[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Románokkal és ukránokkal közös hadgyakorlatot tart az amerikai hadsereg
2015/10/12 - 14:43

Hadgyakorlatot tart a román hadiflotta az Egyesült Államok, Bulgária és Ukrajna haditengerészetének részvételével a Fekete-tengeren, jelentette hétfőn a romániai HotNews híroldal a román szárazföldi erők parancsnokságának honlapjára hivatkozva.

A manőverek október 12. és 15. között folynak. Román részről két hadihajó, egy Puma helikopter és két MiG-21 típusú katonai repülőgép, amerikai részről a Porter romboló és egy P-3C Orion típusú tengerészeti felderítő és tengeralattjáró-vadász repülőgép, ukrán és bolgár részről pedig egy-egy fregatt vesz részt a gyakorlatokban.

A román közlemény szerint a közös manőverezés része az Atlantic Resolve fedőnevű állandó rotációs hadgyakorlatnak, amelyet a Krím félsziget tavaly márciusi Oroszországhoz csatolása után a kelet-európai NATO-tagok és NATO-partnerek védelmi készültségének fokozása céljából indítottak el.

Forrás:mti
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A rendőrség házkutatást tart a Szvoboda tagjainál
2015/10/13 - 08:17

Forrrás:Kárpáthir.com

A rendőrség házkutatást tart a Szvoboda két vezetőségi tagjánál Alekszander Szicsnél és Oleg Pankevicsnél – írja a Vesztyi.

Alekszander Szics korábban a miniszterelnök helyettesi tisztségét is betöltötte. A házkutatás nem egyedi eset, hiszen a párt tagjainál már korábban is végeztek házkutatásokat, többek között Jurij Szirotyuknál, Alekszej Logvinnál, Viktor Burliknál, Mark Melnicsuknál, Oleg Gelevejnél, Alekszandr Sztankovojnál és Hleb Gromovnál.

A párt tagjainak köze lehet a halálos áldozatokkal járó augusztus 31-i parlament előtti tüntetésekhez.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A Jobb Szektor drága francia szeszesitalt kobzott el orosz utasoktól
Kárpátinfo.net | 2015/10/13

A Jobb Szektor (PSZ) elkobzott és megsemmisített több üveg drága francia szeszesitalt egy orosz házaspártól, akik épp a Krím félsziget területére tartottak az Orosz Föderációból.
A házaspár elmondása szerint egy európai zenei fesztivál alkalmával szerezte be a luxusitalokat - írja a Korrespondent.net.

A Jobb Szektor szóvivője szerint a pár a "dekadens Nyugatról” szándékozott több üveg luxusnak számító szeszesitalt vinni a Krím területére. A szóvivő szerint a tulajdonos saját maga egyezett bele az italok megsemmisítésébe, ám ezt a PSZ tagjai elvégezték helyettük, az üvegeket a helyszínen megsemmisítették a házaspár szeme láttára.

Az orosz hölgy az esetre érzékenyen reagált, és elmondta, hogy a Jobb Szektor tagjai civilizálatlan módon jártak el.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A Nemzeti Gárda emberei katonai egyenruhával kereskedtek
2015/10/12 - 10:26

Forrás:Kárpáthir.com

A katonai ügyészség a rendőrséggel együttműködve fogták el a Nemzeti Gárda öt tisztjét, akik megpróbálták eladni a katonai tulajdont 200 ezer hrivnya értékben – nyilatkozta Anatolij Matiosz, Ukrajna fő katonai ügyésze.

„A központi bázis ellátási vezetője és a Nemzeti Gárda raktárainak vezetői 2015 folyamán elrabolták, eltulajdonították majd pedig eladták a katonaság tulajdonát: sisakokat, egyenruhákat, cipőket, amelyeket a dokumentumok alapján az ATO-zónában szolgáló Nemzeti Gárda egységeinek szántak” – írta Matiosz.

Jelen pillanatban 15 cím alatt folytatnak házkutatást és teljes leltárt tartanak a központi raktárban. “Megtaláltak a vevők listáját, az eladott árú mennyiségét, a struktúrát ahogyan pénzt mostak, és az is kiderült, ki árult a nemzeti gárdistáknak drogokat” – írta Matiosz.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 807
113
LÖVÖLDÖZÉS MUNKÁCS AKNAVETŐ KÁRPÁTALJA
Újabb lövöldözés Munkácson: aknavetőkkel lőttek a TehnoKarpati épületére
Kárpátinfo.net | 2015/10/13
Újabb lövöldözés Munkácson: aknavetőkkel lőttek a TehnoKarpati épületére

A munkácsi rendőrség információi szerint ismeretlen fegyveresek aknavetőkkel támadtak a TehnoKarpati bevásárlóközpont épületére.

A 3000 négyzetméter területű bevásárlóközpont épülete ellen irányuló fegyveres támadás során annak két ablaka sérült.

Az ua-reporter.com információi szerint egyelőre nem számoltak be sérültekről. Az incidens további részletei ismeretlenek.

Hát remélem nem megint a Jobbszektorosok voltak !!!

Reméljük nem "itt" lesz az újabb balhé.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Lövések a magyar-ukrán határon:

http://www.bumm.sk/kulfold/2015/10/12/lovesek-a-magyar-ukran-hataron

Nyugalom, senki sem foglalt vissza semmit, csak cigicsempészek voltak!
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Lövések a magyar-ukrán határon:

http://www.bumm.sk/kulfold/2015/10/12/lovesek-a-magyar-ukran-hataron

Nyugalom, senki sem foglalt vissza semmit, csak cigicsempészek voltak!

Hát ettől én nemigen nyugszok meg!
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
http://www.origo.hu/nagyvilag/20151013-granatvetovel-lottek-munkacson-egy-epuletre.html

Hátha ettől megnyugszol.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Fújhatod....nem a troll veri szét a fórumot, hanem az aki válaszol neki!
/akinek nem inge.../
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
http://www.origo.hu/nagyvilag/20151013-granatvetovel-lottek-munkacson-egy-epuletre.html

Hátha ettől megnyugszol.

Megnyugodtam , a jobb szektorosok voltak megint valószinűleg a cigi csempészet miatt.Az Ukrán maffia biztos hogy ki van rájuk , szerintem ezt a Sztojka gyereket meg aki tegnap bele lőt az üzlet központba keresik mint az atom , legalább egy pár szektorost elintéznek !!! :))
 

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
Spiegel: Oroszország véget vetett az Egyesült Államok világuralmának

Oroszország legutóbbi tevékenysége a nemzetközi színtéren egy új korszak kezdetét jelenti – írja a Rusvesna a német Spiegelre hivatkozva.

A Nyugat dominanciája a múlté, az Egyesült Államok többé nem diktálja a világ rendjét. A Nyugat több hónapja csak azt skandálja, hogy Oroszország nemzetközi izoláció alatt áll, azonban a világpolitika már rég nemcsak Európa és az Egyesült Államok körül forog.

Egyre több ország gondolja úgy, hogy Moszkvát nem kellene száműzni a világ politikából. Vlagyimir Putyin részt vett Pekingben kollégájával egy katonai felvonuláson is. India miniszterelnöke, Narendra Modi is köszöntötte őt születésnapja alkalmából, az Egyesült Államok egyik legfőbb szövetségese, Szaúd-Arábia képviselője pedig ez elmúlt időben kétszer is Moszkvába látogatott.

A német cikk szerzője szerint a régi világrend elavult, és ennek lett az eredménye az ukrajnai és a szíriai krízis is. Úgy gondolja, hogy a világnak új biztonsági megállapodásokra van szüksége.

Forrás: Rusvesna
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-donbaszi-valasztasok-ujabb-szankciokat-vonhatnak-magukkal
"Petro Porosenko ukrám elnök az amerikai Kongresszus küldötteivel tartott találkozóján bejelentette, hogy amennyiben a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok a megbeszéltek ellenére mégis törvénytelenül hajtják végre az önkormányzati választásokat, újabb szankciókat vezetnek be Moszkva ellen.
Az Ukrinform szerint Porosenko úgy gondolja, hogy a fegyverszüneti megállapodáson és a választások elhalasztásán kívül nincsen semmilyen pozitív jel, mely igazolná, hogy Donbász hajlandó együttműködni az ukrán kormánnyal. Az elnök szerint az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megfigyelői számára nem biztosítottak teljeskörű hozzáférést a régió területén, illetve a jogtalanul fogvatartott ukrán túszokat (például Nagyija Szavcsenko) sem hajlandóak szabadon engedni.
Az ukrán elnök ezért kijelentette, hogy a donbászi területen addig nem zajlanak le az önkormányzati választások, amíg Ukrajna nem dönt az ezzel kapcsolatos törvényekről..."

www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/putyin-nevetseges-hogy-moszkvat-allandoan-minszki-megallapodas-megszegesevel-vadoljak
"Vlagyimir Putyin szerint már nevetséges, hogy Moszkvától állandóan a minszki megállapodás betartását követelik.
Az orosz elnök szerint már azért is egyenesen komolytalan, sőt, nevetséges, hogy a Nyugat állandóan a minszki megállapodás megszegésével vádolja Oroszországot, mivel nem is létezik semmiféle más alternatíva az egyezményre - írja a UNIAN Hírszolgálat.
A TASSZ orosz hírügynökség információi szerint Putyin továbbá a következőképpen vélekedik Kelet-Ukrajna problémájáról: “Rengeteg a probléma, de túlnyomó többségük megoldása nem tartozik a mi kompetenciánkba. Úgy gondolom, ezt amerikai és európai kollégáink is nagyon jól tudják. Jó okom van úgy tartani, hogy pontosan látják, de kellemetlen számukra tudomásul venni- Kijev jelenleg nem képes megbirkózni ezen problémákkal.”"

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ujabb-holttesteket-talaltak-donyecki-repuloteren
"A kutatócsoportok újabb holttesteket találtak a donyecki repülőtéren, akik korábban feltételezhetőleg az ukrán hadseregben szolgáltak – írja a RIA Novosztyi Lilia Radionovára, a DNR Védelmi Minisztériumának képviselőjére hivatkozva..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/karpataljan-harom-ferfira-akar-otevnyi-borton-varhat-katonai-szolgalatteljesites-megtagadasa-miatt
"Három huszti férfi ellen indítottak körözést, mert rejtőzködnek a katonai szolgálatteljesítés elől.
A hadkiegészítő bizottságok információi szerint a három férfi részt vett az orvosi vizsgálatokon, mely során harcképesnek nyilvánították őket. Ezt követően kerülték a szolgálatteljesítést, és nem jelentek meg a sorozóközpontoknál - írja az ua-reporter.com.
A három férfi ellen bírósági eljárást indítottak, és előzetes letartóztatás alá helyezték őket egy évig terjedő időtartammal. A jogszabályoknak megfelelően akár ötévnyi szabadságvesztés várhat rájuk."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kotelezove-akarjak-tenni-ukrajnaban-husegesku-tetelt
"Kötelezővé válhat az ukrán nemzeti zászló előtt teendő hűségeskü a diákok és az állami szektor dolgozói számára.
A mai nap során Ukrajna Miniszteri Kabinetének ülésén már előkészítették a megfelelő törvényjavaslatot, melyet az ukrán kormány szerint a parlament mindenképpen támogat majd.
A kormány a javaslat mellet azzal érvelt, hogy Ukrajna függetlenségének több, mint két évtizede alatt még nem született olyan törvény, mely az állam legfőbb szimbólumának jelképével lenne kapcsolatos - írja a Liga Novosztyi."


Otthon, rémes otthon.
Elgondolkodtató, mégis mi fog történni azzal a diákkal, aki ezt megtagadja.Vagy leteszi, de később megszegi,
Ily módon megakadályozni újabb régiók leszakadását, kissé kontraproduktívnak tűnik.
A későbbi állampolgári kötelességként való bevonulást is meddő így "segíteni".
Viszont némileg emlékeztet arra, amit és ahogyan a Hitlerjugenddel műveltek anno a Németek. És mivel az UPA most a mérvadó, ez simán beleillik. Amit az Ukránok az iskolákban művelnek, amit ott propagálnak, amit gyerekeknek példaképként állítanak, az szörnyű. Ugyanis ezeket az "eszméket" beléjük vésik- Valóban egyre inkább úgy néz ki hogy Ukrajna most elveszít egy nemzedéket. Ezt a most gyermek nemzedéket, megpróbálják szembeállítani a szüleikkel, nagyszüleikkel. És ez könnyen sikerülhet nekik.
A szüleik minimum egzisztenciálisan fenyegetve vannak. A tanáraik nekik a szentírás... Lassan egy éve volt egy cikk egy Odesszai fiúról, aki feljelentette az apját az SBU-nál, mert az negatív embereknek nevezte a kormány tagjait. Miután az apát letartóztatták, a fiú bátyja alaposan elverte testvérét. Aztán persze a bátynak el kellett bujdokolnia...
Írtam már arról korábban is, hogy az idő most nagyon fontos mindegyik fél számára. Ki éppen mit akar nyerni vele. Sokan sok mindent nyerhetnek, az igaz. Viszont DNR LNR, az Ukránok által megszállt területek lakói, és az Orosz ajkú területek Odesszától Harkovig,ha ezzel a rémes Ukrán "stratégiával nem néz és nem száll szembe, és nem állítja meg most, vagy nagyon hamar, akkor még ha nyernek is valamikor valahogyan, akkor is elveszítik gyermekeiket- ezt a mostani gyermek nemzedéket.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko köszöntötte Ukrajna hőseit a Védők Napján.
https://www.youtube.com/watch?v=Hh4cQ7IDyDo