[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 699
113
A NÉMET VÁLLALATOK ELHIBÁZOTTNAK TARTJÁK AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓPOLITIKÁT

Bírálta az Oroszország ellen életbe léptetett gazdasági szankciókat és a kapcsolatok teljes leépülésének a veszélyére figyelmeztetett a kelet-európai érdekeltséggel rendelkező német vállalatok képviseleti szervezete, az OA.
Eckhard Cordes az OA (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) elnöke a DGAP (Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik e.V.) német külpolitikai szervezet előtt kedden tartott beszédében az ukrajnai konfliktus miatt elveszített bizalom visszaszerzésének a szükségességére hívta fel a figyelmet. Az elnök egyúttal méltatta Angela Merkel kancellár ilyen irányú törekvéseit is.

Elhibázottnak minősítette az OA elnöke a nyugati országok Oroszország elleni szankciópolitikáját és az ország kizárását a vezető iparosodott országok, a G7 soraiból.
..........

http://alfahir.hu/a_nemet_vallalatok_elhibazottnak_tartjak_az_oroszorszag_elleni_szankciopolitikat
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 699
113
Az EBESZ-megfigyelők pilóta nélküli repülőgépei kiderítették, hogy az ukránok honnan folytatják a tüzérségi bombázásokat – írja a Rusvesna.
„Az ukrán kormány ellenőrzése alatt álló Marinka lakónegyedében az EBESZ pilóta nélküli repülőgépe felfedezte azokat az állásokat, ahonnan aknavetőkkel lőnek” – nyilatkozta az EBESZ.
Az EBESZ repülőgépe felfedezte a felkelők állásait is Razdoljnoje településen, ahol kilenc páncélost, egy önjáró tarackot és 16 páncélos szállító járművet vett észre. Jakovlevka településen három tüzérségi ágyút fedeztek fel, amelyet terephálóval próbáltak álcázni. Nyolc tüzérségi ágyút pedig az ukránok által ellenőrzött Paraszkovievka településen fedeztek fel.

http://rapidpress.info/az-ebesz-dronokkal-hatarozta-meg-a-tuzersegek-tartozkodasat-marinka-nal/
--------------------------------------

A DNR és LNR kormánya vizsgálja az Oroszországhoz csatlakozás lehetőségét, bár jelenleg még a minszki egyezmények betartását tartják a legfontosabbnak – írja a LifeNews.
Denisz Pusilin, a DNR és Vlagyiszlav Dejnego, az LNR képviselője közös nyilatkozatukban az írták, hogy a Krím-félszigetet Oroszország részének tekintik. „A DNR és LNR minden kétséget kizárólag Oroszország részének tekintik a Krím-félszigetet. Sőt, a köztársaságaink ideális esetben szintén csatlakoznának az Orosz Föderációhoz” – olvasható a közös nyilatkozatban.
A két köztársaság kormánya úgy gondolja, hogy a Donbássz státuszát alkotmányos szinten kell megállapítani. „Az ajánlatunk a DNR és LNR különleges jogainak megerősítéséről szólnak, és nem valami mellékes ukrajnai törvényi kifejezésről, amelyet nem ismerünk el” – mondta Pusilin és Dejnego.

http://rapidpress.info/donyeck-es-luganszk-csatlakozna-oroszorszaghoz/
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Itt látszik a robbanás is:
https://www.youtube.com/watch?v=3olt_jgLp3w&feature=youtu.be
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
boki, csak ovatosan, h mit toltesz fel. A tobbinek meg vigyazni a Like-al.

19725453.jpg


19725447.jpg


Amugy nem nez ki rosszul :)

0001613878.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
karpatalja
Mi vaaan? Ővele már találkoztunk (itt a fórumon) korábban. Úgy emlékeztem, hogy orosz deszantos. Ha jól emlékszem akkor pár nappal az után voltak itt képek róla, hogy Natalia elfoglalta a krimi pozícióját.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Jah' igen, Natalia. Dolgozik keményen. Szívatja a szélsőségeseket, de lehet hogy rosszul fordítom. :)
NThxnmPOXi0.jpg

K2sspjBk_AU.jpg

hJ7771AsDdE.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Úgy, hogy régen volt. :)
Meg az ő első képei után volt belinkelve Julia Charlamova(?) pár képe. Semmi szélsőséges dologra sem emlékszem vele kapcsolatban. Visszakeresem, mert már nem emlékszem biztosan.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Megtaláltam. A méltatlanul hanyagolt csajok topik 2. oldalán. Az ukik nem sok szépet írnak róla. Vagy nagyon hülye, vagy... nagyon szép karrier áll még előtte.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
4 898
113
A VK-s oldalán szerepel egy olyan rész, amiben leírja, hogy fiatalon csinált hülyeségeket... (Általában mindenki csinál hülyeségeket fiatalon - legfeljebb nem EKKORÁT. :D)
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Egy kórház egy óvoda is találatot kapott éjszaka Doneck-ben.
http://m.politrussia.com/news/artilleriya-vsu-udarila-956/
Givi: nagyon hamar teljeslörű harcok várhatok
http://m.politrussia.com/news/opolchenets-givi-ochen-307/

"Poklonskaya őrült, aki úgy nevezi magát a Krímfőügyésze" - mondta a miniszter információs politika Jurij Stec.
http://www.politnavigator.net/u-poroshenko-obyavili-poklonskuyu-sumasshedshejj-my-rabotaem-s-pravilnojj-krymskojj-prokuraturojj-v-kieve.html
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kelet-Ukrajna: az EBESZ szerint egyre többször szegik meg a tűzszünetet
https://www.youtube.com/watch?v=s8_qKDDvFIs