<blockquote rel="sondor961">Én meg kezdem azt hinni, hogy az itt irogatók többsége az oroszok embere, akik nem tanultak történelmet....
Magyar történelmet sem...!
Arra a történelemre gondolsz amiben a drágalátos USA a Szabad Európa Rádión keresztül felkelésre buzdította a kelet-európaiakat és amikor a magyarok megtették cserben is hagyta őket a szovjetekkel szemben, majdnem úgy, ahogy most az ukránokkal tette az oroszokkal szemben, vagy tegnap a grúzokkal? Egyetlen tanulság van, a nyugati-orosz konfliktusban, ha nincs elegendő katonai erőd, hogy egyedül tönkreverd Oroszországot, akkor az oroszok oldalára kell állni, vagy jóindulatúan semlegesnek lenni, mert az oroszok ellen nincs esélyed és nyugati katonai segítségre se számíthatsz, a mocskos nyugati játszmában csak garantáltan feláldozott paraszt lehetsz.
Akiket oroszbarátnak hiszel az jobbára nem azok. Nekem nagyon rossz véleményem van a korrupt és oligarchikus orosz rendszerről, de még ezzel együtt is az oroszok becsületesebbek, kiszámíthatóbbak és jobb partnerek, mint ez, vagy inkább mint a mindenkori nyugat. Konfliktus esetén az oroszokról tudjuk, hogy tankkal jönnek óramű pontossággal, ha az alapvető érdekeik sérülnek, a nyugatról pedig az, hogy sorsunkra hagy minket, mi több, maga a nyugat ad el minket az oroszoknak (Jalta), vagy bárkinek (tatár, török, kisantant), ha úgy látja jónak a saját érdekében.</blockquote>
Hasonló az én véleményem is, de annyit hozzá tennék, hogy amikor itt voltak nem az oroszok terrorizálták az embereket hanem a magyarok(nem a front átvonulásról beszélek hanem a háború utáni időszakról)! De ugyan ez figyelhető meg nyugat-ukrajnában is csak ott a lelkes, buzgó ukrán "ÁVÓ" mögött most éppen amerika adja a tanácsokat, hogy ki az ellenség! Szerintem az oroszoknak jobban ment anno!
A "szimpatikus" pártról meg csak annyit, hogy max 50%-ot kaphatnak(szabad kapniuk) különben bajok lesznek! Számomra is tetszetősek de vigyázni kell velük nehogy 1 év múlva egy gyengén felszerelt hadsereg vonuljon be kárpátaljára! tragikus lenne! Még nem állunk rá készen!