Szegfűgomba, fűzfatüdő, pöffeteg meg őzláb van helyette. ;-)
Már ahol, mert nálunk nem nagyon. A szegfű meg a sampion a legeltetések megszűnésével elszállt, fűzfatüdőt sosem ettem, nem is ismerem, az őzlábat meg nem szeretem. Piruló galócát szoktunk sütni, főzni vegyes pörköltbe, az lesz még bőven az őszig. Vargánya is lesz, fekete is, de majd csak szeptember elejétől. Viszont a nyári vargánya még vissza van. A tinórukat is ismerem, vannak ehetők, de mi akkora urak vagyunk vargányában, hogy nem szedünk semmilyent.
Királyvargányát (tinórut) meg azért nem, mert védett lett.
(és ugye én nem rúgom fel a védettségi szabályokat, nem veszi be a gyomrom) Lesz finom sült keserűgomba, amúgy én imádom.
(azt is ismerni kell, mert keverhető a megszólalásig rá hasonlító nagy döggombával, de azok egyike sem "tejel", de ha a keserűgomba is nagyon szárazon van és nem tejel, nem szabad felszedni, SOHA nem szabad kockáztatni, csak ami tuti biztos ahhoz lehet nyúlni, ez a hosszú gombász élet titka)
Amúgy szegfűgomba pörköltet nagyon ennék már...
Jobban hiányzik, mint egy sárgagomba pörkölt, pedig az drága a sárga