[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
UKRAJNA 1 000 MILLIÁRD DOLLÁRT AKAR KRÍMÉRT ÉS DONBÁSSZÉRT

Asztana, október 15. TASS. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtófőnöke értetlenül áll Ukrajna követelése előtt, amelyben Kijev 1 000 milliárd dollárt követel Oroszországtól a Krím-félszigetért és a Donbásszért az ukrán veszteségeket kompenzálandó.

„A Krím Oroszország része, a Donbássz Ukrajna része, így nem értem tulajdonképpen miről van szó, és a közeljövőben nem is akarunk visszatérni erre a témára, ugyanis nincs semmilyen jogalapja az ukrán követeléseknek, azonban a 3 milliárd dolláros adósság kifizetésének tényéről már szívesen hallanánk Kijev nyilatkozatait” – célzott Jacenyuk javaslatára Peszkov, amelyben az ukrán miniszterelnök kérte Moszkvát az ukrán adósság 2015 decemberi kifizetésének átütemezéséről.

„A csőd az csőd marad, akármilyen színre is festjük. Az államadósságot ki kell fizetni, ha nem sikerül, akkor ez óhatatlanul az ukrán pénzügyi mérleg csődjét jelenti” – húzta alá Peszkov.



forrás: TASS
rapidpress.info
 

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
LAVROV: OROSZORSZÁG NEM ENGEDI MEG DONBASSZ BLOKÁDJÁT ÉS HATÁR UKRÁN ELLENŐRZÉSÉT

Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere bejelentette, hogy a Kreml ellenzi Ukrajna határőrzésének ukrán szervek általi helyreállítását, mivel ezzel blokád alá vennék az LNR és DNR területeit – írja az Obozrevatel.

Kazbek Tajszajev, az orosz kommunista párt képviselője szerint a határellenőrzés visszaállítása olyan helyzetbe hozná az LNR-t és DNR-t, mint a Dnyeszter Menti Köztársaságot ez pedig megtorláshoz és újabb áldozatokhoz vezethet. „Az Orosz Föderáció nem engedi meg, hogy a kelet ukrajnai események idáig fajuljanak” – nyilatkozta erre válaszként az orosz külügyminiszter. Szavai szerint, mielőtt visszaállítanák az ukránok általi határellenőrzést előbb meg kellene változtatni az ukrán alkotmányt és el kellene fogadni Donbássz különleges státuszát.

„Abban (a minszki egyezményekben – a szerk.) minden le van írva: az események résztvevőinek üldözésének megszüntetése, az orosz nyelv területén különleges jogok, a népi milíciához, az ügyészek és bírók kinevezéséhez való jog, az Oroszországgal való különleges gazdasági kapcsolat joga. Mindez le van írva a minszki egyezményekben. Teljes körű amnesztiát és szabad választásokat kellene tartani, aminek a modalitását az ukrán kormánynak a donbássziakkal is egyeztetnie kellene. A gazdasági blokádot el kellene törölni, és helyre kellene állítani a régió életfunkciónak ellátását, de a humanitárius kérdést is meg kellene oldani…” – mondta Lavrov.

forrás: Obozrevatel
rapidpress.info
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A luhanszki milícia teljesítette kötelezettségét az aknavetők kivonásával.
http://tass.ru/en/world/829215

Az ukrán erők is az aknavetők kivonását végzik.
http://tass.ru/en/world/829403

Megértek a feltételek arra, hogy a DNR is elkezdje a fegyverkivonást.
http://tass.ru/en/world/829433
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
“Kijev ENSZ BT-tagsága segít visszaszerezni a megszállt területeket”

Forrás:Kárpáthir.com

Segít Ukrajnának visszaszerezni “átmenetileg megszállt” területeit, a Krím félszigetet és a Donyec-medencét az a fejlemény, hogy nem állandó tagként beválasztották az ENSZ Biztonsági Tanácsába (BT) – állapította meg pénteken Volodimir Hrojszman, az ukrán parlament elnöke.

A házelnök a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzésében úgy vélekedett, hogy a BT-tagság új lehetőségeket nyit meg Kijev számára területei visszacsatolására. “Meggyőződésem, hogy közös erőfeszítéssel helyreállítjuk a békét és a nyugalmat államunkban” – szögezte le. Hangsúlyozta, hogy az Ukrajna BT-tagságát támogató szavazatok mennyisége jelzi az ország komoly nemzetközi támogatottságát. Szavai szerint ez kétségtelenül fontos győzelem Ukrajna számára a nemzetközi porondon.

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő úgy ítélte meg, hogy a választással a nemzetközi közösség “sokatmondó választ adott az orosz agresszióra”. Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy a világ “jól érti” az ukrajnai válság lényegét. Szerinte a nemzetközi közösség a választással szolidaritását és bizalmát fejezte ki Ukrajna iránt.
Petro Porosenko ukrán elnök szintén üdvözölte Twitter-mikroblogjában az ENSZ Közgyűlésének döntését. Szavai szerint a választás azt jelzi, hogy az egész világ támogatja az “Ukrajna-párti koalíciót”. “Minden, Ukrajnára adott voks egyben szavazat szuverenitásunk és területi egységünk mellett” – hangoztatta az ukrán államfő.

AZ ENSZ Biztonsági Tanácsát öt állandó tag – Oroszország, Egyesült Államok, Nagy Britannia, Franciaország és Kína -, valamint tíz nem állandó tag alkotja. Utóbbiak kétévente cserélődnek, és nincs vétójoguk, mint az állandó tagoknak.

mti
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A DNR elkezdte letartóztatni a saját fegyvereseit.

A népköztársaság szóvivői szerint elkezdődött egy sor olyan fegyveres leszerelése, mely nem hajlandó Kijevvel együttműködni a minszki megállapodás feltételeinek megfelelően. Ezen egységeket törvényen kívül helyezik és bűnözőkként kezelik tagjaikat. Az egyik fegyveres, Nikolaj elmondása szerint az elfogott katonákat például az SZBU földalatti helyiségeiben tartják az ukrán katonákkal együtt.
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/donyecki-nepkoztarsasag-sajat-fegyvereseit-fogta-el

A fogvatartott katonák elmondása szerint hadifoglyokként kezelik és embertelen körülmények között tartják fogva őket.
podval-pic700-700x467-35630.jpg

RIAN_02456400.HR.ru-pic905-895x505-4365.jpg

http://www.gazeta.ru/politics/2015/10/14_a_7820639.shtml
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 223
113
Az ukri Dnyipro-1 pofátlanul megsérti Oroszország szuverenitását és felderítést végez a Krím felett :

https://youtu.be/3JLCgCvL7VI
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 307
113
Mátyás király még nincs köztük? :) Tisztára mint a románok. Akiknek nincs történelmük azok kitalálnak maguknak mindenféle meséket ,mesefigurákat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/nagy-britannia-magyarazatot-kovetel-oroszorszagtol-tos-1-nehezlangszoro-jelenletere-donbaszban
"Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Rendszer) nagy- britanniai küldöttsége magyarázatot követel az Orosz Föderációtól arra, hogy miként került a donbászi régióba a TOS-1 Buratino nehézlángszóró.
A brit delegáció Twitter oldalán állítja, hogy a Buratino lángszórórendszer orosz gyártmány és soha nem importálták Ukrajna területére.
A UNIAN szerint az EBESZ korábban több olyan új orosz fegyverről is beszámolt a donbászi területen, melyekkel a régióban azelőtt sohasem találkoztak a szervezet megfigyelői.
A megfigyelők a Buratino rendszert Luhanszk közelében találták meg Kruhlik községnél.
A TOS-1 Buratino nehézlángszórót kizárólag Oroszországban gyártják és csak Azerbajdzsán, Irak és Kazahsztán területére exportálják."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/munkacsi-lakosoknak-300-hrivnyat-ajanlanak-fel-azert-hogy-ne-szavazzanak
"A Novini Zakarpattya információi szerint a munkácsi lakosoknak 300 hrivnyát ajánlanak fel csak azért, hogy ne jelenjenek meg a helyi önkormányzati választásokon..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-az-angolt-vezetne-be-masodik-munkanyelvkent
"Petro Porosenko elnök szeretné, ha minden ukrán beszélne angolul.
A Korrespondent.net információi szerint Porosenko fellépett egy második munkanyelv bevezetése mellett Ukrajna szerte...
...Porosenko kijelentette, hogy a második munkanyelvnek jog szerint mindenképpen az angolnak kell lennie..."
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Poroshenko: "Győzni fogunk! Visszahozzuk a békét és helyreállítjuk hazánk területi integritását!"
CRcamp5UkAAUzKs.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Odesszában új szolgáltató központot adtak át. Minden polgár 15 perc alatt elintézheti hivatali ügyeit.
CRbt8EmXAAAS4kZ.jpg

CRbt7cxWIAAkOX0.jpg

CRbt543WoAAS5jG.jpg
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
ukrajna hősei. Ilyesmikkel mi is lelkesíthetnénk a fiatalságot :
Mire? Drogozásra? Nekünk van történelmünk, az ukránoknak nincs. Ők most találják ki a múltjukat, tehát szükségük van az ilyen baromságokra. :DDDD Nekünk nincs.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Kijev már akkor keleti szláv város volt, amikor mi még az obi-ugorokkal vadászgattunk az Urálnál. A muszkák meg csak a 17. század végén foglalták el.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1445016051
Basurin tájékoztatása szerint, az Ukránok újabb 26 technikát telepítettek a frontvonal közelébe.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="ulippo">Kijev már akkor keleti szláv város volt, amikor mi még az obi-ugorokkal vadászgattunk az Urálnál. A muszkák meg csak a 17. század végén foglalták el.
Keleti szláv, de <b>NEM</b> ukrán. :DDDDD</blockquote>

Az ukránok keleti szlávok...