[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Faluhelyen nem kell az éhhaláltól félni, de szó közöttünk maradjon, ungvári kolléganőim olyan elkeseredtek ami hihetetlen. Nálam azért röfög pár disznó meg kapirgál annyi tyúk amiből lesz rántotta meg bécsi-szelet, tüzifám is van meg lesz hála az egykori kollégáimnak az erdőgazdaságnál, de aki a "hruscsovká"-ban lakik a harmadik emeleten és még egy balkonja sincs, akinek még a csokor petrezselymet meg a csípős-paprikát is piacon kell megvennie az a nagyon nagy bajban lesz.
Ami meg a lehetőséget illeti, nem hiszek benne. Itt olyan birka nép lakik és olyan hűséges juhászkutya-politikusok terelgetik ami eleve kizár minden esélyt. Lesznek majd lázongások aminek eredményeképpen minden megváltozik, de a lényeg nem.
 
D

danielblack

Guest
Faluhelyen nem kell az éhhaláltól félni, de szó közöttünk maradjon, ungvári kolléganőim olyan elkeseredtek ami hihetetlen. Nálam azért röfög pár disznó meg kapirgál annyi tyúk amiből lesz rántotta meg bécsi-szelet, tüzifám is van meg lesz hála az egykori kollégáimnak az erdőgazdaságnál, de aki a "hruscsovká"-ban lakik a harmadik emeleten és még egy balkonja sincs, akinek még a csokor petrezselymet meg a csípős-paprikát is piacon kell megvennie az a nagyon nagy bajban lesz.
Ami meg a lehetőséget illeti, nem hiszek benne. Itt olyan birka nép lakik és olyan hűséges juhászkutya-politikusok terelgetik ami eleve kizár minden esélyt. Lesznek majd lázongások aminek eredményeképpen minden megváltozik, de a lényeg nem.
Legalább te megleszel szerencsére! Én is sokat gondolkozok mostanában egy tanyán... Csak magyarba az indiánok miatt veszélyes közeg....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Dani! Az sem olyan egyszerű. Meg sajnos elég nehéz ma haszonnal gazdálkodni, az meg manapság nem elég, hogy az élelmet megermeled.

Rumcájsz! Írtad korábban, hogy csak úgy nem lehet földet venni Ukrajnában. Kinek a birtokában van a föld? És miért nem lehet kereskedni vele? Illetve ebben mennyire illik bele, hogy most az állam 1 millió hektárt akar eladni.
És mi van, ha valaki el akar kezdeni parasztkodni?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 831
30 927
113
Ha élet-halál kérdés a kaja akkor nem elég ha vannak disznóid meg egy kis földed zöldséggel meg azzal ami ellát téged családostól meg állatostól. Akkor három váltásban a családból valaki bizony ott kell leskelődjön az optika mögött ujjal a ravaszon, mert hanem hamar ti is éhenhaltok.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 382
113
45 után öreganyám nagy csempész volt Ausztriába. Igazából az egész falu az volt. 1-2 km volt a határ a falu szélétől. Vitték ki a tojást kosárszám meg a kolbászt, befőttet mindent ami kaja volt. Kint meg feltankoltak harisnyából meg amiből itthon kevés volt és tovább adták, cserélték a városi piacon hatalmas haszonnal. Akkor az osztrákok szó szerint éheztek, minden kaját aranyáron vettek.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
A helyzet annyira változott, hogy ha idén ősszel valaki népszavazást kezdeményezne karpatalján. Szerintem a nagy többség a nyugathoz való tartozás mellet döntene. Teljesen mindegy, hogy LO, SZL, vagy MO hoz.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/03/02/a-dnr-hivatalnokainak-megtiltottak-ukrajnaba-valo-utazasukat/
"A Donyecki Népköztársaság hivatalnokainak megtiltották, hogy Ukrajnába utazzanak. Erről Dmitrij Timcsuk, a Népi Front képviselője beszélt – írja a gordonua.com.
„A DNR hivatalnokainak megtiltották, hogy az Ukrajna által irányított területre utazzanak. A parancsot a köztársaságban működő szervezeteknek és intézményeknek is kiadták. Ezzel egy időben alá kell írniuk egy nyilatkozatot, melyben az érintettek vállalják, hogy eleget tesznek a tiltásnak” – írta Timcsuk.
A képviselő megjegyzi azt is, hogy a donbásszi felkelők folyamatosan lőnek és 120 mm kaliberű aknavetőt is használnak."

http://karpathir.com/2016/03/02/12-autot-gyujtottak-fel-a-krimen/
"Az elkövetők elfogták, az egyik férfi ukrán a másik tatár nemzetiségű.
Az eset a Krím-félsziget több városában történt február 29 és március 1 között. Értesülések szerint, az egyik gyanúsított Nyugat-Ukrajnából származik, a másik pedig egy krími tatár, akiknél robbanóanyagot is találtak. Autók égtek Alusta, Jalta és Partenit városában is.
Az autók tulajdonosai szerint szándékos gyújtogatásról van szó, mivel a motorháztető alatt robbanócsomag nyomait találták. Aznap éjjel Jevpatoria városban is égett egy autó – írta meg az ua-reporter.com."

http://karpathir.com/2016/03/02/korhaza-vittek-az-azovos-parancsnokot/
"Március 2-ra halasztotta a Kijevi Sevcsenko Kerületi Bíróság az Azov-Krím parancsnokának, Sztaniszlav Krasznovnak az ügyét...
...A keddi bírósági tárgyalás órákig elhúzódott. Krasznovhoz kétszer is mentőt kellett hívni. Azt állította, az SZBU nyomozói órákig bántalmazták. A bíró végül úgy döntött, március másodikán folytatják a tárgyalást, amin eldőlhet, előzetes letartóztatásba helyezik, vagy haza mehet és szabadlábon védekezhet – tudta meg a tsn.ua.
A bíró engedélyezte neki, hogy kórháza vigyék egy alaposabb vizsgálat céljából."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szakerto-jacenyukot-jelenleg-csak-halal-mozdithatja-el-miniszterelnoki-posztrol/arszenyij-jacenyuk-politikai-valsag-ukrajnaban-ukran-politika-ukrajnai-hirek-ukrajna-politika
"A parlamenti koalíció ma valójában nem létezik, de papíron ezt a végtelenségig lehetne vitatni, mondta a Golosz Sztolici rádióállomás adásában az Ukrán Politikai Elemzés és Menedzsment igazgatója, Ruszlan Bortnyik..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-nem-fogom-megengedni-hogy-elorehozott-valasztasokat-tartsanak/petro-porosenko-elorehozott-valasztasok-parlamenti-valasztasok-politikai-valsag-ukrajnaban-ukran-politika-politika-ukrajna-ukrajnai-hirek
"Az ukrán elnök szerint "úgysem lesz jobb kormány".
Petro Porosenko arról beszélt az Aszpen Intézet képviselőinek ülésen, hogy nem fogja engedélyezni az előrehozott parlamenti választásokat Ukrajnában - írja az RBK-Ukrajina hírportál az államfő sajtószolgálatára hivatkozva..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/kekfeny/gyilkossaggal-vegzodott-donbasz-helyzeterol-szolo-vita-vinnyica-megyeben/gyilkossag-kekfeny-bunugy-ukrajna-ukrajnai-hirek
"Február 29-én Vinnyica megyében a kelet-ukrajnai helyzetről szóló vita miatt egy férfi lelőtte az egyik falusi barátját.
Február 29-én, kijevi idő szerint körülbelül 19 órakor a helyi kávézó közelében két férfi között vita alakult ki. Az eset szemtanúi megpróbálták megnyugtatni a férfiakat. Mikor az egyikük már el akart menni, a másik férfi autójából kivett egy vadászpuskát és hátba lőtte..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ukran-kozuti-jarorokkel-gyakoroltatni-fogjak-lofegyver-hasznalatat/ukran-nemzeti-rendorseg-ukran-rendorseg-jarorszolgalat-fegyverhasznalat-ukrajna-ukrajnai-hirek
"A közúti járőröket tanítani fogják a gépkocsik kötelező megállításának a biztos módszerére, a jármű kerekének a kilövésére. Ezt Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium munkatársa közölte saját Facebook-oldalán..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szamopomics-egyelore-nincs-szo-osszefogasrol-szaakasvilivel/szamopomics-mihail-szaakasvili-ukran-politika-politikai-valsag-ukrajnaban-ukrajna-ukrajnai-hirek-politika
"A Szamopomics (Önsegély) frakciója azután, hogy bejelentették, kilépnek a koalícióból, hivatalosan nem vonult ellenzékbe és nem folytat tárgyalásokat más politikai erőkkel való összefogásról, jelentette be Oleh Berezjuk, a párt frakcióvezetője...
...Megjegyezte, azok az információk, melyek szerint tárgyalásokat folytatnak Odessza megye kormányzójával, a volt grúz elnökkel, az általa egyelőre még meg sem alakított politikai erő és a Szamopomics összefogásáról, nem helytállóak – írja a RIA Novosztyi.
„Nem.... Nálunk nincs olyan fogalom, hogy összefogás, mi erről nem tárgyaltunk. Én kétszer is találkoztam Szaakasvilivel. Ez a találkozó viszont egy közös véleménycseréről szólt államunk újjászervezésével kapcsolatban. Számomra ez az eszmecsere nagyon hasznos volt és remélem neki is. Összefogásról azonban nem volt szó.” - mondta Berezjuk..."
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
Épül, szépül a demokrácia:

Az ukrán kormány megtiltotta az állami tisztviselőknek, hogy nyilvánosan bírálják az ország vezetését
http://www.bumm.sk/kulfold/2016/03/01/az-ukran-kormany-megtiltotta-az-allami-tisztviseloknek-hogy-nyilvanosan-biraljak-az-orszag-vezeteset
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Március1. Jobban kellett volna szétloni....
https://twitter.com/Eire_QC/status/704783100837019648
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_93384
Állítólag Harkovban csak az egyik katonai kórházba februárban mintegy 500 sebesült és beteg Ukrán katonát szállítottak.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1456894211
Éjszakai razziák a megszállt területeken.
Basurin tájékoztatása szerint az Ukránok továbbra is tisztogatásokat, célzott letartóztatásokat végeznek a pufferzónában a lakosság körében. Főleg éjszaka. Az embereket gyakran meleg ruha nélkül viszik el a lakásukból.
Az SZBU tisztogatásokat kezdett Artyemovszk környékén.

http://rusnext.ru/news/1456893781
Március 1-én este az Ukránok lötték Donyeck nyugati részét (is), a Petrovszkij kerületet. Ennek eredményeként Donyeck egy része áram nélkül maradt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1456925152
DNR Minszki kapcsolattartó csoportja új megállapodást tervez parafálni. Pusilin sajtótitkára Victoria Talakin tájékoztatása szerint számos biztonsági dokumentumot parafáltak. Többek közt az aknamentesítésről. Egy másik dokumentum megtiltaná hogy a frontvonal 15 km-es körzetében hadgyakorlatokat végezzenek, mert azok provokációkra adnak indokot. A dokumentum tervezett hatálybalépési dátuma március 4.



Ezt már tervezte egy ideje Pusilin, és már akkor is írtam, hogy ez lényegében megakadályozná a szakik fegyveres mozgását, míg az Ukránokat egy cseppet sem zavarná, mert már így is Donbasszi erejük jelentős része a front közvetlen közelében ásta be magát, mégpedig a hírek szerint támadásra készen.Többek közt Olyannyira, hogy Igor Yaschenko ezredes, az LNR vezérkari főnök helyettes tájékoztatása szerint, az Ukránok aktívan készülnek arra, hogy átkeljenek a Szevercki Donyecen, ahol helyenként már csak 1 méter a víz mélysége. Pl Az Ukrán mérnökök az átkelési helyszíneken kaviccsal tömörítik a folyómedret. ( http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_93394 ) és a frontvonal közelébe telepítettek egy javítóműhelyt a katonai felszereléseknek.
Pusilin mégis hol él? Mert miközben ő nagy méltóságteljesen tárgyalgat Minszkben, és "érdekes" ámde látszólag DNR érdekeivel szöges ellentétben lévő egyezségeket köt, az Ukránok támadnak, ma is megpróbáltak fegyveresen bevonulni a szürke zónába, de ezúttal visszaverték őket. De emellett egyre hevesebben lövik DNR-t az összes frontszakaszon, Mariupoltól Gorlovkáig. Egyre hevesebbek a támadásaik, és újból az infrastruktúrát és az áramellátást is támadják. Mindeközben lépésről lépésre az Ukrán speciális osztagok megtisztítanak minden települést a frontvonal közelében. (A kissé távolabbra eső városokban mint Mariupol, Szlavjanszk, Kramatorszk, ezt már 2-3 hónapja elkezdték.) Repülőtereket létesítenek a front közelében, és úgy tűnik, minden mozgóképessé tett technikát (melyenek azért egy részét Khersonba vitték) az önkéntes csapatokkal együtt támadási pozícióba tolnak...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1456931404
Basurin tájékoztatása szerint Dzsezsinszknél, az Ukrán katonák és a " nacionalisták " közt lövöldözés volt, melyben nagy kaliberű lőfegyvereket használtak, melyek mindkét félnek súlyos veszteségeket okoztak. Forrásaik szerint a halottak száma elérte a húszat, a sebesülteket nem számítva.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ismet-ukran-katonak-haltak-meg-kelet-ukrajnai-harcok-ovezeteben/ukran-hadsereg-kelet-ukrajna-ukran-valsag-szakadarok-ukrajnai-hirek-ukrajna
"Három ukrán katona életét vesztette, és összesen 14 megsebesült az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai harcok övezetében - közölte Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.
A tisztségviselő szavai szerint ezúttal Luhanszk térségében erősödtek fel a támadások, ahol már hónapok óta viszonylag nyugodt volt a helyzet..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szakerto-elmondta-mirol-lesz-szo-normandiai-negyek-talalkozojan/ukran-valsag-kelet-ukrajna-normandiai-negyek-franciaorszag-nemetorszag-ukrajna-oroszorszag-politika
"Március 3-án találkoznak Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország külügyminiszterei.
A normandiai négyek, vagyis Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország külügyminisztereinek Párizsban, március 3-án megrendezésre kerülő találkozóján a téma a választások lebonyolítása lesz az Ukrajna területén lévő, ellenőrzés alatt nem álló területeken. Európa érdekelt a kérdésben, mivel a donbászi választás kulcsfontosságú eleme a konfliktus politikai úton történő megoldásának. Erről az Ukrán Elemző és Politikai Menedzsment Intézet igazgatója, Ruszlan Bortnik számolt be a MIGnews.com.ua hírügynökségnek..."
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Ukrajnában januárban a lakosság 32 % a tudta csak kifizetni a gáz számlát. Az áram ára még idén két ütemben a duplájára fog emelkedni. Ebben nincs benne az infláció tervezet 2016 ra.
Az okosok azt merték állítani, h azért alacsonyak a fizetések az UA ban mert keveset fizetnek az emberek a rezsiért. Amennyiben megemelkednek a számlák, a munkáltatók azonnal fizetést fognak adni az embereknek :D
Ukrajnában ettől az évtől elindult a szocial-darvinizmus.