[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 056
18 766
113
<blockquote rel="Fade">Mack: kb. De sok hozadéka lesz. pl gigantikus pofon volt ez a Német Orosz tengelynek... ami(k) sanszosan evvel ki is fognak múlni. Vagy a nem akarásnak ami nem működik. vagy a nevetéséges katonai büdzsék idejének, mert ha nincs mit asztalra raknod szavad sincs.
und so weiter, und so fort...

Áá. A németek ezután is orosz gázzal fognak fűteni, az oroszok meg ezután is német autóval fognak járni.</blockquote>

Így igaz. :)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Mi lenne mi lenne a Ukrán haditengerészeti flotta ezen részével ? Biztos véletlen és céltalanul süllyedt el az a orosz hajó a kijáratnál :D Hát persze hogy az Oroszoké jogilag is evidens.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Vagy mint a Patymkin páncélos: Áthajóznak Romániába, és eladják a hajót KPért.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
+Demokratikus szavazások, amúgy oroszosan:
http://444.hu/2014/03/18/a-krimi-oroszokat-alaposan-becsaptak/
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Most jelentet az Intefax, hogy az ukrán hadi tengerészet parancsnoka és a tisztjei elhagytak az épületet....
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
6569685.jpg
775685.jpg
775687.jpg
775686.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Russia: Protesters occupy former Ukrainian Navy Headquarters
http://www.youtube.com/watch?v=fzIjA8IaCss

Orosz zászlót tűztek ki egy ukrán tengeri támasztpontra
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140319-orosz-zaszlot-tuztek-ki-egy-ukran-tengeri-tamasztpontra.html

Lavrov: A szankcióknak következményei lesznek
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140319-lavrov-a-szankcioknak-kovetkezmenyei-lesznek.html
 

siedon

Member
2014. március 7.
127
0
16
+Demokratikus szavazások, amúgy oroszosan:
http://444.hu/2014/03/18/a-krimi-oroszokat-alaposan-becsaptak/

Még hány ilyen és ennek esetlegesen homlok egyenest ellentmondó, szintén egysíkú, de mégis fontoskodó okostojások által szerzett cikk/blog linkjét szeretnéd viszont látni? Hasonlóan "magas" színvonalat képviselő és igen nagy igazságokat, értékeket tartalmazó írásokat gyorsan és könnyen fel lehet lelni. Elegem van már az ilyen vakegerekből meg az erőlködéseikből. Akit meg lehet etetni hülyeségekkel, azt már az index meg hasonszőrű társai megtette, nem kell ezt még itt fokozni. Ha meg "hittérítésből" jönnek ezek a linkek, akkor annak csináljunk külön topicot :D Csak úgy nyugatiasan ;)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Két éven belül hat tengeralattjáróval bővíti fekete-tengeri hadiflottáját Moszkva, és más hadihajókat is szolgálatba állít a térségben - közölte szerdán Viktor Csirkov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/19/kemenyen-raerosit-a-hadiflottajara-moszkva/

Krími belügyi források szerint a radikális Jobboldali Szektorhoz tartozik az a 17 éves gyanúsított, aki kedden Krím fővárosában lelőtt egy ukrán katonát és az orosz önvédelmi erők egy tagját – állítja az orosz állami RTR televízió.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/19/az-oroszok-szerint-ukran-olte-meg-az-ukran-katonat/

Az orosz gazdasági minisztérium becslése szerint a krími infrastruktúra fejlesztésére összesen 5 milliárd dollárt költhet Oroszország, és a havi 70-80 millió dolláros hiányt is finanszírozzák.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/19/otmilliard-dollarral-locsolhatja-meg-krimet-oroszorszag/
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
A 444.hu mint hiteles hírforrás ? :))) Több mint vicces. Az egyik tüntető vezetőjük által nyilatkozottak vastagon alátámasztják inkompetens mivoltukat ...

Kárpátaljai hírek:

Az ország egyre súlyosbodó problémáit népszavazás útján lehetne megoldani, vélekedett Viktor Baloga. A Jedinij Centr parlamenti képviselője szerint Oroszország nem áll meg a Krím bekebelezésénél. Ezért mielőbb meg kell kérdezni Ukrajna lakosságát a Doneck-medencében és Kárpátalján is, hogy az ország új vezetése átvegye a kezdeményezést a Kremllel szemben.

A képviselő szerint olyan kérdésekben kellene kikérni az emberek véleményét, mint a föderáció, az államigazgatás, a NATO- és az EU-tagság. Baloga szerint az ukrán nép bölcsen döntene, s az eredmény előtt Moszkva is kénytelen lenne fejet hajtani.

Bevonják az illegális fegyvereket

A kárpátaljai rendőrség és az SZBU megyei főosztálya egyetért azzal a belügyminiszteri rendelkezéssel, hogy be kell szolgáltatni minden illegális fegyvert. A megyében ugyanis megszaporodtak a fegyveres rablótámadások, rohamosan romlik a közbiztonság.

A rendvédelmi szervek vezetői Arszen Avakov felszólítására, mely szerint az országnak nincs szüksége különféle jelszavakkal fellelkesített fegyveres civilekre, egymásra lövöldöző álarcos fiatalokra, elkezdték begyűjteni a törvénytelenül birtokolt puskákat, pisztolyokat. A rendelkezés szerint a fegyveres félkatonai csoportoknak el kell tűnniük Ukrajna településeinek utcáiról, mivel azok jelenléte tovább élezi a különben is pattanásig feszült helyzetet.

Bomlik a Jobb Szektor

A hétvégén nyolcan döntöttek úgy, hogy kilépnek a Jobb Szektor soraiból, mert nem értenek egyet a radikális csoport egyes vezetőinek szélsőséges cselekedeteivel. Az ukrán portálokon megjelent hír szerint a félkatonai szerveződés kárpátaljai vezére fokozatosan veszít népszerűségéből. A szervezetbe beépülő Baloga-klán tagjai jogot formálnak arra, hogy megítéljék, ki tölthet be vezető pozíciót a régióban.

A hírforrás szerint a szervezeten belüli ellentétek a megyei közigazgatási bíróság elfoglalásával éleződtek ki. Az egészhez azonban hozzájárulhatott a belügyminiszter fentebb említett rendelkezése, valamint Vitalij Jarema miniszterelnök-helyettes bejelentése, mely szerint rövid időn belül betiltják és felszámolják az olyan félkatonai szervezetek működését, mint amilyen a Jobb Szektor. Nem normális, mondta Jarema, hogy magukat a nép képviselőinek nevező önjelölt rendcsinálók garázdálkodjanak egyebek között Kárpátalján is.

A békéért tüntettek

Mintegy félszázan gyűltek össze vasárnap délután a megyeszékhelyen, hogy elítéljék a háborút, kifejezzék szolidaritásukat az ország egységéért harcoló kelet-ukrajnai régiókkal. A Színház téren lezajlott népgyűlés résztvevői hangot adtak azon véleményüknek, hogy az ország nincs felkészülve semmilyen háborúra. Megpróbálhatja megvédeni magát, de e harcban aligha számíthat az EU vagy az USA segítségére, állapították meg a szónokok.

A JC feljelent

Feljelentést készül tenni a beregszászi önkormányzat képviselőinek JC-frakciója a Jobbik Magyarországért Mozgalom itteni irodája ellen. Kovács Béla európai parlamenti képviselő azzal haragította magára a Jedinij Centr képviselőit, hogy legitimnek és törvényesnek nevezte a Krímen rendezett népszavazást. Azt mondta ugyanis, hogy szerinte valamennyi népcsoportnak alapvető joga a szabad véleménynyilvánítás és annak megválasztása, hol akar élni.
A feljelentést, melyben azt is kifogásolják, hogy Magyarország visszahonosítja a határon túli magyarokat, s Kovács Béla követeli a Tisza-melléki Autonóm Körzet létrehozását, az SZBU-hoz, az Ukrán Külügyminisztériumnak és az Európa Parlamentnek is elküldik.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Amúgy csak én látom úgy,hogy Ukrajna kezd szétszakadni?

Szerintem erre páran rá fognak erősíteni... aztán remélem,beigazolódik,mert én Kárpátalját mindig várom vissza a többi testvérével együtt.

Remélem nem mi leszünk a hülyék.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Amúgy csak én látom úgy,hogy Ukrajna kezd szétszakadni?

Szerintem erre páran rá fognak erősíteni... aztán remélem,beigazolódik,mert én Kárpátalját mindig várom vissza a többi testvérével együtt.

Remélem nem mi leszünk a hülyék.
Ingyen se kéne. Még ebből a kis országból is fogyunk kifele.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
<blockquote rel="pela3">Amúgy csak én látom úgy,hogy Ukrajna kezd szétszakadni?

Szerintem erre páran rá fognak erősíteni... aztán remélem,beigazolódik,mert én Kárpátalját mindig várom vissza a többi testvérével együtt.

Remélem nem mi leszünk a hülyék.
Ingyen se kéne. Még ebből a kis országból is fogyunk kifele.

</blockquote>

Neked nem, másnak igen és jó pár ott élőnek is.
Ne vedd személyeskedésnek de az ilyen emberek, egyszerűen annyira fel tudnak dühíteni... nem kell semmi, vigyék csak.

Otthonról is így dobálod ki a cuccokat? Vagy azért a tv, rádió..stb kell? Esküszöm pár embernek nagyon kéne 1 kis körtúra, a gúnyhatáron túl...

Igen is jöjjön.
Nem tudom ki tartozik azokhoz a csoportokhoz, akiknek ami magyar az csak szar lehet, a honvédség is minek.. magyar termék, magyar föld minek? Majd eltart a német.. vagy nem. Ezért tartunk itt.. talán részben ez is vezetett idáig. Nézd meg az ukránokat, itt mindenki l*szarná ha a másik megye másik országhoz kerülne, az ukránoknál meg rendesen kiveri a biztosítékot és ez az ami jelentős a nemzetbiztonságban, ha mi érintettek leszünk nekünk nagyon szívó ág lesz.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Engem azok szoktak dühíteni akik több százezer külföldit akarnak az országhatáron belülre helyezni, mivel az "ősi magyar föld".