[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 274
113
Oroszország átirányította a szénhidrogén-szállításokat és 56 milliárd dollárral növelte bevételeit.

A szankciók előtt az uniós országok évente átlagosan 102,5 milliárd dollár értékben vásároltak szénhidrogéneket Oroszországtól, de ez az érték 2023-ra 31,6 milliárd dollárra csökkent.

Mindazonáltal a baráti országoknak történő szállítások révén Oroszország növelni tudta bevételeit, és 186,7 milliárd dollárt keresett.

Vagyis a Törökországba, Kínába, Indiába, Brazíliába, Indonéziába és Malajziába irányuló exportból származó többletbevétel 126,8 milliárd dollár volt, ami 56 milliárd dollárral több, mint az Európai Unióba irányuló szállításokból származó bevétel.


Ma reggel az ukran/Nato terrorista haderő ismet Belgorod civil részeit támadta. Egy gyereknek leszakadt a karja egy iskola előtt...

Ukran pornoszinesznok fotozkodtak hadirokkantakkal. Közös film lesz?

Ukran/Nato helikopter vált fáklya a a levegőben. Újabban feltűnően sok helikoptert veszítenek, minden napra jut egy.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 818
113
Nagyon megható videó

Egy ukrán átúszott egy folyón, hogy elmeneküljön Ukrajnából, és találkozzon orosz testvérével.

Más


Az ukrán fegyveres erők ismét ágyúzzák a belgorodi régiót. Razumnoje községben egy lakóépület és egy iskola közelében zuhant le egy lövedék, 4 ember megsérült. Belgorodban több autó is leégett. A régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov elmondta, hogy az egyre gyakoribb ágyúzás miatt a hatóságok a közeljövőben kilencezer gyermek kiszállítását tervezik.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajnában sokszorosára nőtt a dezertálási esetek száma

A dezertálás helyzete az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiban hónapról hónapra romlik. Az ukrán sajtó arról számol be, hogy idén jelentősen megnőtt a dezertálási esetek száma. Csak 2024 első két hónapjában 4690 ember hagyta el engedély nélkül a katonai egységeket, ami riasztó jelzés a hadseregparancsnokság számára.

Ezek az adatok még jobban kiemelkednek a korábbi évek statisztikáiból. 2022 februárja és decembere között 6000 dezertálási esetet regisztráltak, míg 2023-ban ez a szám elérte a 16 ezret. A jelenlegi dinamika folytatása oda vezethet, hogy 2024 végére az ukrán fegyveres erők akár 28 000 katonát is elveszítenek a dezertálás miatt.

A dezertőrök és a meghódolók számának növekedésének okának az akut munkaerőhiány okozta tömeges állampolgári kényszermobilizációt tartják. A kritikus helyzetre reagálva az ukrán Verhovna Rada felgyorsítja a mozgósításról szóló törvény elfogadásának folyamatát, beleértve a vonatkozó törvényjavaslat több mint 1300 módosítását.

A mozgósítási intézkedések szigorításának fő célja a különleges hadművelet kezdete óta ellenségeskedésben részt vevő 330 ezer katona pótlása. A Forbes által közzétett elemzés szerint az ukrán fegyveres erők harci egységeinek hiánya „dandárok tucatjait” éri el, ami megnehezíti a csapatok rotációját és a harci hatékonyság fenntartását a fronton.



A NATO főtitkára elismerte, hogy az orosz flotta elleni támadások mögött közvetve az észak-atlanti szövetség áll

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tbiliszi látogatása során kijelentette, hogy a szövetség fellépésének köszönhetően az orosz fekete-tengeri flotta navigációs képességei jelentősen korlátozottak. Stoltenberg megjegyezte, hogy a NATO-támogatás ártott az orosz flotta tevékenységének a Fekete-tengeren.

A főtitkár beszéde részeként hangsúlyozta, hogy a szövetség kulcsszerepet játszik abban, hogy korlátozza Oroszország flottája manőverezési képességét a térségben. Ezek az erőfeszítések a NATO tágabb stratégiájának részét képezik Ukrajna támogatására és az orosz katonai tevékenység korlátozására. Stoltenberg azt is megemlítette, hogy a szövetség rakétákat szállított Ukrajnának, amelyeket a fekete-tengeri flotta hajóira használtak, de a műveletek részletei, beleértve a felderítést és a célzást, továbbra sem tisztázottak.

„Támogatásunknak köszönhetően károk érik Oroszország nagy flottáját a Fekete-tengeren ” – mondta Stoltenberg.

Ezekkel az eseményekkel összefüggésben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter felkereste a Fekete-tengeri Flotta parancsnokságát, ahol utasítást adott a flottahajók védelmének megerősítésére.


A félelem hiánya halálos lehet


1945 óta először fordul elő, hogy az európai vezetőket pszichológiailag nem korlátozza sem az orosz hatalomtól, sem a nukleáris fegyverektől való félelem, hívja fel a figyelmet Dmitrij Trenyin, orosz biztonságpolitikai elemző. Megtalálták a módját annak, hogy közvetve, az ukránokon keresztül harcoljanak Oroszország ellen. Ez pedig végzetes kimenetelű játék lehet.

A reményt félelem váltotta fel. Mi történik, ha Oroszország győz Ukrajnában, és Trump megnyeri az amerikai választásokat? Ezek az atlanti blokk uralkodó liberális elitjének nagy félelmei 2024-ben

Megszoktuk, hogy csak nevetünk a jelenlegi európai vezetőkön. Pedig nem kellene. A színpadon néha furcsa karakterek vannak, de a kialakuló dráma forgatókönyírói és a rendezői okos emberek, kifinomultak és egyáltalán nem nevetségesek


 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
így Ukrajna kezét elengedik a francba.
Ezt már akár múlt időben is írhattad volna.
Nem véletlen, hogy még mindig nincs aláírva a finanszírozási csomag, meg nem véletlen, hogy Micron okoskodására azonnal és határozott
"Egy nagy lófaszt megy be a NATO Ukrajnába, barátocskám!" volt a válasz az amerikai féltől.
Meg hogy amerikai csapatok biztos nem mennek. (mint tudjuk már bent vannak, de nyíltan biztosan nem fognak)
Amit most nyíltan kimondtak a kínaiak, az a háttérben már régen meg volt küldve diplomáciai csatornákon.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 162
23 332
113
Amikor én szavaztam akkor nem csak igen vagy nem opció létezett, hanem volt néhány párt. Igaz Oroszországban a pártokat vagy kizárják vagy kinyírják a vezetőjét, de ez most csak apróság. Ami van is ellenzéki párt az is gyakorlatilag a rendszer része.

Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye.
Hát ez kibaszott jó volt, egész éjszaka ezen röhögtünk a kollégámmal. Figyelj husikám, egy olyan országban élek, ahol ha nyilvánosan orosz propagandát folytatsz, azaz nem a mainstream média írásaival megegyezően nyilatkozol úgy feljelentést követően 50 ezer Euro büntetést szabhatnak ki rád. Egy olyan országban dolgozom, ahol ha nem fogadod el szintén a mainstream sajtó által közvetített gondolatokat az oroszokkal kapcsolatban úgy kirúghatnak bármi ok nélkül a munkahelyedről és az Arbeiterkammer nem nyújt jogi segítséget. Egy olyan országban élek ahol pár éve még orvosokat rúgtak ki vagy lehetetlenítettek el és kényszerítettek felmondásra, mert a COVID kapcsán a véleményük más volt, mint a kormány által kijelölt út. Nincs jogorvoslatra lehetőségük. Egy olyan országban élek, ahol emberek 9 év börtönt kaphatnak, mert nem kívánatos könyveket olvasnak és mert a zenéjük nem felel meg a jelenleg regnáló hatalomnak. Egy olyan országban élek, ahol második világháborús relikviákat gyűjtőként feljelentenek és bíróságra kell mennem, mert azokon tiltott jelképek találhatóak és egy bizonyos oldalon meghirdettem azokat természetesen a jelképeket nem fotózva. És még sorolhatnám. Na most, ha azt gondolnád, hogy kedvelem a diktatórikus extrém sportokat és Észak Koreában élnék akkor nagyon tévedsz. Ha esetleg az merülne fel, hogy Oroszországban akkor még mindig nagyon messze jársz. Ha arra gondolnál, hogy ilyenek az orbáni Magyarországon fordulnak elő akkor is tévedésben vagy. Ezt a rendkívül demokratikus országot, amely ráadásul még SEMLEGES is Ausztriának hívják. És érdekes módon velük szemben semmiféle eljárások nincsenek, holott 1995 óta tagja ugyanannak az Európai Uniónak, mint Magyarország. Csak ennyit fűznék hozzá a putyini rendszeredhez, ahol nincs helye ellenvéleménynek és csókoltatlak a semleges szabadság földjéről! #krtnfsz
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 975
87 545
113

Orosz bankár: A Nyugat idióta, buta módon cselekedett​


"ahelyett, hogy az orosz elitet a pénzével együtt magához édesgette volna, a Nyugat a pénzükkel együtt visszakergette őket Oroszországba, ez pedig az orosz gazdaság számára előnyös”


GJCDmmlWIAAvI9r



Más.

Németek:
GJCVD1NXQAA6kEA

 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 724
14 540
113

Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre. Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.

Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.

 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Ezt már akár múlt időben is írhattad volna.
Nem véletlen, hogy még mindig nincs aláírva a finanszírozási csomag,
Nincs aláírva, mert nincs amit venni a pénzből. Ami van az kell az USA-nak, főleg hogy úgy néz ki a dolog, hogy még Kína is beszállhat, na meg közel-kelet is lángba borulhat. Egyszerűen nincs elég fegyver, úgy, hogy ne károsulna saját védelmi képességük. Egyszerűen leértek a hordó aljára az adható fegyverek tekintetében. Amit pedig mostantól kezdenek gyártani, az kell nekik. Elég rosszul nézne ki, hogy van pénz és nincs amit venni rajta, mert kevés van és az kell nekik. Inkább elütik azzal , hogy nem szavazzák meg a pénzt.

Európa pedig le van szarva. Jól belekeverik, aztán úgy is mindegy, mert nélkülük (USA) nagyjából úgy jár, mint Kadhafi serege ellen, két hét alatt kifogynak a bombákból. Csak most nem fog jönni az USA helyettük bombázni, mert neki is meglesz a maga baja, vagy nagyon kilátásban lesz.
meg nem véletlen, hogy Micron okoskodására azonnal és határozott
"Egy nagy lófaszt megy be a NATO Ukrajnába, barátocskám!" volt a válasz az amerikai féltől.
Macron nem magától szólt, azt mondat amit az USA parancsolt neki. Hogy nem akar menni Amerika az biztos, majd a végén, ha a balfax európai Hajlandók nyerésre állnak (nem fognak!). Egyébként sem bírna három frontot, na meg ennyi halottat nem lehetne eladni otthon. Menne a bukta a demokratáknak. Akár egy újraválasztott Bidennel is.
Meg hogy amerikai csapatok biztos nem mennek. (mint tudjuk már bent vannak, de nyíltan biztosan nem fognak).
Ha bemennek, akkor már senki ne vegyen tartós élelmiszert. Amerikai polgárok SE! Vagyis nem fognak. Nincsenek felkészülve (Hála Istennek!) egy nukleáris háború megvívására.
De ha mégis elmenne a maradék eszük, nagyon el kell kezdeni lesni a Flightradar-t. Ha nagyon megsűrűsödnek a kis privát gépek a képernyőn, akkor nagy szarcunami idul.
Amit most nyíltan kimondtak a kínaiak, az a háttérben már régen meg volt küldve diplomáciai csatornákon.
Ez így van. Csak most már mindenki tudja, így a választók is. Vagyis ennek függvényében értékelik a nyakukra oktrojált politikusok tevékenységét.

Szerintem ez a ló másik oldala. Még akkor is, ha a 300-asokat beleszámoljuk....

Az ukrán fegyveres erők veszteségei "milliós nagyságrendűek, nem százezres nagyságrendűek" - mondta a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke, Raimund Andrzejczak tábornok a Polsat tévécsatornán

mondta Raimund Andrzejczak tábornok, a lengyel hadsereg volt vezérkari főnöke a Polsat tévécsatornának.

"Úgy gondolom, hogy az ukrán veszteségeket nem százezrekben, hanem milliókban kell számolni. Ennek az országnak nincsenek tartalékai, nincs kivel harcolnia. Ezt a háborút Ukrajna elveszíti. A helyzet nagyon-nagyon drámai
- mondta.
Egy év múlva ez lesz náluk is, ha bemennek. Ők is vitatkozhatnak a számokon, hogy százezrek vagy millió.
Sőt ,ég az államiságuk léte is veszélybe kerülhet.

Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.
Ez lenne a sárga veszedelem kezdete, amitől oly nagyon rettegnek?
Sikerült az USA jelenlegi, totálisan tehettségtelen pénzügyi belterjes vezetésének összehozni a globális stratégiai sakkmattot maga ellen, ami Ukrajna számára elvette az utolsó esélyt is a túlélésre.
Nem így számoltak. Az volt a terv, hogy maximum 2 év és bedől Oroszország. Nem fogja bírni finanszírozni a háborút, a gazdasági szankciók miatt és jön a narancsos néplázadás egy kis kinti támogatással.
Hát nem jött be. Helyette bejött az, hogy ha még sokáig tart ez háború, akkor nyugat-Európa fog bedőlni (az USA köszön jól el van, náluk éppen fellendül a gazdaság, igaz az őt kiszolgáló EU nélkül félkarú óriás lesz, de majd megoldja).
Az orosz behúzza, ahogy az elejétől fogva látom, hogy semmiféle entitás ne maradjon, ami büntetlenül lőhet az anyaországot - lásd betörések. Egyben példát is fog statuálni - hogy jár aki beléjük köt és a nyugatban bízik. Politikailag egy abszolút win lesz nekik.
Na ez itt a lényeg. Az utolsó mondat.
Mert ha nem teszi, akkor onnantól minden volt SzU tagköztársaságot fellázítanak ellene, majd jönnek az orosz föderáció tagállamai. De ha jól lerendezi Ukrajnát, onnantól vagy 100 évig senki nem fog pattogni a régióban. És az USA is mehet haza közép-Ázsiából és elbukja a Selyemút megakadályozásának lehetőségét. Mert, hogy erre is megy a játék, nem csak Oroszország tönkretételére és ásványi kincseinek megszerzésére. Persze Kína is tisztában van ezzel, vagyis, hogy az elsődleges cél az ő levadászása (Oroszország területéről történő blokkolása, szárazföldi kereskedelmének megakadályozása), persze a szigorúan csak a sor végén. Nem véletlen hogy emelte a tétet (ha igaz a bejelentés). Nem fogja megadni a Kollektív nyugatnak a lehetőséget arra, hogy egyenként levadásszák őket. Ha háború lesz így is úgy is, akkor legyen olyan ahol a háta összeér Iránnal és Oroszországgal. És Közép-Ázsia is ott lesz az oldalukon. vagy így, vagy úgy.
Az USA meg akkora stratégiai kudarcot vallott, amit még fel sem fogtak a legtöbben. Mert ha beavatkozik, akkor instant három hadszinteret kap.
  • Az első a Közel kelet. Izrael felsült, gazdaságilag erősen megtépázta a palesztinok kiirtása, egyben katonailag sem villant - ha nem lenne légierő, a szárazföldi csillivilli erejével felmosták volna a homokcigányok a padlót. Mivel az arabok aboszolút hátat fordítottak mindenféle kiegyezésnek és a faszuk tele van az egésszel, Izrael kvázi egyedül maradt. Okkal nem mennek be Libanonba, pedig nagyon akarnak, mert ugye arra terjedne a Nagy-Izrael álmuk. Akkor meg jönne ellenük Irán, arra meg már be kéne az USAnak lépni. Ja és gyorsan, mert Irak egyre nyiltabban pártfordul.
  • A második Tajvan. Ami jelenleg mint egy inaktív vulkán, de minden nap egyre szarabb lesz, mivel Kína szélsebesen erősödik. Ha meg kitör a haddelhad, az az USA kb. valaha volt legnagyobb háborúja lesz - egy lassan azonos szintű ellenféllel. Az meg véres és drága.
  • A Harmadik meg itt és most Ukrajna - na és mivel ha egyiket begyújtják gyullad a többi is, az USA meg talán kettőt sem bír, így Ukrajna kezét elengedik a francba. Az EU seregek meg... mondjuk úgy nem lesz rá sok jelentkező.
  • Ha valamit Kína meg Oo. megtanult az elmúlt 30 évben, az az, hogy ha hagyják a nyutatot egyenként, sorban elbánni a fenyegetésekkel, akkor fix veszítenek. Azzal pedig most Kína nyiltan feldobta, hogy beszáll a NATO ellen ha az bemegy Ukrajnában, az azt jelenti, hogy nem hagyják ezt a one-by-one metódust érvényesülni. Vagy vinni kell az egészet, vagy semmi. Gyakorlatilag a MAD nukleáris elrettentési doktrína hagyományos megfelelőjét hozták ki.
Igen, így van.
Egyébként számoltak ezzel a hármassal, csak egyesével, szép sorban. Előbb Oroszország, onnan bekeríteni Kínát, majd kiéheztetni és ha nem megy akkor a leigázott orosz és ukrán ragszolga népeket, amolyan mongolosan nekihajtani Kínának. Közben pedig nekiláttak volna Iránnak is egy kis Iraki meg egyéb népek közreműködésével, vagy ha azok nem mozdulnak, akkor ők maguk bombázgatták volna vissza Iránt a kőkorba és vártak volna türelemmel, hogy a nép elkergeti a vezetőket.
Amint a dolgok kinéznek ez a terv is kuka. Tudjuk, van más, száz is. Csak kérdés, hogy nem-e járnak úgy mint az ukrán elitek, hogy nem kapnak kivitelezőt (katonának való népet) a tervhez.
Na és a Pentagon egyik nagy fejfájása, hogy mára aligha tudnak 2 háborút is egyidejűleg megvívni effektíven, merthogy a NATO az USA haderő, a többi az globálisan nem játszik. Ukrajnáért meg senki nem fog megdögleni, zéró támogatottsága lenne bármilyen légi/szárazföldi intervenciónak, akárhogy próbálják alakítani a közhangulatot.
Szerintem is elkéstek a népek felizzításával. Legnagyobb szerencsénkre a nyugati mucikáknak úgy be van izzítva a micsodájuk a nyaralásra meg az azt felvezető, illetve levezető közbenső repcsis utazásokra, hogy ha valaki ezek helyett nekik megszorítást, nélkülözést és háborút ígér nekik, puszta kézzel tépik szét azt. Senki nem akar meghalni idegen érdekekért. Talán ha megmondaná őszintén a nyugati politikum, hogy kedves választók a spájz kiürült csak még nem szóltunk nektek erről. Ha továbbra is ilyen jól és semmitevésbe hajlóan akartok élni, akkor ahhoz kellene egy kis finanszírozás, ami jelen esetben (mivel a kelet-európai humántőke- és egyéb pénzügyi bányák kimerültek) a medve mézesbödöne, amit megszerezni nem könnyű, de a nélkül oda a jólét és a világuralom ami nélkül nem jöhet létre a betelepített színesekkel történő felhőtlen tobzódás. A lényeg az, hogy át voltatok cseszve, ugyanis azt hittétek - hála nekünk - hogy a jólét amiiben vagytok az csakis a ti nagyszerű és produktív munkátok eredménye. De a valóság ennél sokkal prózaibb. Azért éltetek jól, mert elvettük mástól és abból finanszíroztuk a ti hedonizmusotokat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Két hírecske:
- Lloyd Austin Ramsteinben serényen kitartásra szólítja fel annak a kb 50 országnak a vezetőjét, akik mInDörÖkKé támogatják ukrajnát (ugyanis most épp az USA nem ad nekik pénzt):
https://www.reuters.com/world/us/ou...onvince-allies-commitment-ukraine-2024-03-18/

- Rajmund Andrzejczak (volt lengyel vezérkari főnök) szerint ukrajna vesztésre áll, és nem fog nyerésre állni:
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 014
14 829
113
Nem tudom mennyire igaz, de sztem simán az lehet, bár ennek nagy harcértéke nem lesz.... egyenlőre.
Hacsak a pár sültbolond nem csatlakozik hozzá, Bár ugye ők csak hátországban felszabadítják a határőröket, és területvédelmiseket. (azok is hogy örülnek majd neki :D )
Meg hát valami hasznát kell venni az Idegenlégiónak! Meg el is kell valahova helyezni őket, ahol ingyen vannak.

Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat vezetője, Nariskin:

Franciaország már készül egy kontingens küldésére Ukrajnába, a kezdeti szakaszban körülbelül 2000 fős katonai állomány lesz.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113

Oroszország az éj leple alatt mérhetett csapást az Egyesült Államok csúcsfegyverére​

2024. március 19. 12:43

reaper-dron-589656.jpg


Kényszerleszállás közben lezuhant az az amerikai MQ-9 Reaper drón, amely hétfő este elvesztette a kapcsolatot bázisával a lengyelországi Mirosławiec város közelében. A lengyel tábornokok orosz beavatkozásra gyanakodnak - tudta meg a lengyel RMF24.

Az RMF információi szerint a drón a katonai bázisától alig néhány kilométerre ért földet egy erdős területen. A hivatalos közlemény szerint, bár a kezelői elvesztették a kapcsolatot az amerikai drónnal, annak tartalék rendszerei működőképesek maradtak, így a vészhelyzeti protokollnak megfelelően az előre programozott GPS-koordinátákon hajtott végre kényszerleszállást.

A lengyel katonai rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, amely során az amerikai üzemeltetőkkel közösen fogják tisztázni az eset körülményeit.

Az eddig ismert információk szerint a Mirosławiec felett köröző amerikai drónnal a lengyel 12. légibázison állomásozó amerikai katonák hétfőn este 10 óra körül vesztették el a kapcsolatot. A légibázist riadóztatták, több utat lezártak. A drón egy órával később ért földet.

Lengyelországban, a mirosławieci bázison négy éve állomásozik egy amerikai egység két, egyenként 15 millió dollárt érő MQ-9 Reaperrel.

A LENGYEL PORTÁLNAK NYILATKOZÓ WALDEMAR SKRZYPCZAK TÁBORNOK SZERINT A DRÓN LEZUHANÁSA AZ OROSZ JELZAVARÁS EREDMÉNYE.

Tudomásunk van arról, hogy az oroszok műveletet folytatnak a nyugat-pomerániai és a dél-balti térségben, hogy minden lehetséges jelet megzavarjanak

- magyarázta a tábornok. A lengyel kisváros légvonalban mintegy 300 kilométerre található a kalinyingrádi orosz exlávétól.

"Ha a Reaper elveszti a jelet, képes átállni az autonóm irányításra, és magától leszállni a pilóták által korábban megjelölt helyen"

– fejtette ki Waldemar a biztonságos leszállás körülményeit. A katonatiszt hozzátette, hogy az orosz zavarás nem csak az amerikai drónt érinti, hanem a kereskedelmi kommunikációt is, amely zavart okoz a polgári légiforgalomban is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 818
113
Nem tudom mennyire igaz, de sztem simán az lehet, bár ennek nagy harcértéke nem lesz.... egyenlőre.
Hacsak a pár sültbolond nem csatlakozik hozzá, Bár ugye ők csak hátországban felszabadítják a határőröket, és területvédelmiseket. (azok is hogy örülnek majd neki :D )
Meg hát valami hasznát kell venni az Idegenlégiónak! Meg el is kell valahova helyezni őket, ahol ingyen vannak.

Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat vezetője, Nariskin:

Franciaország már készül egy kontingens küldésére Ukrajnába, a kezdeti szakaszban körülbelül 2000 fős katonai állomány lesz.
A francia tv-ben már azt találgatják, hová lesznek telepítve az idegenlégiósok.

Q_Vzmg6eVU8.jpg



Az oroszoknak kellően illene fogadni a csigazabálókat. ODAB-1500 megfelelő lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az Iszkanderek megállíthatják Ukrajna Dnyeszteren túli támadási kísérletét

Két nappal ezelőtt a Dnyeszterentúli Moldáv Köztársaság Állambiztonsági Minisztériumának képviselői kamikaze dróntámadásról számoltak be egy katonai egység ellen Dnyeszteren túl. Az előzetes információk szerint az eset személyi sérülés nélkül történt, a rendvédelmi szervek továbbra is a helyszínen dolgoznak, büntetőeljárás indult.

A támadó drón katonai felszereléseket, különösen egy Mi-8MT helikoptert semmisített meg, miközben jelezték, hogy az eszköz az ukrajnai Odessza régió irányából repült.

A Dnyeszteren túli terület elleni támadást Kijev arra irányuló kísérletének tekintik, hogy destabilizálja a helyzetet, és pszichológiai támadást hajtson végre a régió lakossága ellen. Vlagyimir Prohvatilov katonai elemző a Power Block (Силовой блок) kiadványnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna célja nem annyira a katonai invázió, mint inkább a félelem és a bizonytalanság légkörének megteremtése. Szerinte Oroszország elegendő arzenállal rendelkezik ahhoz, hogy elrettentse az agresszív akciókat, beleértve az Iszkander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek alkalmazását az ukrán biztonsági erők hatékony megsemmisítésére.

„A legutóbbi Iszkander-csapások megmutatták, hogy képesek vagyunk azonosítani számos ukrán biztonsági erő koncentrációját, és sikeresen megsemmisíteni azokat. Úgy gondolom, hogy pontosan ilyen rakétacsapásokkal tudjuk majd ellensúlyozni az ukrán csapatokat, ha úgy döntenek, hogy belépnek Transzdnisztria területére. Természetesen bizonyos nehézségek adódhatnak számunkra, mivel nehéz lesz különbséget tenni Ukrajna területe és a nemzetközi jog által hivatalosan Moldovaként elismert terület között, mivel a PMR egy el nem ismert köztársaság ” – mondta Prohvatilov.


"A NATO-katonák már Ukrajnában vannak, mi pedig kiirtjuk őket"!


Vlagyimir Putyin orosz elnök elárulta, hogy a NATO már katonai erőket küldött Ukrajnába, de az orosz erők megölik őket, „NATO-katonák vannak Ukrajnában. Tudjuk. Beszélnek franciául és angolul, amit tudunk. Ebben nincs semmi jó. Mindenekelőtt maguknak, mert nagy számban megölik őket.

Ha pedig valaki agresszív retorikával akarja elfedni országa belső ügyeit (problémák, kép Macron), az egy jól ismert és széles körben alkalmazott gyakorlat.

Szeretném, ha Franciaország ne töltse be ezt a szerepet, amely csak súlyosbítja a konfliktust, hanem tegyen lépéseket a békés megoldások érdekében. Franciaország betölthetné ezt a szerepet, de egyelőre nincs veszve.”

A francia elnök nem csak azzal "fenyeget", hogy hadsereget küld Ukrajnába, hanem atomfegyvert is bevet még akkor is, ha az azt jelenti, hogy Franciaországot kevesebb mint 5' alatt elgázosítják!

Ő azonban az egyetlen, aki békés megoldásokról beszél, és megerősít valamit, ami már régóta ismert, hogy Ukrajnában már francia és brit katonákat gyilkolnak!


Az Egyesült Államok légierejének MQ-9 Reaper drónja elvesztette a kapcsolatot az északnyugat-lengyelországi Mirosławiec melletti támaszponttal, és a hadsereg kényszerleszállásra számít - közölte a lengyel vezérkar.

- Lehetséges, hogy Kalinyingrádból az orosz elektronikus hadviselés beszéli le őket a kukkolásról.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Németország és Lengyelország 5000 fős gyorsbeavatkozó erőt jelentett be Ukrajna számára

Lengyelország és Németország páncélozott járművekből álló koalíciót hoz létre, amelynek célja Ukrajna támogatása – jelentette be Wladyslaw Kosiniak Kamysz lengyel védelmi miniszter.

Szerinte Lengyelország és Németország vállalja a felelősséget az európai gyorsreagálású erőkért.

„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.

Lengyelország és Németország bejelentette, hogy gyorsreagálású páncélos koalíciót hoznak létre Ukrajnának támogatására országonként 2500 katonával.

„Már több partner jelentkezett. Ez az egyik legfontosabb koalíció” – tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök február végén nem zárta ki, hogy a nyugati országok csapatokat küldhetnek Ukrajna megsegítésére. Azt mondta azonban, hogy ebben a kérdésben nincs konszenzus.

Később a francia vezető tisztázta, hogy országa hadseregét küldheti Ukrajnába, ha Oroszország ismét előrenyomul Kijev vagy Odessza felé.

Több NATO-ország ellenezte ezt az elképzelést, köztük Németország, Csehország, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország. Vannak azonban olyan országok, amelyek hajlandóak megfontolni egy ilyen lehetőséget, például Litvánia, Lettország és Észtország.




Egy francia ezredes felfedte, hol állomásoznak majd a francia csapatok Ukrajnában

Az LC1 francia tévécsatornán megvitatták, hol állomásozhatnának francia csapatok Ukrajnában, ha odaküldenék őket. Vincent Arbaretier ezredest hívták meg a stúdióba szakértőként, aki valószínűleg ezeket a forgatókönyveket találta ki.

A térképen a katona megmutatta, hogy a francia hadsereg a Dnyeper mentén és a fehérorosz határ mentén állomásozhat.

Az ezredes szerint a csapatok Dnyeper menti telepítése „vörös vonalat” mutatna az Orosz Föderációnak, hogy nem léphet be Ukrajna jobbparti területére. A fehérorosz határ mentén történő telepítés pedig biztosítaná Kijevet. Az Arbaretier vegyes lehetőséget is engedélyezett mindkét helyen elhelyezéssel.

A tiszt szerint Franciaország ebben a forgatókönyvben 20 ezer embert biztosított, akik mobil brigádokban álltak össze.


Szergej Nariskin, az SVR igazgatója a mai napon azt mondta, hogy Franciaország már készül egy katonai kontingensre Ukrajnába küldeni – kezdetben 2 ezer főt.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 570
18 434
113
Németország és Lengyelország 5000 fős gyorsbeavatkozó erőt jelentett be Ukrajna számára

Lengyelország és Németország páncélozott járművekből álló koalíciót hoz létre, amelynek célja Ukrajna támogatása – jelentette be Wladyslaw Kosiniak Kamysz lengyel védelmi miniszter.

Szerinte Lengyelország és Németország vállalja a felelősséget az európai gyorsreagálású erőkért.

„Júliustól 2500 lengyel és 2500 német katonából álló harccsoportjaink készen állnak a gyors reagálásra. Ezek olyan erők, amelyek egy stratégiai iránytű feladatait látják el” – mondta Kosiniak Kamysz.

Lengyelország és Németország bejelentette, hogy gyorsreagálású páncélos koalíciót hoznak létre Ukrajnának támogatására országonként 2500 katonával.

„Már több partner jelentkezett. Ez az egyik legfontosabb koalíció” – tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök február végén nem zárta ki, hogy a nyugati országok csapatokat küldhetnek Ukrajna megsegítésére. Azt mondta azonban, hogy ebben a kérdésben nincs konszenzus.

Később a francia vezető tisztázta, hogy országa hadseregét küldheti Ukrajnába, ha Oroszország ismét előrenyomul Kijev vagy Odessza felé.

Több NATO-ország ellenezte ezt az elképzelést, köztük Németország, Csehország, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország. Vannak azonban olyan országok, amelyek hajlandóak megfontolni egy ilyen lehetőséget, például Litvánia, Lettország és Észtország.




Egy francia ezredes felfedte, hol állomásoznak majd a francia csapatok Ukrajnában

Az LC1 francia tévécsatornán megvitatták, hol állomásozhatnának francia csapatok Ukrajnában, ha odaküldenék őket. Vincent Arbaretier ezredest hívták meg a stúdióba szakértőként, aki valószínűleg ezeket a forgatókönyveket találta ki.

A térképen a katona megmutatta, hogy a francia hadsereg a Dnyeper mentén és a fehérorosz határ mentén állomásozhat.

Az ezredes szerint a csapatok Dnyeper menti telepítése „vörös vonalat” mutatna az Orosz Föderációnak, hogy nem léphet be Ukrajna jobbparti területére. A fehérorosz határ mentén történő telepítés pedig biztosítaná Kijevet. Az Arbaretier vegyes lehetőséget is engedélyezett mindkét helyen elhelyezéssel.

A tiszt szerint Franciaország ebben a forgatókönyvben 20 ezer embert biztosított, akik mobil brigádokban álltak össze.


Szergej Nariskin, az SVR igazgatója a mai napon azt mondta, hogy Franciaország már készül egy katonai kontingensre Ukrajnába küldeni – kezdetben 2 ezer főt.
Szóval egy nyamvadt dandárral be akarnak menni Ukrajnába? Gratulálok ezeknek a kretén faszfejeknek :mad:
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Szóval egy nyamvadt dandárral be akarnak menni Ukrajnába? Gratulálok ezeknek a kretén faszfejeknek :mad:
Gyanús ez nekem,szerintem ezek simán csak be akarnak vonulni kijevbe ,mint hős megmentő nyugat ,és véletlenül ott fognak ragadni hirtelen zeli minden tanácsadója minisztere perfektül fog franciául németül lengyelül beszélni,kivárják hogy nyárig alig maradjon épkézláb ukrán erő,nekem így tűnne logikusnak, meg esetleg mentsük ami menthető alapon,persze nyárra még ledarálodna az elvakult náci ukri csapatok így még különös ellenállás nélkül gurulhatnának kijevig,pont mint putyin gondolta a legelején.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 304
55 582
113
Gyanús ez nekem,szerintem ezek simán csak be akarnak vonulni kijevbe ,mint hős megmentő nyugat ,és véletlenül ott fognak ragadni hirtelen zeli minden tanácsadója minisztere perfektül fog franciául németül lengyelül beszélni,kivárják hogy nyárig alig maradjon épkézláb ukrán erő,nekem így tűnne logikusnak, meg esetleg mentsük ami menthető alapon,persze nyárra még ledarálodna az elvakult náci ukri csapatok így még különös ellenállás nélkül gurulhatnának kijevig,pont mint putyin gondolta a legelején.



Amennyiben a fab1500-ak,iszkanderek,tos1,stb nem számít erős ellenállásnak nekik,de mivel díszvendégek,kaphatnak pár kh-101/102-t is,jó vendéglátók az Oroszok...
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 177
93
Kényszerleszállt egy Reaper, de a lengyel generalisszimusz már a földet érés pillanatában tudja hogy az oroszok miatt történt.
Még épp szívmasszázst adtak Navalnijnek de a Brüsszel már tudta hogy megölték, azt is hogy ki.
Kijön az első orosz választás exitpoll adat, de a nem jelenlevő Eu szakértők már tudják hogy csakis csalás történhetett.
Sorolhatnánk...
Akkor hogy is van az NS2-vel? Ott miért nincs még terítve az eredmény a bizonyítékokkal? Mikor is történt? Hol a villámgyors objektív ítélethozatal ilyenkor?

Legalább annyira ne nézné hülyének az eu a saját polgárait, hogy egy minimális időt várna a demagóg propijával, annyit ami alatt fizikailag elképzelhető egy vizsgálat.