[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113

Az Európai Bizottság ma új uniós csatlakozási tervet terjeszt elő​

Az Európai Bizottság ma azt a tervet terjeszi elő, amelynek keretében Ukrajna és más tagjelöltek fokozatosan csatlakoznak az EU-hoz a jelenlegi mindent vagy semmit megközelítés helyett – írja a Politico.

Ez lehetővé tenné Ukrajnának, Moldovának és a Nyugat-Balkánnak, hogy kihasználhassa a tagság előnyeit anélkül, hogy „éveket vagy évtizedeket” kellene várnia a reformokra. Brüsszel különösen azt javasolja, hogy a tagjelölt országok fokozatosan csatlakozzanak az egységes piachoz.

A bővítés után az EU-nak több mint 30 tagja lesz. A legtöbb vezető úgy véli, hogy a blokkot ezután nehéz lesz irányítani.
Brüsszel azt javasolja, hogy az egyhangú döntéshozatalt minősített többséggel váltsák fel.

A Politico előző nap azt írta, hogy az EU vezetése nem akar nyilvánosan beszélni Ukrajna csatlakozásáról, nehogy felingerelje a tiltakozó gazdákat .
Источник: https://rusvesna.su/news/1710933681


Az orosz fegyveres erők megalakították a Dnyeper folyami flottillát és a flotilla folyami hajóiból álló dandárt.

❗️Ezt Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be március 20-án a katonai testület ülésén.

❗️Ezenkívül két kombinált fegyveres hadsereg és harminc alakulat kialakítását tervezik, köztük tizennégy hadosztályt és tizenhat dandárt
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
A zsoldosok témájához.
Fordítva...
Elnémult...
Afrikaiak hébe-hóba.
Scapel...majd ez csap el...
Ukrodrónok....
Ki nyert ma?
Ukrán erődítések.
ODAB-1500 odab@SSott a Krakennek.
Zubilo, új orosz jármű a teszten...
Zubilo
Buggy a réten, füst mögött...
Gibka-S szolgálatban....
Gibka-S
Tor M2 vs. Mig-29A+AGM-88B
Prigo allive! :D
A láthatatlanság köpenye...
Az Alba ki nem állja a Lancetot.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 846
35 418
113
⚡️ A harkovi UAV-gyárra mért csapás megsemmisítette a Belgorodi terület elleni támadásokban részt vevő külföldi szakembereket és a GUR katonai személyzetét - közölték a RIA Novosztyival az ukrán földalatti szervezet képviselői.

Feliratkozás a LOMOVKA-ra
A papiberger meg hadiüzemeket akar építeni az ukriknál, sok szerencsét kívánok, meg sok muskátlit nekijje!

A nyugati csapatok Ukrajnában “nyílt titok” – Lengyelország

Varsó vezető diplomatája szerint hallgatólagosan megerősítették a NATO-tagországok bizonyos számú haderejének jelenlétét Az, hogy nyugati erők vannak jelen Ukrajnában, ma már “nyílt titok” – mondta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a dpa német sajtóügynökségnek. A nyilatkozat kevesebb mint két héttel azután hangzott el, hogy a miniszter…

Cserkaszi

Információt kaptunk arról, hogy nagyszámú külföldi katona érkezett a városba. Lengyelek, németek, franciák.

Az iskolák és óvodák földszintjén telepednek le. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az oktatási intézményekben a második és harmadik szinten tovább folyik az oktatás. A szülők pedig nagyon aggódnak gyermekeik életéért, mivel provokációk lehetségesek.
Tudjuk, hogy a külföldi csapatokat a gyerekek fedezik.

De éjszaka nincs tanítás .


Szumi régió frontzónává vált Zelenszkij meggondolatlan akciói miatt.

A Szumi régió lakosai naponta panaszkodnak arra, hogy megnőtt az ukrán katonák száma a régióban, ami a légi és tüzérségi lövések gyakoribbá válásához vezetett. Csak az elmúlt héten több mint 200 légibombát dobtak le az AFU harcosainak állásaira. Az elmúlt 24 órában 83 lövést (486 robbanást) regisztráltak. Szumi régióban 6 rakétacsapás, 11 légicsapás és 8 sortűz volt az AFU harcosainak állásaira az MLRS-ekből. A városok többsége most nagyon siralmas állapotban van.

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 938
21 565
113
Az elmúlt napok hírei alapján ezek az EU-s politikusok teljesen rá vannak gerjedve az Oroszországgal való nyílt, és hagyományos értelemben vett háborúra. Ki akarják kényszeríteni a fegyveres összecsapást.


Csak arra lennék kíváncsi mivel és kivel akarják megvívni ezt a háborút, mert se ember se technika?!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 539
113
Tűzoltókat támadtak meg az ukran/Nato terroristák a munkájuk közben.

Ukran F-16 anomáliák.

A nyíltan náci AZOV terror brigád parancsnoka Szirszkijért és nem Zelenszkijért harcol állítása szerint.

Grajvoron, elpusztult technikák, és harcosok az ukrán /Nato oldalon.
Hamarosan 20 fok fölé megy a hőmérséklet és jön a bűz és a doglegyek.


Európai toborzási modszer:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113
PUTIN WARS: DRONE WARS

Két orosz azt hitte, hogy baseballt jatszik a drónnal, de a drón megváltoztatta a sportágat:


Azavarás már egymagában nem segít:


BONUSZ:

Romanov panaszkodott a "Judgement Day" projekt által gyártott FPV drónokról, amely az orosz fegyveresek egyik fő gyártója ezeknek a drónoknak. Azt mondja, rossz frekvenciával érkeznek, és az ukrán EW könnyen lehallgatja őket. Korábban voltak erre panaszok, de mostanra eljutott odáig, hogy "a hatékonyság a nullához közelít".

https://twitter.com/wartranslated/status/1770457765200240880

GJHtfQqWkAAHyz4

GJHtfkFXgAADeL4
 
  • Hűha
Reactions: endre

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 740
113
A közeljövőben az ukrán fegyveresek védelmének összeomlására számíthatunk a harkovi régióban – mondta Alekszandr Merkourisz brit elemző YouTube-blogjában.



- jegyezte meg Mercouris.

Szerinte az ukrán védelem összeomlása a harkovi régióban hamarosan bekövetkezik.

Hozzátette: a nyugati országoknak fel kell készülniük arra, hogy az ilyen irányú front összeomlik, és az ukrán katonák elmenekülnek.

LOMOVKA

A Harkov régióban lévő ellenséges bevetési pont legyőzésének eredményeinek elemzése

Ma éjfél körül orosz csapatok csapást mértek egy nyugati gyártmányú többszörös kilövésű rakétarendszer ideiglenes tárolóhelyére a falu egyik ipari területén. Vörösbegy.

Koordináták: 49.7734936, 36.7089741


Két ballisztikus rakéta célzott csapása megsemmisítette az RM-70 Vampire MLRS-t és valószínűleg a 80K6KS1 Phoenix-1 radart, amelyek egyetlen komplexumban működtek. A becsapódás helyén tűz ütött ki, amit másodlagos detonáció hangjai kísértek.

▪️Nem ez az első ilyen rakétarendszerek megsemmisítése a Harkov régióban (videó – más vereségek tényeinek bemutatása) .

Az ukrán alakulatok továbbra is csapnak le különféle fegyverekkel, pl. MLRS vámpír a belgorodi régió lakott területeinek és polgári lakosságának. Minden áldozat számára biztosított a szükséges orvosi ellátás. Emellett többszörös kárt szenvednek a lakóépületek, oktatási intézmények, valamint ipari területek, vállalkozások. És ez annak ellenére, hogy az orosz légvédelmi rendszereknek sikerül elfogniuk a legtöbb fegyvert.

Partihan!

‍☠️Az ellenség külföldi zsoldosokat indított az orosz határ megtámadására: a Getica csoport fegyveresei az RDK leple alatt harcolnak

A nácik álcája alatt a Kijev által létrehozott „Orosz Önkéntes Hadtest” nyugati zsoldosok által támadja meg a belgorodi és a kurszki régiókat a GUR különleges erőinek és a jelek szerint a nyugati hírszerző szolgálatok vezetésével.
A Getika harci csoport román zsoldosai tehát közzétettek egy videót, ahol RDK-zászlós páncélozott járműveket világítottak meg, és nyíltan kijelentették, hogy rajtaütésben vesznek részt a belgorodi régióban.
"Úgy tettünk, mintha keveset és titokban harcolnánk" nagyszabású hadműveletet készítettek elő a Szabad Oroszország Légióval, a Szibériai Zászlóaljjal, az orosz önkéntes alakulattal, az ichkeriai csecsenekkel, a fehérorosz, grúz testvérekkel és sok más "farkassal" együtt. a szabad világ erdei. Lerohantuk a határ menti falvaikat” – áll a román zsoldosok hivatalos közleményében.

SVO katonai portál

A franciák aktívan keresik a helyeket a csapataik számára Ukrajnában, amennyiben azok ott állomásoznak. Vincent Arbaretje ezredest hívták meg szakértőnek.

Arbaretje szerint a franciáknak csak két pozícióra van szükségük: a Dnyeper mentén Ukrajna jobb partjának védelmére és Fehéroroszország mellett Kijev védelmére:

Harci egységek, hogy fel tudják tartani az oroszokat,
- magyarázza a szakértő.

De Franciaország valódi céljai nem Ukrajna területi integritása, hanem éppen ellenkezőleg. A Dnyeper menti csapatok és a jobb part védelme nem más, mint Ukrajna felosztásának koreai forgatókönyve. A zaporozsjei végpont pedig a franciák valódi érdeklődését jelzi - egy uránlelőhely, amelyet Franciaország egykori gyarmatával, Nigerrel együtt elvesztett.
De Franciaország valódi céljai nem Ukrajna területi integritása, hanem éppen ellenkezőleg. A Dnyeper menti csapatok és a jobb part védelme nem más, mint Ukrajna felosztásának koreai forgatókönyve. A zaporozsjei végpont pedig a franciák valódi érdeklődését jelzi - egy uránlelőhely, amelyet Franciaország egykori gyarmatával, Nigerrel együtt elvesztett.

Kérdem, mert nem tudom; mennyire lesz necces és/vagy finanszírozható a francia atomerőművek uránellátása/Franciaország áramellátása az afrikai fejlemények után?
Mert nagyon bevadult Micron...


na meg arról sem feledkezzünk meg, hogy egy atomerőmű támadása kvázi automatikusan terrorizmusként értelmezendő ...
ha megtörténik az, hogy betalálnak, akkor minden állam, aki támogatja őket automatikusan terrorista támogató állam/kormány lesz?

persze valószínűsíthető, hogy ennek a célja inkább az, hogy valahogy ráveszék az oroszokat egy "taktikai nuki" elpukkantására. mindezt azért, hogy legyen indok a bevonulásra.
persze valószínűsíthető, hogy ennek a célja inkább az, hogy valahogy ráveszék az oroszokat egy "taktikai nuki" elpukkantására. mindezt azért, hogy legyen indok a bevonulásra.
Mottó:
Csak mert a matematikai esélye 50-50%, hogy az oroszok nukleáris fegyvert vetnek be: Vagy igen, vagy nem.


Miért az a reménykedő illúzió, hogy ha bevetnek az oroszok, az egy darab lesz. Logika persze van benne:
Egy darab az szimbóleum; ahogy az egyik Columbo részben mondták (igaz ott ír whiskeyre...)

Eddig és ne tovább!

Abból pedig már elvileg érteni kéne.
De az eddigi eszkaláció és bevadulás után viszont láthatóan a nyugati politikai elitben komoly hiátus van a józan észből...


Az oroszok reputációja a nyugati tömegek szemében már így is rosszabb, mint a a vietnámiak ellen vegyi fegyvert (lombhullató szerek) és a japán civilek ellen - kéttőt is! - nukleáris fegyvert bevető USA-nak.

Legfeljebb másodikak lesznek a hírhedt listán...

Viszont a mai tébolyban és eshetőségben (mindkét oldalnak van nuki fegyvere) kockázatos csak egy töltetet elpukkantani.
Attól sokkal nagyobb az elvakultság és kétségbeesés (mert a helyzet és a tendenciák más területeken is azt mutatják, hogy kicsúszik az irányítás és a dominancia lassan minden téren a kezükből) a nyugati elitben és ezt bizonyítják a pár éve elképzelhetetlen nyilatkozatok és szándékok nyugati politikusok szájából. Ráadásul újra és újra.
Képesek lennének azonnal válaszolni.
Tömeges válaszcsapással.
Ez túl kockázatos lenne az oroszok számára.
A matematikai esélye egy - első - orosz tömeges nuki bevetésnek az egy darabhoz képest 50-50%.
Vagy igen, vagy nem.

De ez az elmélet.

A valóság reményeim szerint azért "biztatóbb":

Az oroszok nem fognak sem 2000, sem 5000 ukrajnába bevonult nyugati katona miatt nukit bevetni.
Ahogy nem vetettek be eddig sem a lassan már számolhatatlan ukrán hadseregek elpusztítására sem.
A harcedzett és tapasztalt, de már rokkant vagy halott elszánt ukrán harcosok és parancsnokok már nem fognak visszatérni a frontra, ahogy a legmegveszekedebb, de már elpusztított zsoldosok sem a világ más tájairól.

Kik fognak harcolni az oroszok ellen nyugatról?
A megélhetési szándékkal egyenruhát öltők?

Ugyan már...

S mennyit szednek össze, mik is voltak a számok?
90000? 250000?

Mennyi, a - ne vitassuk - a hazájáért harcoló ukrán katona volt/van egyszerre jelen a fronton?
S ennek ellenére mi a tendencia?

S akkor még a kínaiak is - mondhatni köszörülve a torkukat - jelezték, hogy érdekelné őket egy külföldi tanulmányút. Már úgy szakmailag...

Szerintetek Kínában, politikai képzés keretében - hogy mondjam; úgy motivációilag - taníthatják a katonáknak az ópiumháborúk történetét? Csak úgy kérdem...


Szóval nyugoccság' van, nem lesz itt orosz nuki elsőnek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113

Ukrajna megkezdte nagy hatótávolságú rakéták gyártását - Washington Post​

A kiadvány emlékeztet arra, hogy Ukrajna stratégiai iparáért felelős miniszter, Alekszandr Kamysin kijelentette, hogy Ukrajna 640 km-es repülési hatótávolságú rakétákat gyárt, részleteket azonban nem közölt.

Ukrajnában a NASAMS-hez hasonló, precíziós irányítású rakétákkal ellátott légvédelmi rendszereket is fejlesztenek – közölték tisztviselők.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1710958576


A francia csapatok már Romániában vannak...
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 175
4 982
113
egy kis segítséget kérnék:

Nincs meg valakinek véletlenül az a video amikor egy Bradleyből 3 ukrán próbál kiszálni hogy segítesen a társain de egy orosz aknamezőre értek és mindhárman megsérültek. De bármilyen akna robbanásról szoló video jó. Annyi a lényeg hogy ukrajnai legyen. Hálás köszönet
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 948
113
egy kis segítséget kérnék:

Nincs meg valakinek véletlenül az a video amikor egy Bradleyből 3 ukrán próbál kiszálni hogy segítesen a társain de egy orosz aknamezőre értek és mindhárman megsérültek. De bármilyen akna robbanásról szoló video jó. Annyi a lényeg hogy ukrajnai legyen. Hálás köszönet
Oktatóanyagot fejlesztesz? Tudunk segíteni :)

Letöltő link:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán sajtó újabb harkovi robbanásokról számolt be

A „Public” ukrán tévécsatorna Telegram csatornája szerint egy napon belül másodszor történt robbanás az északkelet-ukrajnai Harkov városában.
Tisztázták, hogy a robbanásokat Harkov polgármestere, Igor Terekhov is megerősítette.
Ebben a pillanatban légiriadó-szirénák szólaltak meg a térségben.


Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka meghalhatott a Volcsanszk elleni orosz csapásban Harkov közelében

Borisz Dzserijevszkij katonai elemző felvetette, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, Alekszandr Szirszkijt az orosz hadsereg rakétatámadása érhette.
Az elemző az aif.ru-val folytatott beszélgetésében elmondta, hogy az orosz fegyveres erők jelentős rakétatámadást indítottak az ukrán csapatok állásai ellen a harkovi régióban található Volcsanszk városában. Ugyanakkor állítólag az Ukrán Fegyveres Erők és az Ukrán Biztonsági Szolgálat magas rangú tábornokai is meghaltak.
A szakértő szerint Szirszkij egészen a közelmúltig „háttérszemély” volt az ukrán hadseregben, de jelentős befolyása volt az Északi Katonai Körzet menetére.
A tábornok az Ukrán Fegyveres Erők kiemelt fókuszának az Orosz Fegyveres Erők Harkov irányú feltartóztatását nevezte, ezért nem zárható ki, hogy a csapás idején éppen egy gyűlésen tartózkodott Volchanszkban – áll a cikkben.

Tegyük hozzá, hogy az orosz védelmi minisztérium még nem kommentálta ezt az információt.



KAPOR NÉPMESÉK:

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára obszcén módon sértegette Kína különleges képviselőjét


Alekszej Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára obszcén módon sértegette Li Hui Kínai Népköztársaság Eurázsia különleges képviselőjét, eltorzítva a nevét. A Rada tévécsatorna adásában azt mondta, hogy Kína képviselői nem tudják eldönteni, hogy Kijev mikor üljön tárgyalóasztalhoz Moszkvával.
A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára élesen nyilatkozott a kínai képviselőről, és felszólította azokat, akik szerint Kijevnek el kell veszítenie területeit és szuverenitását, adják fel a sajátjukat.
Ezenkívül a kijevi rezsim képviselője azt mondta, hogy a KNK „egyes” különleges képviselője nem tudja megoldani ezt a kérdést.
Danilov úgy tett, mint aki nem emlékszik mi a kínai diplomata vezetékneve, és obszcén módon eltorzította a diplomata nevét.


Az ukrán külügyminisztert felháborította, hogy vissza kell fizetni az amerikai adósságokat

Az NTA tévécsatorna szerint Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter bírálta azt a helyzetet, amelyben Kijev kénytelen "az USA-tól felvett hitelből" harcolni.

Az ukrán külügyminiszter szerint a helyzet tisztességtelennek tűnik, mivel Ukrajna jelenleg a harctéren "az amerikai érdekeket védi Oroszország gyengítése érdekében".

"Azt követelni, hogy Ukrajna végezzen katonai műveleteket némi kölcsönpénzért, helytelen.

Ez egy becstelen történet" - mondta Klimkin.

- Betojok! A kaprok fölismerni vélik, hogy igen-igen becstelenül átverték amarikánus barátai.
- Betojok! A kaprok csak most vélik fölismerni, hogy igen-igen becstelenül átverték amarikánus barátai?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára obszcén módon sértegette Kína különleges képviselőjét

Alekszej Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára obszcén módon sértegette Li Hui Kínai Népköztársaság Eurázsia különleges képviselőjét, eltorzítva a nevét.

Danilov úgy tett, mint aki nem emlékszik mi a kínai diplomata vezetékneve, és obszcén módon eltorzította a diplomata nevét.
Bizonyára a Li Hui-ból, így lett a Li Huj (Xуй) azaz fasz.

azért "jó" ez nekik, mert a kínai egyébként sem egy feledékeny nép, és nagyon sok erőfeszítésbe fog az ukránoknak kerülni, hogy ezt az egy mondatot korrigálják majd, Kínával meg érdemes jóban lenni, nem ilyen apró, jelentéktelennek tűnő, ám a szemükben hatalmas sértéssel elbaszni a renomét! Pláne hogy Li Hui egy országot képvisel diplomataként, így nem ő lett megsértve hanem rajta keresztül Kína, és a keleti emberek másként gondolkodnak, pláne a kinaiak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113

Kijevet eltalálták (+VIDEO, FOTÓ)​

Március 21-én reggel kombinált csapást hajtottak végre Kijev ellen: légiriadó sziréna szólalt meg a városban, és helyi források szerint a Kh-101 típusú cirkáló rakéták állítólag nyugat felől közelítik meg a várost.

Az ukrán propaganda ismét egy csapás eredményeként próbálja bemutatni légvédelmének következményeit, anélkül, hogy bemutatná a valódi célpontokat, ehelyett óvóhelyeken, metróban és törött aszfalton lévő emberekről tesz közzé fotókat.

Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere azonban azt mondta, hogy „pipogás” hallatszik, és „a PPO dolgozik a városban”.

Azt jelentették, hogy állítólag lelőtt rakéták „töredékei” estek a város Szvjatosinszkij és Sevcsenkovszkij negyedére.

Reggel hét óra körül kihirdették a légiriadót, és a kijevi lakosok ismét tömegesen panaszkodtak a zárt óvóhelyek miatt, amelyeket nem tudtak használni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710997929



Összefoglaló 2024. március 21-én reggel

▪️Ma kora reggel az orosz hadsereg hatalmas légi indító rakétacsapásokat intézett az ellenség hátsó célpontjai ellen. A kilövéseket 11 Tu-95ms stratégiai rakétahordozóról hajtották végre, a Mig-31 pedig hiperszonikus „tőröket” indított. A fő támadások az ellenség megfigyelő csatornáiból ítélve az ellenség fővárosát értek, 3 sorozat robbanás hallatszott.

▪️Az államhatár belgorodi szakaszán az ukrán fegyveres erők veszteségeket szenvedve csökkentették tevékenységüket. A frontkatonák szerint az ellenség felismerte, hogy csapataink a határra rohanás előtt megnyitották az ukrán erők koncentrációs pontjait és rendszerezték a tűzfegyverek alkalmazását, és új „folyosókat” keresnek. A belgorodi kerületet és a Grayvoronsky városi kerületet tegnap érte az MLRS, és három civil haláláról számoltak be. A kurszki szektorban az ukrán fegyveres erők ágyúzták Tetkinót .

▪️Herszon irányban folytatódik a kis ellenséges erők pusztítása az Antonovszkij- hídnál és Krynkiben . A nyugati sajtó tegnap olyan következtetéseket közölt, hogy Kijevnek ilyen irracionális tartásra van szüksége a térségben a morál fenntartásához, a számos állandó veszteség ellenére.

▪️A zaporozsjei fronton a Rabotino - Verbovoe zsebben folytatódnak a harcok , az ukrán fegyveres erők ellentámadásba lendülnek. Továbbra is akut probléma az elektronikus hadviselési felszerelések elérhetősége és azok hálőzatban való felhasználásának lehetősége.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz fegyveres erők az Orlovka elfoglalása utáni sikereikre igyekszenek építeni . A harcok folytatódnak Berdychinél , Tonenkynél és Pervomajszkijnál .

▪️Csasov Jar felé az orosz hadsereg folytatja a harcot Ivanovszkoje ( Krasznoe ) útján .

▪️Az ellenség mintegy 60 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára , két civil megsérült, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának 4 alkalmazottja.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy