Tökéletes, köszi!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tökéletes, köszi!
Amúgy deezeren nem lesz elérhető?@Phoenix meg a HTKA csapat: szeretnék gratulálni a podcasthoz, ma sikerült végighallgatni az első három epizódot.
Összeszedett kérdések, érthető beszéd, jó témaválasztás és még csak nem is túl hosszú egy epizód
Csak így tovább!
Pár javaslat, de talán már mások is leírták:
- A hang alapvetően jó, de mintha a dinamika ingadozna: valakit tök jól hallani, van akit nem annyira ("halk"). Nem tudom, a mikrofonon múlik-e, de utómunkában elég sokat ki lehet hozni ilyen anyagokból is.
- Továbbra sincs listázva a podcast néhány nagyobb aggregátoron (pl Apple Podcasts, Podbean, stb). Érdemes ezekre a helyekre is odafigyelni, az Apple-nél való listázás például elég komolyan dob a hallgatottságon (már ha ez cél ). Jó, hogy lett RSS, de az manapság már nagyon geek megoldás.
- Érdemes esetleg külön borítót illetve az adott adásban felmerülő témákat releváns linkekkel leíró "shownotes"-t készíteni az egyes epizódokhoz - ezt nagyon szokták szeretni a hallgatók.
Várjuk a további epizódokat!
Nekem meg rövidnek tűnik. Meg lehetne egy kicsit lazább; témákban is beszélgetésben is.@Phoenix meg a HTKA csapat: szeretnék gratulálni a podcasthoz, ma sikerült végighallgatni az első három epizódot.
Összeszedett kérdések, érthető beszéd, jó témaválasztás és még csak nem is túl hosszú egy epizód
Csak így tovább!
- A hang alapvetően jó, de mintha a dinamika ingadozna: valakit tök jól hallani, van akit nem annyira ("halk"). Nem tudom, a mikrofonon múlik-e, de utómunkában elég sokat ki lehet hozni ilyen anyagokból is.
- Továbbra sincs listázva a podcast néhány nagyobb aggregátoron (pl Apple Podcasts, Podbean, stb). Érdemes ezekre a helyekre is odafigyelni, az Apple-nél való listázás például elég komolyan dob a hallgatottságon (már ha ez cél ). Jó, hogy lett RSS, de az manapság már nagyon geek megoldás.
- Érdemes esetleg külön borítót illetve az adott adásban felmerülő témákat releváns linkekkel leíró "shownotes"-t készíteni az egyes epizódokhoz - ezt nagyon szokták szeretni a hallgatók.
Ez szerintem még alakulni fog. MG magázását én se tudtam hova tenni, de hátha ez is megváltozik idővelNekem meg rövidnek tűnik. Meg lehetne egy kicsit lazább; témákban is beszélgetésben is.
Úgy tervezzük, hogy a hang pár adás múlva beáll egy szintre és olyan marad, reméljük jó irányba változik A jelenlegi hibákat hardveres korlátok okozzák főleg, az utómunka előttit nem akarod hallani ))@Phoenix meg a HTKA csapat: szeretnék gratulálni a podcasthoz, ma sikerült végighallgatni az első három epizódot.
Csak így tovább!
Én Downcastot használok (ez épp iOSre van, de hasonló podcast app létezik Androidra is egy csomó), ami a podcast-aggregátorokban tud keresni. Még mindig sokan használnak ilyesmi appokat, akár a "beépítetteket" is (az Android meg az iOS "gyári" applikációi). Sok előnyük van egy Spotifyhoz vagy soundcloudhoz képest.Nem gondoltam, hogy az RSS-re igény lesz, de mégis lett
+1 Én amit hiányolok az a transcript. Az elsőt végighallgattam. Van amikor ez a jobb. De őszintén én itt spec írott anyaghoz vagyok szokva. Nem mindig adott a környezet ahhoz, hogy hallgassak valamit, pl a fejhallgatót sem kmálom annyira, de tudom sokaknak ez nem probléma. De lehet amúgy is készült transcript, hátha nem többletmunka... vagy ha mást nem a kérdések/témakörök kigyűjtve időbélyegekkel is nagy segítség lenne ha valaki nem akarja az egészet végighallgatni.@Phoenix meg a HTKA csapat: szeretnék gratulálni a podcasthoz, ma sikerült végighallgatni az első három epizódot.
Csak így tovább!
Van akinek ez a természetes, nem mindenki megy át libernyákba. Tudom sokaknak szokatlan sőt még fellengzősnek is nézik amiért nem olvad bele a ma már 98%-ban szokásos tegeződésbe, de van aki ezt hozza otthonról...Ez szerintem még alakulni fog. MG magázását én se tudtam hova tenni, de hátha ez is megváltozik idővel
Yuppie generáció ilyenek ezek a mai fiatalok, de most már tudom hova tegyem @Ooorky -t, ezért köszönet @kamm -nak.Miért csak gifeket küldesz?! Nem találsz szavakat? Ne tartasd vissza magadat!
Belekerült rajzom!HTKA Podcast S01E04 - Nemzetközi szálak kapcsolata a védelmi iparfejlesztésben - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A negyedik részben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében zajló védelmi iparfejlesztés nemzetközi kapcsolatrendszeréről és a védelmi iparfejlesztés izraeli és török ágáról beszélgettünk dr. Maróth Gáspárral, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal.htka.hu
Fogyasztáshoz hideg sör ajánlott.
HTKA Podcast S01E04 - Nemzetközi szálak kapcsolata a védelmi iparfejlesztésben - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A negyedik részben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében zajló védelmi iparfejlesztés nemzetközi kapcsolatrendszeréről és a védelmi iparfejlesztés izraeli és török ágáról beszélgettünk dr. Maróth Gáspárral, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal.htka.hu
Nagyon jó lett, köszönjük!HTKA Podcast S01E04 - Nemzetközi szálak kapcsolata a védelmi iparfejlesztésben - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
Nagyon jó rész volt, köszönjük!HTKA Podcast S01E04 - Nemzetközi szálak kapcsolata a védelmi iparfejlesztésben - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
Apropó, mikor lesz újabb Podcast?hallgasd meg az eddig kitett Podcast részeket
MG ebben elmondja, hogy a katonai elemzők 2030ra tették 2 fegyveres konfliktus kialakulását a régióban, az egyik az ukrajnai, a másikat a balkánon. És a balkánit várták előbb. Hát nem jött be.
Ha a 2030-as dátumot nézed, akkor időben ideérnek a megrendelt cuccok, csak hát ugye, az oroszok nem várták ezt meg...
HTKA Podcast várható még?Busho elvtárs jól mondja. Az eredeti interjút érdemes elolvasni, sehol sem említett kaposvári dróngyártást.
Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı: Türkiye'nin ürettiği İHA'lar savaş alanında yeni bir yol olduğunu gösterdi
Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Palkovics, Türkiye ziyareti kapsamında İHA'lar alanında iş birliklerini masaya yatırdıklarını belirterek, "Türkiye'nin ürettiği bu araçlar, savaş alanında yeni bir yol olduğunu gösterdi." dedi. - Anadolu Ajansıwww-aa-com-tr.translate.goog
A másik, hogy az interjúban nem a Palkovics idézetben fordul elő a Bayraktar, azt az interjú szerkesztői is oda rakhatták.
Repülőgép ipari információim szerint a HTKA Podcastban említettekhez képest nincs érdemi változás.
Mennyi lett belőle kivágva?Végre átfutott a rendszeren, terjesszétek az igét:
HTKA Podcast S01E05 - Nemzeti helikopterképesség fejlesztése - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
Az ötödik részben a H225M és H145M helikopterekről, a visszaállított Mi-24-esekről, valamint a nemzeti helikopterképességről beszélgettünk dr. Maróth Gáspárral, védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárral, valamint Simon Zsolt alezredessel, az MH 86. Szolnok...htka.hu
...szelid becslésem: 70%Mennyi lett belőle kivágva?
Kiből?Mennyi lett belőle kivágva?
Lehet, hogy én vagyok béna, de én nem tudom meghallgatni. A Soundcloud link nem érhető el a fenti linkre kattintva.Kint a köv. rész:
HTKA Podcast S01E06 – A Gripen-program jövője és a szállítóképesség fejlesztése - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A hatodik részben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Airbus A319, Dassault Falcon 7X és KC-390 szállítógépekről, valamint a Gripen-továbbfejlesztésekről és a program jövőjéről beszélgettünk vendégeinkkel.htka.hu