[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
Oké, tegnap volt némi off, amiben én is jelentős szerepet vállaltam, de a sirdogálásotok semmivel sem szórakoztatóbb, csak jelzem. :D :p

Akkor tehát: <b>NAGYSZERŰ HÍR!</b>
http://index.hu/kulfold/2014/07/30/nem_szeretik_a_romanok_magyarorszagot/
Ha a románok utálnak minket, nálunk jobban pedig már csak az oroszokat utálják, akkor nyuilvánvaló, hogy az oroszok <b>JÓ SRÁCOK</b> és természetes szövetségeseink. ;) :DDDDDDD
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
803
2 037
93
Mármint az angol-skót? Mert arról volt szó.

Igen, arra írtam.
Csak futólag olvastam mostanában, nem igazán követtem.
Pont azt is írták az angolok, hogy errefelé még nincs tudatban, de ha esetleg elszakadnak, milyen lökést adhat a különböző ismert európai függetlenedési mozgalmaknak (itt említették a romániai magyarokat is).
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
803
2 037
93
gacsat

Még egyszer olvasva a hsz-edet asszem félreértettelek.
Az angol-skót hsz-re írtam, hogy értem, rendben.
A jugó háborút a mostani ukrán helyzethez találom hasonlónak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 368
113
Oké, tegnap volt némi off, amiben én is jelentős szerepet vállaltam, de a sirdogálásotok semmivel sem szórakoztatóbb, csak jelzem. :D :p

Akkor tehát: <b>NAGYSZERŰ HÍR!</b>
http://index.hu/kulfold/2014/07/30/nem_szeretik_a_romanok_magyarorszagot/
Ha a románok utálnak minket, nálunk jobban pedig már csak az oroszokat utálják, akkor nyuilvánvaló, hogy az oroszok <b>JÓ SRÁCOK</b> és természetes szövetségeseink. ;) :DDDDDDD
Pedig mi barátokkal vagyunk körülvéve.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 368
113
go.hu/nagyvilag/20140730-harom-percig-tartott-az-algariai-gep-zuhanasa.html

Ebből csak annyi érdekes nekem ha az Algír gép is 10000m-en ment mint a Maláj, és szintén 900km-el ment, és 3 perc alatt lenn volt ami meredek zuhanásnak számít, akkor a Maláj gép is hasonló paraméterekkel (meredek zuhanás,3 perc) 45km utat tett meg zuhanva kb míg földet fogott. Szóval még mindig úgy érzem jól számoltam ha Horlivka-Konsztantyinovka közé tettem a találat helyét.
 

sims007

New Member
2014. július 26.
5
0
1
Sziasztok! Már régóta figyelemmel követem az Ukrán eseményeket,s a topikot is ezáltal. Egyik ismerősömet megkérdeztem a Kárpátaljai behívókkal kapcsolatban s az ő infója az, hogy akik tanulnak azokat egyenlőre nem hívják be. De rebesgetik, hogy a határt leakarják zárni, és 18-60 közöttieket nem engedik át pont amiatt, nehogy elszökjenek a behívók miatt. A behívásokról pedig annyi infója van, hogy 2 behívás volt eddig. Először hívták a katona köteleseket,akik nem tanulnak. Most volt a második, most azokat is hívták akik már voltak katonák . 4. alkalommal pedig már mindenkit kényszer soroznak aki fegyvert tud fogni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 368
113
Hm-hm, az tök jó hogy igazából senki sem akar harcolni, mégis hullanak az emberek. Ha így elfogyott az első turnus meg a sereg harcolni akaró része akkor szvsz nincs olyan nagy tömegbázisa a hatalomnak. Hát ha lezárják a határt akkor irány a kárpátok rengetege, vagy keresni kell ismerős határőrt vagy csempészt.
 

bandras87

New Member
2013. március 16.
6
3
3
" De rebesgetik, hogy a határt leakarják zárni, és 18-60 közöttieket nem engedik át pont amiatt, nehogy elszökjenek a behívók miatt. "

Ilyen esetben, ha egy magyar-ukrán állampolgár a magyar útlevelével próbál átjönni, kötelesek kiengedni?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
Ilyen esetben, ha egy magyar-ukrán állampolgár a magyar útlevelével próbál átjönni, kötelesek kiengedni?
Nem. Egyrészt, mert kettős állampolgár, tehát vannak kötelezettségei Ukrajna felé, másrészt meg le van zárva a határ.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 368
113
Attól függ milyen fajta teljes vagy részleges,időszakos e a zár. De a határzár az határzár, senki sehova.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az oroszok többsége a Nyugatot hibáztatja az ukrán válságért – derül ki egy felmérésből. A nap folyamán újabb uniós tanácskozás lesz az Oroszország elleni szankciókról. Moszkva az ENSZ jelentést is bírálta, valamint reagált a Japán szankciókra: szerintük a tokiói lépések az önállóság hiányáról tanúskodnak. A harcok közben tovább folytatódnak: egy luhanszki idősek otthonának öt lakója vesztette életét.
http://mno.hu/kulfold/a-tobbseg-a-vilaghaboru-kitoreset-sem-tartja-kizartnak-1239657
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 149
357
83
<blockquote rel="bandras87">Ilyen esetben, ha egy magyar-ukrán állampolgár a magyar útlevelével próbál átjönni, kötelesek kiengedni?
Nem. Egyrészt, mert kettős állampolgár, tehát vannak kötelezettségei Ukrajna felé, másrészt meg le van zárva a határ.</blockquote> most komolyan, honnan tudnak az ukranok, hogy kettos allampolgar? mar csak nem akkora hulye, hogy mindket utlevelet viszi magaval?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kijev városi közigazgatása elkezdte felkészíteni a lakosságot arra a tényre, hogy télen a házakban nem lesz fűtés. Az ok nagyon egyszerű: elfogyott a gáz. "Az állam által elérhető gáz fenntartása pontosan szabályozott, egyenletesen elosztott a régiók közt. Kijev elkülönített 1,2 milliárd köbméter gázt a lakosságnak fűtési célra, de ez nem elég ahhoz, hogy egy fűtési szezonban a lakosságnak kényelmes hőmérséklet a lakásokban fenntartható legyen" - mondta Dmitrij Novickij házelnök.
http://www.hidfo.net/2014/07/30/ukrajnaban-telen-nem-lesz-futes-kormany-elkezdte-felkesziteni-lakossagot

Iszonyat véres és halálos két napja volt az ukrán hadseregnek 28-29-én. A déli karomban beszorult katonák kimentésére, és a karom területének visszaszerzésére Marjupolból átcsoportosított sereggel lendültek támadásba 28-án reggel 4 órakor. Ugyanakkor erős tüzérségi tűz alá vették a védelmi vonalakat és Donyecket is. A CNN TV társaság megdöbbentő felvételeket tett közzé, melyen látható, a kijevi elmebaj odáig elért, hogy Donyeck városát ballisztikus rakétával lövik. Ez a rakéta a kijevi vezetés legpusztítóbb rakétája, közepes hatótávolságú, 500 kilogramm robbanótöltettel.
http://www.hidfo.net/2014/07/30/bukik-kijevi-junta-john-kerry-mar-targyalna

Kárpátalján a mai napon is folytatódtak a civil tiltakozások a “részleges” mozgósítás ellen.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/karpatalja-tovabb-tiltakozik/

Moszkva megrökönyödéssel fogadta az amerikai elnök kijelentését, hogy Oroszország mindezidáig nem működött együtt a Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító szerencsétlenségének kivizsgálásában – közölte szerdán az orosz külügyi szóvivő.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/moszkva-kiakadt-obama-agymenesen/

Kifogyott az ATO-ból a szufla?
http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/kifogyott-az-ato-bol-a-szufla/
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
A mai helyzetet látva, jó előérzetem van. Nem elkiabálni szeretném, de a gép lelövés és szlavijanszk feladása után kitartanak. Ami támadás volt az elmúlt 3 napban a mostani ukrán haderő jelentős részével történt, lényegi siker nélkül ez pedig nagy eredmény.

A kérdés az lesz, hogy megpróbálják a kezdeményezést átvenni teljesen, vagy kivárnak és ők is erősítik magukat.

A kárpátaljai magyar srácokra nézve viszont a lázadók sikerei kitartása nagyon veszélyes, a magyar kormány viszont szervezhetne egy programot, hogy idehozza őket (mármint aki elakarja kerülni a sereget) a konfliktus végéig. Ez szerintem itthon is a nagy többség számára emészthető lenne, ez az amit egy anyaországnak kell tennie a sajátjaiért úgy gondolom.

És, hogy röviden off legyek, sok határon túli dologgal nem értek egyet, de szerintem ez itthon Magyarországon mindenki számára felvállalható lépés lenne. Sokkal többet árt a szájkarate így-úgy a határon túliakkal kapcsolatban amit a politika csinál a saját céljaira. De egy ilyen lépés mutatná meg valóban számukra és a többi most nem érintett országnak, ha baj van itt vagyunk. Ez lenne a lényeg, nem holmi látszat intézkedések.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
Nem. Egyrészt, mert kettős állampolgár, tehát vannak kötelezettségei Ukrajna felé, másrészt meg le van zárva a határ.
most komolyan, honnan tudnak az ukranok, hogy kettos allampolgar? mar csak nem akkora hulye, hogy mindket utlevelet viszi magaval?</blockquote>
A saját polgáraik nyilvántartásából.
Tök egyszerű: az ukránok ugyan cirill betűket használnak, de a nevek (pár betűs eltérésektől eltekintve) és az azonosító adatok ugyanazok a magyar és az ukrán útlevelekben, valamint a nyilvántartásokban is. Lekérik az illető adatait és hiába lobogtat valaki magyar útlevelet, ha szerepel az ukrán polgárok között, már le is bukott...