[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel=Nem csak kárpátaljára megy a segély. Gyakorlatilag a teljes ukrán területen kapnak szétosztva ami most megvan még nekik. Krím és donbassz persze nem. A napokban láttam valami egyház vagy segélyszervezet térképét.
Ezt úgyértsem, hogy ami pénzt itt mi össe

</blockquote>

Errol nemvolt szo a majdanon! Nem mondtak, "hogyha balul sul el, akkor majd a Magyarok ugyis etetnek"
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 325
113
Szaki, azt mondd meg nekem, hogy van-e rólnk, magyarokról ott valami kialakult egyezményes vélemény? Akár a csonka országról, akár Kárpátaljáról. Foglalkoznak egyáltalán velünk?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113
Azt hiszem jó nyomon járok, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet lesz az ha jól emlékszem. Ez egy régebbi akciójuk:
segelyszervezet.hu/hu/ukran-valsag-humanitarius-segitseg

Ukrán válság – 2014-2015

Kijevi összecsapások. A fővárosban történt összecsapásokat követően Magyarországról elsőként ajánlottunk fel humanitárius segítséget a sebesültek ellátásához a kijevi Szent Mihály-székesegyháznak. A Majdan tér közelségében található székesegyház, melynek kolostora az összecsapások kezdetétől átmeneti kórházként látott el sebesülteket, köszönettel fogadta a gyógyszerek és kötszerek vásárlásához nyújtott támogatást.
Belső menekültek. A Krím-félszigeten tartott népszavazás után egyre többen hagyták el az Ukrajnától függetlenedő területet. A belső menekültek elszállásolása, ellátása komoly problémát jelentett Nyugat-Ukrajnában. Nemzetközi felkérésre segélyszervezetünk több helyszínen is bekapcsolódott az érkező családok ellátásába. Elsőként két nyugat-ukrajnai városban, Ivano Frankivszkben és Lembergben nyújtottunk segítséget a menekültek ellátásában: munkatársaink mindkét helyszínen higiéniás szereket, tartósélelmiszereket, illetve gyermekek ellátásához szükséges adományokat (bébiételt, tejport, pelenkát) adtak át az ellátásért felelős helyi koordinációs központoknak. Ivano Frankivszkben már több száz, Lembergben pedig több ezer menekült érkezett eddig, és a további ezrek érkezésére készülnek.

2015-ben a Segélyszervezet 7 régióban közel 100 millió forint értékben segíti a belső menekülteket.
Alapvető élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal és téli takarókkal segíti a harcok elől elmenekült családokat Ukrajnában az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2015. január 1. és 2015. május 31. között zajló nagyszabású segélyprogram keretében Ukrajna 7 régiójában, újabb 7 ezer belső menekült kap támogatást. A genfi székhelyű nemzetközi szövetség (ACT Alliance) felkérésére és finanszírozásával indított humanitárius akció része a Segélyszervezet Ukrajnában évtizedes múltra visszatekintő kiemelt szerepvállalásának
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113
nlcafe.hu/ezvan/20150212/ukrajna-segelyprogram-magyarok-adomany/
Harkivba, Herszonba, Zaporizzsjába és Kijevbe már eljutottak az első segélycsomagok, az Ivano Frankivszkba, Lembergbe, valamint Kárpátaljára tervezett szállítmányok a következő hetekben érnek célba.

A máltaiakkal meg az a bajom hogy ők a Videoton FC fő szponzorai. Na most akkor kit is támogatnak? Mert kárpátalját ok, de a foci szvsz ebbe nem fér bele.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
<blockquote rel="borisz">Szaki, azt mondd meg nekem, hogy van-e rólnk, magyarokról ott valami kialakult egyezményes vélemény? Akár a csonka országról, akár Kárpátaljáról. Foglalkoznak egyáltalán velünk?</blockquot
Frankón nem szeretnék fikàzni senkit DE...
Ne offoljuk mar szét a topicot.
Valaki nyisson egy " zsoldosok" topicot
ott vàlaszolok a munkaügyi kérdésekre. Remélem nem bàntottam meg senkit. . Köszönöm!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 829
30 901
113
Ukrajna valami korlátozott különleges státuszt ajánl a keleti régióknak. Se az oroszok se a szakik nincsenek elragadtatvan a részletektől.
https://news.yahoo.com/ukrainian-parliament-offers-special-status-rebel-east-161050787.html
 

grigorij2

Member
2014. augusztus 20.
109
0
16
Szerintem nem off, elvégre éppen nyakig vagy az "ukrán helyzetben"... Egyébként a kérdés engem is érdekelne, konkrétan mi az oroszok véleménye a magyarokról? (Ugye kárpátaljai magyarok a túloldalon is harcolnak. Szóval az is előordulhat, hogy magyarok lőnek magyarokat egy ukrán-orosz konfliktusban...)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Akkor az ukránokhoz szorosan kapcsolódóan kérdezem: az ide kitett infókat tudod/tudjátok hasznosítani? Pl. hogy a fent említett (megajánlott :) ) ukrán egységnek hőkamerája van.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Ukrajna valami korlátozott különleges státuszt ajánl a keleti régióknak. Se az oroszok se a szakik nincsenek elragadtatvan a részletektől.
https://news.yahoo.com/ukrainian-parliament-offers-special-status-rebel-east-161050787.html

Ezt Porosenkojek olloztak ossze, de meg igy sem tudta atnyomni a parlamenten. Ha az EU valoban beket akar, akkor le kell valtaniuk a Timosenko fele klant a Radabol. De mint tudjuk nemreg voltak a valasztasok, igy ez demokratikusan nem fog menni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113
CAUvit9UcAEn7GF.jpg