Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy milyen kurva jó műrepülő gépet tudtak összehozni az oroszo. Harcértéke enyhén szólva megkérdőjelezhető (nem az ukrán légierő ellen, de jó távol a lérakoktól)..
A második világháború előtt az olasz műrepülők voltak a levegő úrai. A britek Máltánál a viszonylag korszerűteln Hurricane-kkel mikor meglátták a biplánokon kiváló műrepülő figurákat mutató olasz repülőket, álmélkodtak rövid ideig, majd simán lelőtték Őket.
Én is láttam live több alkalommal Bogdan-t közelről le is fényépeztem és minden tiszteletem az Ővé. De a Szu-57 háát egy olyan típus, amellyel gyönyörűen lehet repülni, és olyan repülőgépeket lehet vele lelőni, amelyek 15+ évesek, nem AESA lokátorosak és nem rendelkeznek AIM-120 legalább "B" verziójú rakétákkal.. bocsánat... ettől még full élvezet nézni a repülését..
"A puding próbálja a kelést..."
Az orosz repülőgépek valóban tetszetős manőverezési képességekkel rendelkeznek. BVR-sem (R77M)sem annyira rosszak...a Su-57 szinte sosem repül be az ellenséges légtérbe magányosan. Vagy a Su-30 vagy Su-35 vagy Ohotnyik kíséri...
Sukhoi Su-30 fighter jets are reportedly set to receive new engines to enhance their performance, making them comparable to newer fighters such as the Sukhoi Su-35 and the fifth-generation Su-57 "Felon."
defencesecurityasia.com
Már a Su-57Mnél tartanak.
Az export is lehetséges...
https://www.eurasiantimes.com/only-5th-gen-option-for-iaf-russian-su-57/?amp
A loyal wingman NATO verziója hol is tart?
Lehet, hogy egy túlhájpolt projekt a Su-57, de korábban sokan az orosz álom kategóriájába sorolták..és mégis repűl...ami a vicc az egészben, hogy a szankciók miatt, kénytelek voltak az oroszok kifejleszteni/lemásolni a nyugati alkatrészeket, főleg az elektronikát..mostanra viszont jórészt önellátóak, vagy baráti államok hadiiparát veszik igényben. A legviccesebb számomra a "lopakodás"(csökkentett észlelhetőség) mint egy "barbatrükk", mindent átértelmez....ne...de nem teheti, ugyanis már Kína rendelkezik olyan radartechnikával, ami hatékonyan deríti fel ezeket az eszkôzöket, amik innentől fogva már csak drága játékszerek...
Persze Te, mint szakújságíró, sokkal jobban tudod, mint én. Inkább hintsd el, hogy a Red Bull Air Race érdeklődik a Felon iránt...az oroszok cserébe pedig L-39 Skyfoxot kérnek cserébe...