[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Sztarobeshevo - Nezeti Gárdista felszerelés milicista kézen
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukraine: Wanted man Saakashvili appears in Kiev
http://www.youtube.com/watch?v=pm9cyU_SGMA

Ukraine: See aftermath of DPR-Ukrainian army battle
http://www.youtube.com/watch?v=q1KcboIqjCo
 
T

Törölt tag 008

Guest
"A kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárok - eleget téve az orosz elnök kérésének - pénteken beleegyeztek abba, hogy humanitárius folyosót nyissanak, amelyen az általuk körbezárt ukrán katonák elhagyhatják a harcteret."
Szép szakma a marketing. Ez eddig is fel volt nekik ajánlva, hogy fegyver nélkül szabadon távozhatnak.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Az ENSZ BT blokkolta az OF javaslatát a tűzszünetről Kelet-Ukrajnában
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_29/Az-ENSZ-BT-blokkolta-az-OF-javaslatat-a-tuzszunetrol-Kelet-Ukrajnaban-2505/
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
<blockquote rel="Python">Kanada térképet küldött az oroszoknak, hogy ne tévedjenek el
http://hu.euronews.com/2014/08/28/kanada-terkepet-kuldott-az-oroszoknak-hogy-ne-tevedjenek-el-/

Javasolnám orosz barátainknak hogy a megdönthetetlen Orosz-Kanadai barátság és testvériség jegyében, némi cinikus humorral felvértezve Tu 160 ok combos vadász kísérettel teszteljék már le a kanadai légierő készültségi reakcióidejét, majd a megdönthetetlen barátság jegyében a kanadai partoktól látótávolságban gyakorolják a nukleáris csapásmérést! Lol:)

De hogy ne legyek teljesen OFF:
Orosz KüM: Kijev orosz invázióról szóló nyilatkozatai a lakosság félrevezetését szolgálják
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_28/Orosz-KuM-Kijev-orosz-invaziorol-szolo-nyilatkozatai-a-lakossag-felrevezeteset-szolgaljak-1281/

Az ENSZ BT blokkolta az OF javaslatát a tűzszünetről Kelet-Ukrajnában
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_29/Az-ENSZ-BT-blokkolta-az-OF-javaslatat-a-tuzszunetrol-Kelet-Ukrajnaban-2505/
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
754
4 078
93
"Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök este felszólította az oroszbarát kelet-ukrajnai szakadár lázadókat, hogy nyissanak humanitárius folyosót, amelyen az általuk körbezárt ukrán katonák elhagyhatják a harcteret."
http://www.napigazdasag.hu/cikk/21524/

ha jól értelmezem, akkor igen okosan azt a folyosót úgy kell megnyitni, hogy csakis Oroszország felé tudjanak menni :)
fegyver leadás (határ), majd gondolom kicsit átrostálják őket, és lesznek akik "nem akarnak" visszatérni Ukrajnába
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
ha jól értelmezem, akkor igen okosan azt a folyosót úgy kell megnyitni, hogy csakis Oroszország felé tudjanak menni :)
fegyver leadás (határ), majd gondolom kicsit átrostálják őket, és lesznek akik "nem akarnak" visszatérni Ukrajnába

Mehetnek Ukrajna felé is. Fegyverzetet vagy megsemmisítik vagy hátrahagyják, így az mindenképp hiányozni fog. Az emberek meg a biztos halálból menekülnek meg (legalábbis ők úgy érzik), így nem hiszem, hogy túl lelkesen fognak visszakéredzkedni a frontra. Annak tudatában pláne nem, hogy Putyin ezzel deklarálta, hogy ezentúl vele kell egyezkedni ha bárki bármit akar Donbaszban.

Milíciának is jól jön, mivel annak a katlannak a biztosítása túl sok erőforrást emésztene fel, és a méretéből adódóan hetekig, hónapokig is kitarthatna.
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
Kezdem azt hinni hogy amerikai barátaink is orosz-pártiak, mivel sokunk vágyait fogalmazzák meg!
"A kijevi amerikai nagykövet, Geoffrey Pyatt azt írta a Twitter mikroblogra, hogy "az oroszok annyi tankot, páncélozott járművet, tüzérséget hoztak magukkal, ami épp elég rá, hogy legyőzze Ukrajna fegyveres erőit". - továbbá írta, hogy "Oroszország elküldte a legújabb és legmodernebb légvédelmi rendszereit, az SA-22-est is kelet-Ukrajnába".
http://www.oroszhirek.hu/index.php/politika/3672-ukrajnaban-a-helyzet-nem-valtozatlan-hanem-brutalisan-gyorsan-fokozodik-orosz-ukran-es-nemzetkozi-reakciok

"Novoazovszkot az orosz hadsereg foglalta el"
http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=5347
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Origo-ról:
Temérdek2014-08-28 23:20:29

Kedves "szakértő" Úr!
Elemzésének egyszerűen tragikus. Egy egyszerű, az eseményeket követő ember ennél százszor jobbat tud írni.
- "júliustól kezdve látható trend, hogy az ukrán haderő komoly térnyerést ért el az oroszbarát szakadárokkal szemben". Egyrészt pont júliustól állt meg szinte teljesen az ukrán előrenyomulás, másrészt Putyinnak hagyni kellet, hogy az ukránok elkövessék azokat a háborús bűnöket, ami beindítja az orosz társadalom legmélyebben levő védelmi reakcióját. És ez ma már kitűnően működik is: a "fasiszták" ellen harcolnak 15 éves gyerekek, nők, férfiak egyaránt; alakulnak a nemzetközi brigádok (szerbek, csecsenek, kozákok, csehek, szlovákok, ruszinok, magyarok, németek, franciák, spanyolok, stb.); teljesen motiváltak, elfogadják a veszteségeiket; a tankjaikra azt festik fel, hogy "Kijevig".
- "Moszkva stratégiai dilemmája abban állt". Nem volt semmiféle dilemma. Putyin végig kézben tartotta a helyzetet, ő irányított és irányít. Egyébként nagyon visszafogott, mindig csak akkor lép egyet a helyzet eszkalációjában, ha azt az ukránok már meglépték (Grad, majd modernebb sorozatvetők, tankok, végül ballisztikus rakéták bevetése, mindig az ukránok után 10-14 nappal történt csak meg)
- "mindent megtegyen annak érdekében, hogy megakadályozza Kijev csatlakozását a NATO-hoz". Ez se rövid, se középtávon nincs napirenden, ezt Ön is jól tudja.
- Szerintem nem kell nekik Mariupol (egyébként ma már megkerülve túljutottak rajta), hanem az Iszlám Kalifátus taktikáját alkalmazva, gyorsan minél több területet akarnak birtokba venni frontharcosokkal, és azután egyszerű katonák tömegeivel (tegnap jelentették ki, hogy a felkelők hadseregének létszáma elérte a 30 ezer főt, amiből 4 ezer külföldi) megtartani azt.
- "Szárazföldi összeköttetést létesíteni a Krímmel". Ez talált, és én még hozzáteszem, hogy ezzel az Azovi tenger orosz beltengerré válik.
- "Már most jelentős erőket vonultatnak Mariupolba az ukránok". Ez nem igaz, mert Mariupolt már körbezárták. Előtte 2 napig menekült katona és civil onnan el. A videókon látszik, hogy a benzinkutaknál és az autópályán teljes volt a dugó kifelé, a másik irányba meg senki sem jött.
- Putyinnak nem a gyors győzelem a fontos, hanem a konfliktus minél tovább (legalább az őszi ukrán választásokig, a téli gázhiányig, de akár több évig) való elhúzása. Miért is sietne, az erő vele van?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Az csak nekem tűnt fel, hogy a kanadai csapat elfelejtette, hogy Kalinyigrád orosz terület?

Gratula, jó szemed van. Az adott területere meg a Krímre vonatkozóan viszont Kanada szerintem csak vágyait fogalmazta meg, elég sunyin, vagy egyszerűen tudatlanságát bizonyította. Kíváncsi vagyok, reagálnak-e erre az oroszok valami csípőset?
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Amúgy lehet lassan tényleg az lenne a legjobb, ha Oroszo. végigmenne Ukrajnán és véget érne már az egész konfliktus. Már így is túl sok civil halt meg és minél jobban elhúzódik ez a háború annál több vér fog folyni...
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
754
4 078
93
<blockquote rel="johnibyg">Az csak nekem tűnt fel, hogy a kanadai csapat elfelejtette, hogy Kalinyigrád orosz terület?

Gratula, jó szemed van. Az adott területere meg a Krímre vonatkozóan viszont Kanada szerintem csak vágyait fogalmazta meg, elég sunyin, vagy egyszerűen tudatlanságát bizonyította. Kíváncsi vagyok, reagálnak-e erre az oroszok valami csípőset?</blockquote>

küldtek a kanadai kollegáknak egy javított térképet :)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 490
18 019
113
Amúgy lehet lassan tényleg az lenne a legjobb, ha Oroszo. végigmenne Ukrajnán és véget érne már az egész konfliktus. Már így is túl sok civil halt meg és minél jobban elhúzódik ez a háború annál több vér fog folyni...

Hidd el, ha az oroszok ténylegesen bevonulnának akkor folyna csak igazán sok vér. Ezt pontosan tudja Putyin is és pont ezért nem indít offenzívát. Nem akar világháborút.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
754
4 078
93
<blockquote rel="embersarkany">ha jól értelmezem, akkor igen okosan azt a folyosót úgy kell megnyitni, hogy csakis Oroszország felé tudjanak menni :)
fegyver leadás (határ), majd gondolom kicsit átrostálják őket, és lesznek akik "nem akarnak" visszatérni Ukrajnába

Mehetnek Ukrajna felé is. Fegyverzetet vagy megsemmisítik vagy hátrahagyják, így az mindenképp hiányozni fog. Az emberek meg a biztos halálból menekülnek meg (legalábbis ők úgy érzik), így nem hiszem, hogy túl lelkesen fognak visszakéredzkedni a frontra. Annak tudatában pláne nem, hogy Putyin ezzel deklarálta, hogy ezentúl vele kell egyezkedni ha bárki bármit akar Donbaszban.

Milíciának is jól jön, mivel annak a katlannak a biztosítása túl sok erőforrást emésztene fel, és a méretéből adódóan hetekig, hónapokig is kitarthatna.</blockquote>

jogos. a tegnapi cikkekben még úgy szerepelt, hogy Oroszországon keresztül, de ma már csak annyi, hogy szabad folyosót.
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
@plushun: Sajnos valószínűleg igazad van. Lehet én vagyok ilyen virág lelkű, de én nagyon szomorú leszek, amikor látom a civil halottakat. Egyszerűen nem értem miért kell a civileket belevonni a harcokba...akik például kiadják a parancsot egy lakópark vagy egy kórház tüzérségi támadására, nem emberek vagy állatok, hanem szörnyetegek...simán beraknám őket egy kínai harangba, hadd szenvedjenek...