[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 320
26 481
113
Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője arról miért nem számol be, hogy ŐK hányszor sértették meg a tűzszünetet, vagy arról neki nincsenek adatai?
Isten bizony én is jelentkezek szóvivőnek valahová, úgy is teljesen mindegy, hogy mit mondok.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője arról miért nem számol be, hogy ŐK hányszor sértették meg a tűzszünetet, vagy arról neki nincsenek adatai?
Isten bizony én is jelentkezek szóvivőnek valahová, úgy is teljesen mindegy, hogy mit mondok.

Kb öt percig lenne még szóvivő. Utána letartóztatnák hazaárulásért. Egy nap múlva bejelentené hogy egészségi állapota miatt visszavonul egy zárt intézetbe. Önszántából.
Egyébként azt mégsem mondhatja, hogy mi (Ukránok) nehéztüzérséggel lőjük a DNR és LNR lakótelepeit, kórházait, iskoláit, óvodáit, közösségi tereit, gyárait, az egész infrastruktúráját. Közben nap nap után hajtjuk az embereket és technikát a jól képzett védőknek, akik kézifegyverekkel és többnyire RPG-kel rommá lövik a támadásainkat. ÉS ezután olykor már tüzérséggel is válaszolnak. De szerencsénkre még csak nagyon ritkán. Különben már Kijev előtt lennének.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/recent_opinions/1438975720
Amerikai szakértők Ukrajnai belső háborút jósolnak, elsősorban a Kijevi kormány és az ultranacionalisták miatt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1438964119
Ukrajna sorsa a napfényes Kaliforniában fog eldőlni. Natalia Yaresko pénzügyminiszter az Egyesült Államokba utazik, ahol magánhitelezőkkel fog tárgyalni augusztus 12-én..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 298
113
Szaki, akikkel te találkozol nap mint nap, katonák,civilek stb hogy látják a dolgokat? Mire számítanak a jövőben, hogy alakul a népköztársaságok sorsa?
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
<blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="ghostrider">Ja és lesz&rni, hogy a nyugat mit "sipákol", mert úgyis mindegy!

Erről ez a nem polkorrekt idézet jutott az eszembe:
"Akár simogatják, akár verik a zsidót, mindig ordít. Hangosan jajveszékelve, üvöltve. Nem ismer skálát az ordításban; ordítását nem hozza viszonyba fájdalma nagyságával, hanem mindig egyforma magasságban, pimaszkodva ordít és üvölt. Következtetés: a zsidókérdést azonnal, gyökeresen meg kell oldani; az ordítás úgyis egyforma lesz."

A zsidót nyugodtan be lehet helyettesíteni ukránra, EU-sra, amerikaira, abszolút megfogja állni a helyét.</blockquote>

Ez egy elég elvetemült megjegyzés volt. Én még nem láttam embert aki ugyanúgy üvöltene akár simogatják akár verik.
</blockquote>

Te nem követed az eseményeket? PL Porosék is ugyanúgy üvöltenek még most is, mint mikor "forró" volt a helyzet, közben meg némi túlzással kapituláltak a szakiék. Keresd vissza tán a legutóbbi bejegyzésemet (vagy az az előttit).
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Viktor Muzsenko, Ukrajna katonai vezérkarának vezetője nyilatkozott a debalcevói kivonulás alatti veszteségekről – írja Novorosszia hírügynöksége. A Novoe Vremjának adott interjújában azt nyilatkozta, hogy 25 ember vesztette életét a kivonulás alatt. Az ukrán katonai vezérkar adatai szerint összesen 56 ember vesztette életét Debalcevo környékén. „Közvetlenül a kivonulásban 25 katona vesztette életét. A teljes akció ideje alatt február 1 és 18 között az ukrán hadsereg 18 katonája halt meg” – mondta Muzsenko egyben kiemelve, hogy a Belügyminisztérium egységeinek veszteségeiről nincs információja. „Az önkéntes hadtestek veszteségeiről a Belügyminisztériumot kell kérdezni” – mondta Muzsenko.

A DNR vezetőjének korábbi nyilatkozatai szerint a debalcevói katlanban háromezer ukrán katona vesztette életét, Petro Porosenko pedig csak 19 halottat és 135 sebesültet emlegetett.

Ettól függetlenül csak Zaporizsjéban az ATO ban meghalt és eltemetett katonák száma elég magas ,ráaádsúl ők csak névtelen elesettek.
nc3a9vt.jpg

nc3a9vt4.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Vosztok-brigád - Harci búvár csoport
https://www.youtube.com/watch?v=ZkqrdKstWxo

Zsákmányolt Msta-B
https://www.youtube.com/watch?v=o87vM_8u_uE
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113

Ha hivatalosan szeretném támogatni az ATO-t, elég ha küldök egy pár zoknit, meg az illetékesnek egy ötezrest (forintban)? Hálának pont elég lenne ez, vele mennék a jövőhéten a Stalker Camp-re. (persze hiába a téma, a zászló le lenne cserélve)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Sziasztok !

Kicsit rég követtem a Ukrán helyzetett valaki felfrissitene, hogy állnak a dolgok és milyen nagyobb események voltak.
Köszi
 

rappali

Member
2014. augusztus 5.
187
0
16
desertfox: semmiről nem maradtál le. Szaki beszámolója szerint folyamatos-váltakozó intenzitású harcok; legfeljebb zászlóalj mérvű műveletek. De lehet kihagytam ezt-azt.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Tehát nem billent egyik oldalra se mérleg.Török kártya után , nem szabad még1 terülten vesziteniük az Oroszoknak.

Mi van a Kinai gazdasági támadással ? Az baj a magyar gazdasági oldalak szinte egyx cikket sem hoznak le. Meg egyébként , nem is értem a múveletet, Kinai tözsde teljesen más szerkezetü sokkal kevésbé, kitett külföldi spekulácionak , mivel a befektetők akik részvényeket vesznek , nem átlag emberek, akik egy esés hatására bepanikolnának és csordaszellembe mentik a pénzüket.
Már az Oroszoknál se jött be, szerintem itt sem fog és kevesebb kárt okoz.
Lehet más a célja , most jöttem rá.
Ha tudod , hogy hamarossan megtámadsz egy országot, akkor kimented onnan a pénzed.
De akkor van egy rossz hírem, kimentették a 2. legnagyobb ellenség piacáról a pénzt, tehát gazdasági háború ellenségel elleni befejező lépés kipipálva , nincs tovább......
Jöhet a gazdasági háború utolsó és egyben befejező sakk lépése (sakk/matt) be kell dönteni az EURO-t.( nagyon sok dolog nincs vele, csak a görögöknek az a következő határidönél , nem kell engedni ) Azok országok , akik benne vannak EURO ba azok, harcképtelenek lesznek és fizetésképtelen, külfölddel szemben.
Azok az országok akiknek nincs teljesen Önnáló iparuk és hadiiparuk, azok hiába látják a bajt, meg lesznek bénitva.
Németország aki, mondhatjuk ipari nagy hatalom , még Ő sem fog tudni cselekedni, aranykészletek az Amcsiknál.
A fontosabb ipar terültek , mint a repülőgép gyártás, nem Önnáló.
4 helyről raknak össze egy eurofighter.
És az egyik bökennő az egyik alkatrész Anglia gyártja , akinek a Fontja , nem fog bedölni.
És ha nem tudsz fizetni , akkor csak az igéret marad és az alkuk.
Ezzel ugy tudják irányitani a Németek , mint a pincsi kutyát.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 827
113
DNR-LNR 4:1 barátságos foci meccs Donyeckban
https://vk.com/video-57424472_171489882?hd=0&t=1m36s
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1439065615
Szaakasvili változtat az Odesszai régió ügyészségén.
A jelenlegi hónap végéig minden közigazgatási kerületben ki fogja nevezni az új vezetőket.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-megvetozta-belugyi-szervekrol-rendelkezo-torvenyt
"Petro Porosenko ukrán elnök élt vétójogával Ukrajna törvénye A belügyi szervekről vonatkozásában, melyet a Legfelsőbb Tanács július 2-án fogadott el – közölte az államfő sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.
„Döntését az államfő az Arszenyij Jacenyuk miniszterelnökkel, Olekszandr Turcsinovval, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárával, valamint Arszen Avakov belügyminiszterrel folytatott tanácskozása alapján hozta meg” – derül ki a tájékoztatóból.
A közlemény kitér arra is, hogy a törvény által rendezendő kérdések egy része a kormány hatáskörébe tartozik, míg egy másik részük már szabályozva lett egyéb normatív jogi dokumentumok által..."
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 336
20 778
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-megvetozta-belugyi-szervekrol-rendelkezo-torvenyt
"Petro Porosenko ukrán elnök élt vétójogával Ukrajna törvénye A belügyi szervekről vonatkozásában, melyet a Legfelsőbb Tanács július 2-án fogadott el – közölte az államfő sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.
„Döntését az államfő az Arszenyij Jacenyuk miniszterelnökkel, Olekszandr Turcsinovval, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárával, valamint Arszen Avakov belügyminiszterrel folytatott tanácskozása alapján hozta meg” – derül ki a tájékoztatóból.
A közlemény kitér arra is, hogy a törvény által rendezendő kérdések egy része a kormány hatáskörébe tartozik, míg egy másik részük már szabályozva lett egyéb normatív jogi dokumentumok által..."
Ez kb. egy sima hazugság. Jacenyuk, mint kormányfő viszi át a törvényeket a Radán. Amikor Poros utólag beint, az a nyílt ellentét, bárhogy is tálalják.
Nem világos Turcsinov szerepe, Avakovról meg tudjuk, hogy bábu, akiről még nem döntött az amcsi szenátus ukrán csoportja.