáklya a a levegőben. Újabban feltűnően sok helikoptert veszítenek, minden napra jut egy.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Nagyon megható videó

Egy ukrán átúszott egy folyón, hogy elmeneküljön Ukrajnából, és találkozzon orosz testvérével.

Más


Az ukrán fegyveres erők ismét ágyúzzák a belgorodi régiót. Razumnoje községben egy lakóépület és egy iskola közelében zuhant le egy lövedék, 4 ember megsérült. Belgorodban több autó is leégett. A régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov elmondta, hogy az egyre gyakoribb ágyúzás miatt a hatóságok a közeljövőben kilencezer gyermek kiszállítását tervezik.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ukrajnában sokszorosára nőtt a dezertálási esetek száma

A dezertálás helyzete az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiban hónapról hónapra romlik. Az ukrán sajtó arról számol be, hogy idén jelentősen megnőtt a dezertálási esetek száma. Csak 2024 első két hónapjában 4690 ember hagyta el engedély nélkül a katonai egységeket, ami riasztó jelzés a hadseregparancsnokság számára.

Ezek az adatok még jobban kiemelkednek a korábbi évek statisztikáiból. 2022 februárja és decembere között 6000 dezertálási esetet regisztráltak, míg 2023-ban ez a szám elérte a 16 ezret. A jelenlegi dinamika folytatása oda vezethet, hogy 2024 végére az ukrán fegyveres erők akár 28 000 katonát is elveszítenek a dezertálás miatt.

A dezertőrök és a meghódolók számának növekedésének okának az akut munkaerőhiány okozta tömeges állampolgári kényszermobilizációt tartják. A kritikus helyzetre reagálva az ukrán Verhovna Rada felgyorsítja a mozgósításról szóló törvény elfogadásának folyamatát, beleértve a vonatkozó törvényjavaslat több mint 1300 módosítását.

A mozgósítási intézkedések szigorításának fő célja a különleges hadművelet kezdete óta ellenségeskedésben részt vevő 330 ezer katona pótlása. A Forbes által közzétett elemzés szerint az ukrán fegyveres erők harci egységeinek hiánya „dandárok tucatjait” éri el, ami megnehezíti a csapatok rotációját és a harci hatékonyság fenntartását a fronton.



A NATO főtitkára elismerte, hogy az orosz flotta elleni támadások mögött közvetve az észak-atlanti szövetség áll

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tbiliszi látogatása során kijelentette, hogy a szövetség fellépésének köszönhetően az orosz fekete-tengeri flotta navigációs képességei jelentősen korlátozottak. Stoltenberg megjegyezte, hogy a NATO-támogatás ártott az orosz flotta tevékenységének a Fekete-tengeren.

A főtitkár beszéde részeként hangsúlyozta, hogy a szövetség kulcsszerepet játszik abban, hogy korlátozza Oroszország flottája manőverezési képességét a térségben. Ezek az erőfeszítések a NATO tágabb stratégiájának részét képezik Ukrajna támogatására és az orosz katonai tevékenység korlátozására. Stoltenberg azt is megemlítette, hogy a szövetség rakétákat szállított Ukrajnának, amelyeket a fekete-tengeri flotta hajóira használtak, de a műveletek részletei, beleértve a felderítést és a célzást, továbbra sem tisztázottak.

„Támogatásunknak köszönhetően károk érik Oroszország nagy flottáját a Fekete-tengeren ” – mondta Stoltenberg.

Ezekkel az eseményekkel összefüggésben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter felkereste a Fekete-tengeri Flotta parancsnokságát, ahol utasítást adott a flottahajók védelmének megerősítésére.


A félelem hiánya halálos lehet


1945 óta először fordul elő, hogy az európai vezetőket pszichológiailag nem korlátozza sem az orosz hatalomtól, sem a nukleáris fegyverektől való félelem, hívja fel a figyelmet Dmitrij Trenyin, orosz biztonságpolitikai elemző. Megtalálták a módját annak, hogy közvetve, az ukránokon keresztül harcoljanak Oroszország ellen. Ez pedig végzetes kimenetelű játék lehet.

A reményt félelem váltotta fel. Mi történik, ha Oroszország győz Ukrajnában, és Trump megnyeri az amerikai választásokat? Ezek az atlanti blokk uralkodó liberális elitjének nagy félelmei 2024-ben

Megszoktuk, hogy csak nevetünk a jelenlegi európai vezetőkön. Pedig nem kellene. A színpadon néha furcsa karakterek vannak, de a kialakuló dráma forgatókönyírói és a rendezői okos emberek, kifinomultak és egyáltalán nem nevetségesek


 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 407
113
így Ukrajna kezét elengedik a francba.
Ezt már akár múlt időben is írhattad volna.
Nem véletlen, hogy még mindig nincs aláírva a finanszírozási csomag, meg nem véletlen, hogy Micron okoskodására azonnal és határozott
"Egy nagy lófaszt megy be a NATO Ukrajnába, barátocskám!" volt a válasz az amerikai féltől.
Meg hogy amerikai csapatok biztos nem mennek. (mint tudjuk már bent vannak, de nyíltan biztosan nem fognak)
Amit most nyíltan kimondtak a kínaiak, az a háttérben már régen meg volt küldve diplomáciai csatornákon.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 600
113
Amikor én szavaztam akkor nem csak igen vagy nem opció létezett, hanem volt néhány párt. Igaz Oroszországban a pártokat vagy kizárják vagy kinyírják a vezetőjét, de ez most csak apróság. Ami van is ellenzéki párt az is gyakorlatilag a rendszer része.

Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye.
Hát ez kibaszott jó volt, egész éjszaka ezen röhögtünk a kollégámmal. Figyelj husikám, egy olyan országban élek, ahol ha nyilvánosan orosz propagandát folytatsz, azaz nem a mainstream média írásaival megegyezően nyilatkozol úgy feljelentést követően 50 ezer Euro büntetést szabhatnak ki rád. Egy olyan országban dolgozom, ahol ha nem fogadod el szintén a mainstream sajtó által közvetített gondolatokat az oroszokkal kapcsolatban úgy kirúghatnak bármi ok nélkül a munkahelyedről és az Arbeiterkammer nem nyújt jogi segítséget. Egy olyan országban élek ahol pár éve még orvosokat rúgtak ki vagy lehetetlenítettek el és kényszerítettek felmondásra, mert a COVID kapcsán a véleményük más volt, mint a kormány által kijelölt út. Nincs jogorvoslatra lehetőségük. Egy olyan országban élek, ahol emberek 9 év börtönt kaphatnak, mert nem kívánatos könyveket olvasnak és mert a zenéjük nem felel meg a jelenleg regnáló hatalomnak. Egy olyan országban élek, ahol második világháborús relikviákat gyűjtőként feljelentenek és bíróságra kell mennem, mert azokon tiltott jelképek találhatóak és egy bizonyos oldalon meghirdettem azokat természetesen a jelképeket nem fotózva. És még sorolhatnám. Na most, ha azt gondolnád, hogy kedvelem a diktatórikus extrém sportokat és Észak Koreában élnék akkor nagyon tévedsz. Ha esetleg az merülne fel, hogy Oroszországban akkor még mindig nagyon messze jársz. Ha arra gondolnál, hogy ilyenek az orbáni Magyarországon fordulnak elő akkor is tévedésben vagy. Ezt a rendkívül demokratikus országot, amely ráadásul még SEMLEGES is Ausztriának hívják. És érdekes módon velük szemben semmiféle eljárások nincsenek, holott 1995 óta tagja ugyanannak az Európai Uniónak, mint Magyarország. Csak ennyit fűznék hozzá a putyini rendszeredhez, ahol nincs helye ellenvéleménynek és csókoltatlak a semleges szabadság földjéről! #krtnfsz