HQ-22 / FK-3 (Kína)

Hq-22
Ezt 2017-ben állították szolgálatba.Mostanra kína elsődleges légvédelmi rendszere lett .
Kisebb hatótávú mint a hq-9 sorozatok viszont ez aktív radaros irányítású

96016-b6b85c17af43a215e4e7b4511e52c95e.jpg
96017-de3945e8b2deb13a07bcb1cbe7c993c2.jpg

• Tetszik
Reactions: Pogány
Én angol ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáróról készült videóban láttam, hogy windows fut a hajó rendszerein... Hát nem nyugodtam meg tőle XD
Egy másik forrás szerint windows XP. A kínai piachoz való hozzáférés feltételeként állítólag megkapták a windows xp forráskódjait annó és azt használja a sereg, mivel az egyik legsatbilabb változatnak tekintik.
???

Én angol ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáróról készült videóban láttam, hogy windows fut a hajó rendszerein... Hát nem nyugodtam meg tőle XD
A QE hordozón is volt valami XP-s balhé, de mintha a JMSDF egyik vadiúj Mogami fregattján is láttam volna képen a szép, nyugis, zöldellő XP-s dombot egy monitoron.

Egy másik forrás szerint windows XP. A kínai piachoz való hozzáférés feltételeként állítólag megkapták a windows xp forráskódjait annó és azt használja a sereg, mivel az egyik legsatbilabb változatnak tekintik.
???

Nézd, a kínai "hadipari csoda" az orosz+izraeli licencek és egy csomó civil technológia összessége.
Ezt nem lenézésből mondom, hanem ez az igazság. ;)
Ebben az esetben:
HQ-9=S-300PT
HQ-15=S-300PMU1
HQ-18=S-300V
HQ-22=S-300PT+Civil elektronika

HQ-16=BUK

HQ-7= Crotale (francia rendszer)
HQ-17= Tor-M1

Szerintem mondjuk az oroszok hülyék voltak, hogy eladták ezeket, de sajnos hiper korrupt volt a 90's évek Oroszországa.
Az angol hadipar, meg egy két elenyésző területet leszámítva, ugyan ez a kávéház. Csak ők amcsi/francia technológián élnek.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Nézd, a kínai "hadipari csoda" az orosz+izraeli licencek és egy csomó civil technológia összessége.
Nem épp. Az ötvenes évektől a hetvenes évek végéig szovjet, a hetvenes évek végétől 89-ig francia, német, amerikai, dél-afrikai, osztrkák, holland (egy ponton talán román is) stb. stb. 89 után orosz és néhány éve saját.
Ezt nem lenézésből mondom, hanem ez az igazság. ;)
Ezt szerintem soha senki nem vonta kétségbe. Többször mondtam, hogy a kínai hadtechben az az egyik érdekesség, hogy sokkal több rendszerhez jutottak hozzá, mint amennyit érdemes rendszeresíteni. Az, hogy ők egyiket vagy másikat választották valahol beárazza az adott rendszer hatékonyságát.
Ebben az esetben:
HQ-9=S-300PT
HQ-15=S-300PMU1
HQ-18=S-300V
HQ-22=S-300PT+Civil elektronika

HQ-16=BUK

HQ-7= Crotale (francia rendszer)
HQ-17= Tor-M1
Alapvetően igen, de ezekben mintha nyugati megoldások nyomai is fellelhetőek lennének.
A HQ-16, 17 BUK-ból ered, de a keresőradarját, mintha a HQ-7 egy későbbi változatáról szerelték volna át.
A HQ-22 meg az egyik legérdekesebb. Ha visszaköveted a fejlesztését akkor. a HQ-2 (S-75 Dvina)-nél fogsz kikötni, úgy, hogy a rendszer gyaníthatóan visszefele kompatibilis a régi rakétákkal, tehát adott esetben képes azok célravezetésére.
Ha a politikát félretesszük, ideális váltótípusa lett volna a Dvina rendszer feljesztésére-leváltására, minden olyan országban, ahol az rendszerben volt.

FK-3, az export változat csak annyit tud publikus források szerint.
Egyébként ez egy félaktív rávezetésű rakéta, ami nem túl korszerű, zavarható megoldás.
Standard SM,V300,Buk M1/2 szinten felaktivak.
Folyamatos hullamu celmegvilagotast nem is olyan egyszerű zavarni,mint a nem eppen rossz zavarotendszerekkel ellátott IAF F16 csobbanasa os mutatja.Pedig a Vega kicsit sem szamit mar korszerű rendszernek.

Standard SM,V300,Buk M1/2 szinten felaktivak.
Folyamatos hullamu celmegvilagotast nem is olyan egyszerű zavarni,mint a nem eppen rossz zavarotendszerekkel ellátott IAF F16 csobbanasa os mutatja.Pedig a Vega kicsit sem szamit mar korszerű rendszernek.
Viszont baromi könnyű bemérni és mehet rá a HARM vagy ha meg van a koordináta akkor bármi más!

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0