[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 700
113
Vlagyimir Pucskov, az orosz katasztrófaügyi miniszter nyilatkozatából kiderül, hogy a következő donbásszi segély konvoj június 25-én indul Oroszországból – írja a TASS.
......
Az ENSZ többször is kifejezte aggodalmát a donbásszi lakosság helyzete miatt. Ukrajna Határőrszolgálatának adatai szerint a Nemzetközi Vöröskereszt 338 tonna humanitárius segélyt küldött Donyeckbe. Ukrajna Rendkívüli Ügyek Állami Szolgálatának adatai szerint pedig Németország és Lengyelország több mint 360 tonna segélyt küldött.

http://rapidpress.info/ujabb-orosz-humanitarius-segelyszallitmany-erkezik-donbasszba/
--------------------------------------------

A Jobb Szektor harcosai iskolákat és lakóházakat lőttek Mologyozsnoje településen – jelenti a LifeNews TV-csatorna hírportálja. A felkelők állítása szerint a harckocsiágyúk és gránátvetők tüze két órán át tartott.
Az LNR területén fekvő Mologyozsnoje település harckocsiágyúk és gránátvetők általi támadást szenvedett. A támadások következtében a tavaly újjáépített iskola egy lerombolt téglagyárra emlékeztet. A tavaly még ezer lelket számoló településen nem több, mint száz ember maradt. Többnyire öregek és azok, kiknek nincs hova menniük. A településen egyetlen ép lakóház sem maradt, a bombák szilánkjai kilyukasztották a tetőket, betörték az ablakokat és bedöntötték az épületek falait...
Forrás: LifeNews

http://rapidpress.info/iskolakra-lott-a-jobb-szektor/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 700
113
Hennagyij Moszkal, Luganszk megye kormányzója Trehizbenka <i>(uki oldal)</i> bombázásáról jelentett – írja a RIA Novosztyi.
A bombázásnak nincsenek sérültjei. Közben az LNR Népi Milíciája arról jelentett, hogy az ukránok az elmúlt napon háromszor szegték meg a tűzszünetet.
Moszkal azt állítja, hogy a települést páncéltörő rakétával lőtték. „A rakéta a település központjában lévő Bulavin utca egy lakóházát találta el és szinte teljesen megsemmisítette azt” – nyilatkozta a kormányzó, akinek az adatai szerint a ház gazdája épp a kertben volt, így megúszta a tragédiát.
Forrás: RIA

http://rapidpress.info/ismet-bombaztak-egy-donbasszi-telepulest/
------------------------------

Van olyan ATM amelyik szétvisz egy családi házat?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1435127310
Szerda hajnali 00.40-kor Poltavánál felrobbant egy Ukrán lőszerszállító kamion. A teherautónyi lőszer így nem jutott el az ATO zónába. A teherautón szemtanúk szerint útközben tűz ütött ki, majd felrobbant a lőszer. A helyi lakosok szerint legalább 15 percig tartott a lőszer felrobbanása.
(videó a cikkben)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
24-06.jpg
 

fedhdhhdgy

New Member
2015. június 24.
11
0
1
Ezt talán nem árt tisztázni, mert adódott már ebből probléma.

Ulippo, milyen probléma adódott? Kértél egy függönyös autót?<

Úgy láttam, hogy nagyon egyoldalúak itt a hírek ezért megosztok néhány hírt a másik oldalról is, hogy az olvasók teljesebb képet kaphassanak, ..
basszus! Mintha a mainstream nyugati média nem abszolut a gazda kénye-kedve szerint reklámozná az elkozzuk a szabadságot, demokráciát; nem is írok mást, annyira kilóg a pata

Ha valaki nem képes szembenézni az övétől eltérő véleményekkel és azt provokációként és trollkodásként éli meg az nem az én hibám, én ugyanúgy csak előadom a saját véleményemet ahogy ő is
aja! de szándékosan ferdíteni? A Véres gyémántokban negatív a Van de Beer cég, holland hangzású név, a vádlottak padján csak ők; szívszorító képek a végén, csak az marad ki, hogy a Gyémánt Világtanács nem holland, hanem... na? Nézz utána
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/hadiallapotot-azonnali-bevezeteset-kovetelik-porosenkotol
"Az ukrán hadsereg és a titkosszolgálat tisztjei, valamint a jobboldali politikai és fegyveres mozgalmak a kelet-ukrajnai hadműveletek folytatását követelik az elnöktől.
Az ukrán fegyveres erők és a biztonsági szolgálat (SZBU) tábornokai és tisztjei tétlenséggel, tehetetlenséggel és a háború üzletté degradálásával vádolják Petro Porosenko államfőt a sajtóhoz eljuttatott közleményükben. Állásfoglalásuk szerint a kelet-ukrajnai hadi fiaskók okai közel sem a Kreml által küldött zsoldosok és fegyverek erőfölényének tudható be, hanem főként az ukrán kormány által elkövetett hibák egész sorának - írja az Origo.
Ha háború van, miért nincs rendes háború?
A tábornokok felszólítják Porosenkót, hogy valljon színt: szerinte egy külső agresszor támadt-e az országra, annektálta és foglalta el annak területeit, vagy sem? Ha így van, és Ukrajna gyakorlatilag mégiscsak háborúban áll, miért késik az Oroszországhoz kötődő diplomáciai, politikai és gazdasági kapcsolatok teljes felszámolása?.."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/zaporoznak-lovedekek-donyeck-kornyeken
"Az elmúlt egy napban szünet nélkül lőtték a kelet-ukrajnai szakadárok a frontvonal ukrán ellenőrzésű oldalán lévő katonai állásokat és településeket Donyeck környékén - állította Andrij Liszenko, a kijevi elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján...
...A szakadár támadások java része Donyeck térségére összpontosult, főként Marjinka, Piszki és Opitne településekre. Marjinkát az éjjel harckocsikkal is lőtték. A korábbi napokhoz hasonlóan a szakadár tüzérségi támadások folytatódtak Luhanszk környékén és Artemivszk városánál is.
Az ukrán állami határőrszolgálat jelentése szerint Marjinkánál - ahol közösen teljesítenek szolgálatot katonák és határőrök - "orosz zsoldoscsapatok" golyószórókkal, kézi páncéltörő gránátvetőkkel, mesterlövészpuskákkal indítottak négy rohamot, a közeli Opitne településnél lévő útellenőrző-pont ellen pedig egyet. Az ukrán erők viszonozták a tüzet, és mind az öt támadást visszaverték, de közben megsebesült egy katona Marjinkánál..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/jacenyuk-kulfoldiek-kezebe-adna-vamhivatalok-egy-reszet
"Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök megbízta a Pénzügyminisztériumot és az Állami Fiskális Szolgálatot (DFSZ), hogy kísérleti projekt gyanánt adják külföldi cégek kezébe néhány vámhivatal irányítását. Az Ukrajinszka Pravda tudósítása szerint a kormányfő erről a DFSZ intézményi reformjának ismertetése kapcsán beszélt - közli a Kárpátalja Hetilap..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1435127310
Szerda hajnali 00.40-kor Poltavánál felrobbant egy Ukrán lőszerszállító kamion. A teherautónyi lőszer így nem jutott el az ATO zónába. A teherautón szemtanúk szerint útközben tűz ütött ki, majd felrobbant a lőszer. A helyi lakosok szerint legalább 15 percig tartott a lőszer felrobbanása.
(videó a cikkben)

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_64436
pFvaEIF6NNs.jpg

S_dbfJ13s-0.jpg

7zNUi2DPCq4.jpg

 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
A munkácsi 128-as dandár mégsem kapja meg a beígért pénzt

Marina Kovalj, kárpátaljai újságíró riportot készített a 128. sz. munkácsi gépesített hegyivadász dandár egyik katonájával – írja az Uzhgorod. A férfi nevét és fényképét nem közölték, mert szívesebben marad a névtelenségben. Jelenleg Kárpátalján tartózkodik, de hamarosan már vissza kell térnie a frontra. A téli ünnepeket a háború front vonalain töltötte. Eleinte Nikisinnél harcolt, majd Novij Orlivkánál. Február 18-én ott volt ő is azok között akik, visszavonultak Debalcevóból. Akkor a parancsnokság a harci morál fenntartása érdekében azt ígérte a katonáknak, hogy ezer hrivnyás plusz pénzre számíthatnak.
„Debalcevóból nehéz visszavonulás volt. Sokat lőttek aknavetőkkel, rengeteg járművet elvesztettünk. Nehéz volt kijutni. Akkor ígértek nekünk ezer hrivnyát…de mikor kapjuk meg azt senki sem tudja. Igérgetni tudnak, viszont szinte sosem tartják be” – mondta a katona.
„Voltak forró ellenőrzőpontok. Nikisinnél és Csornuhinóban. Azalatt a három hónap alatt, amíg lőtték őket, ez pedig kilencven napot jelent, csak három olyanra emlékeznek, amikor csend volt. A többi napon lőtték őket. Megérdemeljük ezt a pénzt” – mondta Ludmilla Bandurcsak egy önkéntes.A katonai parancsnokság nem akart nyilatkozni az ügyben, de azt állítják, hogy minden tőlük telhetőt megtettek. „Nem adok semmilyen nyilatkozatot. A papírokat elküldtük, de amíg a szektor parancsnokság nem hagyja jóvá, nem fizethetjük ki a pénzt” – mondta Ivan Sztahiv a dandár parancsnoka. Az önkéntesek annak érdekében, hogy kiderítsék a jelenlegi helyzetet az üggyel kapcsolatban a Védelmi Minisztériumhoz fordultak, de onnan visszaküldték őket a dandár parancsnokához, bár ők biztosak benne, hogy a minisztérium és a vezérkar hivatalnokai felelősek a visszatartások miatt.
„A C szektor nem tud jogi alapot nyújtani a katonák kifizetéseihez. Elvesztették az egész dokumentációt a Debalcevóból való tervezett kivonulás alatt. A dandártól van megerősítés, de a szektortól meg nincs, mert amikor tervszerűen visszavonultak, nem vitték magukkal ezt a dokumentációt” – mondta Bandurcsak.
Az önkéntesek állítását a donbássziak által publikált videó felvételek is igazolják, ahol megmutatják azokat a dokumentációkat, amit az ukránok mind Debalcevó környékén hagytak, többek között azok a katonai nyilvántartások, amelyek alapján ki kellene fizetni a prémiumokat.

http://karpathir.com/2015/06/25/a-munkacsi-128-as-dandar-megsem-kapja-meg-a-beigert-penzt/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
See DPR fighters face gunfire in trenches near Marinka
https://www.youtube.com/watch?v=n1dhgdKTmHo
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Csak azert tettem be mert fentebb valaki azt irta, h lehet menni Ua-ba a nyugdijert.
Volnovaha, Mariupol es Donyeck kozott ellenorzo pont.

https://youtu.be/7YVnLY43HC8
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Csak azert tettem be mert fentebb valaki azt irta, h lehet menni Ua-ba a nyugdijert.
Volnovaha, Mariupol es Donyeck kozott ellenorzo pont.

Ez nem cáfolja azt, hogy az ukrán ellenőrzésű területen bárki felveheti a nyugdíját. Ellenőrző pontok vannak, mivel háború van. Majd ha véget ért a háború, a szakadár fegyveresek kapituláltak, és a minszki egyezmény szerint visszatér az ukrán közigazgatás, akkor nem lesznek ellenőrző pontok és még utazni sem kell majd, mert mindenki a lakhelyén megkaphatja a nyugdíját, úgy mint a szakadár megszállás előtt.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="karpatalja">Csak azert tettem be mert fentebb valaki azt irta, h lehet menni Ua-ba a nyugdijert.
Volnovaha, Mariupol es Donyeck kozott ellenorzo pont.

Ez nem cáfolja azt, hogy az ukrán ellenőrzésű területen bárki felveheti a nyugdíját. Ellenőrző pontok vannak, mivel háború van. Majd ha véget ért a háború, a szakadár fegyveresek kapituláltak, és a minszki egyezmény szerint visszatér az ukrán közigazgatás, akkor nem lesznek ellenőrző pontok és még utazni sem kell majd, mert mindenki a lakhelyén megkaphatja a nyugdíját, úgy mint a szakadár megszállás előtt.</blockquote>

Marmint ugy erted aki tuleli az Ukran visszaterest?
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="karpatalja">Csak azert tettem be mert fentebb valaki azt irta, h lehet menni Ua-ba a nyugdijert.
Volnovaha, Mariupol es Donyeck kozott ellenorzo pont.

Ez nem cáfolja azt, hogy az ukrán ellenőrzésű területen bárki felveheti a nyugdíját. Ellenőrző pontok vannak, mivel háború van. Majd ha véget ért a háború, a szakadár fegyveresek kapituláltak, és a minszki egyezmény szerint visszatér az ukrán közigazgatás, akkor nem lesznek ellenőrző pontok és még utazni sem kell majd, mert mindenki a lakhelyén megkaphatja a nyugdíját, úgy mint a szakadár megszállás előtt.</blockquote>

Alltalam melyen tisztelt ulipo, En sehol nem irtam azt, h nemtudnak eljutni Ukran teruletre a penzukert. Ha te megnezve a felvetelt erre a kovetkeztetesere jutottal, az szerintem nem a veletlen muve. Egyebkenk meg aljon abban a sorban az akinek ket anja van, en egesz eletemben ilyen sorokban alltam!
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="karpatalja">Csak azert tettem be mert fentebb valaki azt irta, h lehet menni Ua-ba a nyugdijert.
Volnovaha, Mariupol es Donyeck kozott ellenorzo pont.

Ez nem cáfolja azt, hogy az ukrán ellenőrzésű területen bárki felveheti a nyugdíját. Ellenőrző pontok vannak, mivel háború van. Majd ha véget ért a háború, a szakadár fegyveresek kapituláltak, és a minszki egyezmény szerint visszatér az ukrán közigazgatás, akkor nem lesznek ellenőrző pontok és még utazni sem kell majd, mert mindenki a lakhelyén megkaphatja a nyugdíját, úgy mint a szakadár megszállás előtt.</blockquote>

Marmint ugy erted aki tuleli az Ukran visszaterest?</blockquote>

Mélyen tisztelt Ulippo...Sokan reméljük, hogy az ön által szakadásoknak nevezett szabadságharcosok nem fognak kapitulálni:):):):)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 083
82 670
113
Szerencséje volt!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BffixfZuLqo