[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
844
4 688
93
<blockquote rel="embersarkany"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="ulippo">Ez tele van bullshittel, gondolom azért nem mered belinkelni a forrást mert vagy valami nagyon hiteltelen oldalról szedted, vagy te magad turbóztad fel saját betoldásokkal.
http://nemzetiarcvonal.net</blockquote>

http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/02/a-malajziai-gepet-az-ukranok-lottek-le-hivatalos-eredmenyek-2/</blockquote>

Hát igen. A nemzetiarcvonal hitelességéről bőven elég annyi, hogy ők futtatják a balradot is komcsibőrbe bújva. Meg az armageddon nyomábant is apokaliptikus bőrbe bújva. A hitelességük zéró.

Az Almaz-Antej jelentésre hivatkoznak, de kirí a szövegből, hogy legalább a felét ők toldották bele. Az A-A jelentés amúgy sem nyilatkozott arról ki lőtt, mert nem ez volt a feladatuk.

A nemzeti-komcsi-jézusos oroszbérencek meséire csak a legtudatlanabbak adnak.</blockquote>

pontosan annyi hiteles, mint a CIA által fizetett Bellingcat
na jó, annál azért feljebb van :)</blockquote>

Nem kötelező a bellingcatnek se hinni, de azért a kettő ég és föld.

Például amikor az eredeti helyszínt felkeresve geolokációs módszerekkel bebizonyította, hogy a hiányzó rakétájú BUK-ról készített videó Luhanszkban készült azt olyan kétséget kizáróan tette, hogy még a szakadárpártiak is kénytelenek voltak elismerni. Pedig megpróbálták hazugsággal Dnyipropetrovszkba tenni a helyszínt, de a profi helyzetmeghatározás minden kétséget és hazugságot lesöpört az asztalról.

Az ilyen profi leleplezések nem hasonlíthatók ahhoz, amikor egy dilettáns propagandista bármiféle forrásmegjelölés nélkül rutinból bepötyögi nap mint nap, hogy kimúlt öt tucat latoregyed és leolvadt két tucat latortank. Az meg már milyen dolog, hogy egy köpönyegforgató banda egyszerre kiadja magát nemzeti radikálisnak, komcsi radikálisnak, meg pünkösdista messiásváró radikálisnak, az ilyeneknek a zsigereiben van a hazugság.</blockquote>

a Bellingcat állításait mind megcáfolták már más oknyomozó újságírók. nézz szét a neten. hamis képek, összevágott videók ...

addig is:
http://thetruthserumblog.blogspot.hu/2015/04/surprise-belling-cat-are-even-closer-to.html
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Ulippo-val vitatkozás szabályai:

1, Olvasd el mit írt.
2, Legyél ideges.
3, Fogj meg egy félig megevett almát. Ha nincs akkor egyél meg félig egyet.
4, Üvöltözz az almával.
5, Edd meg.
6, Ne vitatkozz Ulippo-val, mert ugyanolyan hülyeség, mint egy félig megvett almával üvöltözni.
 

exluna

New Member
2014. szeptember 19.
4
0
1
A Hollandiában adott interjú egy része az Almaz- Antelj tájékoztatóján :

"_A vizsgálat eredménye szerint egyértelműen kijelentette a gyár képviselője, hogy a repülőgépet egy BUk-M1 légvédelmi rendszer rakétája lőtte le. A megállapítás azért egyértelmű, mert jellegzetes a légvédelmi rakéta repeszeinek becsapódása.

A találatot egy 9M38M1 rakétával érték el, melyet az oroszok már több mint három évvel ezelőtt kivontak a szolgálatból és újabbakra cserélték, a gyár pedig évek óta nem gyártja ezt a típust.

EZ a rakéta típus csak az ukrán hadseregben szolgál a környező országokban.
A sajtó kérdésére, hogy mindez miből állapítható meg, a gyár képviselője elmondta, hogy a 9M38M1 rakéta becsapódási képe,

egy “szike” forma, vagyis a repeszek egy vonalban terülnek szét, ami merőleges a rakéta haladási irányára. Emiatt az összerakott roncsokon a becsapódás szöge is látható.

A becsapódás szöge és a repeszbecsapódások alakja miatt pedig az is egyértelmű, hogy az a gép haladási irányához állítva, a rakéta az ukrán fél oldaláról érkezett.


A vizsgálat során ráadásul több repesz és repesz maradék is előkerült. A roncs összeállítása után látható volt, hogy a rakéta a gép bal oldalát találta el, megsérült a bal szárny, a bal hajtómű, és a farokszárny is, valamint ebben a vonalban több repeszt kapott maga a törzs is.

A gépnek esélye sem volt kényszerleszállást végrehajtani. A gyár a vizsgálat elvégzése után Moszkvától is engedélyt kapott, hogy nyilvánosságra hozza a vizsgálat eredményeit. Ezek az eredmények hivatalosak.

A robbanófejek szakértője, Mihail Malyshev nyilatkozatában alátámasztotta az elmondottakat, valamint azt is, hogy az ukrán fél azzal tisztázhatná magát, hogy átadnak egy rakétát, amelyből mintát vesznek a repeszekből, valamint hasonló kivonásra ítélt repülőt lelőnek. A szakértő megnevezte a pontos helyet a becsapódási szögből kikövetkeztetve, ahonnan a rakétát indították (megnevezve Zaroshenskoye települést). Elmondása szerint pontosan ugyan azt a becsapódási képet fogják kapni a lelőtt roncsokon, mint az utasszállítón. Az sem segít a helyzeten ezek után, hogy az amerikaiak egyik műholdja pontosan ebben az időben haladt át a terület felett, de a műholdképeket nem hajlandóak kiadni."
Kedvencünk, -az állandó megtévesztő- bízom benne, legalább ennyire egzakt, minden mellébeszéléstől mentes cáfolatra azért képes lesz a TEAM bevonásával. Csak semmi szubjektivitás, ferdítés, az eddig megszokott taktika!
Várom a cáfolatod Barátom!
" A FLOTTA mindenek felett!"

http://tinyurl.hu/EuPy/
 

mohacsan

Member
2014. július 5.
201
0
16
Ulippo-val vitatkozás szabályai:

1, Olvasd el mit írt.
2, Legyél ideges.
3, Fogj meg egy félig megevett almát. Ha nincs akkor egyél meg félig egyet.
4, Üvöltözz az almával.
5, Edd meg.
6, Ne vitatkozz Ulippo-val, mert ugyanolyan hülyeség, mint egy félig megvett almával üvöltözni.

Nemértem egyebként miért nem rakja mindenki "ignore"ra,nálam már hónapok óta ott dekkol!:D

Nem ismeritek a mondást :don`t feed the troll?
Ha senki nem válaszolgat neki ,akkor elobb utóbb eltunik innen mint a kámfor...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Az túlzás,hogy lövés nélkül de lehet,hogy egy kezemen meg tudom számolni a halottak számát mind két oldalt és a polgári lakosságot is beleértve.

Majdnem eltaláltad. A wiki szerint 6 halálos áldozata volt: két ukrán katona, egy ukrán tüntető, 2 krími orosz (vagy oroszpárti) tüntető és egy orosz katona.





http://tinyurl.hu/EuPy/

Ajajajjjj, már megint ez a kamu kép...
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Psdf9TmVni8.jpg

yfedRaC5GUc.jpg

38N68WAYecM.jpg

DH8tiQXAY0Y.jpg

Fc9AzeEY3Ts.jpg

0wfEZZa0WdE.jpg

8qMbRlhiCWo.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
vera-pavlova-photography-gezinsfotografie-1.jpg

1433700919-british-ukrainian-vyshyvanka-march-for-peace-in-london_7798680.jpg

http://static4.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/4700-0/photos/4780720.jpg
4780720.jpg

1400440679-ukrainian-euromaidan-march-for-peace-in-london_4780797.jpg

140922_WORLD_MoscowPeaceRally.jpg.CROP.promovar-mediumlarge.jpg

Ezek az emberek nem kérnek a militarista expanzionizmusból. A békés tömegeknek kell legyőzni a militánsokat.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Gondolom ők sem kérnek a militarista expanzionizmusból, de ha már van, akkor tenni kell ellene, különösen ha a saját népük ellen irányul.
zKcMLAELPPE.jpg

SEyCBuVkmV0.jpg

LSn8U591Y8I.jpg

etWUP_LN4C0.jpg

Én is békeszerető ember vagyok, ezért készülök (a magam módján) a harcra.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 813
305
83
Montezuma!

"Ideje lenne felkészültebb legényeket küldeni, mert ez így vérszegény. Vagy már teljesen kifogytak a minőségből?"

Úgy látszik, hogy a moszad "kifogyott" a jól képzett magyar hiryukból!
Mert, hát, ugye, bár, a háború utáni magyar titkosszolgálat híres-hírhedt volt a más vallásúaktól.
Nézzed meg: hiryu letítása és ulippo bejelentkezési dátumát!
Mellette megjelent két másik nick erősítés képen ugyan abból az alomból.
Más a többieknek!
Kutakodjatok egy kicsit az izraeli ECI elektronikai vállalat termékei mögé!
Csak annyit, hogy a magyar hírközlés tele van vele. Mire kiépült a magyarországi digitális hálózat, addigra megjelentek az izraeli kémrepülő gépek a magyar légtér felett.
Ez nem konteo elmélet! Benne voltam a kiépítés sűrűjében.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
tomcat1

Az túlzás,hogy lövés nélkül de lehet,hogy egy kezemen meg tudom számolni a halottak számát mind két oldalt és a polgári lakosságot is beleértve.
volt ott sinferopolban a belügyi központ valószinüleg ukrán belügyisek általi elfoglalása, majd az oroszok általi visszafoglalása. De nem akarok szőrszál hasogató lenni, csak szeretem a tényeket. Egyébként a nyugat számíthatott az annekszióra amennyi orosz katona azon a környéken volt, csoda hogy nem herszonban álltak meg.
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Két észrevétel:

<b>1. haditechnika besülése</b>

Ez egy ht oldal, amire ráadásul - nem is alaptalanul - szoktak volt <i>nehánnyan</i> fennhangon hivatkozni. Profi haditechnikai szakértőként illene tudni, hogy a technika néha csődöt szokott mondani. Ez még az oroszoknál is előfordulhat. :D
Az meg külön probléma, hogy a régi szovjet időkhöz képest most nem kellőképpen cenzúrázzák a netet, minden lesifotóst beengednek egy katonai díszszemlére és közkinccsé teszik a dolgaik egy részét a nagyérdeműnek, hogy legyen min fikázódniuk.
Az egy más kérdés, hogy a net tele van mindenféle náció mindenféle technikai eszközének a beégésével is, ami egyébként teljesen normális dolog.
Bemutatókon amúgy is a régi vackokat pukkantják el, amit amúgy is selejtezni kellene, de gondolom, ezzel most nem mondtam újat a szakértőknek.
.......

Krimen is megesik az ilyen :

https://www.youtube.com/watch?t=39&v=Z4RJ-mS0yAg
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Felakasztotta magát az Azov egyik parancsnoka?

Holtan találták saját otthonában az Azov önkéntes zászlóalj egyik parancsnokát, a jogi osztályuk vezetőjét. Jaroszlav Babics felakasztotta magát, vagy valakik öngyilkosságnak álcázták – írta Facebook-oldalán Dmitro Linyko parlamenti képviselő, aki korábban maga is az Azovban szolgált.
Részleteket egyelőre nem tudni, csak az biztos, hogy Babics felakasztott holttestére vasárnap bukkantak rá a lakásában. Hogy pontosan mi történhetett, az a rendőrség dolga kideríteni. A hírt kommentáló egyik orosz portál azt domborítja ki, hogy az Azov zászlóalj az egyik legbrutálisabb formáció, amelyik a kelet-ukrajnai fronton tevékenykedik. Tagjai kezéhez vér és erőszak tapad. A cikk egy amerikai lapra hivatkozva megállapítja, hogy végső soron egy neonáci alakulatról van szó, melynek tagjai különös kegyetlenséggel gyilkolnak, kínoznak, zsarolnak.
Visszatérve az azovos parancsnok halálára, az elmúlt időben egyre több ukrán katona követ el öngyilkosságot. Szombaton például a Nemzeti Gárda egyik tagja önkényesen elhagyta szolgálathelyét, és végzett önmagával. Előtte sokat ivott, árulták el társai. További problémát okoz, hogy állítólag nagyon nagy méreteket öltött a seregben az italozás és a kábítószerezés, csak erről mélyen hallgat a kijevi katonai vezetés…

http://karpathir.com/2015/07/27/felakasztotta-magat-az-azov-egyik-parancsnoka/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 884
113
Többen irták itt, hogy puskalövés nélkülett meg krim az oroszoknak... Én nem így emlékszem. De az idö sokmindent megváltoztat...

Ha jól emlékszem 2 orosz zöld ember halt meg egy rajtaütésnél. A támadók szvsz kijevi PSZ vagy hasonló csoport volt,el is menekültek. Sárga karszalag volt rajtuk mint pár nappal korábban a majdani lövöldözőkön, a csoport mozgása is hasonló volt.
Emellett figyelmeztető lövések dördültek párszor mikor az ukrán sereg épp hősi lázban égett pár percig.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 884
113
<blockquote rel="dudi">Az túlzás,hogy lövés nélkül de lehet,hogy egy kezemen meg tudom számolni a halottak számát mind két oldalt és a polgári lakosságot is beleértve.

Majdnem eltaláltad. A wiki szerint 6 halálos áldozata volt: két ukrán katona, egy ukrán tüntető, 2 krími orosz (vagy oroszpárti) tüntető és egy orosz katona.





Nem jól emlékeztem...