[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Ha Karpataljan eszkalalodik a helyzet, Mo nak az az erdeke, h mihamarabb rend legyen. Ha az Ukran kormany nem tud rendet tenni, akkor mast fognak tamogatni ebben.

Szerintem, hogy a jelenlegi kormány rámorduljon mostani gazdáira csak akkor van esély, ha széles tömegek követelik az utcán egy esetleges katonai részvételt az ottani magyarok biztonságának szavatolásában. Erre lássuk be semmi esély, a fotelból felállni alig pár ezer képes...
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
http://vs.hu/kozelet/osszes/megrazo-video-kerult-elo-a-lelott-malaj-geprol-0717?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main

A 17 percből nyilvánosságra hozott kicsit több, mint 4 percnyi felvételen nem hangzik el semmi, amiből biztosan tudni lehetne, hogy ki lőtte le a gépet.
A lezuhant géphez érkező férfiak átkutatják az utasok csomagjait, és megállapítják, hogy civilekről van szó. Hallatszik, ahogy felteszi valaki a kérdést: ki adott erre a területre repülési engedélyt?

Ezen kívül szó van arról, hogy civilek látták, amint az egyik pilóta kúszva hagyta el a helyszínt, és a felvétel végén elhangzik, hogy összesen 5 ejtőernyős ugrott ki a gépből, amire egyébként mostanáig nem utalt semmi.

"Ezen kívül szó van arról, hogy civilek látták, amint az egyik pilóta kúszva hagyta el a helyszínt, és a felvétel végén elhangzik, hogy összesen 5 ejtőernyős ugrott ki a gépből, amire egyébként mostanáig nem utalt semmi."
Aha teljesen hihető, hogy ijedtükben ejtőernyő nőtt a hátukra és kiugrottak egy civil gépből, pont mielőtt az felrobbant volna... Ha ez valóban így történt akkor egyértelműsödik a helyzet.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 496
11 634
113
"tobb-tizezer-ukrajnai-menekult-erkezesere-keszul-szlovakia-magyarorszag-es-lengyelorszag"
Ha Ukrajnaban elszabadulna a pokol, Mo-n szinte midegyik politikai part tamogatja a hagok lezarasat. Ezaltal a menekultek mas iranyba mennenek. A kerdes csak az, h mennyire es mivel tamogatnanak?

Ezt a hágó lezárós dolgot honnan veszed? Egyébként nem hiszem, hogy a kormány merne bármi mást csinálni, mint amit külföldről diktálnak neki. Tényleg, brutális, minden kérdést eloszlató aktív háttér nélkül semmiképp. Ahhoz tényleg óriási tömegtüntetés sorozat kéne. De akkor sem lenne fegyver.
Azon kívül az MSZMP utódpártjai természetesen ennek is a kerékkötő lennének. Nekik sokkal fontosabbak a színesbőrű bevándorlók ajnározása.

Pedig, ha a kormány mégis megcsinálná, visszaszerezné Kárpátalját, akkor Vona Gábor mehetne árufeltöltőnek.

A realitás viszont az, hogy néhány piti cigánygaleri közt nem tudtak szétcsapni eddig.
Lsd. az enyingiek, vagy a Koszi klán.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
10.000 méteren egy ugráshoz nem elég a sima ejtőernyő. Komolyabb felszerelés kellene oda.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
10.000 méteren egy ugráshoz nem elég a sima ejtőernyő. Komolyabb felszerelés kellene oda.

Egy zuhanó gépből alacsonyabban is ki lehet ugrani, de itt más volt a felállás, utazómagasságon kihermetizálódott a gép, és mire oxigén szempontjából túlélhető magasságra süllyedtek/zuhantak, már régen mindenki ájult volt. Ezért IS biztos, hogy nem ugorhatott ki senki a gépből ejtőernyővel. Az viszont könnyen előfordulhatott, hogy a csomagtérben voltak ejtő/siklóernyők, amik a sérült és a levegőben részben széthulló gépből potyogtak és nyíltak ki, egy civilnek meg - főleg nagyobb távolságból - a kinyílt ernyő és a rajta lógó zsák/beülő-szék már ejtőernyősnek látszik (nyugaton sok fiatal ejtőernyős és siklóernyős jár a szabadság alatt külföldön gyakorolni a szenvedélyét, és az ernyő méreténél fogva nem kézipoggyász, hanem a csomagtérben a helye).
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 944
13 579
113
Egy részben széthullott, zuhanó gépből sok minden potyog ki, amit egy laikus ejtőernyőnek nézhet. Igen valószínűtlen, hogy lett volna bárkinek ejtőernyője. Nagyon valószínűtlen, hogy bárki is eszméletén lett volna mire földközelbe ért a gép. Az meg végképp valószínűtlen, hogy ha valaki ejtőernővel kiugorva túlélte az egy idegen, háborús övezetben nyom nélkül mozoghatott volna. Kicsit feltűnőek arrafelé a hollandok és a malájok. Eddig egyelen eltűnt, halott sem jelentkezett, hogy ő megvan és él.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 248
1 558
113
Igazán nagyszerű...
http://orientalista.hu/az-isis-ukrajnaba-telepiti-egysegeit-frontot-nyitva-oroszorszag-ellen/
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
nem lehetne ennek a gépnek egy topikot nyitni aztán ott lehet osztani a semmit...
Nekem lenne egy jobb ötletem.
Nem lehetne az összes provokátornak, fizetett ügynöknek, bér és spontánhülyének egy külön topikot nyitni ahol nyugodtan anyázhatnák egymást, gyakorolhatnák egymáson a tanult bomlasztó technikákat vagy egyetérthetnének ahogy tetszik.
Sokat emelne az oldal színvonalán és csökkentene sokak vérnyomásán.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Csoda, hogy Uli még nem írt...:) Szerintem voltak ejtőernyősök...azok a szakadárok ugrottak ki ernyővel, akik felrobbantották a gépet....a pilóta is szaki volt, ezért tudott elmászni:)
 

rappali

Member
2014. augusztus 5.
187
0
16
Igazán nagyszerű...
http://orientalista.hu/az-isis-ukrajnaba-telepiti-egysegeit-frontot-nyitva-oroszorszag-ellen/

Ezzel annyit érnének el, hogy immár az Orosz hadsereg, kiváló indokkal csapna oda (ISIS elleni harc, stb). Mire észbe kapnak a mindenféle hulladékkal toleránsok, már vége is van mindennek. Obama meg max. a pöcsével játszana 1 évre a választásoktól.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Egy éve történt, hogy a nyugatbarát ukrán senkiházik ártatlan gyerekeket, nőket és őregeket bombáztak, ágyúztak, rakétáztak halálra a művelt európa támogatásával. Azóta egyetlen háborús bűnöst sem ítéltek el, helyette kaptak pénzt, fegyvert és vállon veregetést... Ha nem köpöd szembe ezen tettek miatt európát és amerikát nyugodtan köpd szembe saját magad!
Ennyit tudok hozzáfűzni a letiltottak írásaihoz...

http://southfront.org/the-tragedy-of-lugansk-21/
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Az ISIS jelenlete, sot megerosodese az UA ban nem veletlen. Mar ok is erzik az Uki kormany vesztet es utanna az anarhiat. "Akik kapja marja" lesz itt nemsokara, ezert kene lassan mindenkinek keszulodnie.
Fentebb megvolt emlitve, h a gazdi nem engedi Mo nak, h beavatkozzon Karpataljan. En nem igy latom. Szerintem ez volt eredetileg is a cel. Sot, ha az USA nemtudja megtartani az UAt, vagy az szetesik, akkor mi leszunk a B-terv. Mert csak igy tudjak zsarolni az energiaval az EU-t! Szerintem csak Oo. akarja egyben tartani Ukrajnat.
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
<blockquote rel="kaktusz">nem lehetne ennek a gépnek egy topikot nyitni aztán ott lehet osztani a semmit...
Nekem lenne egy jobb ötletem.
Nem lehetne az összes provokátornak, fizetett ügynöknek, bér és spontánhülyének egy külön topikot nyitni ahol nyugodtan anyázhatnák egymást, gyakorolhatnák egymáson a tanult bomlasztó technikákat vagy egyetérthetnének ahogy tetszik.
Sokat emelne az oldal színvonalán és csökkentene sokak vérnyomásán.

</blockquote>
ó de hát arra van már pár topik, pl itt van ez is :p :)
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Tegnap beszeltem a vamosokkal es a hatarorokkel. Elakarjak oket tavolitani ugy, h egybol kuldik ki oket a frontra. Jelenleg tomegesen probalnak leszerelni. De egyenlore senki nem irja ala a parancsot. Ugyanez a helyzet lesz a rendorsegnel is.
 

menroting

New Member
2015. február 14.
9
22
3
<blockquote rel="zeal">10.000 méteren egy ugráshoz nem elég a sima ejtőernyő. Komolyabb felszerelés kellene oda.

Egy zuhanó gépből alacsonyabban is ki lehet ugrani, de itt más volt a felállás, utazómagasságon kihermetizálódott a gép, és mire oxigén szempontjából túlélhető magasságra süllyedtek/zuhantak, már régen mindenki ájult volt. Ezért IS biztos, hogy nem ugorhatott ki senki a gépből ejtőernyővel. Az viszont könnyen előfordulhatott, hogy a csomagtérben voltak ejtő/siklóernyők, amik a sérült és a levegőben részben széthulló gépből potyogtak és nyíltak ki, egy civilnek meg - főleg nagyobb távolságból - a kinyílt ernyő és a rajta lógó zsák/beülő-szék már ejtőernyősnek látszik (nyugaton sok fiatal ejtőernyős és siklóernyős jár a szabadság alatt külföldön gyakorolni a szenvedélyét, és az ernyő méreténél fogva nem kézipoggyász, hanem a csomagtérben a helye).</blockquote>S ha egyszerre két gép zuhant le ? Nem volt netán még egy gép a légtérben ?