[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 237
113
Ukri katona TV. A többi is fent van a You Tube-on (jó lenne már nekünk is valami hasonló) :


https://youtu.be/icn9HqtVaLo
https://youtu.be/-ay5GllFxbc
https://youtu.be/EEECDpVqXUs
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
<blockquote rel="karpatalja">A rendőröknek semmi keresni valojuk az Ungvár melletti erdőkben. Ha mégis ki mennek ne csodálkozzanak, hogy nem kapják meg az ellátmány :)

Így legyen ötösöm :DD</blockquote>

A múlt héten a "gyorsreagálású egység"-gel az én erdőmben futottam össze. Nem tetszett nekik hogy vadászfegyver van nálam. Buzgó Mócsing alhadnagy nagyon nyomult, de le lett csillapodva miután igazoltam magam, meg a körzeti megbízott is vele volt aki leállította, hiszen volt egy-két közös akciónk illegális fakitermelés meg vadorzás terén.
Ja, utána összefutottam az ismerős határőrökkel. Kipakoltatták a hátizsákot és jót röhögtek rajta, hogy nem cigivel hanem takarmánysóval (kell az őzeknek) vagyok megpakolva. A laktanyákban szerintem már csak a "lökött vadászmester"-ként emlegetnek.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 237
113
Motorola a kisöccsével :)

original.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/07/kucsma-szerint-ertelmetlen-az-egesz/
"Leonyid Kucsma értelmetlennek látja a február 10-re tervezett minszki kontakt csoport ülését.
Az ukrán ex elnök szerint előbb a normandiai négyek külügyminisztereinek kell találkozniuk, s csak utána van értelme a háromoldalú összekötő csoport ülésének megtartására. Darka Olefir, Kucsma volt elnök szóvivője azt közölte, hogy
a kijevi álláspont szerint a felkelők sorozatosan megsértik a tűzszüneti egyezményt, nem tartják magukat a fogolycsere rendjéhez, és nem engedik Ukrajna számára a határellenőrzés kontrolljának visszaállítását.
Így pedig nincs miről a kontakt csoportnak tárgyalnia, fűzte hozzá szóvivője útján Kucsma.
Arról viszont nem tettek említést, hogy a csoport orosz képviselői pedig azt hiányolják Kijevtől, hogy a minszki egyezményben vállaltak ellenére Kijevben semmi sem történik a decentralizáció érdekében, s érdemben még csak nem is tárgyalnak a Donbásznak járó különleges önkormányzatiság rendjéről."

http://karpathir.com/2016/02/07/abromavicius-ukrajnanak-szakertoi-kormany-kell/
"Aivaras Abromavicius, a héten sok vihart kavaró ukrán gazdaságfejlesztési miniszter Natalija Jareszkót látná a legszívesebben a miniszterelnöki székben..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1454834133
A helyzet rendkívül feszült az Országban és a frontvonal mentén. - mondta Zaharcsenko egy sajtótájékoztatón.
Az Ukrán támadások száma növekszik. Szinte minden nap, folyamatosan vannak csaták Gorlovkában, Jasinovatayában, Peszkinél, és a Donyecki repülőtérnél. Ukrajna összes provokációja most ahhoz a vágyhoz kapcsolódik, hogy viszonozzák a tüzet...
Zaharcsenko azt mondta, hogy az Ukrán csapatok átcsoportosítása azt sugallja, hogy az Ukránok egy nagy provokációra készülnek. Ez annak a vágynak köszönhető, hogy az Ukránok meg akarják szerezni a DNR-Orosz határt.

https://www.youtube.com/watch?v=2XHV__LdRzI
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1454837451
Zaharcsenko: DNR kész megfontolni hogy Ukrajnának a gazdasági partnere legyen.
DNR kész a gazdasági együttműködésre Ukrajnával, de csak azzal a feltétellel, hogy egyenlő partnerek lesznek, és Kijev végrehajtja az összes pontját a Minszki megállapodásoknak - mondta Zaharcsenko. Elmondása szerint jelenleg az egyetlen érintkezési pont Ukrajnával a szén eladása..
Készek együttműködni Ukrajnával, beleértve a gazdasági szférát. De csak mint független állam, egyenlő partneri kapcsolatban. És ez csak akkor lehetséges, miután Ukrajna teljesítette a Minszki megállapodások összes pontját, megváltoztatja az egész politikai rendszert Ukrajnában, és létrehozza a tartós békét.
Figyelembe véve ugyanakkor a politikai helyzetet Ukrajnában, ez lehetetlen. Ezért most gazdasági fejlődés a lehetősége DNR-nek lényegében az Orosz Föderációval van.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szép új világ..


http://karpathir.com/2016/02/07/lovoldozesbe-torkollt-egy-autos-uldozes-kijevben/
"Autós üldözést követően tüzet nyitottak a rendőrök vasárnap hajnalban Kijevben egy személyautóra, amelynek vezetője súlyosan megsértette a közlekedési szabályokat és nem volt hajlandó megállni. Az autó egyik utasa életét vesztette, a sofőrt és két másik utast a hatóságok őrizetbe vették.
urij Zozulja, a kijevi rendőrség járőrszolgálatának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendőrök szabályosan jártak el.
A BMW vezetője veszélyeztette mások életét, az üldözés alatt a szembejövő sávba is áthajtott. Szavai szerint a járőrök joggal feltételezték, hogy az autó vezetője ittas, mert látták, amint a társaság italos üvegekkel száll be a járműbe..."

Európában napjainkban közlekedési szabályok súlyos megsértése miatt, a "magasan képzett" új Kijevi rendőrség fegyverhasználattal és végeredményében emberöléssel szerez érvényt az Ukrán "jognak".
Figyelembe véve az új Ukrán rendőrök egy jelentős részének az "előképzettségét" ( a hírek alapján több mint egyharmaduk szerepelt a bűnügyi nyilvántartásokban, és a felvételnél az Ukrajnához való feltétlen hűség és főleg az Ukrán nyelv ismerete és használata volt..) ez bár tragikus, de lényegében egyáltalán nem meglepő.
És ez az új rendőrség már majdnem az összes Orosz ajkú régióban átvette a hatalmat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 388
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki">Egyik csoport a liberálisok avagy az 5. hadoszlop. Sztrelkovék pedig eros orosz nemzeti patrióták(nacionalisták)

Csak az a baj, hogy Sztrelkov Duginék embere. Csakúgy mint Maria Kataszonova, aki Lev Sharansky-val (is) kapcsolatban áll.
Na most akkor hogy is van ez a liberális/"erős orosz nemzeti" dolog?</blockquote>

Hodorkovszkijék a liberálisok, Sztrelkovék a patrióták,az, hogy Marija levelezget Saranszkijjal semmit nem jelent.....</blockquote>

az sem, hogy Saranszkijnak 47 ismerőse van a VK-n, és Maria az egyik? :)</blockquote>

ÉS?</blockquote>

És. Hát nemtom, általában véve azok szoktak ismerősök lenni, akiknek közük van egymáshoz.
Az egyik "amerikában élo angolszász liberális szarkevero, avagy aktivista, jogvédo, blogger" (idézlek téged), a másik meg "erős orosz nemzeti".
Nekem fura.
</blockquote>

Off/

Nekem továbbra sem tetszenek Duginék, kicsit sem... Valamiféle okkultista megalománoknak tűnnek. És addig örülök, amíg Putyin van hatalmon Oroszországban.

Off/off

</blockquote>

Nekem is olyan érzésem van mintha 100 évvel ezelőtti "helyzet" lenne. Dugin mint egy Raszputyin reinkarnáció.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 388
113
http://privatbankar.hu/makro/ha-osszejon-a-nemet-orosz-alku-nem-csak-a-lengyelek-aggodhatnak-majd-290118


Érdekes komment:
Ennek a hírnek az elözménye, hogy az EU energiaügyi biztosa néhány héttel ezelött leült tárgyalni a Gazprom vezetöivel és azt követelte, hogy a cégóriás külön-külön szerzödjön a tagállamokkal és adja olcsóban a nyári gázt. Ezután követkzett a hidegzuhany. A Gazprom közölte, hogy érvényes szerzödések kötik öket, leállítják Ukrajnán át a gázszállítást mivel azok nem fizetnek és nem építik meg a Déli Áramlat gázvezetéket sem. Úgyhogy ha gázhoz akarnak jutni, vásároljanak Törökországtól. A fejállomás ott van, építsék ki hozzá a vezetékhálózatot. Ezért most a nagy kapkodás az EU részéröl.

Na akkor ezért mentünk Bulgáriába,ahogy sejtettem.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/08/harckeszultsegben-az-orosz-sereg/
"Oroszország készenlétbe helyezte a seregét az Ukrajnával határos vidékén.
Oroszország a hétfő kora reggeli órákban leellenőrizte a déli katonai körzet és a légierő egyes egységeinek készenléti állapotát. Erről Szergej Sojgu, Oroszország védelmi minisztere számolt be.
„A főparancsnok döntésének értelmében ma hajnali ötkor teljes készenlétbe helyeztük a déli katonai körzet egységeit és a légideszant csapatokat, illetve a katonai szállító repülőgépeket” – mondta Sojgu védelmi miniszter megjegyezve, hogy csak egy szokásos ellenőrzésről van szó. Szavai szerint az eredmények alapján értékelni fogják a hadsereg és a légierő készenléti fokát egy lehetséges katonai támadás visszaverésére. Oroszország déli katonai körzete Ukrajna keleti területével határos."


Hát, ez most vagy jelent valamit, vagy nem. (valószínűleg csak a szokásos "emeljük egy kicsit Porosenko vérnyomását") De az biztos, hogy ha a mostani ingatag Ukrán belpolitikai helyzetben támadnának az Oroszok (kizárólag teoretikusan) akkor Ukrajna teljes elfoglalása inkább órákba, mintsem napokba telhetne.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/08/putyin-tanacsadoja-donbasszra-utazna/
"Az ukrán hírszerzés szerint Vlagyiszlav Szurkov, az Orosz Föderáció elnökének asszisztense azt tervezi, hogy látogatást tesz Donbásszon.
Erről Vagyim Szkibickij, Ukrajna hírszerzési szolgálatának egyik helyettes vezetője nyilatkozott. Elmondása szerint a DNR és LNR egyenlőre még nem nevezett meg jelölteket a jövőbeli választásokon, de ettől függetlenül aktívan készülnek.
„Azt nehéz megmondani, hogy az orosz részről lesznek jelöltek, de jelenleg magas beosztásban lévő oroszországi hivatalnokok dolgoznak ezen, és Szurkov látogatása is tervben van. Nagyon aktívan dolgoznak Luganszkban és Donyeckben” – mondta Szkibickij."


És közben Duginék és köreik mit csinálnak? Meg Zaharcsenkoék. Gubarev, Sztrelkov.... Malmoznak? Nem valószínű.
Szurkov mekkora testőrséggel utazik?
Az is érdekes, hogy honnan lehetnek az Ukrán hírszerzésnek orosz valós tervekkel, utazásokkal kapcsolatos információi. Bár Szurkov esetén (is) egyre több lehet a kérdés, mihez és kihez hűséges.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/08/ato-ujabb-karpataljai-aldozat/
"Újabb kárpátaljai áldozata van a kelet-ukrajnai értelmetlen öldöklésnek.
Az ATO-hadműveleti területen Csornuhine településen elhunyt a 23 éves Olekszandr Kapus, aki a 128-as hegyi dandár egyik katonája volt..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/megneveztek-kovetkezo-demobilizacio-idopontjat-ukrajnaban/demobilizacio-ukran-hadsereg-ukrajna-ukran-valsag-viktor-muzsenko-ukrajnai-hirek

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/millionyi-ukran-menekulttel-riogat-firtas/dmitro-firtas-ukrajna-ukran-valsag-ukran-menekultek-europai-unio
"Az oligarcha szerint Ukrajna a széthullás állapotába került.
Az Ausztriában élő ukrán oligarcha, Dmitro Firtas a Kurier című lapnak adott interjúban azt mondta, a jelenlegi ukrajnai helyzet az Egyesült Államok beavatkozásának következménye.
„Jelenleg azt látom, hogy Ukrajnában kudarcot vall az amerikai stratégia. Véleményem szerint Ukrajnát jelenleg kívülről irányítják. És nem túl eredményesen.” Az oligarcha szerint Ukrajna jelenleg a széthullás állapotában van, és fennáll a veszélye, hogy milliós tömegben indulnak el ukránok az EU felé, jobb életet keresve - írja az Oroszvilág.hu..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/08/ukran-vezerkar-szerint-7000-orosz-katona-van-ukrajna-teruleten/
"Viktor Muzsenko, az ukrán katonai vezérkar vezetője bejelentette, hogy megerősített információja van, miszert 7000 orosz katona tartózkodik Ukrajnában...
...„Megerősített információval rendelkezünk arról, hogy rendszeresített orosz katonák vannak az ideiglenesen megszállt Donyeck és Luganszk megye területein. Most nagyjából 7000 emberről van szó” – nyilatkozta Muzsenko február nyolcadikán."

http://karpathir.com/2016/02/08/jaros-ahmetovot-okolja/
"Tucatnyi bizonyíték van arra, hogy Rinat Ahmetov is támogatta a felkelők Vosztok egységét, cserébe pedig a DNR harcosai őrizet alá helyezték a felkelők területein lévő vállalatait – nyilatkozta Dmitrom Jaros, a Jobb Szektor korábbi vezetője Mariupolban.
Úgy gondolja, ha nem lett volna Ahmetov, akkor a donbászi konfliktus se lett volna ennyire véres. Ahmetovot többször is megvádolták, hogy finanszírozza a felkelőket. 2015-ben Hennagyij Korban, az UKROP képviselője is azt állította, hogy védelmi pénzt fizet a felkelőknek, hogy ne bántsák a donbászi vállalatait. Jegor Firszov, a Porosenko Blokk képviselője 2015. április 24-én bejelentette, hogy terrorizmus és szeparatizmus vádjával eljárást indítottak Ahmetov ellen és ezzel kapcsolatban a főügyészség is kihallgatta. Ahmetov sajtóosztálya cáfolta, hogy vádlottként hallgatták volna ki és bejelentette, csak tanúként vett részt a meghallgatáson..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/02/08/a-dnr-53-orszaggal-kereskedik/
"A Donyecki Népköztársaság 53 országgal ápol gazdasági kapcsolatot, de a legfőbb partner Oroszország – írja a RIA Novosztyi Viktoria Romanyukra, a DNR gazdaságfejlesztési miniszterére hivatkozva.
„A köztársaság külügyi kereskedelem terén 86,2 százalékban a FÁK országokkal kereskedik. 2015-ben a legfőbb partner Oroszország volt és a kereskedelmi mérleg 40,4 milliárd rubelt tett ki, az LNR-el hárommilliárdot, Grúziával pedig 231 millió rubel. 2015-ben a kereskedelmi kapcsolatok száma már 53 országra növekedett” – nyilatkozta Romanyuk.
Elmondása szerint tavaly 3,5 millió tonna árút importáltak, nagyjából 40 milliárd rubel értékben, az export pedig ettől 2,5-szer kisebb volt."
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Luhanszk: élet a taposóaknák árnyékában
https://www.youtube.com/watch?v=LuaLHLyre1g