[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 507
21 525
113
Ez történik Munkácson

http://cink.hu/ez-tortenik-munkacson-1717312201
-----------------------------------------------------

A kommentekből:

GasparusMagnusGazda Albert
2015. július 12. 12:12
Nem tudom, figyelted e, de a videókon látszik, hogy egyik dzsip cseh rendszámú, a pickup meg, amire a géppuskát szerelték fel, lengyel rendszámú. Fura nacik ezek, amolyan nasa fajta :D
Válaszolj!

Tüski GyörgyGazda Albert
2015. július 12. 12:06
Géppuskába valő lőszerek hüvelyei... :(
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 445
23 642
113
"Szlovákia és Románia megerősítette az ukrán határ védelmét"
Gondolom mi megint semmit nem csináltunk (a TEK kiküldése SzSzB-be nem ér).
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
<blockquote rel="karpatalja"><blockquote rel="12delta">állítólag Sztrijnél vannak

ФОТОФАКТ: на дороге в Закарпатье зафиксированы "зеленые человечки" и колонна бронетехники

http://zak-kor.net/nadzvichayn-podyi/8703-fotofakt-na-doroge-v-zakarpate-zafiksirovany-zelenye-chelovechki-i-kolonna-bronetehniki.html

Gardistak vagy szektorosok? Hajnalra a hagonal lesznek, akkor oda is kimegyunk.</blockquote>

Gárdisták.</blockquote>

Akkor nem megyunk.
Ha gardistak akkor menjen Baloga a Csecsenekkel. Az ugyis az o reszortja. Es akkor elis ertuk a celunkat.

Ha lezarjak a hagokat, akkor lehet keszulni Mo-n is!!!
 

tootholio

New Member
2015. július 11.
14
0
1
tootholio
Én nem tudom, hogy kié a 312-es BUK, az ukránoké vagy a szeparatistáké, sem azt, hogy a maláj gépet a 312-es BUK-kal lőtték-e le vagy sem, én ilyen információk birtokában nem vagyok.

blablabla oroszok

Még egyszer elmondom hogy ezek közül egyik se hivatalos orosz forrásból volt, se voloshin, se a spanyol diszpécser. A 312-es buk volt a szállítókocsidon amivel hónapok óta rettegésben tartod a HTKA-t, az az a BUK amire azt mondták hogy végigszáguldott oroszországig és lefényképezték a helyszínen. Graham negyedszerre van a helyszínen, a radarképek és a beszámolók alapján is két SU volt a levegőben ugyanabban az időben, de te persze bellingcatnak hiszel aki otthon döglik és fizetést kap hogy bemocskolja az oroszokat/Aszadot.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Csak kérdezem, hogy akkor a nem is oly rég még Kelet-Ukrajnában Gárdistaként harcoló Jobb Szektorosokat körbeveszi a Nemzeti Gárda. Azért az így eléggé mókás, jó tudom, ezek a "kedves" fiúk, csak a maguk önkéntes zászlóaljának engedelmeskedtek akkor is, nagy ívben tettek a Nemzeti Gárdára, meg a Hadseregre is.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Elkezdte kimenekíteni vasárnap az ukrán rendőrség annak a Munkácshoz közeli községnek a lakosait, amelynek közelében elbarikádozták magukat a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei. Egy nappal korábban ők lövöldöztek és tűzpárbajt vívtak a rendőrökkel a városban.
http://index.hu/kulfold/2015/07/12/kiuritenek_egy_falut_a_munkacsi_lovoldozok_miatt/


Ukraine: Right Sector Mukachevo attack brings supporters to central Kiev
https://www.youtube.com/watch?v=wEpcvwyYo5o

Ukraine: Right Sector call for 'indefinite' Kiev protest after Mukachevo attack
https://www.youtube.com/watch?v=XMar2xRCZ4U

Ukraine: Right Sector continue protesting in Kiev after Mukachevo killings
https://www.youtube.com/watch?v=nkz7MX76aVk
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="ulippo">tootholio
Én nem tudom, hogy kié a 312-es BUK, az ukránoké vagy a szeparatistáké, sem azt, hogy a maláj gépet a 312-es BUK-kal lőtték-e le vagy sem, én ilyen információk birtokában nem vagyok.

blablabla oroszok

Még egyszer elmondom hogy ezek közül egyik se hivatalos orosz forrásból volt, se voloshin, se a spanyol diszpécser.
</blockquote>

Dehogynem. Itt van neked spanyol diszpécser hivatalos orosz forrásból.
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_17/274769924/

Itt egy másik hivatalos orosz forrásból, ami szerint az orosz nyomozó bizottságnak bizonyítéka van rá, hogy Szu-25 lőtte le a gépet.
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_24/Kijev-cafolja-a-h-rt-mely-szerint-ukran-harci-repulogep-lotte-le-a-malajziai-Boeing-et-3680/
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 047
1 786
113
Jaros mindenkit letartóztatna

A Jobb Szektor oldalán megjelent egy hivatalos közlemény, amelyben a politikai és hatósági vezetőket hibáztatják a munkácsi eseményekért.

Jaros a közlemény szerint letartóztatná Lanyó képviselőt (akit a Jobb Szektor fegyveres megtámadtak), Viktor Medvedcsukot, akik szerint bűnözők hajtották végre a munkácsi eseményeket), a Kárpátalja hatósági szerveinek vezetőit, illetve Avakov belügyminisztert (aki a rendőrüket irányítja). <b>A Jobb Szektor hivatalos közleményeiből </b>és a vezetőinek nyilatkozatából kiderül, hogy akármi is történt Munkácson, <b>az biztos, hogy nem ők voltak a hibásak, csakis a rendőrök.</b> Az információs propaganda gépezetük beindult, és sajnos Ukrajna szerte sokan támogatják őket.Musztafa Najem írt a következőket facebook oldalán. “Jaros Kárpátaljára érkezett 8 képviselővel a Jobb Szektorból. A harcosok lerohanását folyamatosan halasztották egész este. Utoljára ma reggel kilencre tervezték. Jelenleg megint elhalasztották az akciót. <b>A Jobb Szektor bujkáló tagjai Lóka településtől a gerincen Perecseny és Nagyberezna felé indultak” – írta Najem.</b>

http://karpathir.com/2015/07/12/jaros-mindenkit-letartoztatna/
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
12delta
A Jobb Szektor oldalán megjelent egy hivatalos közlemény, amelyben a politikai és hatósági vezetőket hibáztatják a munkácsi eseményekért.
http://pravyysektor.info/news/poglyad/229/zakarpatski-robingudi-proti-banditskoyi-sistemi-ak-ce-bulo.html
https://www.youtube.com/watch?v=tSc-zOUiGik
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
http://ripost.hu/cikk-ezert-tort-ki-a-harc-karpataljan-ki-iranyitja-a-csempeszeket/?source=hirkereso
Ha igaz a hírek szerint, hogy 100-200 maffiózó várta volna őket akkor nem így sétálnak el az biztos.
Az az érzésem a videókat többször is megnézve szervezett akció volt.
A hang azért lenne érdekes mert nagyon amerikásan járkálnak és külföldi rendszámú kocsikkal szaladgálnak. Szvsz talán a célszemélyt rakták be csomagtartóba. A piros pólós úr is sokszor megjelenik a videókban. Ki lehet?
Ui.: ulipo is akkor hisztizik itt a bukk sztorijával amikor fedezni kell más eseményeket. Nagy lehet a baj ha a pincsiket szétküldik ugatni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 340
113
Cseh, lengyel rendszámu autokkal voltak a szektorosok. Nyugati kiképzoik vannnak.
Kozben blokkposztokat állítanak fel a Munkácsra vezeto utakon a Jobb szektor emberei.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 376
30 756
113
Szvsz talán a célszemélyt rakták be csomagtartóba. A piros pólós úr is sokszor megjelenik a videókban. Ki lehet?

<i>"...piros pólóban telefonáló pasas Mihajlo Lanyo. A földön véres fejjel fekvő férfi, akit később bedobnak a dzsipbe, Jurij Rusznak, Lanyo egyik testőre. Róla sokáig azt hitték, hogy meghalt, de később kiderült, hogy a szívverése nem állt le. Most kórházban van, kómában. 5:00-nál megérkezik Vitalij Simonyak munkácsi rendőrfőnök, golyóálló mellényben, háttal áll. "</i> -Cink.hu
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Na Ők gyorsan oda értek, persze a katonaságot köti a konvojban közlekedés szabályai. Légi csapás nem lenne arra kicsit hatékonyabb, ott még talán a kötelékekben nincs gárdista?
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Na fa...! Fegyveresekkel tárgyalok akik talpig felszerelésben, a testőreim papucsban és pólóban.


<i>"...piros pólóban telefonáló pasas Mihajlo Lanyo. A földön véres fejjel fekvő férfi, akit később bedobnak a dzsipbe, Jurij Rusznak, Lanyo egyik testőre. Róla sokáig azt hitték, hogy meghalt, de később kiderült, hogy a szívverése nem állt le. Most kórházban van, kómában. 5:00-nál megérkezik Vitalij Simonyak munkácsi rendőrfőnök, golyóálló mellényben, háttal áll. "</i> -Cink.hu
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Cseh, lengyel rendszámu autokkal voltak a szektorosok. Nyugati kiképzoik vannnak.
Kozben blokkposztokat állítanak fel a Munkácsra vezeto utakon a Jobb szektor emberei.

Nem tudjatok, h hol vannak a szektoros posztok es kinek allitjak a rendoroknek, vagy nekunk. Mert mar tudjak, h nem rendorok a kezdtek eloszor loni, hanem mi. Ma reggel nyilatkoztak, h szeparatistak tamadtak rajuk es nem a rendorok.