[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 359
12 816
113
"A következő Oscar-díjon a legjobb férfi mellékszereplő díját feltétlenül Oleg Golubcsenko kapja, aki a "Félelem és gyűlölet az Okhmatdit Gyermekkórházban" című ukrán blockbuster-ben egy sebesült orvos szerepét alakította"

https://t.me/InfoDefMagyarok/6183

Igazából nekem már akkor gyanús volt, amikor láncban adták egymásnak a vizet és pont ez a faszi volt a kép közepén.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 740
17 234
113
70 millió euró veszik el az országbol hivatalosan ha jól remlik. És még mennyi ami nincs szamontartva, feketén? Kb 2-3*-a. Ez ajándék a horvát létezésnek.
Az utolsó proli melós is ikstenkiralynak érzi magát ha 8 óra vezetés után megerkezik a strandra horvatban.
Jó pár dologgal hintába tehetnénk őket, de az úriemberséget ott is félreértelmezik. Ukránoknak meg hosszú lesz ám ez a tél, pláne ha a demokraták élő- és ténylegesen halott szavazói
Olvasom itt a Horvátország felé irányuló turizmus csökkentésére irányuló terveket, vicceket... Néha azért rá tudok csodálkozni egyesek eszmefuttatására. Még jó, hogy nem építünk falat, kerítést, esetleg aknazárat a horvátok felé! Durva ötletek vannak, melyek egyrészt az Alaptörvényben foglalt alapjogokat, másrészt EU -s jogokat és szerződéseket sértenének. Meg azért mekkora ötlet, hogy a nyaralni indulók fél, vagy több napokat várakoznának ilyen-olyan mesterkélt közlekedési, vagy bürokratikus akadályok miatt, miközben a befizezett nyaralásuk órája ketyeg. Na ott volna zendülés, lázadás... Biztos volna hatása, de azért padlóra nem küldené a horvátokat egy erős összefogással kialakított bojkott, bár ennek is vannak buktatói.
A magyar horvátországi apartman tulajdonosok biztos nem engednék el a szezont.
A visszaeső kereslet valamelyest letörné a kinti árakat, ere pedig az árérzékeny magyar rögtön lecsapna.
Ha a kormány kérné nemzeti érdekre hivatkozva, akkor az ellenzéki beállítottságú csakazért is menne, de vica-versa.
Sajnos ebben az országban nagyon kicsi az esélye, hogy párt - és hitvallástól függetlenül egy komoly ügy, vagy érdek érdekében egységesen kiálljunk.
Igazad van, viszont pont tavaly összehasonlítottuk a horvat tengerpartot a Balcsival. Éles kontraszt az utóbbi javára (szállás, infra, szolgáltatás, ár, emberek, stb.). Rovinjba 2 ruszliért, 1 szardelláért, 1 kifliért fizettem 20 ezer forintnyi eurót (ennyiért sok langos, meg több harcsapaprikás is kijön még Bogláron is). Emberek ott alig köszönnek, pökhendi sutyerákok többnyire (mindegy, h horvatul, angolul szólítom meg). Az autópálya katasztrófa (fizető kapu), vízpart itt-ott szemetes. Menjen csak, aki akar, de nekünk tökéletes a hazai. Ahogy látom az ismeretségben azok járnak ki, akik sokalják a Balatont, ami az utóbbi időkben olyan lejáratást kap a fo-sajtótól, h fertő. Szerencsére a sok "hülye" német, olasz, stb. nem olvassa és jön ide és szerencsére kinőttük a Zimmer Feri jelenséget. A horvátoknak is későn esik le, h a túrizmus sok mindenen elhasalhat, a migráción a leginkább.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 107
24 849
113
miért nem keresitek meg az 5-ös cikkely szövegét ahelyett hogy hülyeségeket hordtok össze ?

5. Cikk1

A Felek megegyeznek abban, hogy az egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek; és ennélfogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. Cikke által elismert egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Felekkel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket, ideértve a fegyveres erő alkalmazását is, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart.

Minden ilyen fegyveres támadást és az ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezen intézkedések akkor zárulnak le, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat.

tehát a gyengébb felfogásúak kedvéért mégegyszer .. megteszi azokat az intézkedéseket, amelyeket szükségesnek tart.

a NATO huszároktól kérdezem, a kiemelt sornak melyik része nem világos ? melyik részét magyarázzuk el ??


tehát ha a kormányunk úgy látja szükségesnek,hogy elegendő az ha Kovács tizedest meg Varga szakaszvezetőt átvezénylik Debrecenből Záhonyba, illetve Tiszabecsre leküldenek egy gulyáságyút akkor azt lépjük meg. pont !

az alábbi linken lehet reklamálni,ha nem tetszik valakinek valami .. https://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_17120.htm?selectedLocale=hu

@fip7 most ezt a videót muszáj volt ? látom magam előtt ahogy meszike,dudi meg a többi sírva összeomlik,több éves russzofób munkájukat tetted tönkre !! most lehet majd dolgozni az új narratíván .. :D :D :D :D

@ravenlord horvátországi nyaralás témakörhöz ..
túl sok ingatlan (hotel,sziget) van már magyar magánkézben,hogy ezt bármikor meglépjék .. ellenben, opcionálisan szóba jöhetne,bár messzebb van egy kicsit,viszont nagyságrendekkel olcsóbb Montenegro vagy Albánia nyaralási célpontként, pár év múlva nagyon fel lesznek kapva ezek a helyek,és itt tényleg "királynak" érezheti egyelőre magát a magyar átlagember, főleg Albániában,ha ezeket jobban promóznák itthon az utazási irodák,vagy lenne valami kedvezményes dolog ezekre az úticélokra .. na az fájna egy idő után a horvátoknak is,még ha nem is nagyon de azért érezhetően

ha szivatni akarnánk a horvátokat (nem látom egyébként értelmét), jobban fájna nekik egy még erősebb magyar-szerb együttműködés.(igazából mégjobban fánja egy bosnyák-magyar kooperáció,csak annak a szerbek se nagyon örülnének) ,de nem kell a horvátokkal sem izmozni .. ha nem jön az ukránoktól a nyersolaj (volt most erről szó,hogy mégis) akkor kifelé sem kell küldeni semmit,se áramot,se gázolajat,se semmit. (milyen "szar" lenne ha "véletlenül" a kilépő oldalon elromlik a számítógép, amit alkatrészhiányra hivatkozva pár napig nem lehet sajnos rendbehozni),vagy mondjuk a magyar mérnökök megállapítják,hogy hát sajnos 3500kg felett nem terhelhetőek a közúti hídak,és a vasúti hidak is azonnali felújjítást igényelnek a kritikus állapotuk miatt, így se kamoinforgalom ,se vasúti forgalom nem jöhet az irányunkba .. mondjuk 2-3 hónapig minimum.

oda vissza játszik ez a szopatós játék,csak ukrán oldalról nem gondolnak bele ..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 323
68 554
113
Jó kis cikk, olvasás közben feltűnt egy szakasz:

"
háború kezdete óta a tüzérség olyan halálosnak bizonyult, hogy az ukrán katonai parancsnokok becslései szerint mindkét oldalon a veszteségek több mint 80 százalékáért felelős.
A Reuters jelentése szerint az ukrán erők azonban súlyos hiánnyal küzdenek, egyes dandároknak naponta mindössze négy lövedék áll rendelkezésükre, amellyel hatalmas területeket kellene fedezniük. E hiány miatt az ukrán katonák sebezhetővé váltak, és nem tudtak megfelelően reagálni az orosz előrenyomulásra. "

Plusz írja meg hogy az orosz tüzérségi fölényt 5x nagyobb az ukránnal.

Ebből ha igaz és elfogadjuk 80%-os arányt mindkét oldalon, és az 5x-os orosz tüzérségi fölényt, akkor ez azt adja ki nekem hogy az ukran/Nato személyi veszteségek 5x nagyobbak mint az orosz személyi veszteségek.

És ezt bizony nem az oroszok mondják.


Folynak a kiemelt célpontok elleni raketazasok is Patriot és társai ide vagy oda...


Ukran/Nato Grad lekovetese és levadaszasa.

Találtak egy fel nem robbant Mk - 82-t.


Volcsanszk, keritodnek az ukrán/Nato csapatok.


Torecknel is elkészült egy katlan.


New York közeli térkép, a vasútallomas és az ipari üzemek felé kanyarodik a kígyó.

6km az Oszkol folyó.
.