Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jóval nagyobb eséllyel szállnak ki a Leo-2 ből találat után mint a T-sorozat bármely verziójából...
...akiket aztán drónokkal vadásznak le.Jóval nagyobb eséllyel szállnak ki a Leo-2 ből találat után mint a T-sorozat bármely verziójából...
Gratulálok, egy szó sem igaz abból amit leírtál.Mindig vándorolnak ezek a vonalak egyre nyugatabbra! Olyan érdekes! Nem azt mondtátok Bakmutnál volt a legerősebb ukrán vonal?! Ez ilyen érdekes vonal....
Dudi, mik ezek a vonalak? Az oroszok tudják?Te miről beszélsz ember? Ha az oroszok holnap el is foglalnák Pokrovszkot ami a céljuk (bár, jó ha jövő tavaszra sikerül nekik), akkor is csak azt érik el, hogy nekikezdhetnek az ukrán 3. és egyben legerősebb védelmi vonal megtámadásának. Még Pokrovszk eleste sem jelenti azt, hogy az oroszok áttörték az ukrán védelmet és kijutottak az ukrán mélyégbe. Ne feledkezzünk már meg erről a térképről emberek!
Gondolom nem fogják kitüntetni őket odahaza...
Mindig vándorolnak ezek a vonalak egyre nyugatabbra! Olyan érdekes! Nem azt mondtátok Bakmutnál volt a legerősebb ukrán vonal?! Ez ilyen érdekes vonal....
A vezénylő foteltábornok úr nálam régóta ignore, de most megnéztem a hozzászólását. Továbbra is tartom, hogy semmit nem vesztek vele, ha ignoren tartom.
A hármas erődítmény vonalnál egy nagy probléma van. Senki nem tudja milyen logika alapján létesítették. Az első vonal a legerősebb? A második? A harmadik? Mert az nyilvánvaló, hogy egyforma erősek bizonyos korlátok miatt nem lehetnek. Korlátok az idő, az erőforrások. Kizárt dolog, hogy a szovjet erődítményeket fejlesztették, mert a szovjetek kizárt dolog, hogy keletről vártak volna támadást.
Amúgy, most ha elfogadjuk azt a verziót, hogy a harmadik a legerősebb, akkor is baj van, mert a 2/3-a már orosz kézen van.
Trollkodást fejezzétek be!Dudi, mik ezek a vonalak? Az oroszok tudják?
És felelős nincs!!!5*
... és közben minden rendben van, nincs itt semmi anomália egyik oldalon sem. Aha....
... leszámítva, hogy nettó hülyének nézik a világot és Európát mindkét oldalról.
Számokat mondott RFK.
600 ezer ukrán halott és több mint 100 ezer orosz eddig az állás szerinte.
Jóval nagyobb eséllyel szállnak ki a Leo-2 ből találat után mint a T-sorozat bármely verziójából...
Oroszok Az Igazság Oldalán
A "Centr" csoport harcosai elfoglalták az Ukrán Fegyveres Erők egyik árokrendszerét Kamisevka közelében: a 68. különálló brigád halott harcosait otthagyták a parancsnokaik https://t.me/intelslava/65524t.me
Ukran toborzok szelfiznek a teljesitmenyukkel.
Az új temető vagy 2x akkora mint a régi.
.Oroszok Az Igazság Oldalán
A "függetlenség" legfőbb eredménye az egykori Ukrajna egész területét beborító temetők és a még élő ukránok utáni hajsza, hogy ott temessék el őket. https://t.me/intelslava/65519t.me
Ha második vh-s analógiát szabad; az Árpád vonal előtt harcfelvételre telepített Hunyadi (tábori erődïtések) állás volt az első (gyenge) vonal. Második a Szent László vonal (a határon, géppuskafészkekkel hegyen ez már fokozottabb tűzerővel) végül maga a fő völgyzáras harmadik öv. Lehet simán az utolsó a legerősebb, de a városok (erődök) helyzete jelenti -szerintem- a fő védelmi vonalakat most (komoly hegység híján).A vezénylő foteltábornok úr nálam régóta ignore, de most megnéztem a hozzászólását. Továbbra is tartom, hogy semmit nem vesztek vele, ha ignoren tartom.
A hármas erődítmény vonalnál egy nagy probléma van. Senki nem tudja milyen logika alapján létesítették. Az első vonal a legerősebb? A második? A harmadik? Mert az nyilvánvaló, hogy egyforma erősek bizonyos korlátok miatt nem lehetnek. Korlátok az idő, az erőforrások. Kizárt dolog, hogy a szovjet erődítményeket fejlesztették, mert a szovjetek kizárt dolog, hogy keletről vártak volna támadást.
Amúgy, most ha elfogadjuk azt a verziót, hogy a harmadik a legerősebb, akkor is baj van, mert a 2/3-a már orosz kézen van.
Nem vélemény "orosz barátom" hanem orosz/ukrán statisztikai adatok.Ukrán vagy orosz statisztika, tesztek alapján vagy csak egy vélemény, gondolat?
Nem vélemény "orosz barátom" hanem orosz/ukrán statisztikai adatok.
Tőlem nem kell elnézést kérni, én nem vagyok ilyen szőrösszívű, engem nem zavar a trollkodás.Valóban, elnézést kell kérnem dudi-tól és mindenkitől az élcelődő kérdésemért, poénnak szántam, nem szeretnék trollkodni.
Ugyanakkor lenne kérdésem a térképpel kapcsolatban. Tök jó ez a térkép meg minden, de paint-el én is meg kábé akárki is akármilyen színes vonalakat be tud húzni egy ilyen google map képre, ami a műholdak korában egy kicsit azért komolytalannak tűnik, mint hivatkozási alap.
Persze ettől még akár igaz is lehet a dolog, de:
Milyen mélységi eltolással és ilyen elemekből vannak kiépítve ezek az önálló védelmi vonalak?
A Bahmutból történő visszavonulás után volt idő és kapacitás egy komoly védelmi rendszer kiépítésére szinte egy köpésre a frontvonaltól?
Ha csináltak is ott valamit, az szerintem max. „fekvőrendőrnek” lesz jó a harmadik vonal előtt. Nem lenne rossz látni valami komolyabb „doksit” ezekről, csak készült valami műholdkép meg pár helyszíni okostelós felvétel ezekről a védelmi vonalakról, ha már annyi minden másról is készült meg készül nap mint nap.