[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1451308279
Felavatták a felújított Luganszki Nagycirkuszt. A megnyitó ünnepségen részt vett Plotnyickij, és vendégek oroszországból, akik jelentős mértékben hozzájárultak a kulturális intézmények helyreállításához..

cyrk3.jpg



Kenyeret, és cirkuszt a népnek. Plotnyickij mostanában beindult.
-Új LNR miniszterelnöke, Szergej Kozlov vezérőrnagy. Egy katona... ( http://rusvesna.su/news/1451283089 )
-Plotnyickij nemrég arról beszélt, hogy DNR és LNR egyesítik az adótörvényeiket.. Mert a két állam külön kicsi, de együtt nagyobbak, és működőképesebbek.. Pedig régebben mindent megtett hogy demonstrálja különállását DNR-től. De most hrtelen megvilágosodott. Boztosan teljesen magától..
- Mostanában egyre gyakrabban beszél a nagy orosz világról és nemzetről..
- Írt egy levelet Kherson lakóinak ( http://rusvesna.su/news/1451228058 ) hogy ő mennyire támogatja őket, és aggodalommal és szimpátiával nézi figyeli mi történik náluk, és bár mert nem szomszédosak egymásnak, ezért nem tud nekik segélyt küldeni, de ha egy küldöttségük felkeresi őt, akkor majd kitalálják hogyan tudnak nekik segíteni.. ( December 25-én Kherson régióban Kalanchakban mintegy 500 helybéli összegyűlt, és nekiálltak egy helyi milíciát szervezni az Ukránok rablásai fosztogatásai ellen, http://rusvesna.su/news/1451063499 akik hivatalosan Krími blokádoznak ugye.. Csakhogy Khersonban is vannak Afganisztáni veteránok meg vadászok, és ha a helyi rendőrség nem segít, akkor majd ők rendet tesznek
http://rusvesna.su/news/1450791996)

Nem tudom mennyire van mindennek ahhoz is köze, hogy Graham Phillips nagyon rászállt a Dremov halálának körülményeinek kivizsgálására. ( http://rusvesna.su/news/1451239388 ) Meg hogy miért halnak meg a nagy parancsnokok LNR-ben, míg ugyanez nem történik meg DNR-ben.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/recent_opinions/1451312590
Zaharcsenko azt mondta, hogy a tűzszünet véget ér az új évvel.

http://rusnext.ru/news/1451303127
Szergej Lavrov azt mondta, hogy az Európai vezetők tisztában vannak azzal, hogy Kijev egy katonai műveletre készül a Donbass régióban.... ami súlyos tragikus következményekkel jár majd, különösen az Ukrán népre.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Micsoda tortenet. Es csak es kizarolagosan orosz forrasbol.

Mivel Ukrajna Oroszország mellet van az ilyen apróságok hamarabb fognak eljutni az oroszokhoz mint a jenkikhez.

De én a helyedbe hogy vergődnék inkább hoztam volna a hírt ami cáfolja mind ezt

Semmi akadalya !

A korabban a ww.rusnext.ru portalon megjelent hir miszerint az ukran kormanyulesen angol nyelvu dokumentumokbol dolgoznak mivelhogy az az USA-tol erkezik teljes mertekben hamisnak bizonyult.

Megelel ?

Ha nem akkor cafold vagy te is gyarts egy hirt es akkor mar harman leszunk hirgyartok a temaban.

Ui : Amugy teljesen biztos vagyok benne hogy kerulnek oda angolnyelvu anyagok mivel az amerikai de sok mas dimplomacia oldalnak ez a komunikacios nyelve. Aztan ezt altalaban az adott fogado orszag kulugye forditja le. Ha egy ilyen dokumentum ( ami lehet egy gazdasagi jelentes, szerzodes, info, akarmi ) nem kerul idoben leforditasra az meg messze nem azt jelentene hogy valakik ezen dokumentummal akarnak iranyitani az ukran kormanyt.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
http://www.balrad.com/2015/12/28/most-nincs-szlava-ukrajinye-most-csak-szuka-van/

Továbbra is nő a nyugalom!

Krokomach,
A fenti megszorítások mennyire fognak fájni a helyieknek?
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
243
759
93
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_85807
Selidovo közelében egy helyi lakos látott a front felé haladni egy nagy konvojt, mely szokatlan, szögletes vonalú tornyú tankokat is szállított. Nem tudja hogy milyen tankok, de abban biztos hogy "nem a miénk".
Az oszlopban volt 15 nyergesvontató, 20 páncélozott szállító, teherautók és katonák.

zsdHev5W7j8.jpg

oGpVGkNxmeU.jpg


https://twitter.com/SiriusBlack1983/status/681109065246846977

CXPJEoFWQAA2hyO.jpg:large

1.Hát az Ukránoknak több HK ja tüzérsége van már mint nekünk KECELen.
2.Biztos valami támadás félén agyalnak,de mért nem éjszaka hordják oda,bár másnap tudnak róla a szakik is.
3.de ennyi cucc már páncélos falat vélelmez.vagy több HK mint rakéta/szakiknál/elvet valhatják ,és áttörünk bármi áron.
4.Szerintem a napi veszteségeiket még mindig nem valják be tiszteség essen,az első időszak fotó áradata elapadt. Biztos kísér leteznek át törni,és megindulni. Ebőleredően,sok kiéget vas lehet már a két fél közt:)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.balrad.com/2015/12/28/most-nincs-szlava-ukrajinye-most-csak-szuka-van/

Továbbra is nő a nyugalom!

Krokomach,
A fenti megszorítások mennyire fognak fájni a helyieknek?

Nagyon..

Rengeteg problémájuk van. Csak néhány ezek közül.
Már eddig is a tartalékaikat élték fel.
-A bevételeik egy jelentős része vélhetően minimum szürke volt. Pl A Krími élelmiszerblokád bevezetése után, rögtön megindult a tengeren való bevitel. A hírek szerint az égvilágon mindennel szállították az árut, csónakkal... Az hogy próbálják hermetikusan lezárni belülről az orosz határt az Ukránok, azzal a fizetőképes kereslettől fosztották és fosztják meg őket. Szürke, vagy fekete bevétel volt, de volt.
Tiszta (tisztább) bevételek
- Az EU piacai elméletileg megnyílhatnak előttük. Gyakorlatilag csak nagyon keveseknek lesz erre módja.
Ugye Európa szenved attól, hogy nem szállíthat az Orosz piacra. Tehát egyre élesebb a belső piacokon a helyzet. Ezekre a piacokra esélyük sem lesz betörni. Németek, Görögök. Pláne a Franciára. Az EU mindig is nyújtott a saját mezőgazdaságának támogatást (ebből legendásan sokat követeltek mindig a Franciák) És ezt a piacot biztosan minden ország külön külön is minden eszközzel (adminisztratív, törvényi, egészségügyi...) nagyon leleményesen- és persze teljesen szabályosan és törvényesen- védeni fogja az új versenyzőtöl.
-Viszont az EU termelői most egy új piacot szerezhetnek...
- A Kínaiaktól az átlag Ukrán termelők nem hiszem hogy sok üzletet remélhetnek..


A mostani problémájuk tényleg már "csak hab a tortán", de inkább az utolsó csepp.
-Az ÁFA visszaigényléssel pénzhez tudnának jutni, amiből többek közt magokat és állatokat tudnának venni, hogy a következő vetést, aratást... időben meg tudják kezdeni.
-Az Ukránok kérték az EU-t hogy pótolja őket az orosz piac elvesztése miatt, de ezt lényegében elutasították.
Tehát van az EU piac, amin a saját országok támogatott, de így is egyre élesebb versenyben lévő (és az orosz piac elvesztésétől szenvedő) cégei versenyeznek. Erre ott vannak az Ukrán gazdálkodók és cégek, melyek az EU-tól nem kapnak támogatást, de ráadásul már a saját országuktól sem fognak dotációt kapni. Halmozott versenyhátrány..


-A mezőgazdaság munka és energia igényes.
Ukrajnában viszont egyre nőnek az energiaárak. Ez csökkenti a bevételeket.
-A mezőgazdasághoz és a nyereséges állattartáshoz gépek kellenek.
Ezek pénzbe kerülnek. A hrivnya az összeomlás szélén (mesterségesen él még csak), ennek következtében nyugati gépekhez nem fognak hozzájutni (csak a nagyon gazdag és befolyásos réteg, ami ugye nem a tömeg gazdálkodó) Vehetnének Ukrán gépeket, csakhogy ugye az ipar elképesztő sebességgel pusztul, így nagyon hamarosan leállhat majd a hazai mezőgazdasági (és minden egyéb is) gépgyártás nagyobb része. De ugye ott vannak még a régi saját, és a használt gépek. Ezeket javítani kell. Amihez szakképzett emberek kellenek. Akik most vagy katonák, vagy mert katonakötelesek, ezért vagy Orosz országba, vagy ha tudnak, az EU-ba menekülnek, vagy tisztán vagy feketén.
A hamarosan nagyon rossz gépállomány miatt a normális termelékenységük is csökkenni fog. Ami megint csökkenti a bevételeiket.
- A mezőgazdasági termelésük csökkenését prognosztizálták már csak azért is, mert kevés volt a csapadék. Ezt lehetne pótolni öntözéssel, de ahhoz többek közt megint csak pénz kellene. Ami nincs.
- A pénzük állapota miatt, a pénzpiacuk állapota miatt, és főleg a bankrendszerük állapota miatt hitelhez, pláne megfizethető hitelhez nem igazán juthatnak. De még ha jutnának is, a fentebbiek miatt nem lesznek nyereségesek. Ez viszont egyenes út az elszegényedéshez.
Tehát elmentek tüntetni. Hogy ezzel bármit is elérnek, az nagyon nem valószínű. És ez az összes iparágukra igaz.
Itt pedig ágazatonként is tömegekről van szó. Akiknek van családja. Bevételük egyre kevesebb. Tömegesen jönnek majd a csődök... Egyre többen látják úgy hogy Ukrajna már csak emiatt is az összeomlás szélén táncol.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_85918
Motorola az Orosz-Ukrán konfliktusról beszélt.
Elmondása szerint Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország polgárai nem különböznek... (video a cikkben)
qrjSxvLZYDA.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 003
87 699
113
Nincs mani fizetni a számlákat, mert ellopták, erre a kieséseket ráfogják erre:

http://ukrajna.reblog.hu/orosz-hackertamadas-az-ukran-energetikai-rendszer-ellen

:)
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/megint-gyengult-hrivnya

A helyi nemzeti bank megállapítja az árfolyamokat :))))))
Mint az ötvenes években. Az árfolyamok pedig másnap reggel nyolcig nem is változnak! :)
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A harcosamazon irt egy új bejegyzést , itt van a link-je ha érdekel valakit.Egyébként azt mondta hogy tegnap lőtték az ukik graddokkal a Donyecki repülőtért , meg a város szélét , ezek a csótányok még karácsonykor se hagyják abba a lövöldözést !!! http://donbassz.webnode.hu/
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
A harcosamazon irt egy új bejegyzést , itt van a link-je ha érdekel valakit.Egyébként azt mondta hogy tegnap lőtték az ukik graddokkal a Donyecki repülőtért , meg a város szélét , ezek a csótányok még karácsonykor se hagyják abba a lövöldözést !!! http://donbassz.webnode.hu/

Ha ilyen állapotok uralkodnak, akkor van baj rendesen.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2015/12/29/lavrov-porosenkorol/
"Az orosz külügyminiszter szerint Petro Porosenko nem tett meg mindent a minszki egyezmények sikeres végrehajtása érdekében.
Szergej Lavrov szerint az ukrán kormányfőnek volt rá lehetősége, hogy erőteljesen végigvigye az egyezményben foglaltakat, de ő inkább belpolitikai hasznot remélve kivárt. A Kreml diplomáciai vezetője nem biztos abban, hogy ezzel jót tett az elnök, mert a népszerűségi mutatók egészen másról árulkodnak..."

http://karpathir.com/2015/12/29/hatalmasat-csokkent-porosenko-nepszerusege/
"Petro Porosenko jelenleg sokkal népszerűtlenebb, mint Viktor Janukovics, a puccsal eltávolított elnök népszerűsége a Majdan előtt. Porosenko bizalmi népszerűsége a beiktatási 47 százalékáról 17 százalékra esett. Erről tanúskodik a Gallup december 23-án nyilvánosságra hozott felmérésének eredménye.
A nemzetközi szociológiai intézet adatai szerint Janukovics népszerűsége a majdani események előtt 20 százalék volt, míg Porosenko jelenlegi népszerűsége mindössze 17 százalék körüli. Porosenko népszerűsége egy régióban sem jelentős. Az ország keleti és déli régióiban támogatják legkevésbé a munkáját, és itt nagyjából csak 10 százalék a népszerűsége. Az északi régióban 21 százalék, míg a nyugati és központiban a megkérdezettek 22 százaléka támogatja a jelenlegi ukrán elnököt.
A kormányban még ennél is kevesebben bíznak..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/bukas-kuszoben-az-ukran-elnok

http://karpathir.com/2015/12/29/fokozott-ellenorzes-a-hataron-es-a-megye-belso-ellenorzopontjain/
"A megyéből ki és bevezető ellenőrzőpontokon a rendőrség megerősítette a jelenlétét, továbbá Tisza illetve az Uzsgorod ellenőrzőpontokon pedig egy mobil csoport, valamint egy gyorsreagálású egység lesz készenlétben – írta a goloskarpat.info.
Mihajlo Kovaljuk, a rendőrség különleges erőinek századparancsnoka elmondta, hogy a megerősítés célja a társadalmi rend betartása és a biztonság megőrzése az újévi karácsonyi ünnepek alatt, illetve hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók, robbanószerek, illetve a csempészáruk megyébe kerülését. Az ünnepek alatt legalább 200 rendőr lesz megerősített készenlétben, akik a megyénk biztonságáért felelnek.
Ezen kívül Ungváron és Munkácson a rendőrség különleges rendeltetésű egységei is készenlétben lesznek."
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
<blockquote rel="kokusz">A harcosamazon irt egy új bejegyzést , itt van a link-je ha érdekel valakit.Egyébként azt mondta hogy tegnap lőtték az ukik graddokkal a Donyecki repülőtért , meg a város szélét , ezek a csótányok még karácsonykor se hagyják abba a lövöldözést !!! http://donbassz.webnode.hu/

Ha ilyen állapotok uralkodnak, akkor van baj rendesen.
</blockquote>

Igazad van !!! Plusz beszéltem fb-on amazonnal , azt mondta hogy áthelyezték Lajost Donyeckbe , de a pénzét nem küldték át kérdezősködik hogy hol van de senki nem tud semmit , a hadnagy csak vonogatja a vállát , valószinüleg valamelyik tiszt lenyúlta a lóvéját a Lajosnak meg még egy srácnak !!!!
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Harcosamazon blogjáról :
Az igazsághoz sajnos hozzátartozik az, hogy a legénységet konkrétan semmibe veszik a tisztek. Nem mehetnek szabadságra, holott csak pár órányi utazásra vannak a családjaiktól. Van olyan, aki 10 hónapja, vagy aki 1 éve nem látta a családját. Ez idegileg eléggé megviseli őket. Gyakorlatilag már hétvégéjük sincs, mert szombat-vasárnap is nyomják a melót. Ennek eredményeként egyre gyakoribb a depresszió, az alkohol, a veszekedés, vita. Viszont ha harcba kell menni, akkor szó nélkül mennek. A harci morál megvan. De a depresszió félelmetes dolgokat szül. Alig pár napja költözött át a másik házba, szörnyű hírt kaptak. A régi házban, ahol eddig lakott, lelőtték az egyik srácot. Emlékeztek arra, akit a taporral megküldött? Őt. Először azt hitték, hogy öngyilkos lett, de kiderült, hogy az egyik társa ölte meg. Fejbe lőtte. Pedig szegénynek kezdett volna az élete helyre állni, abba hagyta az ivást, kibékült a barátnőjével, aki gyermeket vár tőle. A srác, aki lelőtte, irigy volt az ő boldogságára és részegen, másnak a fegyverével bement a szobába és fejbe lőtte a társát. A koponya hátsó része szétloccsant, minden tiszta vér volt. Szegény újoncoknak kellett feltakarítani mindent. A gyilkost hadbíróságra vitték, úgyvolt, hogy kivégzik. Végül 40 év letöltendőt (!!!) kapott. Amit ott ténylegesen le kell tölteni, nincs jó magaviselet, meg ilyen f@szságok, mint nálunk. Az áldozat szép temetést kapott katonai tiszteletadás mellett.

Ja, vissza térve egy kicsit a legénységhez, a tisztek nem foglalkoznak a beosztottjaik lelki-pszichés-idegi állapotával (sem). Nem tesznek óvintézkedéseket például, az alkoholizálás megelőzésére, vagy a fenti tragédia elkerülésére. Amikor már megvan a baj, akkor természetesen az büntetéssel jár, de megelőzés az nuku. Csak 1-2 szabályt kéne bevezetni, de a reggeli és esti kötelező sorakozón kívül szinte nincs semmi. Aztán nincs téli ruházat, csak a kiváltságosoknak. A katonák saját pénzből veszik meg a szükséges alkatrészeket, szerszámokat. Komfort nélküli házakban vannak elszállásolva.

Nem telt el 1 hónap a fejbelövés óta, megtörtént a következő tragédia. Egy nő ügy miatt tört ki a botrány. Az egyik srác ráijesztett a másikra egy karabéllyal, erre az elment haza, majd vissza ment egy kézigránáttal és bedobta az ablakon. Vagyis ez volt az első feltételezés. Donyeckből mentek helyszínelők, akik megállapították, hogy öngyilkos lett. Ha kívülről dobták volna be a gránátot, akkor befelé tört volna az üveg és valószínű elugrott volna a gránát elől, mert azt azért észre veszi az ember, ha bedobnak hozzá egy ilyet. De a robbanás közvetlen közelről érte, tehát valószínűleg kihúzta a biztosítószeget, lecsattintotta a kanalat és letette az asztalra, közvetlenül maga elé és úgy várta a robbanást, hogy el sem mozdult onnan. Mindezt azért, mert elhagyta a szeretője.

Sajnos nagyon durva dolgok ezek , az a rohadt alkohol meghülyiti az embereket !!!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Akkor ez inkább az LNR-re vonatkozik? Mondjuk nem is csodálom, amennyi főtisztet, elismert vezetőt ott kiiktattak...

Giviről hallani valamit? Motorola még csak-csak feltűnik úgy havonta, de Givit az utóbbi időben nem nagyon látni.

Babaj mester meg úgy eliszkolt haza a többi kozákért, hogy azóta se látni. Lehet, hogy prémre vadászik a tajgán a következő kucsmájára?