[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 022
87 773
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/jacenyuk-helyet-jareszko-foglalhatja-el
"A kormánykoalíció leválthatja Jacenyukot.
A vasárnapi önkormányzati választások eredményeinek alapján a kormánykoalíció leválthatja Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt. A legfőbb jelölt Natalia Jareszko pénzügyminiszter.
A Kommerszant című orosz napilap szerint Jacenyuk sorsa az elkövetkező napokban dőlhet el a koalíciós tanács, a parlamenti többséget alkotó négy frakció legközelebbi ülésén...
...Egy másik forrás szerint azonban egyelőre nem vonható le elhamarkodott következtetés Jacenyuk sorsával kapcsolatban, mivel korábban már nem egyszer születtek hasonló pletykák a miniszterelnök leváltásával kapcsolatban.
Szerhij Lescsenko képviselő szerint Jacenyuk egyelőre nem vonul nyugdíjba, mivel az Egyesült Államok támogatását élvezi, az amerikai kormány pedig túlzott mértékben tart az újabb kormányválasztástól Ukrajnában."

Magyarul, ameddig a kettős mércés USA a CIA támogatásával mögötte áll, akkor a korrupció fellegvárában történhet bármilyen demokratikus választás, az kerül hatalomba, akiket ők támogatnak?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko a türkmén elnöknél járt látogatóban.
CSeT3hHUAAA-5Gk.jpg


Részlet a közös nyilatkozatukból: "A felek megerősítik elkötelezettségüket az általánosan elfogadott nemzetközi jogi normák betartása felé, beleértve az állami szuverenitást, a területi integritást, a határok sérthetetlensége és egymás belügyeibe be nem avatkozás elvét, és a viták békés rendezését."
http://www.president.gov.ua/news/spilna-zayava-prezidenta-ukrayini-petra-poroshenka-ta-prezid-36226

A találkozó után meghívta az elnököt Kijevbe, aki örömmel elfogadta a meghívást.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A kontaktcsoport nekilátott a donbásszi választások törvényének kidolgozásába.

A minszki ülés után Martin Sajdik, az EBESZ képviselője bejelentette, hogy az ukrán fél bemutatta a törvénytervezetét. Sajdik szerint ezzel véget ért a politikai alcsoport első menete, ahol végre dokumentumokat cseréltek a választásokról, és most már csak ki kell dolgozni a választási folyamatot. Vlagyiszlav Dejnego, az LNR kontaktcsoportbeli képviselője is bejelentette, hogy Ukrajna bemutatott egy tervezetet.
http://karpathir.com/2015/10/29/a-kontaktcsoport-nekilatott-a-donbasszi-valasztasok-torvenyenek-kidolgozasaba/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ukrajna 2016-ra teljes mértékben elzárkózhat a Gazpromtól érkező földgáz felvásárlásától, kizárólag európai forrásokra támaszkodva.

A Naftogaz vezetője, Andrij Koboljev szerint Ukrajna 2016-ra már képes lesz teljes mértékben nélüközni az Orosz Föderáció területéről érkező földgázforrást. Koboljev szerint ezt az Európából érkező földgáz importjának növelésével szándékozza Ukrajna elérni. Ukrajna Európától kedvezőbb áron jut hozzá a földgázhoz az orosz árakhoz viszonyítva, ám a föderáció 2016 folyamán már 146 dollárosa áron kínálná a földgázt Ukrajna számára.

2015 januárjától Ukrajna négyszeresére növelte az Európából érkező gáz importját, az Orosz Föderáció területéről érkező földgáz mennyisége azonban ezzel egyidőben 3,7-szer csökkent. Ukrajna import gázforrásainak 69,8%-át az Európából érkező gáz teszi ki, mára már ugyanis Oroszországból a földgázforrások harmada érkezik.
http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/ukrajna-2016-ra-teljes-mertekben-elzarkozna-az-orosz-gaztol

OSF-Fig2_web.jpg
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
<blockquote rel="boki"><blockquote rel="krokomach">Odesszában éjszaka letartoztattak tanácstagokat.
Krími blokádból megindultak az emberek - jobb szektorosok...- megvédeni az árulástól Odesszát. Merthogy Szaakasvili embere csak a csalás miatt veszített. De nagyon.

Odessza mindig is orosz város volt, semmi koze a banderista-ukránokhoz.Ez a probléma Ukrajnában és ezért tort ki a konfliktus. Eroszakkal akarják az emberekre kényszeríteni a banderizmust-egy idegen -náci ideológiát.....</blockquote>
Azért bátor volt a választási bizottság. És ez az eredmény annak ellenére jött ki hogy a hírek alapján Szaakasviliék mindenféle módon csaltak. A nyílt megfélemlítéstôl kezdve a vélhetô választási csalásokig. ( A Khersoni és Mariupoli technikák..)
Most viszont Szaakasvili ezt a helyzetet felhasználhatja Porosenko ellen is. Ha csak az Odesszaiak el nem kergetik. De félô ha megindulnak a polgárok, ott vérfürdô lesz.
</blockquote>
Tökösek ezek az Odesszaiak !!! :))
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Ogyessza megér egy külön misét. Görögöktől genovai kalmárokig, Róma légiósaitól a tatár kánokig sok mindenki megfordult már azon a vidéken. A várost pedig egy francia, Richellieue bíboros kuzinja alapította, aki ma is ott áll bronzba öntve a Patyomkin-lépcső tetején. A Szovjetunió idején igazi multikulti város volt, ahol a pakisztáni turbános épp úgy előfordult mint a budapesti magyar. Operaháza testvére a milánói Scala-nak és múzeumaiban tömérdek (volt) a szkíta aranykincs. Imádtam azt a várost, de nem lehet eltagadni, hogy orosz volt. Ha Szentpétervár "észak Velencéje", akkor Ogyessza volt a "Fekete tenger orosz Liverpoolja".
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
A mai nap folyamán Ungváron tüntetés volt a rendőrség épülete előtt. Az összegyűltek követelték, hogy érvénytelenítsék az önkormányzati választások eredményeit.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/tuntetes-ungvaron-mondjon-le-moszkal-ervenytelenitsek-valasztasok-eredmenyeit-fotok
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
Júlia is elégedetlen...Nagyszabásu választási csalással vádolta meg a rezsimet.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajna-nagyvarosaiban-megszuntetik-rendorkapitanysagokat
"Arszen Avakov belügyminiszter Facebook-oldalán
közzétett közleménye szerint a nagyvárosokban
hamarosan felszámolják a rendőrkapitányságokat.
Avakov szerint erre a bűnüldözési szervek munkájának
minőségi javítása miatt van szükség. A belügyminiszter
szerint tehát a városi szintű rendőrkapitányságok
likvidálására Harkivban, Lembergben, Zaporizzsjában,
Odesszában, Dnyipropetrovszkban, Herszonban,
Poltavában és Mikolajivban kerül sor. Az említett
városok a regionális rendőrfőkapitányságok
fennhatósága alá kerülnek - írja az Ukrán Nemzeti
Hírszolgálat."



Lényegében a legfontosabb Dél és Kelet Ukrajnai Orosz városok - régió központok szorosabb gyámság alá kerülnek.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Betiltott könyvek miatt vettek őrizetbe egy ukrán könyvtárigazgatót Moszkvában

A könyvtár munkatársai szerint a házkutatás során a rendőrök csempészték oda azt a könyvet, ami miatt végül letartoztatták az intézmény igazgatóját, hiszen jegyzőkönyv van arról, hogy 5 évvel ezelőtt éppen ők kobozták el a szóban forgó, most megtalált könyvtári példányt. Kijev szerint Moszkva a hitleri Németországot idézi.

Turcsinov úgy nyilatkozott, hogy az „orosz rezsim mindenben Hitlert utánozza: kezdve az idegen területen való agresszív beavatkozással, minden létező ellenzéki ellenállás és másként gondolkodás kiirtásával, állampolgárai millióinak agymosásával, és befejezve ukrán könyvek megsemmisítésével”.
http://mandiner.hu/cikk/20151029_betiltott_konyvek_miatt_vettek_orizetbe_egy_ukran_konyvtarigazgatot_moszkvaban
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Türkmenisztán és Ukrajna jelentősen bővíti gazdasági és kereskedelmi együttműködését.
CSe7bktUAAAyw94.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1446152275
Stavovoban- Luganszk Uránok által megszállt része- ég egy 9000 négyzetméteres lőszerraktár. Tüzérségi lőszer. Folyamatosan robban. Nehéz az oltás.

http://rusvesna.su/news/1446145272
Stavovoban ég a lőszerraktár. Nem működik a mobilkommunikáció. A lakosság a pincékben bujkál. (video a cikkben)

http://rusvesna.su/news/1446154649
Stavovóban nem tudják elkezdeni az oltást, mert folyamatosan robban a lőszer.

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_79151
Stavovo (videók a cikkben)
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajna-nagyvarosaiban-megszuntetik-rendorkapitanysagokat
"Arszen Avakov belügyminiszter Facebook-oldalán
közzétett közleménye szerint a nagyvárosokban
hamarosan felszámolják a rendőrkapitányságokat.
Avakov szerint erre a bűnüldözési szervek munkájának
minőségi javítása miatt van szükség. A belügyminiszter
szerint tehát a városi szintű rendőrkapitányságok
likvidálására Harkivban, Lembergben, Zaporizzsjában,
Odesszában, Dnyipropetrovszkban, Herszonban,
Poltavában és Mikolajivban kerül sor. Az említett
városok a regionális rendőrfőkapitányságok
fennhatósága alá kerülnek - írja az Ukrán Nemzeti
Hírszolgálat."



Lényegében a legfontosabb Dél és Kelet Ukrajnai Orosz városok - régió központok szorosabb gyámság alá kerülnek.
Úr Isten hogy lehetne a bűnüldözést javitani ha bezárják a rendőrkapitányságokat.Kamus Avakov kamuzgat , nem sokára tombolni fog a szervezett bűnözés ez hábóruk után szinte törvényszerű a katonák beállnak egy bandába pl.:Szerbia-Szerb maffia , Oroszország az Afgán háború után rengeteg katona állt be a maffiába oda még kellett a tudásuk , prostitució is virágzani fog valószinűleg a pénztelenség miatt lesznek majd zsoldos stricik !!! Ez a lépés megint egy zseniális húzzás lesz mintha még rosszabá akarnák tenni Ukrajnát !!! :-((
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
<blockquote rel="krokomach">www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajna-nagyvarosaiban-megszuntetik-rendorkapitanysagokat
"Arszen Avakov belügyminiszter Facebook-oldalán
közzétett közleménye szerint a nagyvárosokban
hamarosan felszámolják a rendőrkapitányságokat.
Avakov szerint erre a bűnüldözési szervek munkájának
minőségi javítása miatt van szükség. A belügyminiszter
szerint tehát a városi szintű rendőrkapitányságok
likvidálására Harkivban, Lembergben, Zaporizzsjában,
Odesszában, Dnyipropetrovszkban, Herszonban,
Poltavában és Mikolajivban kerül sor. Az említett
városok a regionális rendőrfőkapitányságok
fennhatósága alá kerülnek - írja az Ukrán Nemzeti
Hírszolgálat."



Lényegében a legfontosabb Dél és Kelet Ukrajnai Orosz városok - régió központok szorosabb gyámság alá kerülnek.
Úr Isten hogy lehetne a bűnüldözést javitani ha bezárják a rendőrkapitányságokat.Kamus Avakov kamuzgat , nem sokára tombolni fog a szervezett bűnözés ez hábóruk után szinte törvényszerű a katonák beállnak egy bandába pl.:Szerbia-Szerb maffia , Oroszország az Afgán háború után rengeteg katona állt be a maffiába oda még kellett a tudásuk , prostitució is virágzani fog valószinűleg a pénztelenség miatt lesznek majd zsoldos stricik !!! Ez a lépés megint egy zseniális húzzás lesz mintha még rosszabá akarnák tenni Ukrajnát !!! :-((
</blockquote>

Módszeresen lecserélik a rendőrséget (is) Dél és Kelet Ukrajnában. Helyükre "megbízható" Ukránok kerülnek. Ennek az új rendőrségnek a hírek szerint Ukrán a hivatali nyelve. De megbízható (Nyugat Ukrán, és Odessza esetében sok esetben Grúz) káderekre cserélnek gyakorlatilag minden hivatalt- Bíróságok, ügyészségek... (Mindig azonnal a legfelső szinten kezdik a cseréket, aztán haladnak a legkisebb pozíciókig a hírek szerint. ) De az államigazgatás minden szintjén ez a tendencia.
Úgy néz ki, az Orosz ajkúak mindenhol megbízhatatlanok. Így viszont az ország lakosságának nagyobbik felét (Oroszokat) a kisebbik fele (Ukránok) akarja totálisan ellenőrizni. Egész Dél és Kelet Ukrajnára úgy tekintenek az Ukránok a jelek szerint, mint ellenséges területre.
De ez már totális megszállás az élet és hatalmi szervek minden területén.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukraine: Govt-controlled arms depot in Lugansk goes up in flames
https://www.youtube.com/watch?v=qtY04u8RpcU

Ukraine: 11 rebel fighters swapped for 9 govt troops in prisoner exchange
https://www.youtube.com/watch?v=0jD3UCaAixs
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
http://rusvesna.su/news/1446152275
Stavovoban- Luganszk Uránok által megszállt része- ég egy 9000 négyzetméteres lőszerraktár. Tüzérségi lőszer. Folyamatosan robban. Nehéz az oltás.

http://rusvesna.su/news/1446145272
Stavovoban ég a lőszerraktár. Nem működik a mobilkommunikáció. A lakosság a pincékben bujkál. (video a cikkben)

http://rusvesna.su/news/1446154649
Stavovóban nem tudják elkezdeni az oltást, mert folyamatosan robban a lőszer.

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_79151
Stavovo (videók a cikkben)

Allah Akhbar!!!!!!! Allah Akhbaaaaaaaar!
Csak civileknek ne essen baja!