[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 012
16 299
113
Ukrajna legnagyobb áramellátója lettünk perpillanat

"Nem bírnak magukkal a naperőművek" találó cím, mert erőszakosságukban rendszer instabilitást és az energia piacon negatív és pozitív árcunamit okoznak akár nagyker piaci árak kialakulásával, mert a kutyának se kell pont akkor az energia, mindenkinek van.
A naperőműveket üzemeltető politikus-oligarcha a magyar szolgáltatónak adja el ezt az áramot a kötelező átvételi áron (50 - 100 Ft ) utolsó wattig, mikor nem kell a villany, akkor is - és ezt hosszútávú akár 10 éves szerződéssel teszi..

Tehát a magyar áramkereskedő átveszi kifizeti, és még utána ő fizet, mikor ezt a nemzetközi negatív áras hálózatba "feltolja"...Dupla haszon helyett - dupla veszteség, amit a költségvetésből és a magyar vállalkozások csillagászati áramszámlákkal fedez.


(Margiitt, nooormális?? Galla után szabadon..)

Ha nem bírnak magukkal - akkor ki kell kapcsolni vagy le kell rombolni őket..

Itt ez az energia ortopéd termelés - időnkénti negatív ár a 27 hétre a magyar hálózaton, az atomerőmű 11 Ft os termelését is kényszerűségből le kell szabályozni.
Láthatjátok a hétfő esti csodálatos, 341 Euro / MWh nagyker árat is, amely szombat délben átváltozik - 30 Euro / MWh-ra a Zöldség túltermelés hatására, kényszerű atomerőmű rángatás leszabályozás mellett, ugye Nekünk nem kell a 11 Ft os villanya inkább kifizetünk ugyanezért 5 X vagy 10 X többet is - a politikus-oligarcha naperőmű üzemeltetőknek.

zd6wS63.jpg


Itt látható a mostani, 28 heti keddi előre jelzett árszint, tegnap, hétfő este elértük az 590 Euro / MWh áramárat , az esti energia hiány miatt csúcsra járattuk a szenes és gázos, CO2 okádó erőműveinek, (szürke terület) Gréta szerencsétlen megpusztulna ha ezt látná..Eddig túlélte már hogy nem jött be a CO2-ős felmelegedési jóslata hogy mind megdöglünk 2023-ban - amit le kellett szednie az Instáról..
Ma este előjelzés szerint, nem lesz jobb ma a 20 óra körüli helyzet..

anBx36P.jpg


A naperőműveink nem közvetlenül az ukrán piacra dolgoznak, hanem a magyar áramkereskedő felé, szerződés szerint
. Azért is hibás a cikkben emlegetni hogy közvetlenül Ukrajnát táplálják, de jó - mert Zseli egy fillért nem fizet az segély áramért.

Egy politikus-oligarcha meg nem fog ingyé' áramot adni senkinek, segélyezni, nem ettek meszet, ezt csak a magyar állam teszi, EU-s utasításra.

Ezenkívül a napelemeink max napi 4 órán termelnek felesleges energiát, - ha süt a nap. Az élet meg 24 órából áll. Így az ukrán áramsegély jó részét ( min 80 90%) a marha drága , EU import áramból fedezzük.

Magyarország 2022 március 1 után nem exportált, importált egy wattot sem Ukrajnából - egészen 2023 december 31 -ig.
Ekkor kötelezően be kellett állnunk az ingyen áramsegélyezők sorába, és a lengyelek meg kiléptek a segélyezésből (besokalltak?). Ezért hogy ott villany legyen, most már főleg a magyar költségvetés vállán nyugszik Ukrajna áramellátási segélye, terhe.

2024 első félévében mintegy 50 millió Euróba került ( 687 000 MWh) Nekünk az ukrán segélyezés - csak áramban nézve.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
784
2 341
93
A kozelkeleti terroristáktól ellestek az oroszok egy újjabb taktikát - az alagútépítést


A világurbol is látsik mit alkot az "orosz világ"


Igen Panyolka,a közelkeleti terroristáktól....az hogy a II.vh-ban is szokásuk volt,az nehogy megzavarjon.Gondolom abban az időben tanulták el a közelkeleti terroristáktól,de lehet hogy az I. vh-ban.Mondjuk ott ástak a germánok is,meg az angolszászok is...ennyi mocskos tenoristát...
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula and zsolti