<blockquote rel="cinikus"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="cinikus">Persze, minden bokorban zsidók lapítanak. Hagyjuk már a hülyeséget, jó?
Úgy beszélsz európáról, mintha az egyetlen személy lenne egy nagy gondolattal. Hát nagyon nem.</blockquote>
Figyelembe véve, hogy Európa elsősorban nem személy-, hanem földrajzi név</blockquote>
Uraim, Varga Miklós is megénekelte, hogy Európa egy személy, ráadásul nő. Ne keressünk logikát a cselekvéseiben.</blockquote>
Na ezt lássa meg valami nőnemű olvasó...
Amúgy true, de végülis terpeszben, előredőlve valami támaszra támaszkodva, "stabilabb"...
Ami Európát illeti, a "legöregebb" kontinens,természetesen csak Ázsiával együtt állhatja meg a helyét ez a kijelentés. Viszont Európában rengeteg etnikum él, rengeteg sérelemmel. Azért szerintem Európában több és nagyobb háború volt,mint Ázsiában. (Saját felindulásból és nem USA/USSR felbátorításra.)
Ezek a háborúk rengeteg sérelemre és bizonytalanságra illetve, több-kevesebb esetben bizalomra adtak okot. (Magyar - lengyel, magyar - román viszony). Tehát Európa maga egy etnikai gócpont, ahol olyan igazságot tenni ami mindenkinek megfelel, talán lehetetlen, ezért ez sokáig így is fog maradni...Európa határok nélkül?! Tényleg?!
A gazdaság: Az ex komcsi államok jelentős részében hasonló a bútorzat és így a gondolkodás is. A nyugat gyarmattartó szerepe hivatalosan felbomlott, de szerintem a gyarmatait Kelet-Európával próbálja pótolni. Persze mindenki próbálja a saját farmjait jobb helyzetbe hozni, de csak 1 bizonyos korlátig,hogy őt meg ne közelíthesse.
Most pedig talán azért ugrál ennyire az EU(szinte mindig a nyugat, ami 3-6 országot jelent),mert azthiszi,hogy az USA mögötte van,pedig nincs. Az oroszokat most farkasnak tekintik, csak rá kellett vagy kell jönniük,hogy ők pofáznak és tesznek keresztbe az oroszoknak, attól még a keleti államok nem biztos,hogy akarnak vagy mernek konfliktust vállalni az oroszokkal. De hogy pár ország ki is áll az oroszok mellet, szerintem erre nem számítottak.
Amíg az EU-ban széthúzás / marakodás van addig szerintem ők ne nagyon próbáljanak meg mást fenyíteni...