[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
B-DDGq1IAAE4HtM.jpg

Errol a felvetelrol van . Erdekes, hogy rengeteg ujsagiro volt. Europe1 -et latni biztosan. http://vk.com/video-57424472_171269173?hd=0&t=3s
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Mikor tanuljátok meg végre, hogy ukrán forrás = hazugság ?
Tudja valaki, hogy miért vannak az orosz lövegtipusok olyan szép exotikus virágokról elnevezve ? Pl. chrisanteum.

Ezt már mi is sokszor felhoztuk ismerősökkel. A következő az elmélet:
Azért nevezik el virágokról az önjáró tarackjaikat az oroszok, mert mikor tüzelnek velük és ahogyan elhagyják a lövedékek a csövet, valamint ahogy a láng/füst gomolyog, akkor az hasonlít egy virág kinyílásához. Vagy a másik: Amikor becsapódnak a lövedékek, az olyan mint egy "kivirágzás".
Jelzem ez csak elmélet, de nem csak én filóztam ezen, és már mástól is hallottam ezt a gondolatmenetet.

2S3_battery_firing.jpg


abPPMt919qg.jpg


Egyébként én is nagyon kíváncsi lennék erre, hogy miért virág neveket adnak nekik. Mindenesetre nekem tetszenek az elnevezések. Mondjuk kicsit ironikus, hogy egy tök ártalmatlan, a békét/szeretetet/szerelmet jelképező növényekről nevezik el a gyilkoló eszközeiket, de hát ez van :).
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<blockquote rel="czulu"><i>A német konzervatívok szerint Merkel olyan jól kezelte az ukrán válságot, hogy megérdemelne egy Nobel-békedíjat. </i>

hvg.hu/vilag/20150215_Merkelnek_adnak_a_Nobelbekedijat_az_ukra

:D

Az biztos, hogy a német konzervatívok sem olvasnak HTKA-t, de ez az ő bajuk. Hogy is volt az válságkezelés?

2BwP5m2.jpg
</blockquote>

Ezek a konzervek vicces figurák... szakadok :D :D.
Nem gondoltam volna, hogy fog még valahova illeni a szerkesztet képem. Kösz, hogy felhasználtad czulu ;). Remélem illeni fog még máshova is :D.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Kalmius felhívása az ukrán katonákhoz, hogy adják meg magukat.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BznTSmUVLRY

_WMsF0-l2y0.jpg

Már olvastam az ilyen lövedékekről, de még egyet se láttam felvételről (igen, lusta voltam tecsőn keresni :)). Egyszerű és praktikus megoldás, nekem tetszik.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Kevés olyan magyart találni Kárpátalján, aki magáénak érezné a kelet-ukrajnai konfliktust

Akkor én nem is olyan rég találkoztam egy kivétellel, aki örült, hogy nagy a gebasz és ha menni kell, akkor megy. De majd erről máskor.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<blockquote rel="szegcsab">ukrán oldalon álló csecsenek :
https://www.youtube.com/watch?v=8tlURRvj1PM&feature=player_detailpage

Nem is állnak..... ülnek.</blockquote>

Hehehe :).

Esküszöm mintha az 5-10 évvel ezelőtt angol hadsereget látnám. Ha csak a parancsnokuk lenne a videón, akkor azt hinném, hogy egy király tengerészgyalogos. Mondom én gyerekek, ha ez így megy tovább, akkor látni fogunk mi még elcseszett bocimintás/surranós ukránt/csecsent :).
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
Putyin a budapesti sajtótájékoztatón kijelentette, hogy információi szerin a Nyugat már szállít fegyvert Ukrajnának: http://sputniknews.com/politics/20150217/1018399591.html
Ukrajna megküldte a fegyverekről szóló bevásárló listát az USA-nak: http://sputniknews.com/europe/20150217/1018369135.html
A donbasszi bányák 30%-a nem üzemel: http://tass.ru/en/economy/778005
2,5 millió ukrán állampolgár (közülük 906 ezer donbasszi) tartózkodik Oroszországban: http://tass.ru/en/russia/777828
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből

"Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből kedden, a zn.ua ukrán hírportálnak nyilatkozva a szakadárok által ostromlott városból.
Az ukrán fegyveres erők 128-as dandárjának "Huszár" becenevű tisztje telefonon azt mondta, hogy a szakadárok bekerítették a várost, és folyamatosan lőnek. Kijelentette, hogy az ukrán katonák nem tudnak saját erőből kitörni onnan, tüzérségi támogatásra lenne szükségük kívülről, vagy a légi erőt kellene bevetni.
Azt mondta, hogy a lőszerkészleteik már csak fél napra elegendőek. "Egy tarackágyú harc közben egy nap alatt 200 lövedéket is elfogyaszt. Hozzánk pedig csak 4-5 autó érkezett meg utánpótlással, és egy járművön mindössze 160 lövedék fér el" - mondta.
A tiszt azt mondta, hogy már ötödik napja gyakorlatilag körbe van véve Debalceve, szemben azzal, amit az ukrán hadvezetés nyilvánosságra hozott. Szavai szerint csak egy keskeny út maradt, amin keresztül ukrán csapatok megpróbáltak áttörni hozzájuk, de járműveiket tűz alá vették, és többet megsemmisítettek a szakadárok.
A városba vezető utat aláaknázták, elfoglaltak egy stratégiai magaslatot, ahonnan az utat lövik - mondta, hozzátéve, hogy előző éjjel egy öt járműből álló ukrán konvojt megsemmisítettek, mindössze hét katona élte túl a támadást.
Azt is mondta, hogy gyakorlatilag már az egész várost ellenőrzésük alá vonták a szakadárok, és legalább húsz katona sebesült meg az elmúlt egy nap alatt Debalcevében és környékén.
Forrás: MTI"

http://www.hirszemle.net/nagyvilag/azonnali-segitseget-kert-egy-ukran-katonatiszt-debalcevebol
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Ha a csecseneket ha elfogják, Khadirov biztos tárt karokkal fogadja Grozniban őket:))
429 mèg megvan? Bár ez nekem egy régebbi képnek tünik. Tévedek?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kijev: Debalcevénél súlyos a helyzet. Oroszország, valamint a kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott luhanszki és donyecki "népköztársaságai" nem teljesítik a minszki megállapodásban rögzített tűzszünetet, ami miatt "elvész a remény a békére" - jelentette ki kedden Valerij Csalij, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.
http://www.atv.hu/kulfold/20150217-kijev-debalcevenel-sulyos-a-helyzet

Porosenko kemény választ vár Moszkva és a szakadárok ellen. Kemény válaszlépést sürgetett az Európai Uniótól és a nemzetközi közösségtől Oroszországgal és a Moszkva-barát szakadárokkal szemben Petro Porosenko ukrán elnök kedd este a kelet-ukrajnai tűzszünet megsértése miatt.
http://www.atv.hu/kulfold/20150217-porosenko-kemeny-valaszt-var-moszkva-es-a-szakadarok-ellen

Folyamatosan lövik Debalcevét, azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt. Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből kedden, a zn.ua ukrán hírportálnak nyilatkozva a szakadárok által ostromlott városból.
http://www.atv.hu/kulfold/20150217-folyamatosan-lovik-debalcevet-azonnali-segitseget-kert-egy-ukran-katonatiszt
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ehhez mit szóltok? Mondjuk nálam hiszem ha látom kategória, de azért érdekes.

Na nem jó linket sikerült rakni, erről lenne szó:

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/02/putyin-igazsag-bomba-ledobasat-tervezi.html#.VOMex-aG80

Meglepődnék ha bárki is meglepődne.
Hogy mi történik ha nyilvánosságra hozzák azt amit eddig is mindenki tudott?
Fogalmam sincs.
Valószínűleg semmi.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
ENSZ: tartsák tiszteletben a minszki egyezményt
https://www.youtube.com/watch?v=Spa-w70DbM0
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<blockquote rel="Python">
8070109.jpg

909006.jpg

909005.jpg

909013.jpg

ők legalább életben maradtak.
nagyon sokan nem :(
</blockquote>

Ez csak a történet egy része. Kérdés, hogy mi lesz tovább velük. Szaki hadifogolytábor? Oroszországban lesznek foglyok? Átküldik őket Oroszországba és legyenek menekültek? Hazaküldik őket Ny-Ukrajnába? Átállnak szakinak? Ha hazamennek, akkor lesznek tovább gyári munkás mint előzőleg vagy mennek börtönbe megadás és parancsmegtagadás miatt?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
<blockquote rel="embersarkany"><blockquote rel="Python">
8070109.jpg

909006.jpg

909005.jpg

909013.jpg

ők legalább életben maradtak.
nagyon sokan nem :(
</blockquote>

Ez csak a történet egy része. Kérdés, hogy mi lesz tovább velük. Szaki hadifogolytábor? Oroszországban lesznek foglyok? Átküldik őket Oroszországba és legyenek menekültek? Hazaküldik őket Ny-Ukrajnába? Átállnak szakinak? Ha hazamennek, akkor lesznek tovább gyári munkás mint előzőleg vagy mennek börtönbe megadás és parancsmegtagadás miatt?</blockquote>

Eddig mindig kicserélték őket ukrán oldal által elfogott szakikért. Persze kerdés, hogy van-e ennyi szaki hadifogoly?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="embersarkany"><blockquote rel="Python">
8070109.jpg

909006.jpg

909005.jpg

909013.jpg

ők legalább életben maradtak.
nagyon sokan nem :(
</blockquote>

Ez csak a történet egy része. Kérdés, hogy mi lesz tovább velük. Szaki hadifogolytábor? Oroszországban lesznek foglyok? Átküldik őket Oroszországba és legyenek menekültek? Hazaküldik őket Ny-Ukrajnába? Átállnak szakinak? Ha hazamennek, akkor lesznek tovább gyári munkás mint előzőleg vagy mennek börtönbe megadás és parancsmegtagadás miatt?</blockquote>

Eddig mindig kicserélték őket ukrán oldal által elfogott szakikért. Persze kerdés, hogy van-e ennyi szaki hadifogoly?</blockquote>

A fogolycserék nem működtek rendesen, mert egy rakás civilt akárhonnan összefogdostak az ukránok és őket cserélték el a szakikkal. Ez viszont nem jó bolt.