Hurci10: Nem haragszom, szerintem beszélgetünk valamikről, akár feltételes, akár kijelentő módban. Az én véleményem csak egy a sok közül. A te "tényeid" is egy a sok közül. Az, hogy ez a háború nagyban megváltoztatta az oroszok hozzáállását a hadsereghez, hadiiparhoz, a gazdasághoz, úgy az életükhöz viszont visszaköszön a napi életben. Valószínűleg kellett nekik ez a kijózanító "pofon", amit kaptak. Az oroszok egy viszonylag gyors fejlődésen keresztül jutottak el a mostani helyzethez a repülőgép fegyverzet, bombák terén. A FAB szériák mellett idáig a KAB irányított bombákat fejlesztették, ami a fő irány volt nekik. Nem én szoptam ki a kisujjamból, hogy a FAB-3000 bombákhoz fejlesztik az UMPK kitteket és azt sem, hogy milyen hordozókat lehetne alkalmazni hozzájuk. Az oroszok gondolkodnak ezen, számba véve a lehetőségeket, amiket vagy megvalósítanak, vagy sem, de eljutottak arra a szintre, hogy komolyan foglalkozzanak vele. Az, hogy miket tudnak előbányászni, amiből valamit ki is tudnak hozni, nem minket fognak megkérdezni. Az idő sok mindenre fog választ adni. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a KAB bombákat miért nem alkalmazzák? Annak ellenére, hogy ki mit mond, az oroszoknak van pénze, nem is kevés mind arra, amit meg akarnak csinálni. A háborúban meg sok minden átértékelődik, nem csak náluk.
Légi-fölény, légi-uralom. Ha értelmezted volna, amit írtam róla, akkor világos lenne, hogy helyileg kialakított légi-uralmat írtam, a légi fölény nagy részt meg van régóta. Az ukrán légvédelem létezik és a háború végéig meg is marad, de az aktivitása, eredményessége, adott területek feletti képessége, mennyisége, a felhasználható fegyverzete, rakétái nagyon korlátozottak lesznek, mint a szerb légvédelem esetén volt. Az orosz légierőnek a bevetéseknél ezeket a tényeket figyelembe és komolyan kell vennie mindig. Állítólag főleg a Patriot ütegek ugyan megsemmisültek, de ennek ellenére az ütegekben lévő rakéta indítók még lehetnek bevethető állapotban, amiket ha korlátozottan is, de alkalmazni tudják. A csapatlégvédelem, még ha korlátozottan is, de létezik és bevethető, főleg a tüzér eszközök.
Ukrán Buk-M1
A lőszerekről. Az, hogy a tüzérségi lőszerek elfogynak az ukránoknál nem azt jelenti, hogy mostantól nem tudnak mit kilőni, hanem, hogy a készletek, utánpótlás annyira megcsappant, hogy a felhasznált mennyiség töredékét tudják csak alkalmazni. Láthatóan kb. 20%-ra esett vissza a használatuk, illetve a prioritások szerint vannak fontos és kevésbé fontos irányok, feladatok, amik között el kell osztani a meglévő készleteket.
A francia vonal. Szerintem inkább izmozás megy, jó nagy blöfföléssel, időhúzás, mert elfogytak a ténylegesen használható dolgok. Biztos vagyok abban, hogy akik számítanak, azok a háttérben beszélnek egymással, de a Macron nem tartozik közéjük.