[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 294
26 346
113
Érdekes, hogy általában nem üteg, osztály szinten alkalmazzák az oroszok a tüzérséget, hanem szinte szólóban tüzelőállást foglalnak, megszórják a kijelölt célpontot, majd továbbállnak.
417406440_731912492455165_6398195653772697478_n.jpg

ap23089527958816.webp

0-1671629419-jasthe1-post-material.jpeg

1646325292_01.jpg

1791420350_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_8b391bac3bb2cf04fa6d0e349a9abedf.jpg
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 602
24 999
113
Ukri radar is légvédelmi eszközzé avanzsált és elhárított egy Lancetet:

A telegraph firkászainak nem adtak pontos leiratot a cicás:

Bobr 2 álcaruhás ukrit támadott FPV drónnal:

Még május 2.-án kilőtt abrams Avdeevka közelében:

TOS2:

-2 egy főhadnagy és egy másik tiszt a 8. különleges alakulatból:

Ez itt vova, vova oroszt akart ölni, ne légy olyan mint vova:

Orosz mesterlövész:

-1 abrams Krasznopollal kiiktatva:
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 125
7 108
113
Szóba se semmilyen atomháború!


Viszont, elismerték a tálibokat, éppen a részleteket dolgozzák ki. Elkezdtek mindenkit elismerni, hogy betegyenek az USAnak. Emellett tervek vannak, hogy hamarosan le fogják zárni az ellenséges országok felé a teljes kereskedelmet (urántól az olajig).

Baszhatjuk.
Igazuk van abban, hogy Magyarországon miért készüljenek olcsó orosz energia hordozókkal NATO harcjárművek és NATO lőszerek. Ez nem logikus.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 088
113
Ha valamikor megkapják a svèd awacsot az ukránok- ès nemcsak igèret marad- akkor mivel tudnák leszedni az oroszok majd?
Gondolom közèp-nyugat ukrajnai lègtèrben reptetik majd őket a nagy felderítő táv miatt.
Persze földön egyszerűbb lenne, de van egy èrzèsem, ez majd lengyelből fog berepülni minden alkalomkor.
Ukran felsegjellel gyakorlatilag bárhol leszedhetik, nem kell hozzá ukrán légtér vagy orosz.
Nem ukrán felsegjellel pedig Ukrajna és Oroszország felett bármikor leszedhetik.
Bármilyen nem ukran reptéren szintén megoldhato picike, beazonosithatatlan drónokkal.
Lásd pl ha nálunk Pápán vagy Kecskeméten pihengetnenek az ukrán gépek pár FPV dron bármikor leselejtezhetne őket, aztán keresse meg aki tudja hogy ki indította őket. Ráadásul ha orosz támadja meg még valamennyire el is fogadható.

Azigen. o_O Ez eddig a legmélyebb pont nálad. Amolyan igazi "szög a zsákból"-helyzet. Mennyön a naccájú fijatal-e, majmettuggyák mijazélet, mint minka Kádáreltárs idejébe!
Ezzel többek közt az a nagy baj, hogy nagypofájúan olyat követelsz mástól, amit te magad sosem hoztál. Közel sem. Arról már nem is beszélve, hogy említett hozzászólásod arról szól, hogy hajtsuk neki az oroszoknak(!) a katonáinkat, mert egyikük hogy beszél már, nem ért veled egyet, NATO-huszár(akármi is ez), meg mert nálad megállt az idő valahol 40 éve. Amellett pedig jól láthatóan úgy gondolod, hogy amíg mások megdöglenek, te majd a nyugati határ mellett, esetleg "ideiglenesen" Ausztriába ruccanva sunnyogsz amíg csak lehet.
És akkor vérig vagy te is meg a hasonszőrűek is sértődve, hogy a fórumon ténykedő néhány katona nem akar már sok emberrel érdemi társalgást folytatni, pedig ez pont az ilyen megnyilvánulások miatt van, amikor burkoltan vagy nyíltan a halálukat kívánod/vizionálod ebbe a bicskanyitogató, lenéző-kioktató stílusba csomagolva. :confused:
Ne haragudj de több eszem van annál azt hiszem hogy drónok elől ugraljak Donyeck alsón Hunter Bidenekert meg a többi Washingtonbol meg Brüsszelből vonyito háborús maniakusert. Menjen mindenki aki csak akar, vagy úgy gondolja ez gyerekjáték, hajrá, senkit se tartok vissza, szerezzen tapasztalatot. Ausztria és Svájc semleges országok katonailag legalább, ha Ausztria EU téren nem is. Mondjuk érdekes lesz a semleges helyzete egy EU katonai bármi csodában Oroszország ellen, de hivatalosan semleges eddig. Nekünk sajnos nem jött össze, ahogy megszabadultunk a VSz-tol mert függetlenség, úgy be is léptünk a Natoba pár év után mert akkor már megmagyaraztak hogy az a függetlenség. Most már irigylésre méltó Ausztria semlegessége.
Nekem nem távolság, nem én választottam, ide születtem, meg akkor mikor vasfuggony volt és mi el voltunk zárva, nem mentem sehova, akkor senki sem irigykedett. Ha bárki is eljon idáig keletről akkor ennek az országnak már régen reszletek.
Egyébként pont lexarom őket, idejét se tudom már mikor voltam át, talán kb egy éve?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 012
14 807
113
Kinzsal "Tőr" csapás a Javorovszkij gyakorlópályán Lviv régióban.
Amit jelenleg tudni a Javorovszkij teszttelep elleni néhány nappal ezelőtti légitámadásról:

Az infrastruktúra 2022. márciusi megsemmisülése után itt zajlottak a helyreállítási munkálatok, és létrehozták a „Nemzetközi Békefenntartási és Biztonsági Központot” a NATO oktatóinak befogadására. A bázist mélyen a föld alá temették, és rengeteg pénzt fektettek bele.
Hosszú hónapokig senki sem nyúlt ehhez a kincshez, mígnem a NATO eszkalációs hadműveletbe kezdett az F-16-osok szállításábal, valamint egy kiképzőközpont és parancsnoki állomás létrehozásával

Pár nappal ezelőtt az előzetes felmérések szerint mindhárom föld alatti, összekapcsolt bunkercélpontot eltalálták.
A légierő földalatti parancsnoki állomása, kiképzőközpont és 200 fős bunker komplexum
A földalatti létesítményekben az Ukrán Fegyveres Erők repülőszemélyzetét képezték ki, és a NATO lengyelországi irányítóközpontjával online koordinálva zajlottak a repülések és légimanőverek szervezésének előkészületei. A bunker területén Benelux államokból, főként Hollandiából érkezett oktatók , valamint cseh és spanyol szakemberek éltek, és ukrán személyzetet képeztek ki.

A földalatti minivárosban összesen 380-410 ember tartózkodott. A helyzetközpont virtuális kiképzési módban már gyakorolta az F-16-os vadászgépek repülésének koordinálását 12 jármű harci felszerelésben, leszálló megközelítéssel Ukrajnában tankolás céljából. Ezt követően a rakéták légi indítását az Orosz Föderációban lévő célpontok ellen és a lengyel repülőtérre való visszatérést gyakorolták.

‼️A GUR megpróbálja bosszút állni az Ukrán Fegyveres Erők nagy, cellás földalatti parancsnoki állomásának felrobbantása miatt a lviv-i Yavorsky gyakorlótéren, ahol F-16-os pilótákat képeztek ki, és ahol külföldi oktatók is állomásoztak.
Ezért folyamatosan nato drónok figyelik Oroszország teljes fekete tengeri partvidékét.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 694
13 841
113
Hujujj, hát hogy hozhatnak le ilyen hírt.


most vagy baromi jók az abramsek.. vagy valami cnnes lázadás történt.
Facebookon szerintem már feni a trollsereg a késeket, oroszbérencezik majd a portfóliós srácokat. Persze az aduász itt is lölő lesz :)

hozzá tartozó Fb thread:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 509
79 595
113
Hujujj, hát hogy hozhatnak le ilyen hírt.


most vagy baromi jók az abramsek.. vagy valami cnnes lázadás történt.
Facebookon szerintem már feni a trollsereg a késeket, oroszbérencezik majd a portfóliós srácokat. Persze az aduász itt is lölő lesz :)

hozzá tartozó Fb thread:
Nem jó a löveg, mert szinte csak páncéltöről lőszert kaptak hozzá és azzal nem leheg lebontani egy házat. Ez aztán á megállapítás... Miért nem használják a Leopardhoz kapott repeszlőszert?

Bár az beszédes, hogy így is jobbnak tartják mint a szovjet/orosz harckocsikat.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Nem jó a löveg, mert szinte csak páncéltöről lőszert kaptak hozzá és azzal nem leheg lebontani egy házat. Ez aztán á megállapítás... Miért nem használják a Leopardhoz kapott repeszlőszert?

Bár az beszédes, hogy így is jobbnak tartják mint a szovjet/orosz harckocsikat.
Teljesen mindegy, hogy jobb-e, mint az orosz, ha csak pár tucatot kapnak belőle, a ruszkiknak meg havonta jön a frontra 100+ páncélos utánpótlásként. A 2. világháborúban is a német tankok képviselték tudtommal a legmagasabb színvonalat, csak sokkal kevesebb volt belőle, mint kellett volna, így aztán a végeredményen nem változtatott.

Más:
Tegnap az egyik olvtárs ugye itt örvendezett, hogy Krasnogorovkánál az ukránok előretörtek és már talán az összes oroszt ki is verték a környékről. Erre írtam, hogy azért várjanak még a pezsgőbontással. A témához íme a mai adalék:

Eszerint tehát az ukrán páncélos szaladt előre, amíg bírt, aztán megadta magát a személyzet az oroszoknak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 229
37 036
113
A GrV "Center" szibériai egységének brigádjából származó tüzérségi emberek a 2. egymást követő napon elpusztítják az amerikai Abrams tankokat! A tankot ugyanaz a Krasnopol irányított lőszer semmisítette meg

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 982
5 425
113
Igazuk van abban, hogy Magyarországon miért készüljenek olcsó orosz energia hordozókkal NATO harcjárművek és NATO lőszerek. Ez nem logikus.
Sőt Ukrán harcrjárművek egy része rajtuk keresztül szállított Orosz olajból finomított gázolajat megy."Cserébe" nem zárták még el a vezetéket.

Krím
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 229
37 036
113

A Center csoport katonái megosztottak egy felvételt egy másik Abrams megsemmisítéséről Novoselovka közelében.

Ahogy maga a harcos mondja, egy drága konzervdobozra mért csapást egy közönséges FPV drónnal, egy RPG-7 lőszerrel, a lőszertárolót találva el.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
380
2 600
93
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.

Azt remélem azért látod, hogy ez a háború pontosan azért folyik, mert "fura a felháborodás"?

"Fura", hogy az oroszok felháborodtak, mert semmibe vették őket.

Az, hogy az ukránok államterületet védenek, nem ok, hanem okozat. Az ok az, hogy iszonyat nagy képük van, és semmibe vették a legnagyobb szomszédjuk nyiltan kimondott kéréseit.

Hogy illusztráljam. Bármennyire is jogod van a kertedben bömböltetni a death metalt, ha éveken keresztül csinálod, előbb utóbb vagy fel leszel jelentve, vagy ha az nem megy, igenis szét fogom valahogy gyilkolni a hangszóróidat.

Engem azért piszkosul zavar ez a kettős mérce, hogy amikor nekünk jó, akkor így, de amikor nekünk nem jó, akkor amúgy.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 349
11 292
113
Ha berepül ukrikhoz a polákoktól, akkor a Fehéroroszoktól valószínűleg felreppen egy vadász R37-el szerelve.

Én is Belaruszból ugranék rá, MiG-31-el, vagy légvédelmi rakétával. Vagy mindkettővel.

Harmadik opció. Putyin belátja hogy nagyon benézte a kijevi vacsorát és visszavonul az erőivel a nemzetközileg elismert határai mögé és mindenki békében élhet.

Ketaminra egy kis borovicska, vagy mi történt itt?