Az energiagazdálkodás...topikból:
Labda.
...talán már írtam korábban, hogy van egy kiváló kollégám, akit nagyon becsülök.. Dolgos, intelligens, olvasott, frappáns meglátási vannak, jó a humora, stb. és velem ellentétben nagyon szereti a focit, tájékozott is benne, a fiai ifiben fociznak stb..
Megvan a tisztelet, a bizalom s persze ennek is köszönhetően felszabadultan megy oda-vissza köztünk a froclizás.
Ő a foci miatt szokta kapni tőlem az ívet; 22-en futkosnak egy labda után, próbálják berúgni valami kapuba, hogy utána rögtön ki is szedjék onnan
, sokat fejelnek, el is vannak emiatt butulva, stb.
Egy alkalommal az agykutatásról beszéltem neki.
Elmondtam, hogy azon dolgoznak a kutatók, hogy a gondolkodást monitorozni tudják; EEG + képalkotó diagnosztika + számítógépes elemzés, stb.
S ott tartanak a kutatók, hogy egyszerűbb gondolatokat/szavakat már betudnak határolni a kísérleti alanyoknál azután, hogy előtte hosszasan vizsgálták őket.
S képzeld el, hogy vizsgáltak profi labdarúgókat is:
Arra kérték őket, hogy konkrét szakfogalmakra gondoljanak a komplex kísérleti gép alagútjában feküdve. Mint a 11-es, szöglet, gól, les. stb,stb.
Majd arra kérték őket, hogy ne gondoljanak semmi konkrét dologra, csak hagyják hogy szabadon szárnyaljon az elméjük, jöjjenek, menjenek a gondolataik.
Eközben folyamatosan figyelték, elemezték az agyműködésüket.
S tudod, hogy mit láttak a monitoron a focistáknál?
- Mit?
.
.
.
.
.
Labdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabdalabda....................................
- Hüje Misu!
...legközelebb komolyan kérdeztem a véleményét - talán valami világpolitikai fejleményről -, s tudjátok, hogy mit válaszolt - önérzetesen, büszkén, magától értetődő természetességgel!?
-
LABDA!