Mondjuk, ha elég közel mész a radarhoz...
Főleg megfelelő mennyiségű bor után,ami ugye Tokaj környékén eléggé gyakran előforduló áskánykincsnek minősül...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk, ha elég közel mész a radarhoz...
Én ledolgoztam egy életet, az én korosztályom építette föl ezt az országot!De most tudod te, hogy hány szelet szalámis kenyér kijött volna ebből?
Te könnyen viccelődsz, mert te sosem voltál igazán éhes, és nem kellett keményen dolgozzál, mint az éhező, nincstelen kisgyerekek!
Ezekkel a játékokkal meg csak ölni lehet! Azt akarsz, Ölni? A szegényeket, hogy neked több legyen?
Igen.De most tudod te, hogy hány szelet szalámis kenyér kijött volna ebből?
Te könnyen viccelődsz, mert te sosem voltál igazán éhes, és nem kellett keményen dolgozzál, mint az éhező, nincstelen kisgyerekek!
Ezekkel a játékokkal meg csak ölni lehet! Azt akarsz, Ölni? A szegényeket, hogy neked több legyen?
Avval akrjákA tomegbeL§vetni a orBÁN. Merta BÁN az ÖsMEGYERI szokasjoggot megtartva méga kettűs fej-e-delemsÉG?! idejébül ALkiráji,, avyg fejedelmi rangot takar. Ezé lakikk a várba,, meg ezé akkarja a hatalmat anjira. Pedig van másik fejedelmünk is, az nem BÁN, hanem igazi Napkiráj, az edj isten, a Tengri, aki Pannóniába teremTette minküt MAGYAROkat.Én ledolgoztam egy életet, az én korosztályom építette föl ezt az országot!
S most arra kell felriadnom kora délután, mert máskor nem lehet nyilván, hogy vadászgépek dübörögnek a ház felett! Mit gyakorolnak? Kérdezem én, ideért már a háború, vagy ennyire várják azért repkednek? Ki hívta ide őket? Nem számít, hogy felsírnak a csecsemők félelmükben?
Nagy segítség ez a magyar családoknak, elintézte nekünk a dagatt békegalamb!
Kösz kiköptem a kávémat xdAvval akrjákA tomegbeL§vetni a orBÁN. Merta BÁN az ÖsMEGYERI szokasjoggot megtartva méga kettűs fej-e-delemsÉG?! idejébül ALkiráji,, avyg fejedelmi rangot takar. Ezé lakikk a várba,, meg ezé akkarja a hatalmat anjira. Pedig van másik fejedelmünk is, az nem BÁN, hanem igazi Napkiráj, az edj isten, a Tengri, aki Pannóniába teremTette minküt MAGYAROkat.
Akiérti az érti, aki meg nem igaz látó mer nem nyîlt mégki a harmadik szemje az majd megérti amikor eljövend a szűzanya, a tengri felesége Az egiasszonj, MagyarorszÀg védőszentje!!!,.+
Hangosan felolvastam es most pislákol a lámpa es furcsa nyugdíjas banyatank hangokat hallok, felek megidéztem a nyugger kommandot.Avval akrjákA tomegbeL§vetni a orBÁN. Merta BÁN az ÖsMEGYERI szokasjoggot megtartva méga kettűs fej-e-delemsÉG?! idejébül ALkiráji,, avyg fejedelmi rangot takar. Ezé lakikk a várba,, meg ezé akkarja a hatalmat anjira. Pedig van másik fejedelmünk is, az nem BÁN, hanem igazi Napkiráj, az edj isten, a Tengri, aki Pannóniába teremTette minküt MAGYAROkat.
Akiérti az érti, aki meg nem igaz látó mer nem nyîlt mégki a harmadik szemje az majd megérti amikor eljövend a szűzanya, a tengri felesége Az egiasszonj, MagyarorszÀg védőszentje!!!,.+
Ha már meg lettünk idézve mi, a mindenszaristák, és csatlakoztak hozzánk a rettegő kisnyugdíjasok, akkor kár lett volna kihagyni a tanya alsón praktizáló önképző bölcsész napisten látó ősmagyar sámánjainkat, akik rendelkeznek internet hozzáféréssel, na meg az eltitkolt igazsággal.Hangosan felolvastam es most pislákol a lámpa es furcsa nyugdíjas banyatank hangokat hallok, felek megidéztem a nyugger kommandot.
Szeretném azt hinni, hogy vettünk hozzá SDB-t, de nem merem...valószínűleg magasabbról dobták le a 14-15 km max hatótávú lézerbombát. Az aztán a távolsági bombavetés!
Hát ha a Balatontól tényleg elfut Budapestig akkor egy hangyafasznyit javulna renoméja nálam...Belépés a Facebookra
Ha belépsz a Facebookra, elkezdhetsz tartalmakat megosztani és megkeresni a barátaidat, a családtagjaidat, az ismerőseidet.www.facebook.com
A Balaton télen is gyönyörű!
Nincs párja a reggeli Balaton-felvidéki futásnak.
A tegnap esti tapolcai szalon után irány Budapestre!
Nem mindenszaristak vagyunk hanem tobben itt tudjuk vagy legalabb minimalis szinten halljuk hogy mi lett volna es ehelyett latjuk a csunya magyar valosagot mit sikerult belole megvalositani ezert nem oszinte a mosolyunk.Ha már meg lettünk idézve mi, a mindenszaristák, és csatlakoztak hozzánk a rettegő kisnyugdíjasok, akkor kár lett volna kihagyni a tanya alsón praktizáló önképző bölcsész napisten látó ősmagyar sámánjainkat, akik rendelkeznek internet hozzáféréssel, na meg az eltitkolt igazsággal.
Bátya,nem Algériát akartál írni?Marokkó nem asszimetrikus haborúra készül, hanem hagyományosra (nigériával van hagyomanyosan olyan viszonyba mint a görögök a törökökkel).
De.Bátya,nem Algériát akartál írni?
Most szemet leszek de valamibol fizetni kell az olcso es jo kavet3-4 nagyobb üdülőn kívül tavaly mindent eladtak...
Állítólag ezeknek is csak idő kérdése.
Hát a legtöbb kantinunkban szar a kávéMost szemet leszek de valamibol fizetni kell az olcso es jo kavet
Majd bérelnek rekreációs szobát királyi hercegi családtól, piaci áron. Nem is értem a védelmet miért nem adják ki egy piaci örző-védő cégnek végrre.Nem tudnak leállni:
"HM-üdülő akciósan: piaci ár alatt juthatott volt honvédségi ingatlanhoz Csopakon a tenderbajnok vállalkozó
Az a vállalkozó, aki korábban az állami hajózási cégtől vásárolt itt kikötőt és került összetűzésbe civilekkel.
Noha ingatlanszakértők és a helyi kínálat alapján milliárdos értéket képvisel, a NER-közeli Sápi Major Kft. ennél olcsóbban vett meg az államtól egy vízparti, de stranddal, lejáróval nem rendelkező egykori honvédségi rekreációs központot.
A Sápi Major Kft. tulajdonosa a NER-hez erősen kötődő, a Komárom-Esztergom megyei Mészáros Lőrinceként is emlegetett Abronits Róbert, aki a Schadl-ügyben érintett volt államtitkár, Völner Pál fiával, Völner Marcell-lel is üzleti kapcsolatban állt.
A férfi másik vállalkozása, a Dömper Kft. összesen több száz milliárd forint értékben nyert állami útépítési pályázatokon.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szeptemberben hirdette licitre – a víztől nádassal elválasztott, a kikötőtől úgy 600 méterre, pár perc sétára fekvő – balatoni telket. Itt korábban a Honvédelmi Minisztérium (HM) 2. számú Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központja (KORK) működött.
A liciten csak a Sápi Major Kft. vett részt, így kikiáltási áron szerezte meg az ingatlant, kivéve a tóparti horgászstéget, mely a honvédségi horgászegyesület tulajdona maradt.
A cég bruttó 782,8 millió forintért jutott a közel 1,1 hektáros területhez, ahol tavaly őszig katonai kiképzési és oktatási rendezvényeket tartottak, a nyári főszezonban pedig „az aktív állomány regeneráló pihentetését” szolgálta a létesítmény, amely ezen időszakon kívül „április közepétől, október közepéig fogadott vendégeket, hétközi és hétvégi pihentetésre”. Az érkezőket 23, klímás, zuhanykabinos, wifivel, hűtőszekrénnyel, tévével felszerelt, teraszos faház – egy kétágyas, 19 négyágyas és 3 ötágyas – várta, akik a KORK saját éttermében kosztolhattak. Volt gyermek- és felnőttmedence, a nádasnál hatalmas horgászstég. Viszont közvetlen, fürdésre alkalmas tóparttal nem rendelkezett.
...
Az ingatlan.com adatai alapján a hasonló adottságú csopaki telkek legalább 70 ezer forintos négyzetméterárral szerepelnek a kínálatban, tehát a bő egyhektáros terület értéke minimum 700 milliót érhet telekárban. Az ingatlan.com kínálatában 4-5 ilyen hirdetés is akad a környéken ilyen árkategóriában. A lapunk által megkérdezett szakértő szerint emellett természetesen a felépítményeknek is van értéke, tehát, ha a hajdani honvédségi rekreációs központot valaki kereskedelmi szálláshelyként üzemeltetné, akkor a felépítmények tovább növelik az árat.
...
Az egykori HM-ingatlan megvásárlása azt jelzi, hogy az új tulajdonosnak nagy tervei Csopakon. Még 2020-ban ugyanis – mint arról már többször írtunk – a Sápi Major Kft. közel 900 millió forintért vásárolta meg Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. egykori, 2800 négyzetméteres kikötőjét. Igaz, azért akkor komolyabb verseny alakult ki. A licit, melyen 42-en vettek részt 52 millióról indult. A közterületi funkciót féltő csopaki önkormányzat 250 millióig bírta a lépést a licitálókat, s a kikötő végül közel 18-szoros áron talált gazdára, csaknem 890 millióért kelt el. (A volt Bahart-kikötő mellett van még három kisebb csónakkikötő, de ezeknek mások a tulajdonosai, igaz, közös fejlesztési tervek is készülnek.)
..."
https://nepszava.hu/3261705_csopak-hm-udulo-vallalkozo-abronits-robert-sapi-major-kft
Ne má'! Akkor miért van "háborús vészhelyzet"?ha nincsen is háborúban Magyarország?
Kár, hogy a HTKA fórum nem indíthatott csapatot: ötletekből nincs hiány!Első Magyar Katonai Ötletszemle
Az első magyar Katonai Ötletszemlén hét kategóriában nyújtottak be pályaműveket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományának innováció iránt érdeklődő tagjai. A december 10-én és 11-én megrendezett budapesti döntőn az ötfős zsűri időmenedzsment, toborzási hatékonyság, motiváció...honvedelem.hu