[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 083
82 670
113
Újból Donbasszba mennek az ukrán tuzérek.
Ukrán tuzér nyilatkozata: "Donbasszt lojjuk, de nem akarom tudni, hogy mit lovunk, hová csapódik be a lovedék. Ne adj isten iskolát , házat találok el - nem tudnák nyugodtan aludni"
https://www.youtube.com/watch?v=pd9NFfz2lpY
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szaakasvili-elvezetne-ukrajnat
"A Politico európai kiadása Mihail Szaakasvilivel
készített interjút, és ebből az derül ki, hogy az egykori
grúz államfő komolyan fontolgatja, hogy megpályázza
az ukrán miniszterelnöki pozíciót és elindul a
következő parlamenti választásokon. Szaakasvili 2004
és 2013 között volt Grúzia államfője. Ő vezette az
országot Oroszország ellen a 2008-as dél-oszét háború
idején.
Grúz létére idén május óta ő Odessza térség
kormányzója, fél éve már ukrán állampolgársága is
van.Szaakasvili májusban Petro Porosenko
államelnökkel állapodott meg a dél-ukrán régió
vezetéséről, amelyről sokáig úgy tartották, hogy a
következő olyan terület lehet, ahol Vlagyimir Putyin
"zöld emberei" megjelenhetnek.
Az október végi ukrán helyhatósági választások a
nyugatias erők meggyengülését hozták, a friss
felmérések viszont azt mutatják, hogy Szaakasvili
megerősödött, és jelenleg ő a legnépszerűbb politikus
Ukrajnában - írja a 444.hu..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
www.karpatinfo.net/cikk/belfold/gruzia-valamikori-oktatasi-minisztere-lett-az-ukran-nemzeti-rendorseg-feje
"Az Ukrán Miniszteri Kabinet Khatia Dekanoidzét,
Grúzia valamikor oktatási és tudományos ügyekért
felelős miniszterét nevezte ki a Nemzeti Rendőrség
fejévé- írja a MIGnews .
Dekanoidze négy éven keresztül töltötte be Grúziában az
oktatási miniszteri posztot, és számos reform fűződik
nevéhez, többek között bevezette az iskolai oktatók
hivatalos engedélyek alapján történő alkalmazását,
illetve felvette a harcot az oktatási intézményekben
történő megvesztegetésekkel."



www.karpatinfo.net/cikk/belfold/moszkal-lemondana-porosenko-nem-fogadja-el-kerelmet
"Hennagyij Moszkal, a Kárpátaljai Állami Regionális
Közigazgatási Hivatal vezetője lemondana kormányzói
posztjáról- írja a Korrespondent.net .
Moszkal nemrég Petro Porosenko elnöknek benyújtott
kérelmében lemondana a kormányzói posztról, azonban
az elnök elutasította a kárpátaljai gubernátor kérelmét..."
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Te Uli! Ez az ukrán csaj egészen másról mesél, mint amit eddig hallottunk!
https://www.youtube.com/watch?v=oCzPzuwUv_c&feature=youtu.be
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Moszkaly lemondását borítékolni lehetett. Pár szöget mi is belevertünk a felmondó levele keretébe az ominózus útblokáddal (emlékeztek rá, hogy nevetlenfalui polgári engedetlenségi akció idején fizetés nélküli szabira ment), de a komolyabb dolog az a Baloga -klán. Az öreg szembesült vele, hogy a "család" itt van, a főnökség meg Kijevben. Mivel nem akar lefeküdni a Balogáknak inkább angolosan távozna, de Porosjani ezt nem fogja hagyni. Ugyanakkor Moszkaly se most jött le a falvédőről és igyekszik majd a dolgot úgy beállítani, hogy minél kisebb felelősséget vállaljon a Porosenko Blok kárpátaljai leszereplésében. Summa summarum ismét nehéz napok jönnek a Föld nevű bolygó Kárpátalja nevezetű csücskében. Nem lennék meglepve, ha a politikai erőviszonyok újrarendeződése során újabb csípős legyek (MUHA-hahaha) kezdenének repkedni Ungvár (polgármester lesz a maffiózó Ratusnyák) és Munkács (polgármester lett a "Kisbaloga" Ivan Baloga) tájékán.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/orizetbe-vettek-volt-ukran-igazsagugy-minisztert-majdan-tuntetesekkel-osszefuggesben
"Őrizetbe vette az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) csütörtökön Olena Lukas volt igazságügy-minisztert, aki a hivatalából eltávolított Viktor Janukovics korábbi államfő alatt töltötte be a tisztséget a Majdan-tüntetések idején.
A főügyészségen tartott sajtótájékoztatón annyit árultak el, hogy Lukas "visszatért Ukrajnába, és Kijevben vették őrizetbe". A volt miniszter ellen tavaly május végén indítottak büntetőeljárást, azóta azonban mostanáig ismeretlen helyen tartózkodott...
...Olena Hitljanszka, az SZBU sajtótitkára később arról tájékoztatott, hogy Lukas ellen vizsgálat folyik az európai integrációt és hatalomváltást követelő Majdan-tüntetések alatt tett nyilvános kijelentései és a gyülekezési és szólásszabadságot sértő, a kijevi demonstrációsorozat idején, 2014. január 16-án elfogadott, úgynevezett diktátori törvények jóváhagyása miatt is.
Az SZBU-nál bemutattak egy videofelvételt az újságíróknak, amelyen a volt miniszter kijelentette, hogy a biztonsági szolgálat munkatársai nem alkalmaztak vele szemben erőszakot az őrizetbe vételkor, és kész önként megjelenni a főügyészségen vallomástételre..."
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az SCCC oroszországi képviselői szerint a DNR befejezte a nehéz fegyverek visszavonását.
CTCNd6qWwAAQW-J.jpg

http://ria.ru/world/20151105/1314126952.html
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko a török elnökkel tárgyalt.
CTDXcfFWcAAXEBd.png

A kanadai elnököt pedig meghívta Ukrajnába és gratulált annak a két ukrán származású tagnak akik az új kanadai kormányban helyet kaptak.
CTCcSZqUAAAGPoP.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az Európai Parlament képviselő csoportja Kijevben tárgyalt. Porosenko megköszönte a segítségüket amellyel kiálltak Ukrajna szuverenitása és területi egysége mellett.
ce217b4b45c252ce364ec076bd52e4c4_1446736585_large.png

http://www.president.gov.ua/news/yednist-yevropejskogo-soyuzu-zhittyevo-vazhliva-dlya-nas-pre-36256
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 083
82 670
113
Az ukránok Graddal lovik Donyeckot, annnak "tiszteletére",hogy a DNR befejezte a fegyverek kivonását .....
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201511061251-vq6f.htm
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...
Ebe
<blockquote rel="krokomach">A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...

Csupa csupa jó hir , elég rosszul nézz ki ez az egész !!! Remélem rafináltak a szakik és feljebb tolják a nehézfegyverzetüket a frontvonal felé !!!</blockquote>

Eberseg, marslakokat is lattak mar arrafele!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Federica Mogherini jövő héten Ukrajnába és Grúziába látogat a Keleti Partnerség program keretében.
http://eeas.europa.eu/statements-eeas/2015/151106_01_en.htm
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
<blockquote rel="krokomach">A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...
Ebe
<blockquote rel="krokomach">A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...

Csupa csupa jó hir , elég rosszul nézz ki ez az egész !!! Remélem rafináltak a szakik és feljebb tolják a nehézfegyverzetüket a frontvonal felé !!!</blockquote>

Eberseg, marslakokat is lattak mar arrafele!</blockquote>

Akkor most a marslakok lövik Donyecket? Vagy megint a szakik saját magukat?
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
<blockquote rel="meister"><blockquote rel="krokomach">A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...
Ebe
<blockquote rel="krokomach">A hírek szerint az Ukránok nagyon komoly támadóéket készítenek elő, mégpedig DNR orra előtt. Ebben a támadóékben a hírek szerint a radikális zászlóaljak, és nagy számú külföldi zsoldos, és többek közt állítólag 2-3000 iszlamista (Iszlám állam) harcos is benne van. Ha igaz, csak ez a készülődő támadóék 5-7000 harcosból áll. ( http://rusvesna.su/recent_opinions/1446055938 )
Ettől független hír volt, hogy legalább 3 önkéntes zászlóalj 2000 emberrel és rengeteg nehéz fegyverzettel ( http://rusvesna.su/news/1446033816 ) összpontosul közvetlen a frontvonal közelében egy viszonylag kis területen.
Az is hír volt, hogy az Ukrán legfelsőbb parancsnokság legszívesebben csak önkénteseket látna.
Ergo. Könnyen lehetséges, hogy az Ukránok egy támadóékhez összeszedtek komoly mennyiségű komolyan kiképzett és vélhetően nagy számban harcedzett fanatikust és "szakembert" innen onnan., és ellátják őket komoly mennyiségű nehéz technikával is.
És ezeket nem egy őszi táborozáshoz szedték össze. Ha mindez igaz, ennek összeszedéséhez hatalmas logisztika és rengeteg pénz kellett.

Egy kommentben egy blogger azt írta, hogy ha ez a támadóék rájuk támad, legalább 2 órát biztos ki tudnak tartani..

Merthogy miközben a hírek szerint DNR legfelsőbb vezetése kierőszakolja hogy DNR hátravonja még az aknavetőket is, az Ukránok nagy számban tankokat, páncélozott gyalogsági harcjárműveket , D-30-akat, Gradokat, Uraganokat... vonnak előre, folyik a lőszerkészletek feltöltése a frontvonal közvetlen közelébe (nem véletlenül robbant fel a Szvatovói lőszerraktár) . Ugyancsak a hírek szerint a nagyon demoralizált kulcsfontosságú helyen lévő egységeket friss erőkkel töltik fel.
A korábbi "fegyverszünetek" felrúgásakor is (melyek azok megkötésük után azonnal megszűntek a gyakorlatban ) is az Ukránok szerették az "önjáró" szélsőségesekre kenni a támadásokat. Csakhogy ezek az önkéntes egységek és a Nemzeti Gárda is szorosan be van tagozódva az Ukrán haderőbe, sőt gyakorlatilag ők az "elit" Tehát nagyon is parancsot teljesítenek...

Csupa csupa jó hir , elég rosszul nézz ki ez az egész !!! Remélem rafináltak a szakik és feljebb tolják a nehézfegyverzetüket a frontvonal felé !!!</blockquote>

Eberseg, marslakokat is lattak mar arrafele!</blockquote>

Akkor most a marslakok lövik Donyecket? Vagy megint a szakik saját magukat?</blockquote>
tudja a halal, de en beoltoztetnek par emberemet ellennek, adnek nekik konnyu aknavetoket, aztan lovetnem sajat magamat, hogy aztan lehessen mit fogni az ellenre ;)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 589
113
Ha ilyen a parlamentjük akkor bele sem merek gondolni milyen lehet egy sötét sikátor arrafelé!

http://karpathir.com/2015/11/06/brutalis-tamadas-a-parlamenti-folyoson/

Szerintem ezért nevezik Ukrajnát fehér Afrikának!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A
Ha ilyen a parlamentjük akkor bele sem merek gondolni milyen lehet egy sötét sikátor arrafelé!

http://karpathir.com/2015/11/06/brutalis-tamadas-a-parlamenti-folyoson/

Szerintem ezért nevezik Ukrajnát fehér Afrikának!

A verekedés sem túl kulturált megoldás, de azért ott még nem tartanak, hogy az ellenzéki képviselőket a Rada falai mellett lőjjék agyon.

Mi van a Nyemcov üggyel? Leállt a nyomozás? Szarnak bele? Már a látszat se számít?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 700
113
AZ EURÓPA TANÁCS SZAKÉRTŐI KRITIZÁLTÁK AZ ODESSZAI VÉGERENGZÉSSEL KAPCSOLATOS NYOMOZÁST

A Kijev által indított három vizsgálat közül legalább kettő nem mondható függetlennek – közli a Lenta. ru az európa tanács szakértőinek véleményét.

“A vizsgálatok teljes mértékben ignorálják az európai emberjogi egyezmények előírásait. Az első vizsgálat tárgya a rendőrség viselkedése volt a tragédia idején, a második vizsgálat célja a város központjában, a Szakszervetek Házában történt tömeggyilkosság eseményeinek és felelőseinek megállapítása, a harmadik vizsgálat a mentőszolgálat és a tűzoltók magatartására irányult az események alatt és után” – áll a szakértői jelentésben

A szakértők szerint a viszgálat nem volt pártatlan és független, valamint teljességgel nélkülözi a tények alapos kivizsgálását, ennek következtében lehetetlen a valódi elkövetőket és a tényleges felelősöket meghatározni. A vizsgálaton kívül az ENSZ szakértője, Cristoph Heinz még szeptember 19-én bejelentette, hogy “a tűz eredetére és jellegére utaló bizonyítékokat valakik megsemmisítették, és feltűnően lassan halad az elkövetők személyének megállapítása.”

Az odesszai tragédiát kivizsgáló bizottságot Turbjörn Jagland, az Európa Tanács vezetőjének utasítása alapján állították össze, célja az Ukrajna területén történt erőszakos cselekmények kivizsgálása 2013 november 30 és 2014 február 21 között, ezen kívül az Odesszábban történt tömeggyilkosság eseményeinek kivizsgálása is a bizottság feladatai közé tartozik.

http://rapidpress.info/az-europa-tanacs-szakertoi-kritizaltak-az-odesszai-vegerengzessel-kapcsolatos-nyomozast/