Kárpátalján kezdik a riogatás?
Tudjátok az a vicces,hogy tudok olyan emberekről (magyar, lengyel) akikben eléggé felmegy a pumpa ha a saját népüket és országukat érik sérelmek, viszont azért kordában tudják tartani.
Na a szép médiumok ezt lehozhatják,úgy is hogy megfélemlítő akció.. és akkor ezek az emberek igen csak mérgesek lesznek, de igazából gond addig nem lesz míg meg nem érkezik a hír egy esetleges etnikai tisztogatásról. - (Ezt pedig nem valószínű az ukrán hadseregtől. Sőt tovább megyek, lehet hogy a csürhe majd visszavesz magából.) - Na ha megérkezne a hír - ne adj isten - egy etnikai tisztogatásról, a magyarok esetében én olyan 10 és 50 ezer közti tenném a létszámot akik hajlandóak lennének aktívan (háborúsnak minősülő cselekményekben részt venni), a lengyeleknél könnyebben merem a 100 ezret mondani. Nem, ne katonákra gondoljatok, "sima" emberekre. Az utazást simán meglehet szervezni, kint pedig nem olyan nehéz fegyverhez jutni.
Most ez káoszhoz vezethet, ami provokációból indult.
Na, de itt emelném ki a lényeget és utalnék Kárpátaljára.
Már a balhé idején jelezték,hogy ők nem kérnek ebből, ők békét szeretnének. Lezárták a hágókat, aztán kaptak a pofájukra, a csürhe ott is megjelent, jelenleg nincs fenyegetés, de fenyegetettség annál inkább, az ott élő emberek pedig csak dolgozni szeretnének és nyugodtan élni. Közben az ő pénzükből finanszíroztak jó pár dolgot, autonómiát pedig nem kaptak. Ez bosszanthatja őket, de úgy vélem,hogy nem buták,tudják,hogy védtelenek és az ilyen tüntetések őket és a saját otthonukat (Kárpátalját) bomlasztják. Ha meg majd jön az IMF és a Gazprom akkor lesz szép világ.
Kárpátalja nem akar Magyarországhoz csatlakozni,de miért?
Talán mivel ott élnek, ezért Ukrajna közelebb áll a szívükhöz,talán nem merik kimondani, talán nem akarják az országot belülről bomlasztani. Talán azért, mert nem látják Magyarországot partnernek.
Nem tudom,hogy meddig és milyen irányba fog folytatódni az ukrán balhé, de biztosra veszem,hogy még elfog tartani pár hétig.
Én igazából elgondolkoztam, (ezért és a revíziós vágyakért meg lehet kövezni) 2 lehetőséget láttam, egy békéset és 1 szükség megoldást.
A közös a kettőben az,hogy az ott élő embereknek garantálni kellene biztonságát, emberei jogait/méltóságát, megélhetést.
Ezt lehet úgy is,mint az oroszok, azzal a különbséggel,hogy részt vehetnének a rendvédelem biztosításában is. Itt gondolok arra,hogy a rendőrséggel és a hivatalokkal közlik,hogy ők nem balhét, hanem biztonságot szeretnék garantálni. Az első 2 hétben például erősíthetnék a járőr szolgálatokat. Így nem 2 rendőr lenne hanem +1 v 2 nagyobb tűzerejű védő. Hozzátéve ,hogy ők csak kényszerintézkedéseket végeznének. Mint a fegyveres biztonsági őrök, például biztosítják a nagy közforgalmú és az elhagyatott helyeket. Nem igazoltatnak, csak megfigyelnek és erőszak esetén beavatkoznak, aztán átadják a rendőrségnek. (nem összeverve).
Ez jelentős támadási felületet szülne, de az ottani embereket 1 - 2 hét alatt megnyugtatná,hiszen rájönnének,hogy tényleg őket védenék.
A másik, kivárni míg Ukrajna összeomlik (mert valószínű összefog) , szerintem a ruszkik is erre várnak. Ilyen esetben mi lesz? Sokkal jelentősebben : romlik az életszínvonal -> erősödő indulatok -> bűnözés -> még erősebb indulatok, összeeshetnek az emberek.
Ebben az esetben ezt megelőzhetnénk, vagy kivárhatnánk. Lehet a Kárpátaljaiak, ha meghallanák a lehetőséget, hogy "normális" életkörülmények között csatlakozhatnának Magyarországhoz, lehet jó páran jönnének. (Az ottani életszínvonalhoz a magyar az igen jó!)
Továbbá az is aggaszt,hogyha kivonulnak az oroszok, úgy hogy a Krím mégis marad, akkor ott hatalmas konfliktus lehet, orosz - ukrán vonalon. Na akkor tényleg lehet egy Majdani helyzet...