[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 918
113

Orosz bankár: A Nyugat idióta, buta módon cselekedett​


"ahelyett, hogy az orosz elitet a pénzével együtt magához édesgette volna, a Nyugat a pénzükkel együtt visszakergette őket Oroszországba, ez pedig az orosz gazdaság számára előnyös”


GJCDmmlWIAAvI9r



Más.

Németek:
GJCVD1NXQAA6kEA

 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 528
13 484
113

Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre. Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.

Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.

 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Ezt már akár múlt időben is írhattad volna.
Nem véletlen, hogy még mindig nincs aláírva a finanszírozási csomag,
Nincs aláírva, mert nincs amit venni a pénzből. Ami van az kell az USA-nak, főleg hogy úgy néz ki a dolog, hogy még Kína is beszállhat, na meg közel-kelet is lángba borulhat. Egyszerűen nincs elég fegyver, úgy, hogy ne károsulna saját védelmi képességük. Egyszerűen leértek a hordó aljára az adható fegyverek tekintetében. Amit pedig mostantól kezdenek gyártani, az kell nekik. Elég rosszul nézne ki, hogy van pénz és nincs amit venni rajta, mert kevés van és az kell nekik. Inkább elütik azzal , hogy nem szavazzák meg a pénzt.

Európa pedig le van szarva. Jól belekeverik, aztán úgy is mindegy, mert nélkülük (USA) nagyjából úgy jár, mint Kadhafi serege ellen, két hét alatt kifogynak a bombákból. Csak most nem fog jönni az USA helyettük bombázni, mert neki is meglesz a maga baja, vagy nagyon kilátásban lesz.
meg nem véletlen, hogy Micron okoskodására azonnal és határozott
"Egy nagy lófaszt megy be a NATO Ukrajnába, barátocskám!" volt a válasz az amerikai féltől.
Macron nem magától szólt, azt mondat amit az USA parancsolt neki. Hogy nem akar menni Amerika az biztos, majd a végén, ha a balfax európai Hajlandók nyerésre állnak (nem fognak!). Egyébként sem bírna három frontot, na meg ennyi halottat nem lehetne eladni otthon. Menne a bukta a demokratáknak. Akár egy újraválasztott Bidennel is.
Meg hogy amerikai csapatok biztos nem mennek. (mint tudjuk már bent vannak, de nyíltan biztosan nem fognak).
Ha bemennek, akkor már senki ne vegyen tartós élelmiszert. Amerikai polgárok SE! Vagyis nem fognak. Nincsenek felkészülve (Hála Istennek!) egy nukleáris háború megvívására.
De ha mégis elmenne a maradék eszük, nagyon el kell kezdeni lesni a Flightradar-t. Ha nagyon megsűrűsödnek a kis privát gépek a képernyőn, akkor nagy szarcunami idul.
Amit most nyíltan kimondtak a kínaiak, az a háttérben már régen meg volt küldve diplomáciai csatornákon.
Ez így van. Csak most már mindenki tudja, így a választók is. Vagyis ennek függvényében értékelik a nyakukra oktrojált politikusok tevékenységét.

Szerintem ez a ló másik oldala. Még akkor is, ha a 300-asokat beleszámoljuk....

Az ukrán fegyveres erők veszteségei "milliós nagyságrendűek, nem százezres nagyságrendűek" - mondta a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke, Raimund Andrzejczak tábornok a Polsat tévécsatornán

mondta Raimund Andrzejczak tábornok, a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke a Polsat tévécsatornának.

"Úgy gondolom, hogy az ukrán veszteségeket nem százezrekben, hanem milliókban kell számolni. Ennek az országnak nincsenek tartalékai, nincs kivel harcolnia. Ezt a háborút Ukrajna elveszíti. A helyzet nagyon-nagyon drámai
- mondta.
Egy év múlva ez lesz náluk is, ha bemennek. Ők is vitatkozhatnak a számokon, hogy százezrek vagy millió.
Sőt ,ég az államiságuk léte is veszélybe kerülhet.

Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Ez lenne a sárga veszedelem kezdete, amitől oly nagyon rettegnek?
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre.
Nem így számoltak. Az volt a terv, hogy maximum 2 év és bedől Oroszország. Nem fogja bírni finanszírozni a háborút, a gazdasági szankciók miatt és jön a narancsos néplázadás egy kis kinti támogatással.
Hát nem jött be. Helyette bejött az, hogy ha még sokáig tart ez háború, akkor nyugat-Európa fog bedőlni (az USA köszön jól el van, náluk éppen fellendül a gazdaság, igaz az őt kiszolgáló EU nélkül félkarú óriás lesz, de majd megoldja).
Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.
Na ez itt a lényeg. Az utolsó mondat.
Mert ha nem teszi, akkor onnantól minden volt SzU tagköztársaságot fellázítanak ellene, majd jönnek az orosz föderáció tagállamai. De ha jól lerendezi Ukrajnát, onnantól vagy 100 évig senki nem fog pattogni a régióban. És az USA is mehet haza közép-Ázsiából és elbukja a Selyemút megakadályozásának lehetőségét. Mert, hogy erre is megy a játék, nem csak Oroszország tönkretételére és ásványi kincseinek megszerzésére. Persze Kína is tisztában van ezzel, vagyis, hogy az elsődleges cél az ő levadászása (Oroszország területéről történő blokkolása, szárazföldi kereskedelmének megakadályozása), persze a szigorúan csak a sor végén. Nem véletlen hogy emelte a tétet (ha igaz a bejelentés). Nem fogja megadni a Kollektív nyugatnak a lehetőséget arra, hogy egyenként levadásszák őket. Ha háború lesz így is úgy is, akkor legyen olyan ahol a háta összeér Iránnal és Oroszországgal. És Közép-Ázsia is ott lesz az oldalukon. vagy így, vagy úgy.
Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
  • Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Igen, így van.
Egyébként számoltak ezzel a hármassal, csak egyesével, szép sorban. Előbb Oroszország, onnan bekeríteni Kínát, majd kiéheztetni és ha nem megy akkor a leigázott orosz és ukrán ragszolga népeket, amolyan mongolosan nekihajtani Kínának. Közben pedig nekiláttak volna Iránnak is egy kis Iraki meg egyéb népek közreműködésével, vagy ha azok nem mozdulnak, akkor ők maguk bombázgatták volna vissza Iránt a kőkorba és vártak volna türelemmel, hogy a nép elkergeti a vezetőket.
Amint a dolgok kinéznek ez a terv is kuka. Tudjuk, van más, száz is. Csak kérdés, hogy nem-e járnak úgy mint az ukrán elitek, hogy nem kapnak kivitelezőt (katonának való népet) a tervhez.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.
Szerintem is elkéstek a népek felizzításával. Legnagyobb szerencsénkre a nyugati mucikáknak úgy be van izzítva a micsodájuk a nyaralásra meg az azt felvezető, illetve levezető közbenső repcsis utazásokra, hogy ha valaki ezek helyett nekik megszorítást, nélkülözést és háborút ígér nekik, puszta kézzel tépik szét azt. Senki nem akar meghalni idegen érdekekért. Talán ha megmondaná őszintén a nyugati politikum, hogy kedves választók a spájz kiürült csak még nem szóltunk nektek erről. Ha továbbra is ilyen jól és semmitevésbe hajlóan akartok élni, akkor ahhoz kellene egy kis finanszírozás, ami jelen esetben (mivel a kelet-európai humántőke- és egyéb pénzügyi bányák kimerültek) a medve mézesbödöne, amit megszerezni nem könnyű, de a nélkül oda a jólét és a világuralom ami nélkül nem jöhet létre a betelepített színesekkel történő felhőtlen tobzódás. A lényeg az, hogy át voltatok cseszve, ugyanis azt hittétek - hála nekünk - hogy a jólét amiiben vagytok az csakis a ti nagyszerű és produktív munkátok eredménye. De a valóság ennél sokkal prózaibb. Azért éltetek jól, mert elvettük mástól és abból finanszíroztuk a ti hedonizmusotokat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113
Két hírecske:
- Lloyd Austin Ramsteinben serényen kitartásra szólítja fel annak a kb 50 országnak a vezetőjét, akik mInDörÖkKé támogatják ukrajnát (ugyanis most épp az USA nem ad nekik pénzt):
https://www.reuters.com/world/us/ou...onvince-allies-commitment-ukraine-2024-03-18/

- Rajmund Andrzejczak (volt lengyel vezérkari főnök) szerint ukrajna vesztésre áll, és nem fog nyerésre állni:
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 864
13 290
113
Nem tudom mennyire igaz, de sztem simán az lehet, bár ennek nagy harcértéke nem lesz.... egyenlőre.
Hacsak a pár sültbolond nem csatlakozik hozzá, Bár ugye ők csak hátországban felszabadítják a határőröket, és területvédelmiseket. (azok is hogy örülnek majd neki :D )
Meg hát valami hasznát kell venni az Idegenlégiónak! Meg el is kell valahova helyezni őket, ahol ingyen vannak.

Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat vezetője, Nariskin:

Franciaország már készül egy kontingens küldésére Ukrajnába, a kezdeti szakaszban körülbelül 2000 fős katonai állomány lesz.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 850
113

Oroszország az éj leple alatt mérhetett csapást az Egyesült Államok csúcsfegyverére​

2024. március 19. 12:43

reaper-dron-589656.jpg


Kényszerleszállás közben lezuhant az az amerikai MQ-9 Reaper drón, amely hétfő este elvesztette a kapcsolatot bázisával a lengyelországi Mirosławiec város közelében. A lengyel tábornokok orosz beavatkozásra gyanakodnak - tudta meg a lengyel RMF24.

Az RMF információi szerint a drón a katonai bázisától alig néhány kilométerre ért földet egy erdős területen. A hivatalos közlemény szerint, bár a kezelői elvesztették a kapcsolatot az amerikai drónnal, annak tartalék rendszerei működőképesek maradtak, így a vészhelyzeti protokollnak megfelelően az előre programozott GPS-koordinátákon hajtott végre kényszerleszállást.

A lengyel katonai rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, amely során az amerikai üzemeltetőkkel közösen fogják tisztázni az eset körülményeit.

Az eddig ismert információk szerint a Mirosławiec felett köröző amerikai drónnal a lengyel 12. légibázison állomásozó amerikai katonák hétfőn este 10 óra körül vesztették el a kapcsolatot. A légibázist riadóztatták, több utat lezártak. A drón egy órával később ért földet.

Lengyelországban, a mirosławieci bázison négy éve állomásozik egy amerikai egység két, egyenként 15 millió dollárt érő MQ-9 Reaperrel.

A LENGYEL PORTÁLNAK NYILATKOZÓ WALDEMAR SKRZYPCZAK TÁBORNOK SZERINT A DRÓN LEZUHANÁSA AZ OROSZ JELZAVARÁS EREDMÉNYE.

Tudomásunk van arról, hogy az oroszok műveletet folytatnak a nyugat-pomerániai és a dél-balti térségben, hogy minden lehetséges jelet megzavarjanak

- magyarázta a tábornok. A lengyel kisváros légvonalban mintegy 300 kilométerre található a kalinyingrádi orosz exlávétól.

"Ha a Reaper elveszti a jelet, képes átállni az autonóm irányításra, és magától leszállni a pilóták által korábban megjelölt helyen"

– fejtette ki Waldemar a biztonságos leszállás körülményeit. A katonatiszt hozzátette, hogy az orosz zavarás nem csak az amerikai drónt érinti, hanem a kereskedelmi kommunikációt is, amely zavart okoz a polgári légiforgalomban is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
Nem tudom mennyire igaz, de sztem simán az lehet, bár ennek nagy harcértéke nem lesz.... egyenlőre.
Hacsak a pár sültbolond nem csatlakozik hozzá, Bár ugye ők csak hátországban felszabadítják a határőröket, és területvédelmiseket. (azok is hogy örülnek majd neki :D )
Meg hát valami hasznát kell venni az Idegenlégiónak! Meg el is kell valahova helyezni őket, ahol ingyen vannak.

Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat vezetője, Nariskin:

Franciaország már készül egy kontingens küldésére Ukrajnába, a kezdeti szakaszban körülbelül 2000 fős katonai állomány lesz.
A francia tv-ben már azt találgatják, hová lesznek telepítve az idegenlégiósok.

Q_Vzmg6eVU8.jpg



Az oroszoknak kellően illene fogadni a csigazabálókat. ODAB-1500 megfelelő lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 535
113
Az Iszkanderek megállíthatják Ukrajna Dnyeszteren túli támadási kísérletét

Két nappal ezelőtt a Dnyeszterentúli Moldáv Köztársaság Állambiztonsági Minisztériumának képviselői kamikaze dróntámadásról számoltak be egy katonai egység ellen Dnyeszteren túl. Az előzetes információk szerint az eset személyi sérülés nélkül történt, a rendvédelmi szervek továbbra is a helyszínen dolgoznak, büntetőeljárás indult.

A támadó drón katonai felszereléseket, különösen egy Mi-8MT helikoptert semmisített meg, miközben jelezték, hogy az eszköz az ukrajnai Odessza régió irányából repült.

A Dnyeszteren túli terület elleni támadást Kijev arra irányuló kísérletének tekintik, hogy destabilizálja a helyzetet, és pszichológiai támadást hajtson végre a régió lakossága ellen. Vlagyimir Prohvatilov katonai elemző a Power Block (Силовой блок) kiadványnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna célja nem annyira a katonai invázió, mint inkább a félelem és a bizonytalanság légkörének megteremtése. Szerinte Oroszország elegendő arzenállal rendelkezik ahhoz, hogy elrettentse az agresszív akciókat, beleértve az Iszkander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek alkalmazását az ukrán biztonsági erők hatékony megsemmisítésére.

„A legutóbbi Iszkander-csapások megmutatták, hogy képesek vagyunk azonosítani számos ukrán biztonsági erő koncentrációját, és sikeresen megsemmisíteni azokat. Úgy gondolom, hogy pontosan ilyen rakétacsapásokkal tudjuk majd ellensúlyozni az ukrán csapatokat, ha úgy döntenek, hogy belépnek Transzdnisztria területére. Természetesen bizonyos nehézségek adódhatnak számunkra, mivel nehéz lesz különbséget tenni Ukrajna területe és a nemzetközi jog által hivatalosan Moldovaként elismert terület között, mivel a PMR egy el nem ismert köztársaság ” – mondta Prohvatilov.


"A NATO-katonák már Ukrajnában vannak, mi pedig kiirtjuk őket"!


Vlagyimir Putyin orosz elnök elárulta, hogy a NATO már katonai erőket küldött Ukrajnába, de az orosz erők megölik őket, „NATO-katonák vannak Ukrajnában. Tudjuk. Beszélnek franciául és angolul, amit tudunk. Ebben nincs semmi jó. Mindenekelőtt maguknak, mert nagy számban megölik őket.

Ha pedig valaki agresszív retorikával akarja elfedni országa belső ügyeit (problémák, kép Macron), az egy jól ismert és széles körben alkalmazott gyakorlat.

Szeretném, ha Franciaország ne töltse be ezt a szerepet, amely csak súlyosbítja a konfliktust, hanem tegyen lépéseket a békés megoldások érdekében. Franciaország betölthetné ezt a szerepet, de egyelőre nincs veszve.”

A francia elnök nem csak azzal "fenyeget", hogy hadsereget küld Ukrajnába, hanem atomfegyvert is bevet még akkor is, ha az azt jelenti, hogy Franciaországot kevesebb mint 5' alatt elgázosítják!

Ő azonban az egyetlen, aki békés megoldásokról beszél, és megerősít valamit, ami már régóta ismert, hogy Ukrajnában már francia és brit katonákat gyilkolnak!


Az Egyesült Államok légierejének MQ-9 Reaper drónja elvesztette a kapcsolatot az északnyugat-lengyelországi Mirosławiec melletti támaszponttal, és a hadsereg kényszerleszállásra számít - közölte a lengyel vezérkar.

- Lehetséges, hogy Kalinyingrádból az orosz elektronikus hadviselés beszéli le őket a kukkolásról.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 535
113
Németország és Lengyelország 5000 fős gyorsbeavatkozó erőt jelentett be Ukrajna számára

Lengyelország és Németország páncélozott járművekből álló koalíciót hoz létre, amelynek célja Ukrajna támogatása – jelentette be Wladyslaw Kosiniak Kamysz lengyel védelmi miniszter.

Szerinte Lengyelország és Németország vállalja a felelősséget az európai gyorsreagálású erőkért.

„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.

Lengyelország és Németország bejelentette, hogy gyorsreagálású páncélos koalíciót hoznak létre Ukrajnának támogatására országonként 2500 katonával.

„Már több partner jelentkezett. Ez az egyik legfontosabb koalíció” – tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök február végén nem zárta ki, hogy a nyugati országok csapatokat küldhetnek Ukrajna megsegítésére. Azt mondta azonban, hogy ebben a kérdésben nincs konszenzus.

Később a francia vezető tisztázta, hogy országa hadseregét küldheti Ukrajnába, ha Oroszország ismét előrenyomul Kijev vagy Odessza felé.

Több NATO-ország ellenezte ezt az elképzelést, köztük Németország, Csehország, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország. Vannak azonban olyan országok, amelyek hajlandóak megfontolni egy ilyen lehetőséget, például Litvánia, Lettország és Észtország.




Egy francia ezredes felfedte, hol állomásoznak majd a francia csapatok Ukrajnában

Az LC1 francia tévécsatornán megvitatták, hol állomásozhatnának francia csapatok Ukrajnában, ha odaküldenék őket. Vincent Arbaretier ezredest hívták meg a stúdióba szakértőként, aki valószínűleg ezeket a forgatókönyveket találta ki.

A térképen a katona megmutatta, hogy a francia hadsereg a Dnyeper mentén és a fehérorosz határ mentén állomásozhat.

Az ezredes szerint a csapatok Dnyeper menti telepítése „vörös vonalat” mutatna az Orosz Föderációnak, hogy nem léphet be Ukrajna jobbparti területére. A fehérorosz határ mentén történő telepítés pedig biztosítaná Kijevet. Az Arbaretier vegyes lehetőséget is engedélyezett mindkét helyen elhelyezéssel.

A tiszt szerint Franciaország ebben a forgatókönyvben 20 ezer embert biztosított, akik mobil brigádokban álltak össze.


Szergej Nariskin, az SVR igazgatója a mai napon azt mondta, hogy Franciaország már készül egy katonai kontingensre Ukrajnába küldeni – kezdetben 2 ezer főt.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 809
113
Németország és Lengyelország 5000 fős gyorsbeavatkozó erőt jelentett be Ukrajna számára

Lengyelország és Németország páncélozott járművekből álló koalíciót hoz létre, amelynek célja Ukrajna támogatása – jelentette be Wladyslaw Kosiniak Kamysz lengyel védelmi miniszter.

Szerinte Lengyelország és Németország vállalja a felelősséget az európai gyorsreagálású erőkért.

„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.

Lengyelország és Németország bejelentette, hogy gyorsreagálású páncélos koalíciót hoznak létre Ukrajnának támogatására országonként 2500 katonával.

„Már több partner jelentkezett. Ez az egyik legfontosabb koalíció” – tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök február végén nem zárta ki, hogy a nyugati országok csapatokat küldhetnek Ukrajna megsegítésére. Azt mondta azonban, hogy ebben a kérdésben nincs konszenzus.

Később a francia vezető tisztázta, hogy országa hadseregét küldheti Ukrajnába, ha Oroszország ismét előrenyomul Kijev vagy Odessza felé.

Több NATO-ország ellenezte ezt az elképzelést, köztük Németország, Csehország, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország. Vannak azonban olyan országok, amelyek hajlandóak megfontolni egy ilyen lehetőséget, például Litvánia, Lettország és Észtország.




Egy francia ezredes felfedte, hol állomásoznak majd a francia csapatok Ukrajnában

Az LC1 francia tévécsatornán megvitatták, hol állomásozhatnának francia csapatok Ukrajnában, ha odaküldenék őket. Vincent Arbaretier ezredest hívták meg a stúdióba szakértőként, aki valószínűleg ezeket a forgatókönyveket találta ki.

A térképen a katona megmutatta, hogy a francia hadsereg a Dnyeper mentén és a fehérorosz határ mentén állomásozhat.

Az ezredes szerint a csapatok Dnyeper menti telepítése „vörös vonalat” mutatna az Orosz Föderációnak, hogy nem léphet be Ukrajna jobbparti területére. A fehérorosz határ mentén történő telepítés pedig biztosítaná Kijevet. Az Arbaretier vegyes lehetőséget is engedélyezett mindkét helyen elhelyezéssel.

A tiszt szerint Franciaország ebben a forgatókönyvben 20 ezer embert biztosított, akik mobil brigádokban álltak össze.


Szergej Nariskin, az SVR igazgatója a mai napon azt mondta, hogy Franciaország már készül egy katonai kontingensre Ukrajnába küldeni – kezdetben 2 ezer főt.
Szóval egy nyamvadt dandárral be akarnak menni Ukrajnába? Gratulálok ezeknek a kretén faszfejeknek :mad:
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
519
2 391
93
Szóval egy nyamvadt dandárral be akarnak menni Ukrajnába? Gratulálok ezeknek a kretén faszfejeknek :mad:
Gyanús ez nekem,szerintem ezek simán csak be akarnak vonulni kijevbe ,mint hős megmentő nyugat ,és véletlenül ott fognak ragadni hirtelen zeli minden tanácsadója minisztere perfektül fog franciául németül lengyelül beszélni,kivárják hogy nyárig alig maradjon épkézláb ukrán erő,nekem így tűnne logikusnak, meg esetleg mentsük ami menthető alapon,persze nyárra még ledarálodna az elvakult náci ukri csapatok így még különös ellenállás nélkül gurulhatnának kijevig,pont mint putyin gondolta a legelején.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 017
113
Gyanús ez nekem,szerintem ezek simán csak be akarnak vonulni kijevbe ,mint hős megmentő nyugat ,és véletlenül ott fognak ragadni hirtelen zeli minden tanácsadója minisztere perfektül fog franciául németül lengyelül beszélni,kivárják hogy nyárig alig maradjon épkézláb ukrán erő,nekem így tűnne logikusnak, meg esetleg mentsük ami menthető alapon,persze nyárra még ledarálodna az elvakult náci ukri csapatok így még különös ellenállás nélkül gurulhatnának kijevig,pont mint putyin gondolta a legelején.



Amennyiben a fab1500-ak,iszkanderek,tos1,stb nem számít erős ellenállásnak nekik,de mivel díszvendégek,kaphatnak pár kh-101/102-t is,jó vendéglátók az Oroszok...
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
906
10 284
93
Kényszerleszállt egy Reaper, de a lengyel generalisszimusz már a földet érés pillanatában tudja hogy az oroszok miatt történt.
Még épp szívmasszázst adtak Navalnijnek de a Brüsszel már tudta hogy megölték, azt is hogy ki.
Kijön az első orosz választás exitpoll adat, de a nem jelenlevő Eu szakértők már tudják hogy csakis csalás történhetett.
Sorolhatnánk...
Akkor hogy is van az NS2-vel? Ott miért nincs még terítve az eredmény a bizonyítékokkal? Mikor is történt? Hol a villámgyors objektív ítélethozatal ilyenkor?

Legalább annyira ne nézné hülyének az eu a saját polgárait, hogy egy minimális időt várna a demagóg propijával, annyit ami alatt fizikailag elképzelhető egy vizsgálat.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Amennyiben a fab1500-ak,iszkanderek,tos1,stb nem számít erős ellenállásnak nekik,de mivel díszvendégek,kaphatnak pár kh-101/102-t is,jó vendéglátók az Oroszok...
Vajon "visznek" magukkal légvédelmet is és légierőt?.Nyílván nem Ukrajnában állomásoznának azok a Francia,Német stb gépek amik berepülnek Ukrajna fölé.Nyílván adott esetben "vissza is lőnek.Itt inkább az a kérdés belemegy egy akár egymás támaszpontjai,repterei elleni adok-kapokba Oroszország vagy egyszerűen csak folytatja az Ukrán erők "darálását" a fronton és nem foglalkozik velük amíg nem kapcsolódnak aktívan a harcokba.Biztos lessz aki írja hogy akkor g "taktika atomoznak" az Oroszok de az Ukránokkal szemben ebben az esetben a Franciák tudnak mivel válaszolni.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 752
113
Németország és Lengyelország 5000 fős gyorsbeavatkozó erőt jelentett be Ukrajna számára

Lengyelország és Németország páncélozott járművekből álló koalíciót hoz létre, amelynek célja Ukrajna támogatása – jelentette be Wladyslaw Kosiniak Kamysz lengyel védelmi miniszter.

Szerinte Lengyelország és Németország vállalja a felelősséget az európai gyorsreagálású erőkért.

„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.

Lengyelország és Németország bejelentette, hogy gyorsreagálású páncélos koalíciót hoznak létre Ukrajnának támogatására országonként 2500 katonával.

„Már több partner jelentkezett. Ez az egyik legfontosabb koalíció” – tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök február végén nem zárta ki, hogy a nyugati országok csapatokat küldhetnek Ukrajna megsegítésére. Azt mondta azonban, hogy ebben a kérdésben nincs konszenzus.

Később a francia vezető tisztázta, hogy országa hadseregét küldheti Ukrajnába, ha Oroszország ismét előrenyomul Kijev vagy Odessza felé.

Több NATO-ország ellenezte ezt az elképzelést, köztük Németország, Csehország, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország. Vannak azonban olyan országok, amelyek hajlandóak megfontolni egy ilyen lehetőséget, például Litvánia, Lettország és Észtország.




Egy francia ezredes felfedte, hol állomásoznak majd a francia csapatok Ukrajnában

Az LC1 francia tévécsatornán megvitatták, hol állomásozhatnának francia csapatok Ukrajnában, ha odaküldenék őket. Vincent Arbaretier ezredest hívták meg a stúdióba szakértőként, aki valószínűleg ezeket a forgatókönyveket találta ki.

A térképen a katona megmutatta, hogy a francia hadsereg a Dnyeper mentén és a fehérorosz határ mentén állomásozhat.

Az ezredes szerint a csapatok Dnyeper menti telepítése „vörös vonalat” mutatna az Orosz Föderációnak, hogy nem léphet be Ukrajna jobbparti területére. A fehérorosz határ mentén történő telepítés pedig biztosítaná Kijevet. Az Arbaretier vegyes lehetőséget is engedélyezett mindkét helyen elhelyezéssel.

A tiszt szerint Franciaország ebben a forgatókönyvben 20 ezer embert biztosított, akik mobil brigádokban álltak össze.


Szergej Nariskin, az SVR igazgatója a mai napon azt mondta, hogy Franciaország már készül egy katonai kontingensre Ukrajnába küldeni – kezdetben 2 ezer főt.
„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.
A stratégiai iránytű az olyan, mint a ramsteini formula, meg a z elenszkij békeképlet?

Vagy olyan, mint az arcvonal kiegyenesítése, meg a rugalmas elszakadás?

Mert akkor az oroszok nagy bajban lesznek.


5000 fős kontingens...
Szerintem a kínaiak vissza fogják vonni azt a harcias kijelentést...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 535
113
Megakadályozták a terrortámadást Szevasztopolban

Megakadályoztak Szevasztopolban egy terrortámadási kísérletet, amelyet egy krími lakos készített elő – írja a Vaza (Baza) Telegram csatorna. A 29 éves Igor S., az ukrán haditengerészet volt alkalmazottja egy Kazacsja utcai többszintes épület közelében próbált felrobbantani egy gázcsövet. A támadó célja az volt, hogy robbanáshullámot okozzon, amely eléri azt a lakást, ahol az orosz katona lakott.
A terrortámadási tervet az FSZB-tisztek operatív munkájának köszönhetően nem hajtották végre, akik őrizetbe vették Igort, mielőtt végrehajtotta volna tervét. Az incidens megerősíti a régióban a Krím 2014-es Orosz Föderációhoz történő csatolását követő geopolitikai helyzet miatt fennálló feszültséget. A nyomozás szerint a 2014-es események után Igor S. úgy döntött, hogy a Krímben marad, ezért a neve felkerült a „Миротворец” weboldal listájára.
Letartóztatásakor Igornál egy használatra kész robbanószerkezetet találtak. Terrorcselekmény kísérlete miatt indult ellene büntetőeljárás, amely jelentős – 20 évig terjedő – börtönnel fenyegeti.

- És ő a 2014-es események után alvóügynök maradt a Krímben, a neve is csak elterelésből került a „Миротворец” weboldal listájára. Vagy mostanában zsarolták, fenyegették, beszervezék? Vagy megvilágosodott?

Sok ideje lesz gondolkodni.




Orosz felderítők felfedezték az ukrán fegyveres erők 54. gépesített gyalogdandárját Razdolovka közelében.


A 106. légideszant hadosztály felderítő zászlóaljának harcosai Razdolovka közelében fedezték fel az Ukrán Fegyveres Erők 54. Gépesített Gyalogdandárját.


Az orosz hadsereg elfoglalta Orlovka falut Donyeck keleti régiójában


Az orosz védelmi minisztérium kedden (3. 19.) bejelentette, hogy csapatai elfoglalták Orlovka falut Ukrajna keleti donyecki régiójában, 9,5 kilométerre Avgyejevka városától.
Az ukrán vezérkar korábban kedden arról számolt be, hogy erői az orosz hadsereg kilenc támadását verték vissza Orlovka régióban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 809
113

Putyin üzent a „hazaárulóknak”: Elévülés nélkül fogjuk megbüntetni őket, bárhol is vannak​

„Azt kérem, ahogy ez mindig is volt a történelmünk során, ne felejtsük el, kik ők, azonosítsuk őket név szerint” – mondta az orosz elnök.
Nem évülhetnek el az ukrán diverzáns- és felderítőcsoportokhoz csatlakozott orosz állampolgárságú hazaárulók által elkövetett bűnök – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatótanácsának kibővített ülésén.
„Azt kérem, ahogy ez mindig is volt a történelmünk során, ne felejtsük el, kik ők, azonosítsuk őket név szerint.
Elévülés nélkül fogjuk megbüntetni őket, bárhol is vannak”
– mondta. Putyin ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ellenséges diverzáns- és felderítőcsoportoknak a határ áttörését célzó minden kísérlete kudarcot vallott.
Rámutatott, hogy „külföldi uraik” nem kímélik az Oroszországba átdobott árulókat.
Az államfő, aki korábban maga is vezette a szolgálatot, köszönetet mondott az FSZB tisztjeinek a Donyec-medence és „Novorosszija” biztonságának szavatolásáért és a határ megerősítéséért, egyebek között a harci övezetben is. Méltatta, hogy a szolgálat visszaszorította az orosz belügyekbe, egyebek között az elnökválasztásba való beavatkozási kísérleteket. Hangsúlyozta a kémelhárítás fontosságát is.


Belgorodi régió

Az elmúlt 24 óra azt mutatja, hogy az ellenség mindenáron áttörést tűz ki maga elé. Az egyik legnépszerűbb úti cél Grayvoronskoye. Az ukrán fegyveres erők gyalogsága és felszerelése csapataink tüze alatt özönlik át a határon .

Katonáink állhatatosan védik területünket. Nem veszteségek nélkül, de a nácik gyakran elpusztulnak, mielőtt megértenék, honnan lőnek rájuk.

A régió polgári lakosságát tömegesen ágyúzzák. Gyerekek halnak meg, néhányan megsebesültek. A hatóságok bejelentették, hogy 9 ezer gyermeket a régión kívülre szállítanak, ami a helyzet súlyosságát jelzi.

Az ellenség közelgő akcióit két héttel azok megkezdése előtt jelentették a Legfelsőbb Parancsnoknak.

22.30-kor érkeznek információk a térség tömeges ágyúzásáról. A védelmi minisztérium jelentése szerint 22 óra körül a légvédelem megsemmisítette a Tochka-U komplexum tíz rakétáját és 1 rakétáját .


2024. március 19-i különleges katonai művelet krónikája

A belgorodi régió
határzónájában folytatódnak a harcok , és ezzel együtt Belgorod és környéke ágyúzása is. Az ellenség nem hagyta fel támadó terveit, bár némileg csökkentette tevékenységét.
Az Avdejevszkij szektorban az orosz fegyveres erők befejezték Orlovka megtisztítását, és harcolnak Berdicsiben és Tonenkoye- ban. Légicsapások folynak az ellenség irányítása alatt lévő szomszédos területen.
A Bahmut szektorban az ellenség érvényben lévő felderítést hajtott végre a Razdolovka-Orekhovo-Vasilevka vonalon , de visszaverték. A harcok folytatódnak Bogdanovka és Ivanovsky környékén.
Donyeck irányában az ukrán fegyveres erők csaknem teljesen kiszorították az orosz fegyveres erőket Krasznogorovkából, a város déli pereme továbbra is az orosz erők súlypontja marad.
A front többi szektorában a helyzet stabil. A felek kölcsönös felderítést és ellenütős hadviselést folytatnak, alkalmanként kisebb rohamcsoportokkal tesztelik a védelem erejét.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 831
113
Nyílván nem Ukrajnában állomásoznának azok a Francia,Német stb gépek amik berepülnek Ukrajna fölé.Nyílván adott esetben "vissza is lőnek.I
Ezt mégis hogyan képzelnéd el? Ukrajnában háború* folyik. Az orosz gépek számára minden fenyegetés, ami nem az övéik. Ilyen helyzetben nincs idejük azon morfondírozni, hogy a radaron látszó gép az ukrán Szu-27 vagy német Eurofighter, esetleg lengyel F-16.
Ami a radaron látszik az ukrán légtérben, és nem baráti egység, arra tüzelni fognak, mert az életük múlhat rajta. Ergo aki oda beteszi a lábát, az kapni fog. Ez viszont egyenes út az eszkalációhoz. Szóval, ahogy már le lett írva párszor, az egy rossz ötlet.

*Igen, háború. Ezt azoknak, akik a háború/SVO baromságon rugóznak.
Vajon "visznek" magukkal légvédelmet is és légierőt?.
Hát a légvédelem eddig sem remekelt annyira a CM/Kinzhal/Geran/Lancet és társaik ellen.
Oroszország vagy egyszerűen csak folytatja az Ukrán erők "darálását" a fronton és nem foglalkozik velük amíg nem kapcsolódnak aktívan a harcokba.
Az valószínű, hogy az eddigi tempóból nem fog az orosz visszavenni, és a célpontokon sem fog változtatni. Ahol ukrán katona van, akár egy is, az legit célpont marad, függetlenül attól, hogy hány lengyel, német vagy francia katona van még ott. S ez nem azért van, mert az oroszok olyan kemények, vagy vakmerőek, hanem mert így működik a háború. Ha nem így működne, akkor a nyugatnak elég lenne minden ukrán városba betolni pár száz nyugati katonát és vége is lenne. Macronék is láthatóan ezt képzelik, de nem fog működni!
Biztos lessz aki írja hogy akkor g "taktika atomoznak" az Oroszok de az Ukránokkal szemben ebben az esetben a Franciák tudnak mivel válaszolni.
Az, hogy lesz-e atomozás majd kiderül azután, hogy az első pár ezer német, lengyel, francia katona holttestét haza szállítják, mit lépnek a nyugati kormányok. Ha továbbra is fullba nyomják a kretént és emelik a tétet, akkor baj lesz.