[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 383
113
Hamarosan leállhat az ENSZ kelet-ukrajnai élelmezési programja. Bár az elmúlt évben megduplázódott az élelmiszer segélyre szorulók száma a konfliktusövezetben, az ENSZ által kért finanszírozásnak csak a 30%-át fizették be a felajánlók, ez még a télre elég lesz, de jövő év elején leállhat a program ha nem érkeznek új felajánlások. Kelet-Ukrajnában az élelmiszer segélyre szorulók száma 620 ezerről 1.2 millióra nőtt az elmúlt évben.
https://www.reuters.com/article/us-...top-food-aid-to-eastern-ukraine-idUSKBN1DZ2IM
Dübörög az ukrán gazdaság, növekszik a GDP. Csak szólok hogy a szomszédjukban oroszban meg Volgat lehet rekeszteni a búzával.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 383
113
Újabb 40 mentő Humvee érkezett Ukrajnába.
https://censor.net.ua/news/3037740/...mobileyi_hmmwv_ukrainskiyi_militarnyyi_portal
717854_main.jpg
Humwee van kaja nincs. Nagy segítség ez.
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
Nem tehet mást a bíróság mint hogy elítéli. A bíróságot a törvény kötelezi ami így rendelkezik:
Az (1) bekezdés szerint büntetendő az a magyar állampolgár, aki - szövetséges fegyveres erőn kívül - nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.

Elkövette ezt az illető? Elkövette. Tényszerűen megvalósult a törvénysértés, az illető elismerte, mi mást tehetne a bíróság azon kívül, hogy a törvényt alkalmazza? Nem tehet mást, nem mondhatja, hogy törvénysértés történt de felejtsük el.

Csak akkor azt nem értem, hogy akik a Francia Idegenlégióban szolgáltak 1998 előtt, miért nem kaptak semmit? Mégcsak eljárás sem indult ellenük!
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Érdekes jogi helyzet. Rengetegen voltak a Légióban mégse indult ellenük eljárás. Még 1998 előtt sem, pedig akkor nem voltunk semmilyen szövetségben Franciaországgal, sőt még az átkosban is voltak akik megjárták a Légiót, mégsem kaptak érte semmit.
Őt viszont valószínűleg elmeszelik, kell hogy lássa a NATO hogy lecsap a kormány az ellenségre.

Azért kíváncsi lennék a többi kibocsátó ország zsoldosainak sorsára is.
Akár ukrán oldalon is.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
T

Törölt tag 1526

Guest
Csak akkor azt nem értem, hogy akik a Francia Idegenlégióban szolgáltak 1998 előtt, miért nem kaptak semmit? Mégcsak eljárás sem indult ellenük!
Egyrészt ez 2012-es törvény, azt nem tudom 1998-ban milyen törvény rendelkezett erről, anélkül nem lehet ezt megmondani. Másrészt van a törvényben olyan kitétel is, hogy "fegyveres összeütközésben részt vevő", ez nem áll fenn egy idegenlégiós kiképzésen. Harmadrészt aki elvégzi a francia idegenlégiót az francia állampolgárságot kap, úgyhogy ő azon túl nem idegen seregben szolgál.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Lehet ez valami banyakommando lesz. A donyecki szénbányában akarnak harcolni a bányászokkal a szenert.
A donyecki szénbányáknak már annyi, 36 bányát árasztott el a víz és ez nem csak azt jelenti, hogy instabillá és végleg használhatatlanná válnak, hanem ökológiai katasztrófát is okoz, mert beszennyezi a talajvizet. Putyin "megvédő" háborújának újabb eredménye. A pokol jön el azoknak akiket ő "megvéd", az általa "megvédett" terület Európa legrémesebb helye lett.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 383
113
Hát jah, hallottuk eleget hogy valakik szetlottek ennek mag annak a bányában az áramellátását, meg hogy ennyi meg annyi bányász rekedt lenn mert a bánya infrastruktúrát lőttek. De szerintem a víz nem lehet gond, lásd itthon is visszatért pl a tapolcai barlangba a víz miután bezárták a bányát. Senki sem panaszkodik a víz minőségére, Sopronban sem pedig felette már régebben bezárták a bányát. Bár én nem vagyok banyamernok, te lehet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 383
113
Amúgy ha már pokol, miért is nőtt duplájára az éhezők száma Ukrajnában? Meg miért szökik el a nép nyugatra meg keletre,de még talán északra is atjarnak dolgozni beloruszban.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Tillerson emlékeztetett, hogy a NATO soha nem fogja elismerni Oroszország illegális annektálását és nem lehet a kapcsolatokat normalizálni addig amíg meg nem változtatják az elfogadhatatlan magatartásukat.
Ezzel együtt mégis az oroszoktól veszik a műholdjaik indításához a hordozórakétákat (meg még ki tudja miket?) dollárárt, mástól meg elvárják, hogy ne üzleteljen az oroszokkal, ne adjon nekik zöldséget/gyümölcsöt?!! Minek nekünk ellenség, mikor vannak ilyen "barátaink" ...?!!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ezzel együtt mégis az oroszoktól veszik a műholdjaik indításához a hordozórakétákat (meg még ki tudja miket?) dollárárt, mástól meg elvárják, hogy ne üzleteljen az oroszokkal, ne adjon nekik zöldséget/gyümölcsöt?!! Minek nekünk ellenség, mikor vannak ilyen "barátaink" ...?!!
Ebből mondjuk egyetlen szó sem igaz. Nem az USA várja el tőlünk, hogy ne adjunk el nekik zöldséget\gyümölcsöt, hanem ezt Oroszország tiltotta meg nekünk. Hordozórakétát mi is vehetnénk tőlük, mert erre nem vonatkozik a szankció. Az USA épp a napokban élesítette a saját új szankcióit Oroszország ellen, úgyhogy pont nem az van, hogy tőlünk elvárják és ők maguk üzletelnek, hanem ők maguk csináltak új szankciókat és tőlünk nem várták el. Ami pedig a mi szankcióinkat illeti, azt sem azért vezettük be, mert az USA azt mondta, hanem azért mert Oroszország megtámadta Ukrajnát és a szankcióknak akkor lehet végük ha békén hagyják őket.

Ezek már ezerszer el lettek mondva, ideje lenne felfogniuk, mert amíg ezeket a kamu usázós szöveget lökik addig szembe se tudnak nézni azzal, hogy mi a szankciók valódi oka és hogyan lehet visszavonni őket. Mert ahhoz nem usázni kell, hanem a minszki vállalásaikat végrehajtani, ez konkrétan benne van a szankciós törvény szövegében is.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Amúgy ha már pokol, miért is nőtt duplájára az éhezők száma Ukrajnában? Meg miért szökik el a nép nyugatra meg keletre,de még talán északra is atjarnak dolgozni beloruszban.
Jelenleg Beloruszon keresztül adják még el a termékeket Oroszországnak (akárcsak az EU) Oroszország meg emiatt vitába keveredett Belorusziával, és ellenőrzést vezetett be. Erre meg az "ügyes"nyugat Orosz Belorusz ellentétről beszélt, és hogy esetleg Belorusszia Ukrajna oldalára áll. Amiből persze nem lett semmi. De mára már Belorusszia is virágzó és munkaerő felvevő országgá vált Ukrajnához képest. (amúgy sem egy lepukkant hely, az Orosz gazdaságba van betagozódva, nincsenek komoly gondjai, főleg, mióta a szankciósdi miatt Oroszország önnfentartó térséget épít ki az Eurázsiai Unióval. Amiben Ukrajna ugye nincs benne. Akárcsak az EU-ban. Úgyhogy gazdaság leépült, piacok nincsenek, Belorussziába meg mindenki oroszul beszél, és nem szívóznak emiatt mint a lengyelek. Csakhogy Belorusszia dicső vezére mostanában nem is kissé berágott Porosenkora és amúgy amblock Ukrajnára... Ugyanis azt már nem tűrhette, hogy az Ukrán hírszerzés a védelmi létesítményeit vizslatja.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A hazaárulás azért túlzás, ha egy Magyarország elleni háborúban állt volna az oroszok oldalára az tényleg hazaárulás lett volna. De ha már minden áron harcolni akart az a jóember és nem a munkácsi dandárba állt a magyarok közé hanem ellenük, az legalábbis nemzetárulás. Mondjuk ha egyszer tényleg odáig fajulna a dolog és szembe kerülnénk az oroszokkal, akkor akad itt is pár olyan ember akiről egyáltalán nem lennék biztos, hogy egy ilyen helyzetben Magyarországhoz lenne lojális.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ez tipikusan az az eset ahol karakteresen ki lehet jelenteni hogy hazaárulást követett el.
Remélem az összes orosz-magyar zsoldos elnyeri méltó büntetését.
Mondod ezt te Hollandiából :)
Egyébként túl azon,hogy szerinted ez hazaárulás kifejtenéd ezt egy kicsit jobban pl. jogi szemszögből.Csak mert az én szemszögemből te itt már nem egyszer kimerítettél hasonló fogalmat de az ugye az én szemszögem ami épp annyira szart se ér mint a te szemszöged az ügyben.