Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te hülye vagy , hogy egy humor posztba is beleállsz ? Erdész / vadászként (8 évig vittem egy 1000ha erdőből és 400ha szántó/legelőből álló birtokot tokkal vonóval ) gondolod nem tudom mi van ? Lehet komolyabb saját statisztikám van az elmúlt 20 évről mint bárkinek az amatőrök között . Összedőlt gazdaság az csak a ti sötét kényszerképzetes agyatokban van , köszi a Magyar gazdaság jól van meg a V4-é is !
Nevess a humor oldalon vazze ne oktass !
Itt van annak a hátránya, amikor valakivel feleslegesen / alaptalanul emberkedsz, aztán a fagyi később mindig "visszanyal"...Amúgy meg tényleg rengeteg helyen láttam máshol az esőre panaszkodós ilyen mémeket, szóval igazat írtam.
(persze nekik sosem volt födjük, a legtöbb még egy zsebkendőnyi földet sem művelt soha)
Na... ha már itt az erdőnél tartunk, rókagomba, vargánya már elúszott nálunk (a kevés eső miatt), zöldhátú, kékhátú, piroshátú alig, fűszergomba (szürke trombitagomba semmi), márpedig én gombát akarok enni, ahhoz meg eső kell, ugye ?(de földekre is kell, mert nekünk is van, meg saját erdő is) Amúgy meg gyerekkorom óta járom az erdőket, és földjeink is erdőnk is voltak már időtlen idők óta, szóval én belenőttem, hogy a sajátunkat esszük, és mi kell hogy legyen is minden. Kiszállok belőled a páros lábammal, de még-egyszer ne kövesd el azt a hibát ellenem, amit korábban tettél. Remélem így megfelel.
(tehát békejobb, ha nem jó akkor harci bal lesz...
)
Vargánya az lesz még bőven, de a sárga / fűszer / zöld / kék / piroshátú galambgombák dömpingje az idén elúszott, később már csak kevés lesz belőlük. Ha ennyit jártad az erdőt akkor tudnod kell ezt. Keserű az még lesz a hónap végéig erre az esőre, azt is nagyon szeretem sütve. De ha nem lesz további aszály akkor itt nálunk lesz más mindenféle gomba, meg a termés is meglesz. A pestiek nyafogása meg nem érdekel. Amúgy én akkor is több kiló gombát szoktam hozni, amikor a többi kocagobász (itt helyben) 1-2 darabot hoz mutatóba, mert én annyira ismerem az erőinket meg a gombákat, 10 éves koromtól járok szedni is. A frász kerülgeti őket mindig amikor véletlenül megtudják, hogy hozhatok én mindig 10x 20x annyit mint ők...Szóval ne kötözködj többet velem, én nem egy kábszeres linkóci vagyok, remélem már érted...
![]()
Szegfűgomba, fűzfatüdő, pöffeteg meg őzláb van helyette. ;-)Itt van annak a hátránya, amikor valakivel feleslegesen / alaptalanul emberkedsz, aztán a fagyi később mindig "visszanyal"...Amúgy meg tényleg rengeteg helyen láttam máshol az esőre panaszkodós ilyen mémeket, szóval igazat írtam.
(persze nekik sosem volt födjük, a legtöbb még egy zsebkendőnyi földet sem művelt soha)
Na... ha már itt az erdőnél tartunk, rókagomba, vargánya már elúszott nálunk (a kevés eső miatt), zöldhátú, kékhátú, piroshátú alig, fűszergomba (szürke trombitagomba semmi), márpedig én gombát akarok enni, ahhoz meg eső kell, ugye ?(de földekre is kell, mert nekünk is van, meg saját erdő is) Amúgy meg gyerekkorom óta járom az erdőket, és földjeink is erdőnk is voltak már időtlen idők óta, szóval én belenőttem, hogy a sajátunkat esszük, és mi kell hogy legyen is minden. Kiszállok belőled a páros lábammal, de még-egyszer ne kövesd el azt a hibát ellenem, amit korábban tettél. Remélem így megfelel.
(tehát békejobb, ha nem jó akkor harci bal lesz...
)
Vargánya az lesz még bőven, de a sárga / fűszer / zöld / kék / piroshátú galambgombák dömpingje az idén elúszott, később már csak kevés lesz belőlük. Ha ennyit jártad az erdőt akkor tudnod kell ezt. Keserű az még lesz a hónap végéig erre az esőre, azt is nagyon szeretem sütve. De ha nem lesz további aszály akkor itt nálunk lesz más mindenféle gomba, meg a termés is meglesz. A pestiek nyafogása meg nem érdekel. Amúgy én akkor is több kiló gombát szoktam hozni, amikor a többi kocagobász (itt helyben) 1-2 darabot hoz mutatóba, mert én annyira ismerem az erőinket meg a gombákat, 10 éves koromtól járok szedni is. A frász kerülgeti őket mindig amikor véletlenül megtudják, hogy hozhatok én mindig 10x 20x annyit mint ők...Szóval ne kötözködj többet velem, én nem egy kábszeres linkóci vagyok, remélem már érted...
![]()
Az erdei gomba az nem játék, sosem volt az. Szomorú történet.Békejobb elfogadva !
A gombákkal én nem vagyok jóban mert nagyon durva pofont kaptam ami azóta is kísért . Olyan 7 éves lehettem (a kelet Bükkön nőttem fel ) amikor tragédia volt a szomszédunkba . Az öreg mama aki nagyon ismerte a gombákat és tekintélynek számított egy napon úgy lemérgezte az egész családját (magát , lányát , a 2 unokáját meg a vejét) , hogy csak a veje nem halt bele azonnal ő vagy egy hétig szenvedett a kórházba . A kis barátaimat amikor vitték el a tepsiben az szörnyű volt . Azóta csak és kizárólag termesztet gombát eszek (tudom szörnyű ez egy erdész/vadásztól) . De a víz már tényleg sok , főleg az intenzitása mert a lassú áztató eső az a barátunk de ezek az özönvíz szerű felhőszakadások csak kárt csinálnak !
Már ahol, mert nálunk nem nagyon. A szegfű meg a sampion a legeltetések megszűnésével elszállt, fűzfatüdőt sosem ettem, nem is ismerem, az őzlábat meg nem szeretem. Piruló galócát szoktunk sütni, főzni vegyes pörköltbe, az lesz még bőven az őszig. Vargánya is lesz, fekete is, de majd csak szeptember elejétől. Viszont a nyári vargánya még vissza van. A tinórukat is ismerem, vannak ehetők, de mi akkora urak vagyunk vargányában, hogy nem szedünk semmilyent.Szegfűgomba, fűzfatüdő, pöffeteg meg őzláb van helyette. ;-)
Inkább az a gáz, hogy egy vegán mindenáron rád akarja erőszakolni a vegánságát. Van 1 saját sztorim, teljesen abszurd.
Fantáziaország
![]()
Igen, ezt tapasztaltam en is. Olyan ez is mint a buzulas. Nem eleg nekik, hogy ok buzik, masokra is ra akarjak eroltetni.
Sok pénz, kevés ész.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..