[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
A cikk címe Kárpátalját írja, de lényegében Ukrajna darabokra hullásáról szól.
Kiemeltek a lengyelek, akik egyébként a Balti államoknak is felajánlották már a csatlakozást-Lengyelországhoz.
Az meg "vicces" lenne, ha a lengyelek és a románok területeket szakítanának le, de a magyarok ekkor szabad utat adnának pl a románoknak (vagy éppen a lengyeleknek-étvágyuktól függően) hogy ők csatolják el Kárpátalja magyar részét (is)
A cikk pedig meg sem említi a ruszinokat. Pedig ők nagy falat lehetnek "valakinek". Mert hogy önállóak nem nagyon lehetnek majd, az eléggé valószínű.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1469521026
Az Ukrán katonai ügyészség szerint azért, mert Ukrajnában több százezer az ATO zónájából eltűnt fegyver van, ezért legalizálni kell a lakosságnál lévő fegyvereket, hogy bárki szabadon birtokolhassa. Ez pedig Ukrajnát is segítené egy gerillaháború esetén.


Régen pedzegetik Ukrajnában, hogy szükség esetén elvárják a lakosságtól hogy gerillaháborút folytasson. Azt konkrétan ritkán mondják ki hogy az oroszokkal szemben, ezért az is lehet hogy ha Ukrajna darabokra hullana, akkor mindenkivel szemben szent kötelességnek tartanák-oroszok, lengyelek, románok, magyarok..
(Vélhetően ezt a problémát a lengyelek gyorsan és lelkesen oldanák meg.)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 037
113
Csupán tényszerűen kérdezem,főleg az ott lakóktól,hogy az ukrán átlagpolgár mit gondol ezekről?
Komolyan elhiszi,hogy jön a nyugat,és segít,akár katonailag az Oroszok ellen?
Mire számítanak,hogy fog ez végződni számukra?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/07/26/az-ukran-nagykovet-es-a-kijevi-propaganda/
"Ljubov Nepop, Ukrajna Magyarországra nemrég kinevezett nagykövete levelet küldött az Index szerkesztőségének, melyben reagált az internetes portál Budai Gyulával készült interjújára. A volt elszámoltatási kormánybiztos azt bizonygatta, hogy Európa rosszul jár az orosz szankciókkal..."
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
Nukleáris baleset a "szomszédban"? Kérdés, hogy melyik fél mond igazat...

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/database/index.php?pageid=event_desc&edis_id=UEV-20160721-54185-UKR

MP Andriy Artemenko (Radical Party) has said that on July 16 a serious accident with leakage of nuclear fuel was recorded at Khmelnytsky nuclear power plant (NPP), while the press service of National Nuclear Generating Company Energoatom denied the information. "I learnt from reliable sources that the government is hiding the seriousness of the accident occurred on July 16 at reactor one of Khmelnytsky NPP with the depressurization of the reactor primary circuit and leakage of radioactive coolant to the nuclear steam generator. In addition, nuclear fuel leaked, which is a critical situation," he wrote on his Facebook page. He said that on Monday a meeting with participation of Deputy Prime Minister Volodymyr Kistion and Energy and Coal Industry Minister Ihor Nasalyk was held on Monday to discuss the issue and one more government meeting is scheduled for Thursday. The press service of Energoatom told Interfax-Ukraine that information of Artemenko is not true. He took it from unknown and unverified sources and misinformed citizens, they said. "On July 16, reactor one of Khmelnytsky NPP was disconnected from power grid as there was leakage at nuclear steam generator one, and Energoatom informed about it quickly on its website. This is not leakage of nuclear fuel... Radiation level on the industrial site and adjacent areas have not changed. It is normal for exploitation of reactors," the press service said. Energoatom is the operator of all four Ukrainian-based operating nuclear power plants, which have 15 VVER reactors with an overall generating capacity of 13.835 gigawatts.
 

rappali

Member
2014. augusztus 5.
187
0
16
rumcajsz: minden tiszteletem a tiéd; de ha egy láb nélküli ember azt mondja, hogy ne varrják vissza a lábát, mert úgyis büdös és nem szeret gyalogolni sem...az ugye kissé nonszensz.
Kihagyod a turizmust, amit ne becsüljünk alá-föleg, hogy itthon nemigen maradt hegy...és egy dologban világviszonylatban is jók lettünk, ez pedig a vendéglátás. Bocs az offért-egyébként érzelmileg is "kéne" kategória :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.mariupolnews.com.ua/descr/71320

26-07_rus.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/07/27/miniszter-a-frontrol/
"Uljana Szuprun önkéntes medikus lett az egészségügyi minisztérium irányítója..."

Az nem semmi, ha már megbízott egészségügyi minisztert is az alapján neveznek ki, hogy önkéntes volt többek közt a fonton. És persze amerikai.. A megbízhatóság és a márka mindenekfelett. (kevesen tudják, de az ügyészség felső vezetése is tele van volt "önkéntesekkel")
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/07/27/kijevbe-ert-a-moszkvai-patriarchatus-bekemenete-a-hatosagok-provokacioktol-tartanak/
"Kijevbe ért szerdán az ukrán ortodox egyház moszkvai patriarchátusa által szervezett keresztény “békemenet”, amelyet azzal a céllal indítottak, hogy demonstrálják az egyház híveinek elkötelezettségét a kelet-ukrajnai konfliktus rendezését célzó békefolyamat mellett..."

Csak nem tudták megakadályozni, pedig sok mindent megtettek érte..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/felrobbant-egy-loszerraktar-ukrajnaban-12-szeparatista-meghalt
"Jaszinuvata környékén egy lőszerraktár felrobbanása következtében július 25-én 12 szeparatista életét vesztette, 17 pedig megsebesült - közölte Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője
"Tegnapelőtt, a Jaszinuvata közelében történt detonáció következtében a tizenegyedik gépesített ezred 12 katonája meghalt, 17 pedig megsebesült." - mondta Liszenko."

Ez érdekes. Lehet hogy így van.
De pár napja éppen arról olvastam a rusvesnán (is) hogy Egy Ukrán 152 mm-es ágyúban felrobbant a gránát, megsemmisült 1 ágyú 2-3 megsérült, meghalt legalább 11 katona és 18-an megsebesültek. Ezenkívül tegnap azt olvastam, hogy egy új Ukrán aknavető is megsemmisült a hétvégén konstrukciós és /vagy anyaghiba miatt, ott is sok halott és sebesült volt. (olvastam már korábban arról, hogy állítólag az Ukránok új saját gyártású aknavetője rossz konstrukció, rossz az anyaga/fémösszetétele -nem bírja a tüzelés terhelését - és többek közt a festése sem bírja a napfényt)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1469632630
Porosenko aláírta a törvényt a különleges műveleti erők létesítményének létrehozásáról.
A képzés amerikaiakkal és európai társaikkal lesz megoldva.
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
http://rusvesna.su/news/1469632630
Porosenko aláírta a törvényt a különleges műveleti erők létesítményének létrehozásáról.
A képzés amerikaiakkal és európai társaikkal lesz megoldva.

És majd megint AK használatára oktatják az ukránokat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 834
81 244
113
Hosszú távon Ukrajnában maradnak az amerikai katonák
http://www.hidfo.ru/2016/07/hosszu-tavon-ukrajnaban-maradnak-az-amerikai-katonak/