[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukraine: Residents caught in artillery fire fighting in Slavyansk
http://www.youtube.com/watch?v=ko1GxkUjGws

Mariupol
http://www.youtube.com/watch?v=n2HEH8Yhiuc
 

bugapunk

New Member
2014. május 12.
7
0
1
Sok-sok hozzászólást elolvastam és valamit szeretnék tisztázni:

Tehát vannak olyanok, akik szerint Putyin először kilóra megveszi Janukovicsot és Ukrajnát (Most figyelj!!!) majd gondol egyet, bepénzel néhány majmot, aki belelő a tüntetőkbe és a rendőrökbe, majd bebuktatja a korábban megvásárolt ukrán kormányt és magára húzza az USA-t és a NATO-t.
Értem. Ez zseniális. Mennyire hangosan röhöghetek?

De legyen, elfogadom ezt (Ez ám a konteó!), de valaki vezesse mán le, hogy ez mitől éri meg jobban Moszkvának, ahelyett, hogy balhé nélkül, simán létrehozza az Eurázsiai Unióját.

Ha viszont erre nem kapok épkézláb választ, akkor a nyugati fősodratú agymosást ne terjesszük már tovább, e nélkül is eléggé nagy bajban van Kelet-Európa.

A kedves kollégák elfelejtik azt, hogy Kelet-Európa exszovjet és exVSZ tagállamai egymást taposva igyekeznek a nyelvüket folyamatosan az USA ánuszán tartani, azzal sem foglalkozva, hogy mit szól ehhez például Nyugat-Európa.

2003. Irak és a kelet-európai nyalókák nyílt levele a Bush-kormány felé még megvan?
Tudjátok, akkor, amikor egy csomó francia és német érdekeltséget kinyírt az USA-GB páros. Emlékeim szerint a francia külügyér egyszavas üzenete Washington felé a „Merde!” volt, ha jól rémlik. Valszeg Nulland „fuck off”-ja volt az amerikai válasz és vélemény Európáról. ;D

Van egy rossz hírem:
A franciáknak, a németeknek és az oroszoknak van egy közös érdekük. Ez pedig Kelet-Európában „rendet rakni” a csóró kis senkiháziak (azaz mi) között, akiknél az USA érdeke mindig fontosabb, mint Európáé (EU), Moszkváról meg nem is beszélve. Szmolenszk és Kaczynski? Meg a temetésről tüntetőleg otthon maradó német kormányküldöttség?

Ennyire hót egyszerű cumi, uraim.

Az USA versenyt fut az idővel, hogy hamarabb tudja összeugrasztani Európát az oroszokkal, semmint az oroszok kiegyezzenek Európával. Utána ugyanis semmi szükség errefelé az USA-ra.

Van egy gond ezzel! A terv a tüntetések leverése és Janukovics hatalomban tartása volt, ezért lette egyre brutálisabb a Berkut, ugyanis-e nélkül, Ukrajna fontos szereplőként hiányzik ahhoz a bizonyos Eurázsiai Unióhoz. Persze ki mondta, hogy a téridő mindig Putyin álmai szerint görbül?

Kelet-Európa nincs bajban, az össze volt környező KGST ország ami EU tag lett köszöni jól van, csak nekünk sikerült ezt is elszúrni, persze au USA a hibás... (cionisták, illuminátusok, annunakik, buzik, IMF stb...).

Európát nem kell az USA-nak összeugrasztani Európával elég hozzá a Kreml... Amikor eltökélték, hogy márpedig Európa az ő energihardzóiktól fog függeni és Pont.

Már korábban írtam, hogy EU polgárként az érdekem az, hogy legyen vetélytársa, alternatívája az orosz olajnak, gáznak. Igen és nagyon nem fog tetszeni az EU szkeptikusnak, egy Európai Föderáció kéne, egy külüggyel, hadüggyel stb. És bizony igaza van az USA-nak, hogy latymatag a külpolitikánk, változtassunk hát rajta, persze ez nem fog sem az USA-nak, sem a Ruszkinak tetszeni. Mért? Mert ezekhez hasonló agresszív, akár gyarmatosító politika kell, Afrika, Közel-kelet úrjagyarmatosítása, Európa által. USA meg szépen visszahúzódhat a nagy vizen túlra (akár a NATO felbontása árán, az Orosztól meg akkor veszünk energiahordozót, ha az olcsóbb mint a saját gyarmati (az orosz is gyarmati csak orosz gyarmat...). Persze ez álom, mert ehhez az kellene, hogy végre európaiként gondolkodjunk, ne vagy USA vagy Ruszki seggnyalóként. Egyik ne legyen már a másik alternatívája, mert mindegyik büdös!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 458
63 911
113
Most jöttem haza a lengyelektől, komoly hadseregük komoly nemzeti büszkeséggel párosul. Csak aztán az USA nehogy azért tolja a lengyel szekeret, hogy az beboruljon valmaiféle háborús árokba. Azt azért látni lehet, hogy a tradicionális USA neokon gondolatkörre jellemző a válsággóc generálás, semmint az oroszokra. Az USA az amelyik fenntartandó a gigászi hadiipari komplexumát mindig akkor lép be egy újabb hadszintérbe, mikor pont egy nagyobb arányú leszerelés van kibontakozóban.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
A szlavjanszki orosz parancsnok úgy tűnik hadat üzent Ukrajnának, és orosz segítséget kér:

http://novosti.dn.ua/details/224788/

Ez már érdekesebb! A határra felvonuló orosz haderő magára vonja az ukrán regulárisokat. A keleti határon helyezkedik el mostanra az ukrán hadsereg nagy része. Pont azokon a területeken amelyeknek lassan függetlenednek. Így azok már függetlenedve a már amúgy is a területükön lévő részét ennek a haderőnek felszólítják, hogy tegyen hűségesküt a helyi vezetésnek.
Hipp-hopp lett hadseregük!
Hiába, a sakk mégiscsak ázsiai sport.

Régen nem értettem az oroszokat, hogy miért imádják Putyint istenként. Miért tekintenek rá úgy mint egy szakrális királyra.
Azt nem mondom, hogy új vallást fogok alapítani aminek kis imaházaiban a hívők Putyin képekhez imádkozhatnak, de ha ez bejön neki azért egy főhajtás kíséretében a kalapomat megemelem.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 018
23 243
113
Az az érzésem "egyesek" rendre reinkarnálódnak...kezdek hinni az ilyesmiben :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Az az érzésem "egyesek" rendre reinkarnálódnak...kezdek hinni az ilyesmiben :)
Ha a fórumrendszer IP-címet is rögzít a hozzászólásoknál, könnyen kiderülhet, hogy nem új "kollégával", hanem új nicknévvel állunk szemben. :D
 

kolka

Member
2014. április 12.
82
2
8
Véleményem szerint, egyre nagyobb a személyeskedés.
Térjünk vissza az ukrán problémára, a hitvitákat hagyjuk máshova...

Bár ez a nyilatkozat sem fogja enyhíteni a fórumon meglévő ellentéteket, de jönnek az amik garantálni az ukrán elnökválasztást...
U.S. Department of State’s Under Secretary for Public Diplomacy and Public Affairs Richard Stengel will travel to Kyiv, Ukraine; Riga, Latvia; and Brussels, Belgium on May 12-16. Under Secretary Stengel will use his trip to stress the need for greater regional engagement to support Ukraine’s upcoming May 25 elections, push back against efforts to delegitimize them and ensure that all Ukrainians are given the chance to decide their future for themselves.
http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2014/05/225947.htm
 

kolka

Member
2014. április 12.
82
2
8
"A szavazólapokon az a kérdés állt, hogy „Támogatja-e Ön a donyecki (illetve luhanszki) népköztársaság állami önállóságát?”, amely szakértők szerint megtévesztő lehetett."

Biztos én vagyok a naiv de ebben mi lehet megtévesztő?
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
"A szavazólapokon az a kérdés állt, hogy „Támogatja-e Ön a donyecki (illetve luhanszki) népköztársaság állami önállóságát?”, amely szakértők szerint megtévesztő lehetett."
Biztos én vagyok a naiv de ebben mi lehet megtévesztő?
Esetleg azt hiheti a bugyuta műveletlen tömeg, hogy most tényleg ők dönthetnek. Ezek képesek bármit félreérteni.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 410
8 712
113
:D Bocsi, de ilyenkor valamiért úgy dagad a májam...
http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/29070-rogozin-masodszor-is-megfenyegette-romaniat
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Bugapunk:

„Európát nem kell az USA-nak összeugrasztani Európával elég hozzá a Kreml... Amikor eltökélték, hogy márpedig Európa az ő energihardzóiktól fog függeni és Pont.”

Értem, és ezt ki döntötte el? Esetleg nem pont Európa? Ne haragudj, de az elmúlt 24 évben ki tiltotta meg az EU-nak, hogy külön alkut kössön Iránnal vagy az arab olajmonarchiákkal? Moszkva?
Hol a gazdasági és ebből eredően a politikai és a katonai érdekközösség az USA-val jelen időszámítás szerint? Európa zavargási cirkuszokra kap csak pénzt onnan. Meg néha némi lufit, ugye…, de nem a színeset, hanem pénzügyit.
Ez ám a vidámpark! Van itt minden, elvarázsolt kastély, hullámvasút és még körhinta is hozzá! :D :D :D

„Persze ez álom, mert ehhez az kellene, hogy végre európaiként gondolkodjunk, ne vagy USA vagy Ruszki seggnyalóként. Egyik ne legyen már a másik alternatívája, mert mindegyik büdös!”

Olvass Huntingtont és Todd-ot, a lényeg: Európának akkor van jó esélye, ha összezár a ruszkikkal. Nézz a térképre és láss, tök egyértelmű – katona és gazdaság földrajzilag is ami összetartozik, az előbb utóbb összenő. A transzatlanti kapcsolatokban csak egy kérdés van: Európa önmagára talál orosz háttérrel vagy szétesik a fenébe amerikai támogatással. Nincs 3. alternatíva, ha érted a finom célzást.

De nem zavarok tovább, élvezet mostanában „read only”.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
a francba .. ezt akartam http://www.youtube.com/watch?v=dgWzr4B9K0s

Ő NEM MÁS MINT:
thumbnail.axd


<blockquote rel="Python">Luganszk
http://www.youtube.com/watch?v=aT6YuR8ASnA

Eléggé spontánnak tűnik, ahhoz képest pedig kifejezetten tetszik nekem, szerintem jó lett. :)

</blockquote>

Mr ELbasztától jobb, de nem egy Kezdet vagy Bankos/Norba :)

Na akkor egy kis propaganda :)

Ez itt a kérdés, válasszatok!
Mk01iOS5BCg.jpg

20140511eurovizio-2014-eurovizios-dalfesztival-koppenhaga.jpg

Egyértelműen Natasa :D.

Sok-sok hozzászólást elolvastam és valamit szeretnék tisztázni:

Tehát vannak olyanok, akik szerint Putyin először kilóra megveszi Janukovicsot és Ukrajnát (Most figyelj!!!) majd gondol egyet, bepénzel néhány majmot, aki belelő a tüntetőkbe és a rendőrökbe, majd bebuktatja a korábban megvásárolt ukrán kormányt és magára húzza az USA-t és a NATO-t.
Értem. Ez zseniális. Mennyire hangosan röhöghetek?

Itt visítva felröhögtem :D.

Egyesek elnézték az oldalt, ez nem a konteó blog.


Komolyan néhányan tényleg full retardáltba nyomják. Legyen már nyugalom és az ukrán témával foglalkozunk plz.
Én dumálok, aki most offolt, bocs :).

Ahhoz meg pofa kell ha valaki 1 IP címről 3432423 nicknéven ordítva bizonyítja az ő "igazát", gratulálok a szellemi színvonalhoz.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Video: RT journalist shot by Ukraine army arrives in Moscow via medevac jet

http://www.youtube.com/watch?v=znm_yibm_wY

Caught on camera: Two dead in Ukraine as National Guard shoots at civilians
http://www.youtube.com/watch?v=SU3SD6oQ7KE
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Ahhoz meg pofa kell ha valaki 1 IP címről 3432423 nicknéven ordítva bizonyítja az ő "igazát", gratulálok a szellemi színvonalhoz.
Ez csak egy lehetőség jelenleg, ne kezeljük tényként. Majd GrGly utánajár, ha akar.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<blockquote rel="Unio">Ahhoz meg pofa kell ha valaki 1 IP címről 3432423 nicknéven ordítva bizonyítja az ő "igazát", gratulálok a szellemi színvonalhoz.
Ez csak egy lehetőség jelenleg, ne kezeljük tényként. Majd GrGly utánajár, ha akar.</blockquote>

Igaz-igaz, de sajnos már más helyen is előfordult az ilyen és nem lepődnék meg ha tényleg így lenne.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
A "luhanszki népköztársaság" kikiáltotta függetlenségét
http://www.napigazdasag.hu/cikk/12300/

Akkor már csak egy felvételi kérelmet kell összerakni valahogy... :D