Tegnapi hozzászólásomban azt mondtam hogy nem hiszem el annyira abszurd ennek a támadásnak a híre. Politikailag ez nagyon kellemetlen az orosz vezetésnek. De katonailag? Azért az egy dolog hogy Pál már arról tudósít hogy néhány ukrán katona fára mászva már moszkvát is látni véli, attól még ha 50 km mennek előre az ukránok sem olyan mintha mi veszítenénk el két nap alatt Debrecent.
Megvolt az áttörésük, megvan a jó taktika a gyors mozgásra, de látni kell hogy már elég sok videó jött a szétlőtt járművekről, egész oszlopokról, és kötve hiszem hogy a múlthéten összefogdosott emberek vesznek ebben részt, itt a legjobb egységeiket használják fel, kitéve őket az orosz légierőnek, és minél mélyebbre mennek annál nagyobb a rizikó az utánpótlásban, ha a politikai blamát nem néznénk még mondhatnánk azt is hogy a sikereikkel még több erőt vetnek be, még mélyebben, de ezt még az orosz propaganda is nehezen tudná eladni otthon, a halott civilek miatt lehetne orosz bucsát csinálni, de az sem jó nekik politikailag.
Az atomerőmű logikus célpont lenne, mert más értele ennek nincs ha nem mennek valamiért, más meg nincs ott, befészkelik magukat és tárgyalási alapnak használják, valószínűleg ez a motiváció a katonákban is, támadni eddig is megtudták volna, mint ahogy a krímet is megtudják, de az már tudjuk milyen választ váltana ki, ez egy merész kísérlet lehet de elfoglalás nélkül semmit nem ér. A területfoglalás, a front nyújtás a gyengébbik fél részéről értelmetlen, főleg a nagy orosz pusztában. A történet amúgy az hogy az amerikaiak nem tudtak erről, de valószínűleg ők is kíváncsiak arra hogyan kezel Oroszország egy ilyen szituációt, ilyen méretű támadást.
Amit még érdemes lehet megemlíteni az az állítólagos sok orosz fogoly, ugye a határnak azon az oldalán a sorozott gyerekek is ott vannak, bár ez csak az én spekulációm hogy azok sorozottak, de ha a hivatásosakat lepik meg azok is reagálhatnak hasonlóan. Minden helyzet más tud lenni.
Nagyon velős kijelentéseket kár még tenni, aggódjanak a résztvevő felek. Engem meglepne egy tartós ukrán siker amit kamatoztatni lehet, de itt bármi megtörténhet ezt már láttuk.
Mellesleg a többi frontszakaszon folytatódott az orosz előrehaladás, bár gondolom a légierőn kívül más egységeket aligha vonnának el onnan.