[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 008

Guest
A 128-asok hegyivadászok. Kemény gyerekek, a hegyoldalakon szoktak felfelé futni infomációim szerint.

Es sik terepen mellel le tudjak venni a gradot? Nezzd meg az eszak-koreaiakat. Fel kezzel repulve tuzes karikan at szettorik fejjel a teglat mikozben ugral rajtuk a kikepzo es lancfuresszel csiklandozza, megis 0 a harcertekuk, mert az 5,56-os NATO lovedeket nem tudjak szajjal elkapni. :)
 

grigorij2

Member
2014. augusztus 20.
109
0
16
Hát éppen Debalcevoban kevés a hegy. A harcértékük pedig elsősorban a motiváltságuktól függ és szerintem nem érzik sajátjuknak ezt a háborút.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Brazil T-64 :)
10838143_954036074607457_2164747503412170006_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Az ukrán védelmi minisztérium által leközölt szakadár veszteségeket összegezve lassan a teljes Vörös Hadsereg havárialistán lesz. Értem én, hogy háborús propaganda meg minden, de azért az nagyon gáz, hogy a hivatalos ukrán közleményekben kb. annyi az igazság mint a mackósajtban a brummogás. Lassan egyetlen dolog biztos az általuk közölt adatokban, az, hogy azok az adatok biztosan nem igazak...

Az összes ukrán győzelmi adat 429-cel osztandó! :) :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
A 9 éves Vanya Voronov a moszkvai kórházban . Mint ismert Ványa az ukránok Donyeck elleni terrortámadásának az áldozata volt, mikor is elvesztette mindkét lábát, egyik kezét , szerencsére a moszkvai szemsebészeknek sikerult megmenteni az egyik szemét.
Az oroszok eroforrásokat nem sajnálva egy kulon gépet kuldtek Ványáért Rosztovba, majd Moszkvába vitték.
Minden súlyosan sebesult, beteg gyereket Oo-ba visznek gyogykezelésre.
Így is torodnek az oroszok az ukrajnai oroszokkal.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVGTDuM3L8s
IMHO, ha az oroszok semmi mást nem tennének, EZÉRT akkor is kalapot emelnék nekik.
 

jakob

New Member
2015. február 8.
29
0
1
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/15/jobb-szektor-tovabb-viszi-haboru-gepezetet-nincs-tuzszunet

Milyen főparancsnok Porosenko, ha a hadsereg vagy fegyveres erők egy része fölött diszponál csak? Milyen állapotok vannak abban sz országban, ahol nagy létszámú fegyveres erők önálló harcászatba kezdenek?
Szerintem, egy ilyen országban életveszélyes nyugati haditechnikát küldeni.
Egyáltalán mennyire legitim egy ilyen kormány és országvezetés, aki nem ura a helyzetnek?

A "Majdan" egy katonai/felkatonai pucss volt, amit kivulrol finansziroztak ( Lasdd: BBC interview, ghost sniper....)Azota is eppen annyi penzt kap folyamatosan UA, hogy tovabb taplaljak az elkezdodott nepirtast es a gazdasag meg eppen ne doljon be.


Ez az a bizonyos egyetlen nagyhatalom mega-cegeinek erdeke:

1. Az EU-Oo gazdasagi szovetkezes szetverese
2. Palagaz- kiutni az orosz olaj/gaz-szektort
3. Termofold-legyengiteni a (nyugat) EU agrar-szektort es behozni a genmodositott agrar-termek bizniszt
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
Tegnap meghalt a munkácsi 128. hegyivadász dd. felderítő főnöke Vitaly Postolachi örnagy a Debaltseve-i (Debalcevo) katlanban.
http://ua-reporter.com/novosti/164796
 
A

altx

Guest
na jol van emberek..ne politizaljatok mar..ki mit csinalna es mi hogy lenne ha lenne meg stb..

inkabb az esemenjekre fokuszaljatok, semmi inom nincs mi tortenik az utolso orakban ukrn-ban...inkabb arol szeretnek olvasni
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
http://7dniv.info/?q=ru/news/pogibshiy-uzhgorodec-vitaliy-postolaki-poshel-na-peredovuyu-tolko-posle-prosb-k-ministru
Ez egy érdekes cikk a tegnap meghalt Vitaly Postolachi örnaggyal.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Bob bácsi visszatér... ;) :)

Ukrán válság: "A főnáci tartja a szombatot"
Debalcevóért átfogó hadműveletet indított az oroszpárti Donyecki Népköztársaság hadserege, a város polgári lakosságát evakuálták. Dörögnek az ágyúk mindkét oldalon, a becsapódáskor megremeg a föld. A folyamatos ágyúzástól megvadul ember és állat. A Hetek helyszíni riportja.
http://www.atv.hu/kulfold/20150214-a-fonaci-tartja-a-szombatot
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
<blockquote rel="czulu"><i>A német konzervatívok szerint Merkel olyan jól kezelte az ukrán válságot, hogy megérdemelne egy Nobel-békedíjat. </i>

Ha Obamának járt, akkor neki miért ne? :D</blockquote>
Posztumusz Nobel-díj nem adható?
Nekem lenne néhány ötletem.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
na jol van emberek..ne politizaljatok mar..ki mit csinalna es mi hogy lenne ha lenne meg stb..

inkabb az esemenjekre fokuszaljatok, semmi inom nincs mi tortenik az utolso orakban ukrn-ban...inkabb arol szeretnek olvasni

Q-vára nem történik semmi, ezért van idő politizálásra, ilyenkor ez nem probléma. Bár a nyugati média szerint 10 alkalommal sértették meg a tűzszünetet az oroszbarát erők. De hogy az információ-éhséged kielégüljön, itt van néhány újabb video :

https://www.youtube.com/watch?v=nuCflrkAiq8&feature=player_detailpage

https://www.youtube.com/watch?v=BVwmL_TBKeg&feature=player_detailpage

https://www.youtube.com/watch?v=etp9Vt-rHJQ&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Ma délelőtt érdekes fejleményt tapasztaltam. Az Euronews leadta egy-egy spanyol, francia és olasz tv-stáb felvételét, elsősorban Donyeckből.
A döbbenet akkor ért , amikor a az első kettőben (S/F) azt tapasztaltam, hogy oroszbarát hangvételű (pld. egy néni elmondja, hogy az ukránok állatok, már ideje volt, hogy az szakadárok megérkeztek). Az olasz még mindig inkább homályosan , mesterkélten fogalmazott, de a sorok között érzékelhető volt a változás szele. Azt eddig is sejtettem, hogy a spanyolok és a franciák nem vakok, de hogy az Euronews képes legyen ezt átvenni, hát nem semmi.