[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
790
2 380
93
A kozelkeleti terroristáktól ellestek az oroszok egy újjabb taktikát - az alagútépítést


A világurbol is látsik mit alkot az "orosz világ"


Igen Panyolka,a közelkeleti terroristáktól....az hogy a II.vh-ban is szokásuk volt,az nehogy megzavarjon.Gondolom abban az időben tanulták el a közelkeleti terroristáktól,de lehet hogy az I. vh-ban.Mondjuk ott ástak a germánok is,meg az angolszászok is...ennyi mocskos tenoristát...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Íme a legjobb videó a megerősítés szempontjából.

1. Érkezések az Artem üzembe.
2. 6 érkezés látható.
3. Tisztán láthatja, hogy néz ki az X-101 rakéta, és miben különbözik a NASAMS rakétától.
4. Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága kijelentette, hogy a 13 indítottból 11-et lelőttek. És akkor egyszerre 6 érkezik.
"Nem bírnak magukkal a naperőművek" találó cím, mert erőszakosságukban rendszer instabilitást és az energia piacon negatív és pozitív árcunamit okoznak akár nagyker piaci árak kialakulásával, mert a kutyának se kell pont akkor az energia, mindenkinek van.
A naperőműveket üzemeltető politikus-oligarcha a magyar szolgáltatónak adja el ezt az áramot a kötelező átvételi áron (50 - 100 Ft ) utolsó wattig, mikor nem kell a villany, akkor is - és ezt hosszútávú akár 10 éves szerződéssel teszi..

Nekem azért vannak homályos részletek. Nem tudjuk, hogy az EU térít-e ezért azoknak az államoknak, akik átadnak áramot Ukrajnának. Azt olvastam, hogy Zelenszkij Lengyelországtól kért áramot a két lecsapott alállomás miatt. Tusk akkor hajlandó áramot exportálni Ukrajnába, ha az EU megtéríti.
Tőlem is vesz át napelem termelte áramot a szolgáltató. Szerintem nem az a megoldás, hogy akkor ne termeljenek napelemek áramot, hanem a tudományos-technikai fejlődés oldja meg a hosszabb távú áramtárolást.
Egyébként az EU-nak kellene újra átgondolni az energiapolitikáját, mert a jelenlegi nem úgy tűnik, hogy beválik.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 354
14 149
113
Igen Panyolka,a közelkeleti terroristáktól....az hogy a II.vh-ban is szokásuk volt,az nehogy megzavarjon.Gondolom abban az időben tanulták el a közelkeleti terroristáktól,de lehet hogy az I. vh-ban.Mondjuk ott ástak a germánok is,meg az angolszászok is...ennyi mocskos tenoristát...

Hát persze, teljesen logikus, hogy hosszú idejukben torténelmi konyveket bújtak és onnan olvasták ki a helyet, hogy abból inspirálodjanak, ami az orruk elott van a hírekben és a szociális médiában. :rolleyes:

---
Kurakhove:




TOS Charkovi régióban:

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 882
113
Hát persze, teljesen logikus, hogy hosszú idejukben torténelmi konyveket bújtak és onnan olvasták ki a helyet, hogy abból inspirálodjanak, ami az orruk elott van a hírekben és a szociális médiában. :rolleyes:

---
Kurakhove:




TOS Charkovi régióban:

Kedves Phál, "teljesen logikus" , hogy egyik katonai akadémián sem foglalkoznak olyan stratégák mint pl Szun Ce vagy Clausewitz stb, munkásságával, csupán azért mert azok nem szerepelnek a hírekben vagy a közösségi médiában! :rolleyes:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 756
80 177
113
Ez úgy ahogyan van hulyeség, nyilván nem fognak az ukránok feladni olyan nagyvárosokat, amiket az oroszoknak nincsen katonai erejuk még megkozelíteni sem, ráadásul a harmadik pontot a Kachovkai gát felrobbantása után eleve nem is lehet teljesíteni - az duzzasztotta a vizet a Krími csatornába. o_O
Szándékosan oszekevertek néhány elso látásra jól hangzó ajánlatot néhány teljesen kivitelezhetetlennel, hogy elozékenyeknek látszódjanak a világ elott.

Miért kovetelik feloldani a szankciókat, ha szerintuk nem mukodnek? :cool:


Hát ez az, a feladott teruletet visza kellene foglaniuk, mikozben tobb nagyváros is fekszik rajta. Így logikusabb eleve nem feladni, hiszen egy 20-30-ezres vásosért is az oroszoknak kb 100-ezres veszteséggel kell fizetniuk úgy, hogy azután már nem lesz ott város.
Nagyon nagy eufémizmus feladott terüketnek nevezni azt, amit harccal vettek vissza az ukránok. Kijev környékén adtak fel területeket az oroszok és ennyi. Minden más területet az ukránok harccal foglaltak vissza.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
Na, szóval, szvsz. Nem akartam ezzel foglalkozni, de még külföldről is "Rohadt Putyin, gyilkos, ez is fake, ez is?"-ozik a rokonyság, úgyhogy kicsit jobban utánanéztem mi a fakk is van.

Tehát, pár dolog:
"Az ukrán biztonsági erők főhadiszállása is megsemmisült az oroszok hétfői légitámadása során. A főhadiszállás a kijevi Okhmatdet gyermekkórház közelében volt."

Vagyis, úgy a közelében, hogy konkrétan a VOLT radiológiára pakolták be a főhadiszállást!

BELE AZ ÉPÜLETBE.
KÖZVETLENÜL A KÓRHÁZ KÖZELÉBE.

Igen, még sosem láttunk ilyet tőlük, tehát "fake" ruszki hírek, drágajó ukrán gyerekeket akart ölni a gaz Putyin - vagy valami ehhez hasonló, pedig a muszka még a kazettás-gyerekgyilkosos krími szemétség után se produkált semmi extra megtorlást az ukránok felé.

Nos, amit láttok a videókon, főleg mélyFOS és ukrán média által irányított videókon, hogy többen romokat pakolnak, sokan, köztük befogva fehérruhások és kékruhások, orvosnak-nővérnek öltözött valakik, na az volt a főhadiszállás, maga a kórház pedig már régóta csak a modern épület.
2023ban az áramellátás biztosítása okán, szólva az oroszoknak is, hogy ezt a generátort ne bombázd szét, ez a gyerekkórházé!!! miatt egy épületben működik az egész gyermekrészleg, a külső épületeket régóta nem használták, sőt, elvileg 2023 végén ki tudja milyen "felújíáson" esett át a most telibekapott épület, ahová ki tudja mit és kiket pakoltak bele azután, de a hírszerzés adatai alapján arra figyeltek fel, hogy túl sok volt a katona ruhás illető a gyermekkórház udvarán ...

Vagyis, a modern épületet kapta telibe a saját légvédelme, annak repeszei szóródtak szét az üvegen, amely üvegek lehullva megsebesítettek több udvaron lévő kisgyermeket, legalábbis vágóképnek mutogatták őket az ukránok a mélyFOSnak, de az új épületet, ahová a légvédelmi rakéta csapódott be, azt nem mutogatták, szó is alig van róla, csak a régi épületet említik a videókban is. Viszont, a régi épületben NEM VOLT 2023 óta SEMMILYEN gyermekklinika.

Közben az oroszok meg szépen szikével kivágták az ukrán főhadiszállást, amit - még egyszer - nagyonukránék - mondjuk ki - DIREKT a kórház közelébe pakoltak ...

A videókon látható, hogy mindenki pakol, miközben KATONÁK hátul ... vajon miért KATONÁK ..., ... és nem tűzoltók meg HÁTULRÓL sutyiban hozzák ki a letakart és kicsinált katonai személyzetet. Ennyi. láttunk már ilyet? Hogyne. Sajnos, ...

Egy gyermekkórház nem igényelne Patriot szintű védelmet, de egy komoly főhadiszállás már igen.

Tehát, két rakétáról beszélünk:
1. AIM-120 csapódott az üvegépületbe (plusz a "KH" detonációja)
GettyImages-2160520670_v9ho09

2. Egy "KH-101/102" (vagy más) pedig letarolta a főhadiszállást.
28507b238a789dbc3e6ade0b7ce8db02-83206471.jpg


Egy KH szintű csapás robbanásilag kb. így néz ki:

Ti láttatok tűzet? Oltást? Tűzoltó alig van, csak katona és fehér/kékruhás valakik. Kérem szépen ez tehát NEM KH volt, hanem valami olyan, ami erre a célra tökéletes, de mégse okoz olyan károkat a környékén, kivétel a célpont, ami felesleges civil áldozatokat generálna.

SŐT, lefogadom azt is, hogy a fő csapás ez a régi épület volt, minden más, főleg a gyár, csak elterelés, a légvédelem leterhelése miatt, hisz, ahogy már szó volt róla, miért éppen most kapták ki? Erre írtam, hogy mert egyes hírek szerint a felújítás után a gyárba új munkások jöttek, főleg külföldről, a régieket pedig elvitték a frontra, de ez az időzítés pont azt mutatja, hogy célzottan vadásztak valakiKre, a gyárat bármikor ledózerolhatták volna, ahogy látni az 5-6 rakéta érkezését, talán védeni se védték, nem tudom, de ezt mutatja a történet. És akkor ne felejtsük el, hogy július 1. óta a Kínai Népköztársaság és Oroszország közösen használhatja egymás civil és katonai műholdjait, ill. orosz felderítő drón volt VÉGIG Kijev fölött, nem zavartatva semmitől és senkitől!

De menjünk tovább!
Simplicius írt egy rövidet erről, és vsz neki is igaza van, tényleg légvédelmi rakéta szállt bele az üvegépületbe, ahol MAGA a kórház működik, ill. tényleg telibekaphatták a főhadiszállást az oroszok, amit az ukránok próbálnak egybemosni mára 30+ áldozattal (vsz mind katona, ill. munkás, és majd figyelni kell ismét, hogy melyik nyugati tisztet temetik vadász, horgász és ki tudja milyen baleset okán!). Egyébként nincs gyermek áldozata a csapásnak! Legalábbis egyelőre:

Gázai kórházak kapcsán nem emlékszem olyan "PUTYIN LETAROLTA A LEGNAGYOBB KIJEVI GYERMEKKÓRHÁZAT" szintű Izraelt és Netanjahut elítélő hatalmas mondatokra a mélyFOS hasábjairól, mint amit most a kettős mércések tolnak ...

Közben Aresztovics:

Meg különben is! Zárjuk le a vitát! :D
GR9rNPvaMAAh5bx
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Hogyan készül a NATO az Oroszországgal vívott háborúra?

Az amerikai Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok
Központja (CSIS) áttekintést adott ki arról , hogy a NATO-országok milyen mértékben készültek fel az Oroszországgal vívott háborúra .

A tanulmány szerint az Oroszországgal való ütközés legvalószínűbb iránya a Balti-tenger lesz . Ennek alapján 2022-től a szövetség a védelmi kiadások növelésére helyezi a hangsúlyt. 2024-ben 23 részt vevő ország katonai kiadásai várhatóan elérik a GDP 2%-át . Pénzben kifejezve ez 380 milliárd dollárt tesz ki (szemben a 2014-es 235 milliárddal ). Legalább 20% -uk a hadseregek modernizálására megy majd .

Bulgáriában, Észtországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában előretolt bevetési erők (EFP) felépítését tervezik dandárszintű (legfeljebb 5 ezer fős) egységek létrehozása céljából. Korábban beszámoltunk e célok romániai és litvániai megvalósításáról .

Jelentős elem lesz az új NATO Erőmodell (NFM) , amely a „keleti szárny” északi, középső és déli részein bevetésre küldött erők növelését jelenti: 10 napon belül (1. készültségi fok) – több mint 100 ezer v/sl., 10-30 nap (2. fok) - 200 ezerig, 30-180 nap (3. fok) Korábban az első 15 napra 40 ezer volt a tartalék .

A CSIS szerint Németország 30 ezer katonát, 85 hajót és repülőgépet von be a második készültségi fokozatú akciókhoz. Az átjárhatósági problémák megoldását a parancsnoki struktúra átalakításával, bővítésével , valamint az EFP és NFM erők részvételével zajló nagyszabású gyakorlatok fokozásával tervezik . A NATO legnagyobb Steadfast Defender gyakorlata , amely 1988 óta a legnagyobb, jelzésértékűvé vált.

Kiemelt feladattá vált a védelmi ipar kapacitásának növelése . A védelmi termelési cselekvési terv (DPAP) a szövetségesek összkeresletét határozza meg a közös beszerzés felgyorsítása és a termelési kapacitás növelése érdekében. Európában és az USA-ban a hadiipari vállalatok már növelték a termelést, és kiterjesztik ezt a folyamatot. A NATO-országok fegyveres konfliktus alatti fegyverek és katonai felszerelések szállítására való képességét a CSIS nem értékeli elégségesnek az elhúzódó ellenségeskedés végrehajtásához.

Szemléltető példa a NATO-országok részvétele a líbiai hadműveletben 2011-ben, amikor az összes résztvevő (az Egyesült Államok kivételével) gyakorlatilag kimerítette precíziós irányítású lőszerkészletét az első hónapban .

Bár az ilyen tanulmányok jellemzően a katonai-ipari és pénzügyi vállalatok érdekeit szolgáló lobbitevékenységek átszorítására irányulnak , nyilvánvaló, hogy a NATO szisztematikusan dolgozik struktúrájának, személyi állományának és fegyvereinek, reagálási terveinek és irányításának újjáépítésén, amelynek célja az Oroszországgal való közvetlen konfliktus. . Ráadásul a szövetség pontosan a klasszikus háborús forgatókönyvre vonatkozó számítása jelzi a nyugati vezetők szilárd bizalmát abban, hogy Oroszország nem alkalmaz nukleáris fegyvereket .
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 395
11 401
113
Ha nincs miből max ingó vagy dolog foglalassal na azt egy országgal szemben szerintem meg soha nem alkalmaztak…meg néznem azt ahogy mondjuk a francia adóhatóság oda megy a kijevi épülethez és lefoglalja majd minden dolog-ami mozog elviszik vagyonbiztositasi szándékkal :)

Pedig lehet. Megbeszélik, hogy akkor mostantól az adott ország egyik cégéé (aditt politikus haverjának cégéé) mondjuk a gázhálózat. A vízhálózat. Az újjáépített hidak, utak fizetősek. Lehet egy csomó mindent privatizálni, ahogy ezt annak idején Medgyesiék is csinálták. Nem véletlenül volt itt az ENI, a Sodexo, stb.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 779
28 801
113
Csak egy gondolat a T-55-ösökről. Nekem úgy tűnik a Szurovikin vonalba pont jól megfeleltek. Azóta is stabil védvonal a beépített erődökkel, tűzfészkekkel együtt, benne a T-55, T-62 típusok. Az orosz támadó műveletek során nem ezek a jól bevált régi típusok alkotják az áttörő erőt, ahogy az elmúlt hónapok során láthattuk. Bőven gördülnek le a modernizált T-72, T-80 változatai, valamint a T-90 legújabb verziói is a gyártósorokról. A hoholoknak átadott nyugati Hk-k meg igen csak leszerepeltek. Legalább is én (és még sokan mások) nem látjuk a technikai fölényüket.
A Portfolio fixációja a T-55-el abból ered, hogy még februárban erősen a tökükre léptem, mert elegem volt abból a mérhetetlen sok faszságból és egybites clickbait propiból, amit folyamatosan toltak. Szép virágnyelven elküldtem őket az anyjukba, és ezt azóta nem tudják megemészteni :D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 683
113
Nekem azért vannak homályos részletek. Nem tudjuk, hogy az EU térít-e ezért azoknak az államoknak, akik átadnak áramot Ukrajnának. Azt olvastam, hogy Zelenszkij Lengyelországtól kért áramot a két lecsapott alállomás miatt. Tusk akkor hajlandó áramot exportálni Ukrajnába, ha az EU megtéríti.
Tőlem is vesz át napelem termelte áramot a szolgáltató. Szerintem nem az a megoldás, hogy akkor ne termeljenek napelemek áramot, hanem a tudományos-technikai fejlődés oldja meg a hosszabb távú áramtárolást.
Egyébként az EU-nak kellene újra átgondolni az energiapolitikáját, mert a jelenlegi nem úgy tűnik, hogy beválik.
A lengyelek is azért álltak le az idén, az áramsegéllyel - mert nem kapták meg az EU központtól a megtérítését 2022 -2023 évre vonatkozóan.
Mivel Magyarország nem kereskedett Ukrajnával 2022 márciusától Ukrajna felé 20 hónapon át árammal, csak átfolyt rajtunk, hát most mi kerültünk sorra h támogatni kell őket.. Ha Lengyelország ezért nem kapott térítést gondolom ugyanannyit kapunk mi is (Isten fizesse meg).
Persze Lengyelország ugyanúgy fizikailag össze van kötve Ukrajnával mint tavaly -csak a vezetéken minimális áram folyik a beállítások miatt. Az összeköttetésre váratlan ukrán termelés vagy hálózat kiesés miatt van szükség, azonnali pótlás miatt. Szlovákia és Románia is jelentős mennyiségű áramot ad most Ukrajnába, de mi a legtöbbet..

2024 I félév Ukrajna támogatása, sorrend:
Magyarország 137 000 MWh
Szlovákia 48 000 MWh
Románia 47 000 MWh
Lengyelország 35 000 MWh

A támogatás ellenére jelentős áramhiány van, a beregszászi ismerősöm elmondása alapján most naponta 10 - 12 órán át nincs villany Náluk.
Ukrajna tavasszal többször hivatalosan panaszkodott az EU-nál, több villanyt követelve - az EU válaszra sem méltatta Őket. Ukránok állítják, hogy azért, mert az egész EU területén időnként itt is gondot jelent az energia biztosítása (pld ha nem süt a nap + nem fúj a szél..)

A válaszod, felvetésed többi részletére az energia fórumon válaszolok..
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 791
9 291
113
De már elfogytak az orosz tankok, nem? Eleve ukrajnának több van. Szín igaz bizonyára. Oryx egy hiteles portál, mert csak a fényképpel igazolt veszteségeket számolják :D
Senki sem állította hogy elfogytak az orosz tankok, de a veszteségek hatalmasok és a pótlás nem megoldott.
itt nem az a kérdés,hogy mit nem akarnak feladni az ukránok,hanem az a kérdés hogy mennyi terület az amit nem tudnak visszafoglalni .. és ez egyre csak több lesz , vicces az amikor a területnyerés állapotában lévő oroszokért "aggódsz", ahelyett hogy az éppen területvesztésben lévő ukránokért tennéd ugyanezt.
Pár falu nem számít. Az ár amit fizetni kell pár faluért sokkal többet számít.
az utolsó mondatod,meg igazából kommentet sem érdemelne .. miből gondolod,hogy nem tudják harcképes állapotba hozni a a papíron lévő tankjaikat ? ez csak az ukránok privilégiuma ? :D :D (elég sok videó van ahol mennek a vagonok a harckocsikkal,de biztos ez is elkerülte a figyelmedet, szóval fogalmad sincs arról,miből,mennyivel rendelkeznek, és ezekből mennyit raknak rendbe,te megállapítod hogy ez nem elég, jó legyen úgy,köszönjük szépen Emese! )
A cikk leírja csak nem olvastad el. A t72-esek modernizálása nehézkes vagy egyáltalán nem megy. Ezért vagy régebbi tankokat modernizálnak amiknek nem automata a töltőberendezése vagy pedig újabbakat gyártanak ami sokkal drágább és lassabb.


Ez egy természetes honvédő ösztön. Csodálkoznánk is, ha valamelyik ország önként mondana le saját területekről. A probléma ott van, hogy ezt már Oo is sajátnak tekinti, igy ez az ösztön dolog őnáluk is megáll.
Szerintem az oroszok részéről ez sokkal kevésbé áll fenn mint az ukránok részéről.
A módszerükről rendszerint kiderült, hogy teljesen fals adatokhoz vezettek, főleg az utóbbi időkben, csak egyesek ezt nem képesek beismerni. El is hagyta a széles nagyérdemű a rá való hivatkozást.
Miből derült ki?
Csak egy gondolat a T-55-ösökről. Nekem úgy tűnik a Szurovikin vonalba pont jól megfeleltek. Azóta is stabil védvonal a beépített erődökkel, tűzfészkekkel együtt, benne a T-55, T-62 típusok. Az orosz támadó műveletek során nem ezek a jól bevált régi típusok alkotják az áttörő erőt, ahogy az elmúlt hónapok során láthattuk. Bőven gördülnek le a modernizált T-72, T-80 változatai, valamint a T-90 legújabb verziói is a gyártósorokról. A hoholoknak átadott nyugati Hk-k meg igen csak leszerepeltek. Legalább is én (és még sokan mások) nem látjuk a technikai fölényüket.
Az a bőven legörülés az még mindig nem fedezi a veszteségeket. Nyilván a semminél a t-55 is jobb, de nem azért veszik ezeket elő, mert olyan sok jobb tankuk van.
Nem azt írtam hombre, hogy fel akarnak adni bármit is, azt írtam, hogy nem tudják megtartani a területeiket.

írd le, hogy a "nem tudják megtartani" dolgoból melyik részt nem érted, hátha sikerül majd valakinek elmagyaráznia.
De meg tudják tartani hiszen Oroszország már lassan két és fél éve nem tudja elfoglalni. Lehet hogy egy két falut elbuknak, de nem ez fogja eldönteni a háborút és ezt te is tudod.
T-55 vicces ... de spongya rá, ellenben az kinek égőbb ha elegendő a T-55-is a ruszkiknak?

tudom, tudom primitív aljanép, akik még a tüzet sem ismerik, a legkomolyabb fegyverük pedig a furkósbot meg a szakóca.

Ahhoz képest elég szépen ráérősen haladnak, de haladnak... Ukrajna meg ugy zsugorodik, bár az Oryx biztos nem ezt írja :)
Ha két és féle éve leírom hogy itt fognak tartani az oroszok te röhögtél volna ki a leghangosabban. Most meg próbálod bizonygatni hogy milyen jól is állnak az oroszok. Ez a teljesítmény szégyen az oroszoktól. Igen tudnak minimális előre nyomulást felmutatni, de itt tavasszal is áttörést vizionáltatok és ahhoz képest az eddigi nyári offenzíva kudarc. Ráadásul idő közben rendeződött Ukrajna támogatása is, szóval az a remény is elillant hogy Ukrajna magára marad.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 741
17 262
113
Na, szóval, szvsz. Nem akartam ezzel foglalkozni, de még külföldről is "Rohadt Putyin, gyilkos, ez is fake, ez is?"-ozik a rokonyság, úgyhogy kicsit jobban utánanéztem mi a fakk is van.

Tehát, pár dolog:
"Az ukrán biztonsági erők főhadiszállása is megsemmisült az oroszok hétfői légitámadása során. A főhadiszállás a kijevi Okhmatdet gyermekkórház közelében volt."

Vagyis, úgy a közelében, hogy konkrétan a VOLT radiológiára pakolták be a főhadiszállást!

BELE AZ ÉPÜLETBE.
KÖZVETLENÜL A KÓRHÁZ KÖZELÉBE.

Igen, még sosem láttunk ilyet tőlük, tehát "fake" ruszki hírek, drágajó ukrán gyerekeket akart ölni a gaz Putyin - vagy valami ehhez hasonló, pedig a muszka még a kazettás-gyerekgyilkosos krími szemétség után se produkált semmi extra megtorlást az ukránok felé.

Nos, amit láttok a videókon, főleg mélyFOS és ukrán média által irányított videókon, hogy többen romokat pakolnak, sokan, köztük befogva fehérruhások és kékruhások, orvosnak-nővérnek öltözött valakik, na az volt a főhadiszállás, maga a kórház pedig már régóta csak a modern épület.
2023ban az áramellátás biztosítása okán, szólva az oroszoknak is, hogy ezt a generátort ne bombázd szét, ez a gyerekkórházé!!! miatt egy épületben működik az egész gyermekrészleg, a külső épületeket régóta nem használták, sőt, elvileg 2023 végén ki tudja milyen "felújíáson" esett át a most telibekapott épület, ahová ki tudja mit és kiket pakoltak bele azután, de a hírszerzés adatai alapján arra figyeltek fel, hogy túl sok volt a katona ruhás illető a gyermekkórház udvarán ...

Vagyis, a modern épületet kapta telibe a saját légvédelme, annak repeszei szóródtak szét az üvegen, amely üvegek lehullva megsebesítettek több udvaron lévő kisgyermeket, legalábbis vágóképnek mutogatták őket az ukránok a mélyFOSnak, de az új épületet, ahová a légvédelmi rakéta csapódott be, azt nem mutogatták, szó is alig van róla, csak a régi épületet említik a videókban is. Viszont, a régi épületben NEM VOLT 2023 óta SEMMILYEN gyermekklinika.

Közben az oroszok meg szépen szikével kivágták az ukrán főhadiszállást, amit - még egyszer - nagyonukránék - mondjuk ki - DIREKT a kórház közelébe pakoltak ...

A videókon látható, hogy mindenki pakol, miközben KATONÁK hátul ... vajon miért KATONÁK ..., ... és nem tűzoltók meg HÁTULRÓL sutyiban hozzák ki a letakart és kicsinált katonai személyzetet. Ennyi. láttunk már ilyet? Hogyne. Sajnos, ...

Egy gyermekkórház nem igényelne Patriot szintű védelmet, de egy komoly főhadiszállás már igen.

Tehát, két rakétáról beszélünk:
1. AIM-120 csapódott az üvegépületbe (plusz a "KH" detonációja)
GettyImages-2160520670_v9ho09

2. Egy "KH-101/102" (vagy más) pedig letarolta a főhadiszállást.
28507b238a789dbc3e6ade0b7ce8db02-83206471.jpg


Egy KH szintű csapás robbanásilag kb. így néz ki:

Ti láttatok tűzet? Oltást? Tűzoltó alig van, csak katona és fehér/kékruhás valakik. Kérem szépen ez tehát NEM KH volt, hanem valami olyan, ami erre a célra tökéletes, de mégse okoz olyan károkat a környékén, kivétel a célpont, ami felesleges civil áldozatokat generálna.

SŐT, lefogadom azt is, hogy a fő csapás ez a régi épület volt, minden más, főleg a gyár, csak elterelés, a légvédelem leterhelése miatt, hisz, ahogy már szó volt róla, miért éppen most kapták ki? Erre írtam, hogy mert egyes hírek szerint a felújítás után a gyárba új munkások jöttek, főleg külföldről, a régieket pedig elvitték a frontra, de ez az időzítés pont azt mutatja, hogy célzottan vadásztak valakiKre, a gyárat bármikor ledózerolhatták volna, ahogy látni az 5-6 rakéta érkezését, talán védeni se védték, nem tudom, de ezt mutatja a történet. És akkor ne felejtsük el, hogy július 1. óta a Kínai Népköztársaság és Oroszország közösen használhatja egymás civil és katonai műholdjait, ill. orosz felderítő drón volt VÉGIG Kijev fölött, nem zavartatva semmitől és senkitől!

De menjünk tovább!
Simplicius írt egy rövidet erről, és vsz neki is igaza van, tényleg légvédelmi rakéta szállt bele az üvegépületbe, ahol MAGA a kórház működik, ill. tényleg telibekaphatták a főhadiszállást az oroszok, amit az ukránok próbálnak egybemosni mára 30+ áldozattal (vsz mind katona, ill. munkás, és majd figyelni kell ismét, hogy melyik nyugati tisztet temetik vadász, horgász és ki tudja milyen baleset okán!). Egyébként nincs gyermek áldozata a csapásnak! Legalábbis egyelőre:

Gázai kórházak kapcsán nem emlékszem olyan "PUTYIN LETAROLTA A LEGNAGYOBB KIJEVI GYERMEKKÓRHÁZAT" szintű Izraelt és Netanjahut elítélő hatalmas mondatokra a mélyFOS hasábjairól, mint amit most a kettős mércések tolnak ...

Közben Aresztovics:

Meg különben is! Zárjuk le a vitát! :D
GR9rNPvaMAAh5bx
Egyetértek veled. A képeken -szerintem- nem kh-101 van kikockázva (az szerintem vezérsík és nem hajtómű; cserébe az első vezérsík sem olyan, mint a 101-esé), ráadásul a videón jól látszik az épületet veterítő repeszfelhő viszonylag homogén becsapódása. Nem zárom ki, h a -már addigra- becsapódott orosz fegyver elfogórakétáját látjuk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
Egyetértek veled. A képeken -szerintem- nem kh-101 van kikockázva (az szerintem vezérsík és nem hajtómű; cserébe az első vezérsík sem olyan, mint a 101-esé), ráadásul a videón jól látszik az épületet veterítő repeszfelhő viszonylag homogén becsapódása. Nem zárom ki, h a -már addigra- becsapódott orosz fegyver elfogórakétáját látjuk.
Egyébként kemény ez a történet.

Akár hihetnénk is ennek:

De mégis itt van ez:

"Az ukrán biztonsági erők főhadiszállása is megsemmisült az oroszok hétfői légitámadása során. A főhadiszállás a kijevi Okhmatdet gyermekkórház közelében volt."

Az egyértelmű, hogy a kórházat telibe kapta egy ukrán légvédelmi rakéta, és beterítette a környéket a repeszeivel. Az van a videón. De a kórház a modern épület és a sárga ház. (A sárga háznak nem esett baja.) A szürke biztos nem a kórház volt. Menza, raktár vagy ugye a célpont. A kórházhoz tartozott, de nem volt funkciója, kórházi pláne nem, max. a szemétládák oda raktak vmi "biztonsági erők főhadiszállását" (az ablakon hátul takaróban vitték ki letakarva az áldozatokat a KATONÁK, lásd a videókat!), amit vmi tényleg telibevert. Akár lehetne a légvédelmi rakéta is, de túl nagy a rombolás a modern épületen, de egyben túl kicsi is, de legalább túl messze van tőle a szürke ház. Tehát a légvédelmi rakéta nem rombolhatta le a szürkét és okozhatott repeszsérülést egyszerre a modern épületen. Viszont ahogy esett le, az biztos hogy két okból lehetet meredek:
1. vagy követett egy nála gyorsabbat és az becsapódott, a rakéta meg "ment utána", tehát KH-101/102 nem lehetett, az lassú, még becsapódáskor is.
2. Kilőhették az üteget, a rakétát pedig elvesztették utána.
Viszont alig volt tűz, robbanás se látszódott, túl sok volt a katona is hirtelen, stb. Tehát csak vmi olyan csapódhatott be, ami gyors, és célzottan rombol, ami kifelé alig látszódik.
Vagyis, okozhatta a légvédelmi rakéta, de akkor milyen ukrán "biztonsági erők főhadiszállása" semmisült meg? És hol? :)

Az oroszok nem hazudnak, nem ruszki rakéta intezte el a kórházat, de akkor mi történt a szürke épülettel? Az ukránok viszont biztosan. De azt tudjuk miért, nem meglepő tehát. Viszont az oroszok se bontották ki a valóság minden részletét!

Sebaj, kövessük a NATO tisztek halálozási híreit, és megoldódik a probléma! :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 631
113
Orbán interjúja a Bildnek

- Orbán Viktor:
A háború nem az égből pottyant ránk. Nagyon konkrét emberek döntéseinek eredménye. És szeretnénk megszólítani azokat a vezetőket... Magyarország nincs ebben a körben... akiknek a döntései meghatározzák, hogy béke lesz-e vagy további háború. Végső soron Ukrajna és Oroszország dönt, de Kína, az Egyesült Államok és az Európai Unió álláspontja most a legfontosabb. Kínának béketerve van, az USA-nak háborús terve. Európa pedig ahelyett, hogy saját stratégiai jövőképet alakítana ki a helyzetről, egyszerűen lemásolja az amerikai megközelítést. Vagyis sajnos Európának most már háborús terve is van. Az én feladatom az, hogy megnézzem, lehetséges-e itt változást elérni, és a dolgokat a háborúról a békére átállítani? Mert ha Kína, az USA és Európa békét akar, akkor sokkal könnyebb lesz Ukrajnának és Oroszországnak megtalálni a módját a tűzszünetnek, életeket menteni, tárgyalásokat kezdeni és hosszú távú megoldást kidolgozni.




Télen az optimista forgatókönyv szerint napi 12 órán keresztül nem lesz áram Ukrajnában. Ez egy nagyon optimista forgatókönyv...

Fuu ez nagyon komoly, minden joguktol és vagyonuktol megfosszak azokat akik nem mentek be adategyeztetesre.

Ukrajna Nato csatlakozása visszafordithatatlan a CNN-nek kiszivarogtatott információ szerint.


Tehát a Nato innéttol hivatalosan is atveszi Ukrajna maradék területének a légvédelmet. Meglatjuk hogy megy nekik élesben és immár hivatalosan.


Jasznobrodovka kitakaritva, orosz kézen immár.

Pzh-2000 a harcmezőn pukk!
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
883
5 007
93
Egyébként kemény ez a történet.

Akár hihetnénk is ennek:

De mégis itt van ez:

"Az ukrán biztonsági erők főhadiszállása is megsemmisült az oroszok hétfői légitámadása során. A főhadiszállás a kijevi Okhmatdet gyermekkórház közelében volt."

Az egyértelmű, hogy a kórházat telibe kapta egy ukrán légvédelmi rakéta, és beterítette a környéket a repeszeivel. Az van a videón. De a kórház a modern épület és a sárga ház. (A sárga háznak nem esett baja.) A szürke biztos nem a kórház volt. Menza, raktár vagy ugye a célpont. A kórházhoz tartozott, de nem volt funkciója, kórházi pláne nem, max. a szemétládák oda raktak vmi "biztonsági erők főhadiszállását" (az ablakon hátul takaróban vitték ki letakarva az áldozatokat a KATONÁK, lásd a videókat!), amit vmi tényleg telibevert. Akár lehetne a légvédelmi rakéta is, de túl nagy a rombolás a modern épületen, de egyben túl kicsi is, de legalább túl messze van tőle a szürke ház. Tehát a légvédelmi rakéta nem rombolhatta le a szürkét és okozhatott repeszsérülést egyszerre a modern épületen. Viszont ahogy esett le, az biztos hogy két okból lehetet meredek:
1. vagy követett egy nála gyorsabbat és az becsapódott, a rakéta meg "ment utána", tehát KH-101/102 nem lehetett, az lassú, még becsapódáskor is.
2. Kilőhették az üteget, a rakétát pedig elvesztették utána.
Viszont alig volt tűz, robbanás se látszódott, túl sok volt a katona is hirtelen, stb. Tehát csak vmi olyan csapódhatott be, ami gyors, és célzottan rombol, ami kifelé alig látszódik.
Vagyis, okozhatta a légvédelmi rakéta, de akkor milyen ukrán "biztonsági erők főhadiszállása" semmisült meg? És hol? :)

Az oroszok nem hazudnak, nem ruszki rakéta intezte el a kórházat, de akkor mi történt a szürke épülettel? Az ukránok viszont biztosan. De azt tudjuk miért, nem meglepő tehát. Viszont az oroszok se bontották ki a valóság minden részletét!

Sebaj, kövessük a NATO tisztek halálozási híreit, és megoldódik a probléma! :)
ami bajom van már megint ezzel az egésszel
az időzítés
véletlenül PONT AKKOR ér találat egy gyermek kórházat, amikor összeülnek a NATO vezetők.
pont jó időpontban
az a fránya összeesküvés elmélet gyártás, az ....